Dodaj do ulubionych

rewelacyjna metoda leczenia w warszawie

10.02.07, 21:46
od kilku lat cierpialam na depresje i rózne dolegliwości somatyczne, zaliczyłam psychiatrów, psychologów i jeszcze i paru innych specjalistów i jedna psycholożka dała mi namiary na trenerkę ze stanów, która stosuje Techniki Emocjonalnej Wolności i po kilku sesjach wszystko mi prawie odeszło i chyba na trwałe. Humorek mi dopisuje, bóle serca, brzucha, skurcze, skończyły się, cisnienie w normie i jeszcze troche schudłam, zupelnie bezbolesnie i bez aktowania sie dietami i piciem jakiś "smacznych"ziółek. W stanach obliczają, ze ok 85% chorób, zaburzeń, problemów, można zwalczyć tą metoda i jak wchodzilam na amerykanskie strony to jest tam zatrzęsienie specjalistów, zreszta w niemczech i nawet w czechach już są, bo tez znalazłam stronki, a u nas jeszcze cisza jak zwykle,
jak ktos chce namiary to podam na privie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kaana1 Re: rewelacyjna metoda leczenia w warszawie 17.02.07, 20:12
      Czy mogłabyś w skrócie napisać na czym ta metoda polega?
    • anjalie Re: rewelacyjna metoda leczenia w warszawie 17.02.07, 21:51
      czesc podaj mi prosze..anifdez2002@yahoo.co.uk. dzieki
      • polishgirl Re: rewelacyjna metoda leczenia w warszawie 21.02.07, 21:39
        Jesli znacie angielski to website tworcy tej techniki
        www.emofree.com/
        Po podaniu im swojego email adress dostaniecie 78 stron podstawoewgo opisu
        techniki, wystarczy zeby zaczac. Kilka razy w miesiacu updates na twoj adress.
        Jka ktos chce kontynuowac po podstawowym mozna zakupic CDs z tej website.

W sumie wyglada to interesujaco, facet z zawodu jest inzynierem a nie
        psychologiem.
    • anataly Re: rewelacyjna metoda leczenia w warszawie 23.02.07, 22:21
      witajcie,
      w Polsce jest to stronka www.eft.go.pl - niedawno otworzona chyba, ale widze za zaczynaja sie preżnie rozwijać i w sumie sie nei dziwie, bo to na rozne problemy fajnie dziala. a metoda jest banalna i aż żal dopiero teraz dopiero do nas dotarla. polega z jednejstorny na pracy z cialem i uwalnianiu jednoczesnie roznch wspomnien i trudnych emocji, ale w sposob praktycznie bezbolesny w porownaniu z tradycyjnymi terapiami. najbardziej ssuper jest to, ze ja poczulam róznice juz po 15 minuach i w sumie do tej prosy trudno mi uwierzyc, że mi sie udało, ale tak wiele rzeczy pomieniało mi się na lepsze i co najwazniejsze nie gnębią mnie już zaszłości z dzienstwai rózne "prawdy" życiowe które w sumie nakręcaly moje stany lekowe i depresje. Jak macie mozliwośc skorzystać to gorąco polecam każdemu kto chce zmianic cos na lepsze w swoim życiu, bo to chyba najskuteczniejszy sposób jaki wogóle został na swiecie odkryty. Powodzenia i dajcie znać jak wam poszlo:)
    • bapso1 Re: rewelacyjna metoda leczenia w warszawie 07.05.07, 18:31
      moja córka z tego korzysta i czuje coraz lepiej i sam zastanwiam sie czy nie isć
      • connecting.the.dots Ja tez robie tapping 10.10.07, 16:07
        ale na razie nic z tego. dodatkowo odkrylam ze osoby z tendencja do nadczynnosci
        tarczycy bron boze nie moga "pukac" w sore point. EFT to tylko nazwa, naprawde
        cala wiedza to AKUPRESURA (i akupuntkura oczywiscie)i tego sie trzeba najpierw
        nauczyc, systematycznie ze swiadomoscia wlasnych emocji
        • melolonta.melolonta Re: Ja tez robie tapping 15.10.07, 01:39
          > ale na razie nic z tego. dodatkowo odkrylam ze osoby z tendencja do nadczynnosc
          > i tarczycy bron boze nie moga "pukac" w sore point.
          ===============

