la_repentie 20.09.06, 17:00 Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Antykoncepcja hormonalna 22.09.06, 13:17 nie stosuję i na pewno ni będę mieszać sobie w organiźmie hormonami. Odpowiedz Link
magdalenabojan Re: Antykoncepcja hormonalna 22.09.06, 19:26 Stosuję tradycyjna medycynę chińska w formie diety , akupunktury i ziólek zaleconych przez terapeutkę. Zażywam hormony w celu antykoncepcji. No i wydarzyło sie dokładnie to przed czym nie moja Pani Lekarka Chińska przestrzegala: antykoncepty hormonalne powoduja pojawianie sie nadmiaru wilgoci w organiżmie: -pojawiaja sie guzki w narzadach (mnie pojawił sie bolesny guzek w piersi ale moga byc i w tarczycy)) -dziwna słabosc kończyn (ledwo nogi podnosze jak wchodze po schodach i mam wrazenie ze delikatnie drżą) -na skutek zablokowania jajeczkowania - symptomy zastoju - smutek, obnizenie nastroju , senność (jestem bardzo dynamiczna wiec nie spe calymi dniami ale jestem słaba i męczliwa) -gorąca wilgoć ułatwia rozwój grzybów (zlapałam owszem) -pękające naczynka i cellulitis Tak więc zgadza sie. Nie ma dla mnie innej metody antykoncepcji ,zostane przy tabletkach ale bede probowała złagodzić skutki własnie tradycyjną medycyna chińską. Niewatpliwe zalety tabletek to krotkie okresy,nie bolesne jak kiedys , wiadomo kiedy będzie no i rozluznienie jezeli chodzi o dzietność :) Od innego lekarza slyszalam ze dobrze dobrane tabletki nie powoduja az takiego zawilgacania organizmu.Myśle ze mozna osiagnąc kompromis w tej kwestii tabletki + nieco bardziej swiadomy sposób zycia. Natomiast przestałam farbowac wlosy sztucznymi farbami bo bardzo osłabia to nerki. Odpowiedz Link
didi_max Re: Antykoncepcja hormonalna 22.09.06, 20:05 Nie znam twojej karty chorobowej, ale zdaje sie, że tabsy mogą co najwyżej wzmagać juz istniejącą wilgoć.Mało kto "umiera od jogurtu" jeżeli rozumiesz co mam na myśli :) . No i ta słabość kończyn to też już coś więcej niż samo zawilgocenie... Ja antykoncepcji nie stosuję :( ale z innych względów :) Odpowiedz Link
magdalenabojan a co TMC mowi o spiralkach ? 24.09.06, 00:19 Tak zaczelam je brać juz przy wilgoci. Teraz robie przerwę , kuruję sie a potem znowu zacznę. Bardzo jestem ciekawa jakby to zrobic zeby zrownowazyc wpływ tabletek. A czy wiecie co TMC mówi o spiralkach (najchetniej bym cos uslyszala o tych najnowszych z hormonami na spiralce ) albo o sterylizacji poprzez podwiazanie/przecięcie jajowodów? Odpowiedz Link
aniiia22 Re: Antykoncepcja hormonalna 23.09.06, 22:36 stosowałam 2 lata po jednych byłam nadpobudliwa,znerwicowana po innych śpiąca aż w końcu lekarz pzrepisał mi tabletki z niską ilością hormonów ale po nich bolała mnie bardzo głowa.każda z nas inaczej reaguje na hormony ale przeważnie występują problemy z grzybkami :( a to już nie takie przyjemne :( w tej chwili nie stosuję antykoncepcji hormonalnej-zbyt dużo minusów Odpowiedz Link