jan_hus_na_stosie Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:38 przed zaśnięciem wypij dużo wody, tyle ile dasz rady i postaw sobie butelkę mineralnej przy łóżku abyś nie musiał w nocy szukać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:40 jan_hus_na_stosie napisał: > przed zaśnięciem wypij dużo wody, tyle ile dasz rady i postaw sobie butelkę > mineralnej przy łóżku abyś nie musiał w nocy szukać ;) > To zawsze robie :) Ale pomyslalam sobie, ze moze ktos ma sposob, ktorego jeszcze nie znam. No i obowiazkowo 2kc przed wiekszym piciem ... :/o czym permanentnie zapominam ... Odpowiedz Link Zgłoś
yuju Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:42 Podono czym się człowiek struje, tym powinien się leczyć;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:42 yuju napisała: > Podono czym się człowiek struje, tym powinien się leczyć;))) A o tym tez wiem i czasem stosuje. Ale na dlusza mete to moze byc klopotliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
yuju Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:52 A może mocna kawa niesłodzona z cytryną?:))) A może to samo musi..wyparować z człowieka?;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:53 yuju napisała: > A może to samo musi..wyparować z człowieka?;) Byleby szybko, zeby jak czlowiek w spoleczenstwie fumkcjonowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
yuju Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:58 Szybko, to wiesz, że kot ślepych narobił;) To wyłazi sukcesywnie i zależy ile sie tego poprzedniego dnia wlało w siebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:00 yuju napisała: > To wyłazi sukcesywnie i zależy ile sie tego poprzedniego dnia wlało > w siebie;) Ano wlasnie sporo i mieszano ... Odpowiedz Link Zgłoś
yuju Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:05 Trzeba to w takim razie przespać, a rano ożeżwiajaca kąpiel i optymistyczne nastawienie do otaczającej nas rzeczywistości ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:11 yuju napisała: > Trzeba to w takim razie przespać, a rano ożeżwiajaca kąpiel i > optymistyczne nastawienie do otaczającej nas rzeczywistości ;))) Cudmie :) Na szczescie moge pospac ... Odpowiedz Link Zgłoś
yuju Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:26 oRZeżwienie...z chęci pomocy strzeliłam niezłego byka;)) Sen jest dobry na wszystko;))) daj znać czy pomogło;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:45 ja następnego dnia zawsze mam wstręt do alkoholu, że od samego zapachu robi mi się niedobrze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:45 jan_hus_na_stosie napisał: > ja następnego dnia zawsze mam wstręt do alkoholu, że od samego zapachu robi mi > się niedobrze :/ Szczesciarz :d > Odpowiedz Link Zgłoś
as.iak Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:43 na mnie zbawiennie dziala mleko pije je przed snem- szklanke i jak wstane- 2, i cos slodkiego Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 22:45 Ja ostatnio pilam tez sok ananasowy - calkiem dobrze dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia praca :) 20.09.09, 22:44 i to fizyczna a jak nie, to pobieganie rosół gorąca kąpiel Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: praca :) 20.09.09, 22:46 vandikia napisała: > i to fizyczna A zebys wiedziala, ze to dobry patant :) Gorzej, ze sie takowa nie zapowiada,a zmusic mi sie ciezko :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciety.jezor Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:12 wlacz sobie TAN ja mam ochote wymiotowac a kaca nie mam wiec u Ciebie powinno byc odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:22 ciety.jezor napisała: > wlacz sobie TAN > > ja mam ochote wymiotowac a kaca nie mam wiec u Ciebie powinno byc > odwrotnie Nie chce mi sie :) Nie przepadam za tym serialem. Odpowiedz Link Zgłoś
ciety.jezor Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:29 to sie ciesze ze i Tobie sie nie podoba, zanujaco glupi jest Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:23 murzynier napisał: > aspiryna i 1.5 l Muszynianki > > A Cisowianka moze byc? :D Odpowiedz Link Zgłoś
murzynier Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:28 mag29 napisała: > A Cisowianka moze byc? :D Cisowianka to psie szczyny, jedyne co da się pić to Muszynianka Odpowiedz Link Zgłoś
mag29 Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:30 murzynier napisał: > mag29 napisała: > > > A Cisowianka moze byc? :D > > Cisowianka to psie szczyny, jedyne co da się pić to Muszynianka Jak kto lubi :) > Odpowiedz Link Zgłoś