Jak się robi takie odkrycia? Mam nadzieję, że nie na żywym organizmie. Własnym
          lub cudzym.
          A czy niedoczynność tarczycy może być przeszkodą?
          A czy puls poniżej 47 może być przeszkodą?
          Pozdrawiam
          Melo
          • connecting.the.dots Re: Ja tez robie tapping 16.10.07, 17:39
            Na wlasnym kochanie, na wlasnym organizmie po tym jak postepowalam krok po kroku
            zgodnie z instrukcjami az pojawil mi sie bol w krtani, przyspieszone bicie serca
            i pozniej odrtawilam caly "rytulam" jak wszystko wrocilo do normy (kiedys mialam
            wyniki badan na granicy nadczynnosci tarczycy) Takze UWAGA z wszelkiego rodzaju
            cud metodami. Nalezy sie dokladnie zapoznac z systemem, z ktorego wywodza sie
            wszelkiego rodzaju marketingowo ubarwione metody.
            Przy Twojej niedoczynnosci "sore point" byloby wiec wskazane bo mobilizuje
            tarczyce do wydzielania FT3, FT4. Ale Wszystko pod kontrola.
    • artur862 Re: rewelacyjna metoda leczenia w warszawie 10.10.07, 18:41
      To jest EFT - metoda energetyczna, slyszalem o niej
      • artur862 EFT - Techniki emocjonalnej wolności 10.10.07, 18:56
        Głowny rozdział książki to Podstawowa procedura, chyba 3 strony,
        tutaj jest wszystko streszczone i moznaby w sumie zacząć terapie.
        Ale najlepiej przejrzec całą.

Metoda polega na opukiwaniu pewnych punktow na ciele, z jednoczesną
        pracą na psychice. To wszystko dzieje się chyba w przeciągu minuty.
        Wkrotce mam zamiar przeczytac całą ksiazke, narazie tylko tak
        zajrzalem.
        • melolonta.melolonta Re: EFT - Techniki emocjonalnej wolności 14.10.07, 22:16
          > Wkrotce mam zamiar przeczytac całą ksiazke, narazie tylko tak
          > zajrzalem.

Przepraszam, witam się, jestem TU nowa.
          Czy mogłabym prosić o tytuł wspomnianej książki?
          Z góry dziękuje :-)
          Melo
          • artur862 Re: EFT - Techniki emocjonalnej wolności 14.10.07, 23:40
            www.dobrametoda.com/EFT/podrecznik.htm
            tutaj
            • melolonta.melolonta Re: EFT - Techniki emocjonalnej wolności 15.10.07, 01:34
              DZIĘKI!!!!
              Przepraszam za ten krzyk ale to z radości i przyjemności: tak szybko otrzymałam
              to o co prosiłam.
              Jeszcze raz dziękuję.
              Zaraz (jutro) zabieram się za czytanie.
              Melo
        • melolonta.melolonta Re: EFT - Techniki emocjonalnej wolności 15.10.07, 22:38
          artur862 napisał:

> Głowny rozdział książki to Podstawowa procedura, chyba 3 strony,
          > tutaj jest wszystko streszczone i moznaby w sumie zacząć terapie.
          > Ale najlepiej przejrzec całą.
          >
          > Metoda polega na opukiwaniu pewnych punktow na ciele, z jednoczesną
          > pracą na psychice. To wszystko dzieje się chyba w przeciągu minuty.
          > Wkrotce mam zamiar przeczytac całą ksiazke, narazie tylko tak
          > zajrzalem.

Też tylko zajrzałam bo myszką ciężko jakoś przesuwać. Chyba to sobie (jeśli się
          da) wydrukuję.
          Jednak mam (pierwsze, być może mylne) wrażenie, że jest to książka - podręcznik
          przeznaczony dla trenerów tej metody a nie takich robaczków pospolitych jak ja.
          Jeśli możesz to wyjaśnić to - proszę. Jeśli nie - sama sprawdzę i tak i tak :-))).
          Ja wiem tylko tyle (ale to nieco inna bajka), że na gwizdy w uszach trzeba
          pocisnąć precyzyjnie odpowiednie miejsca na palcach. Działa po 2 sek. He he.
          A więc co Ty na moje pytanie Arturze? Dla trenerów to czy dla nas? A może Ty
          jesteś/będziesz trenerem?

Mam kiepski nastrój akurat - tak sobie popukałam może trochę nieskładnie.
          Przepraszam.
          Melo
          • melolonta.melolonta pytanie do Artura 15.10.07, 22:39
            Zawarłam je w poprzednim poście tylko nie zmieniłam tematu.
            M.
            • artur862 Re: pytanie do Artura 16.10.07, 19:10
              Specjalnie się tą metodą nie zajmowalem ale przeczytalem pierwszy
              rozdział. Ta książka przeznaczona jest dla kazdego, język potoczny
              itd, łatwe do zrozumienia. Wystarczy poczytac tylko Podstawową
              recepturę, to jest w rozdziale pierwszym. Rozdział II jest dla
              rozwinięcia umiejętności. Śmiało można by pominąc wg mnie reszte ;)
              ale autor zachęca aby wszystko czytac. Zachęca tez aby zakupic DVD
              aby poznać możliwosci i zobaczyc jak to w praktyce wygląda. Ale kto
              potrafi zrozumiec i latwo połapac się, temu wystarczy ten
              podrecznik. Dla przetestowania wystarczy pierwszy rozdzial. Sa tez
              warsztaty i takie tam. W kazdym razie nie zajmowalem się az tak tą
              metodą, raz sprobowalem z ciekawosci.
              • melolonta.melolonta Re: pytanie do Artura 17.10.07, 20:44
                Dzięki Artur
                poczytam, posprawdzam, ciekawie to wygląda ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka