iwona9911 27.11.06, 09:02 piję kawę wg przepisu znalezionego na tym forum, ale niestety boli mnie po niej żoładek ( mam słaby układ pokarmowy od urodzenia, po przodkach ), czy mogę dodać mleko ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamila Re: kawa z mlekiem 27.11.06, 10:04 Jak najbardziej (osobiscie nie moge wypisc kawy bez tego). Zgadzam sie niejako z teoria, ze mleko/smietanka lagodza ew. toksycznosc kawy i jesli juz sie ja pije, to chyba warto ja tak lagodzic. Ja pije zawsze z mlekiem, ale tlustym - skoro juz bez smietanki, jak to dawniej zawsze czyniono - lub skondensowanym, dodajac ew. odrobine imbiru w proszku (niweluje nieco wplyw 'nabialu' i jego 'wilgoci'). Pozdr Odpowiedz Link
kasiulinka78 Re: kawa z mlekiem 27.11.06, 17:39 Hejka!A próbowałaś kawy Astra niskodrażniącej?Ja też mam osłabiony żółądek a ta kawa i jeszcze gotowana do tego jakoś mi jednak służy:) Odpowiedz Link
iwona9911 Re: kawa z mlekiem 29.11.06, 09:14 próbowałam, i nawet mi pasowała, ale niestety jakiś miesiąc temu słyszałam w radio niezbyt dobre wieści o tym, że coś tam w niej odkryto, co może powodowować nowotwory, niestety nie dosłuchałam do końca, bo jechałam samochodem i dziecko zagłuszało, ale Astrę odstawiłam. Odpowiedz Link
oliffka5 Re: kawa z mlekiem 03.12.06, 12:26 Nie wiem czy to jest dobry pomysł żeby pić kawę przy słabym żołądku. I niewiele da dodanie do niej mleka, które do najlżej strawnych nie należy. Odpowiedz Link