yuju Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:31 murzynier napisał: > Cisowianka to psie szczyny, jedyne co da się pić to Muszynianka Człowiek, gdy spragniony, to i wody z kałuzy się napije :P Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Co na kaca? 20.09.09, 23:23 Herbata z cytryna i duzo cukru. Albo plusz czy jakas tableta witaminowa, albo pepsi. ja tez lubie zjesc po imprezie, chocby po nocy. Mam wrazenie, ze to zarelko alk absorbuje i potem nie jest niedobrze. I zawsze mi pomaga jakis junk food, niestety. Np. chipsy piknatne, albo fryty. Paradoksalnie cos niezdrowego czyni cuda;) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co na kaca? 21.09.09, 08:30 Mnie pomaga zupka chińska błyskawiczna :) Poza tym dużo wody, najlepiej z tabletką musującą witaminową + magnez+potas. Dobrze robi też isostar. I gorący czerwony barszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: Co na kaca? 21.09.09, 09:27 Preferuję drugi dzień picia, człowiek jest potem tak zmęczony, że mocno zasypia, a budzi się tylko trochą osłabiony, ale już bez kaca. W braku czasu - zjedzenie czegos naprawdę ostrego i z tłuszczem, albo picie wody z ogórków kiszonych, z konserwy też mogą być. Mozna też strzelić sobie kawę z prądem, albo po prostu setę. Pomóc nie pomoże, ale humor niby lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: Co na kaca? 21.09.09, 09:49 Widzisz ,ja np w ogólnie nie pijam wody mineralnej,bo nie lubię...Ala na kaca zawsze kupuję sobie Nestea :) pije jej dużo przed zaśnięciem,a potem na zaspokojeni pragnienia :] Na kacowe śniadanko-jajecznica ,pizza koniecznie w ciepłej postaci ,do tego herbatka miętowa :] No i pomaga mi zawsze gorący prysznic,z dużą ilością jakiś żeli zapachowych :) A jak już znajdę się w pracy,to zapominam,że mam kaca...Zwykle raczę się jeszcze rosołkiem i jest git :) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aux Re: Co na kaca? 21.09.09, 11:33 Kac zwykły - kwaśna pomidorowa, mineralna z cytryną i co tam kto uważa. Kac zatrucie pokarmowe- kieliszek wódki z pieprzem, (tak też uważam, że jest to irracjonalne, ale pomaga, jest to sposób pra babek ;-) hehe ale wczoraj byłam świadkiem tego, że jest to dobre wyjście:) ) Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: Co na kaca? 21.09.09, 13:28 Co najlepsze jest na kaca? Powietrze z pompki od materaca. Nie moglam sie powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
tora83 Re: Co na kaca? 21.09.09, 13:33 nsc23 napisała: > Co najlepsze jest na kaca? > Powietrze z pompki od materaca. Eeeee stare ... :) i g*** prawda. > > Nie moglam sie powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: Co na kaca? 21.09.09, 14:22 Ze stare to wiem, ale powstrzymac sie i tak nie moglam :P Odpowiedz Link Zgłoś
fotozwierz Re: Co na kaca? 22.09.09, 08:56 koktajl ze świeżych owoców, maliny, truskawki, koniecznie kwaśne, działa Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Co na kaca? 22.09.09, 09:11 duza butelka wody cola lub red bull (byle nie wersja light) sen sauna sport aspiryna cos tlustego do jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Co na kaca? 22.09.09, 09:16 stripsy z kfc i pepsi ewentualnie mojito od nich -bez alkoholu a teraz jak mieszkam na wsi to prysznic, i sen przez pol dnia HAHAHAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
puder-nica Re: Co na kaca? 24.09.09, 16:51 ja mam patent, do tej pory nie słyszałam, żeby komuś to nie pomogło. Podstawa po imprezce rano to uzupełnienie witaminy c w organiźmie (kiedy pijesz alkohol, witamina c gwałtownie spada) - więc ją podnieś, wyciskając sok z całej cytryny, wlej do literatki i wypij na raz, pokrzywisz się, ale szybki efekt gwarantowany. Drugi patent to krople do oczu. Oczy to narząd najbardziej unerwiony z mózgiem, kiedy zakropisz oczy, cały "syf" wypłynie. Jeżeli chodzi o krople to najlepsze są takie na nawilżanie oka, ja stosowałam lacrmial i też były dobre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mason_i_cyklista Re: Co na kaca? 24.09.09, 17:14 no to może komplementarnie podejdziemy do tematu: przed piciem: tłuste jedzenie (rewelacyjne są sardynki w oleju, tyle że zioniesz potem:P) podczas picia - dobrze jest przeplatać kolejki wodą, lub sokami w jak największej ilości. no i jeść w międzyczasie zaraz po piciu - woda mineralna ile dasz rade + dodatkowo woda obok łóżka. Można dodać tabletke z magnezem i potasem. rano - kawa + aktywność fizyczna - bieganie, jazda na rowerze (uwaga na policję!) niestety problem jest żeby się ruszyć i wyrwać, ale to na prawdę działa. dwie godziny udręki, ale kac z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
nutriss Re: Co na kaca? 24.09.09, 17:17 pioronująca dawka wit.C,najlepiej kilka tabletek kefir? praca Odpowiedz Link Zgłoś