hotally 27.09.09, 14:40 www.pudelek.pl/artykul/19957/szok_polanski_aresztowany/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 14:50 Z tego, co kiedyś czytałam o tej sprawie to mamunia z presją na karierę córeczki stręczyła mu tę córeczkę, która na 13 lat nie wyglądała. Sama córeczka jako dorosła osoba wnosiła do sądu o niepociąganie Polańskiego do winy. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 14:55 A sa gdzies stare zdjęcia tej dziewczynki? Rozumiem, ze dzis dzieci są karmione hormonami i moga nie wyglądać na 13 lat, ale wtedy raczej każdy wyglądał normalnie. Chętnie zobaczę zdjęcia i sama ocenię. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:49 Bynajmniej... Albumy szkolne mojej mamy (ogladalismy je kiedys troche pod tym katem a propos pewnej rodzinnej dyskusji) pokazuja ewidentnie, ze przedwczesny rozwoj fizyczny byl jest i bedzie. Niektore panny z jej podstawowki byly tak cycate, ze guziki w mundurkach im sie rozlazily i mialy twarze kobietk po 20. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 17:49 bo niegdysiejsze dziewczynki co prawda hormonami nie były faszerowane, ale za to bez gpsu do willi hollywoodzkich trafiały. no, czasami matka podprowadziła. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:44 hotally napisała: > A sa gdzies stare zdjęcia tej dziewczynki? > Rozumiem, ze dzis dzieci są karmione hormonami i moga nie wyglądać na 13 lat, > ale wtedy raczej każdy wyglądał normalnie. Chętnie zobaczę zdjęcia i sama oceni > ę. > tak wyglądała w wieku 13 lat. kłamstwem jest więc, że można było myśleć, że jest dorosła Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:47 Rumak pewnie oglądałeś klasykę kina światowego, katowaną często w TVP pt: Lolita? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:17 niestety, nie widziałem tego filmu. rzadko oglądam telewizję. przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:32 Jego bohaterzy to ojczym i pasierbica chyba 13 letnia, w sumie dziecko, niestety zboczone, dojrzewające dziecko, które uwodzi starego dziada obleśnego. Matka gdy dowiaduję się o tym związku, gnie w tragicznym wypadku. Z filmu winka, że to dziewczyna inicjuje zachowania starego kretyna, który jest bezwolny, jak przygłupie ciele. Ten film taki obraz psychologiczny odrażających typów. Ogólnie chore relacje, brak miłości miedzy matką a córką, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:54 sprawdziłem, że film opowiada o czasach przedwojennych. wtedy mężczyzna mógł bezkarnie bić i gwałcić swoją żonę, zmuszać do seksu swoje dzieci. współczesna psychologia jednoznacznie udowodniła, że seks dziewczynek z dorosłymi mężczyznami pozostawia w psychice dzieci rany nie do zagojenia, zabiera im najpiękniejsze lata dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:07 Rumak masz rację, ale piszesz o normalnych ludziach a nie psychopatach. Zobacz kto zostaje prostytutka, czy kryminalistą, tylko osobowości zaburzone, aspołeczne, niedojrzałe emocjonalnie. Bohaterka tego filmu zachowywała się, jak stara prostytutka i to ona uczyła partnera zachowań erotycznych. Wcześniej dziewictwo straciła z równolatkiem na jakimś obozie skautów. Nie zły jest też film o środowisku polskich modelek pt Bellisima. Relacje matki- córki. Po prostu czysta patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:20 wybacz, ale trudno mi dyskutować o filmie, którego nie widziałem. postaram się obejrzeć. wiem jednak, że jest wiele pięknych piosenek o narkomankach, opowiadań, filmów. bohaterki tam nie śmierdzą, nie mają hiv czy chorób wenerycznych, nie są wyprane z ludzkich uczuć, zdolne do każdej podłości. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 07:53 Rumaku, nie oglądaj filmu, przeczytaj książkę! Jest świetna. Chociaż bardzo naiwne jest przypuszczenie, że to jakaś prawda objawiona o pedofilach. To artystyczna wizja Nabokova. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 07:40 0ffka napisała: > Rumak pewnie oglądałeś klasykę kina światowego, katowaną często w TVP pt: Lolit > a? Może ja jestem staroświecka, ale dla mnie "Lolita" to książka. Wiem, nakręcili ekranizację, ale nie była specjalnie udana. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 18:49 figgin1 napisała: > Może ja jestem staroświecka, ale dla mnie "Lolita" to książka. Masz rację. To oczywiste. Nie wymagam natomiast od forumowicza, aby przeczytał książkę Nabokova. Na jej podstawie nakręcili film w którym główną rolę Jeremy John Irons. Oprócz "Bellisimy" można polecić też filmy: "Cześć Tereska", czy obecnie wchodzące do kin - "Galerianki". Na YouTube jest praca dyplomowa na podstawie, której nakręcono Galerianki. Trwa 30 minut. Uprzedzam, że 3 cześć jest drastyczna. Dziwne że nikt nie widzi w tym ukazania pedofilii! Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 15:17 Posłuchaj Offka, ja oglądałam "Lolitę" oraz przeczytałam książkę, czego Ty już chyba nie zrobiłaś. Książka wstrząsająca (dla mnie). To ON uwiódł JĄ. A jeśli nawet byłoby inaczej: dziecko, dorastająca panienka może sobie sprawdzać swój rozwijający się urok osobisty na dorosłych mężczyznach, ale mężczyznom WARA od tego, by to wykorzystać, rozumiesz? Bo sama chciała? Biedaczek dał się uwieść? Bez żartów, pewnie dziewczyny, które noszą mini też są same winne temu, jeśli ktoś je zgwałci... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:50 wygląda jak 19-letnia studentka droga wolna panowie Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:23 wiarusik napisała: > wygląda jak 19-letnia studentka > droga wolna panowie jeżeli to miał być dowcip, to przyznam, że był wyjątkowo grubiański. podejrzewam, że albo jesteś starym dziadem o skłonnościach pedofilskich, albo niedojrzałym psychicznie młokosem, który jeszcze nie dorósł do tego, by przejmować się losem dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:32 nie mogę być pedofilem,bo wygląda dla mnie na 19 lat zresztą ciekawe zdjęcie-zrobione od du.py strony.może fotograf był pedofilem? już widzę jak ty interesujesz się ich losem może ja też zacznę ale po kolacji,dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:56 wyjątkowo ciężki i niesmaczny masz dowcip, więc może sobie odpuść? Odpowiedz Link Zgłoś
green_basik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:00 Stary perwers, w młodości ruchał ( bo trudno to inaczej nazwać ) wszystko co mu wlazło do łóżka. O dowód nie pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:07 no i widac juzkobiece ksztalty... podmalowac to troche i w sam raz wygladalaby na wiecej niz 15 Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:12 W wieku trzymastu lat (czyli kiedys 7-8kl podstawowki) wszystkie dziewczyny w Mojej klasie miała juz wieksze lub mniejsze piersi. Dziewczynka na zdjęciu ma buzię dziecka. Trzynastolatka nie ma prawa decydowac o swoim ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:41 To stara sprawa. W wywiadach owa nieletnia sama opowiadała że chciała zrobić kariere. NIe usprawiedliwiam Polańskiego jednak takie były tamte czasy. Szkoda ze nikt nie oskarżył nigdy owej matki, która tę córeczke woziła na imprezy. A owe imprezy zresztą odbywały się dosyć często w domu innego artysty, bardzo znanego aktora, przyjaciela Polańskiego, który zasłyną po latach jako Hannibal.. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:05 też uważam, że i matka powinna odpowiadać przed sądem Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 16:08 Uwielbiam takie niedoinformowane watki - bardziej zaslyna jako Joker w Batmanie. W Hanibalu gral zupelnie inny aktor!!! Jack Nicholson mial ta impreze w domu. nanai11 napisała: > To stara sprawa. W wywiadach owa nieletnia sama opowiadała że chciała zrobić > kariere. NIe usprawiedliwiam Polańskiego jednak takie były tamte czasy. Szkoda > ze nikt nie oskarżył nigdy owej matki, która tę córeczke woziła na imprezy. A > owe imprezy zresztą odbywały się dosyć często w domu innego artysty, bardzo > znanego aktora, przyjaciela Polańskiego, który zasłyną po latach jako Hannibal.> . Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:09 "Trzynastolatka nie ma prawa decydowac o swoim ciele. "- dlatego zadecydowała mamuśka, która przez bzyknięcie córeczki przez reżysera widziała jako drogę do kariery swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:52 hotally napisała: Trzynastolatka nie ma prawa decydowac o swoim ciele. wiesz co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:54 lacido napisała: > wiesz co piszesz? Lacido nie wymagaj za dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
velluto Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:54 Naprawdę sądzisz, że 13-letnia balangowiczka będąc przedstawiana VIPom wyglądała jak na tym zdjęciu? tyle że mało która 13-latka w showbiznesie wygląda jak na zdjęciach ze szkoły. To nie jest "dziewczynka z sąsiedztwa" jak na tym zdjęciu. Sporo modelek to dzieci, po których kompletnie tego nie widać, a już w Stanach mają świra na punkcie kariery - wystarczy obejrzeć konkursy młodocianych miss. Wystarczyło kiedyś zernkąc na zdjęcia bliźniaczek Olsen z różnych imprez, na których bywaly jako nastolatki. Nie wyglądały na swoje lata, ale na szykowne 20-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:03 bez przesady. można w ostateczności pomylić 15-latkę z makijażem z 18-latką, ale absurdem jest, by pomylić 13-letnie dziecko z pełnoletnią kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 09:15 > W wieku trzymastu lat (czyli kiedys 7-8kl podstawowki) wszystkie dziewczyny w > Mojej klasie miała juz wieksze lub mniejsze piersi. I chłopcy też mieli, i co z tego??? 7 + 8 = 15 Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:01 Ożesz ale potwór! Czy trzeba się brzydko ze starzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:00 Pedofil nie wyleczy się z tego zboczenia i zawsze szuka dalszych ofiar. Dziwne jest to, że więcej takich wpadek nie miał Polański! Coś tutaj śmierdzi. Chyba go w to wrobiono? Może to on był pijany i pod wypływem narkotyków a Lolita była podstawiona? Może ktoś chciał go zniszczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:14 kto chcial go zniszczy? amerykanskie prawo chcialo polanskiego zniszczyc, bo nie zezwala na stosunki sexualne z nieletnimi? w czym tkwi problem forumowych adwokatow pedofila? do czynu przyznal sie. uciekl przed prawem. wiec o czym woogole dyskutowac? o niewinnosci pedofila? czy byl to jednostkowy przypadek czy nie? a kto go tam wie? przeciez nie przyzna sie, ze rznal dzieci wczesniej czy teraz w roznych punktach globu i zostal po latach dorwany w panstwie ktora ma z usa podpisana umowe o wydawaniu przestepcow. w polsce przebywal wielokrotnie ale zadna obludna poska dziennikarzyna nie wazyla sie o ten szczegol jego zyciorysu zahaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka może ktoś z Hollywood chciał go wykończyć? 27.09.09, 16:23 Jack czytaj ze zrozumieniem. Pedofil do końca życia jest pedofilem! Polański gdyby nim był to dalej szukałby ofiar wśród nastolatek. Może był schlany i naćpany i dlatego przeleciał nieświadomy swoich czynów tą podstawioną Lolitę? W PL znani pedofile mają się dobrze niestety. Kiedyś był film dokumentalny w TVP, gdzie policjanci się wypowiadali o znanych postaciach, które są także znane z tego, że są pedofilami, jednak mają takie plecy, że policja i sąd są bezradne :( Chory kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: może ktoś z Hollywood chciał go wykończyć? 27.09.09, 23:13 daruj sobie demagogię. według seksuologów, prawdopodobnie polański nie jest pedofilem. według prawa jest on przestępcą pedofilem, bo wyżył się seksualnie na 13-letniej dziewczynce. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 18:06 Jesli spal z 13-latka, ktora wygladala jak 20-latka, to nie ma wiele wspolnego z pedofilia. Bardziej bylby pedofilem facet, ktory spi z 20-latka wygladajaca jak 13-latka, i moze jeszcze w trakcie kaze jej mowic do siebie "wujciu" i trzymac misia za lapke. Co jest zreszta zupelnie legalne. Polanski jest winny, ale czystej glupoty - nawet gdyby corka mu sie podkladala, a matka streczyla, to powinien jej byl zajrzec w legitymacje szkolna. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 23:09 cherry.coke napisała: > Jesli spal z 13-latka, ktora wygladala jak 20-latka, to nie ma wiele wspolnego > z > pedofilia. a świstak siedzi i zawija je w te sreberka... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:38 I to są powody usprawiedliwiające? Wpłacając kaucje kilkadziesiąt lat temu, zawarł z sądem umowe, że się stawi. Nie dotrzymał jej, a pacta sun serwanta. Teraz zostanie przywołany do porządku i zupełnie nie ma znaczenia co było pierwotnym powodem wizyty w sądzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:41 Polański nie wiedział ile ma lat ta Lolita, podstawiona przez swoja mamusię, celem zrobienia kariery w Hollywood, do czego się obie przyznały i prosiły o uniewinnienie go. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:45 Nie rozumiesz polskiego języka??? Uciekł "spod kaucji"!!! Tego amerykańskie sady nigdy i nikomu nie wybaczaja . Nie ma znaczenia czy zastrzelił wróbla, czy prezydenta, to będzie rozpatrywane dopiero później. Teraz zostanie doprowadzony do sądu który okłamał i oszukał. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:51 No zobacz.. Jackson zabawiał się z małymi dziećmi i jakoś to amerykańskiemu wymiarowi sprawiedliwości nie przeszkadzało... Tobie zapewne nie chodzi o to że Polański spał z nastoletnią dziewczyną, nieświadomy jej wieku, tylko o fakt, że Polański wypiął się na uczciwy sąd amerykański :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:55 łow..tego to nawet jan hus na stosie nie potrafi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 17:09 Gwałtu na pewno się nie dopuścił, to wiadomo, po latach ta pani się przyznała. Stosunek z 13-latka nie jest w porządku,ale Polański mógł nie wiedzieć, ile naprawdę ona ma lat.Niektóre dziewczyny wyglądają nadzwyczaj dojrzale, jak się je pomaluje, ułoży fryzurę i odpowiednio ubierze to spokojnie taka 13-latka może wyglądać na 20-latkę. Poza tym co taka dziewczyna robiła na przyjęciu w towarzystwie podstarzałych facetów.Raczej jestem skłonna uwierzyć, że jej rodzicielka specjalnie mu ją podstawiła.Liczyła, że dziewczę zostanie "zauważone".Amerykanie mają ciśnienie na robienie kariery. Szwajcarzy brzydko się zachowali, jak zdrajcy. Zaprosili go po odbiór nagrody aby go aresztować. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 17:44 sabriel napisała: > Gwałtu na pewno się nie dopuścił, Oczywiście, że się dopuścił!!1 Amerykańskie prawo KAŻDY stosunek z nieletnią kwalifikuje jako gwałt. to wiadomo, po latach ta pani się przyznała. Jej oświadczenie nie ma żadnego znaczenie procesowego!! > Stosunek z 13-latka nie jest w porządku,ale Polański mógł nie wiedzieć, ile > naprawdę ona ma lat. 100% pedofili tak się tłumaczy. To też nie ma żadnego znaczenia. Niektóre dziewczyny wyglądają nadzwyczaj dojrzale, jak się > je pomaluje, ułoży fryzurę i odpowiednio ubierze to spokojnie taka 13-latka moż > e > wyglądać na 20-latkę. Poza tym co taka dziewczyna robiła na przyjęciu w > towarzystwie podstarzałych facetów.Raczej jestem skłonna uwierzyć A kogo obchodzi to w co Ty wierzysz ?/? Idź do księdza i mu to powiedz. , > Szwajcarzy brzydko się zachowali, jak zdrajcy. Zaprosili go po odbiór nagrody > aby go aresztować. Co za stek bzdur. Zaprosiło go jakieś stowarzyszenie ,a aresztowało państwo. to raczej my, od lat, zachowywaliśmy się nie w porządku jako sojusznik. Był list gończy, trzeba go było zatrzymać i dokonać ekstradycji. O ile wiem Polański nie ma polskiego obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 18:08 piotr.55 napisał: > 100% pedofili tak się tłumaczy. 100% pedofil nadal szuka dzieci na swoje ofiary. Polański zaś tego nie robił i nie robi! Sam się przyznał do czynu, że jakaś kurew-Lolita wskoczyła mu na ptaka, udając dorosła dziewczynę. Gdyby był winny ukrywałby ten fakt. PS Rozumiem, że dla Ciebie Piotrze jest naturalną sprawą posłanie swojej 13 letniej córci wypindrzonej na imprezę z dorosłymi, nabuzowanymi facetami, gdzie wiadomo, że będą narkotyki i wóda ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 18:13 Wyrzuć do śmietnika to co ćpasz i prześpij się. Rozmowa z Tobą w tym stanie jest niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 18:24 Dlatego, że mam inne zdanie niż Ty :( Zabrakło Ci argumentów! Nie poznaję Cie... Stałeś się wulgarny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 18:59 wulgarny to mało cosik podejrzany ten jego radykalizm.a wiadomo,że najciemniej pod latarnią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:29 To tylko insynuacja o cechach pomówienia. Pod nazwiskiem nie byłbyś taki odważny. Snucie anonimo insynucji jest tylko świństwem, a to zwalnia z konieczności odpowiadania. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 23:24 wiarusik napisała: > a co ja insynuuję? ;) co? napisała? tego się nie spodziewałem. lecz się chora psychicznie kobieto, obojnaku, zboczeńcu* * - niepotrzebne skreślić Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 28.09.09, 01:24 a g.ówno cię obchodzi moja płeć jak chcesz poru.chać to idź na fora dla dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:34 Piotr zawsze byłeś obiektywny i wyważony w swoich ocenach. Teraz nie poznaję Cię. Wstałeś dziś lewą nogą i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:35 właśnie.nikt tak naprawdę do końca nikogo nie zna.do czego jeszcze jest zdolny piotr? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:39 Uparty jest dziś jak osiołek. Sam dobrze wie, że po całym świecie czy to w USA czy w PL chodzą sobie kanalie i śmieją się z prawa. Np: sprawa Jacksona. Kto ma kasę i układy ten ma władze. Polański to tylko stary artysta na emigracji, bezpański jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:42 e tam zaraz kanalia. prawa stanowi parę ludków, a paru innych nie zgadza się z nimi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:45 Chodzi mi prawdziwych przestępców, którzy posiadając władzę i kasę zawsze wybronią się przed karą. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 23:27 polański jest obywatelem usa i francji. polskiego obywatelstwa podobno zrzekł się dziad Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 28.09.09, 00:12 rumak.hrabiny napisał: > polański jest obywatelem usa i francji. polskiego obywatelstwa podobno zrzekł > się dziad jakieś cuda się dzieją. sikorski zamierza wstawić się u amerykanów za pedofiliem, który nagle znowu ma polski paszport. dno i wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_pyza1 Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:45 Nastepna insynuacja. Zachowujesz sie jak gó...arz. A merytorycznie jestes na poziomie osobnika z cięzkim niedorozwojem umysłowym. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:48 iza_pyza1 napisała: Zachowujesz sie jak gó...arz. insynuacja > A merytorycznie jestes na poziomie osobnika z cięzkim niedorozwojem > umysłowym. insynuacja chociaż nie...taki stan da mi nietykalność przed wymiarem sprawiedliwości a glu glu glu psi si si Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:48 Nie wtrącaj się, jeśli mogę prosić. Niech sobie piszą co tylko chcą. Poniżające nie jest to co oni pisza, tylko sam fakt wdawania z nimi w pyskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:52 dlaczego traktujesz to jako ataki?masz coś do ukrycia? potraktuj to jak policyjną prowokację;) Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:53 0ffka napisała: > Wiarusik masz rację :D czy mogłabyś to trochę rozwinąć, bo nie wiadomo o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:57 Najciemniej jest pod latarnią... Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 22:29 to dlaczego ludzie nie mówią ciemno jak pod latarnią, tylko ciemno jak w dupie u murzyna? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 29.09.09, 14:51 'Gdyby był winny ukrywałby ten fakt.' A to niby czemu? Wielu winnych sie przyznaje, wrecz chwali swoimi czynami. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 28.09.09, 21:00 sabriel napisała: > Gwałtu na pewno się nie dopuścił, to wiadomo, po latach ta pani się przyznała. Amerykańskie prawo każdy stosunek z nieletnią uznaje za gwałt. > Stosunek z 13-latka nie jest w porządku,ale Polański mógł nie wiedzieć, ile > naprawdę ona ma lat.Niektóre dziewczyny wyglądają nadzwyczaj dojrzale, jak się > je pomaluje, ułoży fryzurę i odpowiednio ubierze to spokojnie taka 13-latka moż > e > wyglądać na 20-latkę. No ale później i tak musiał ją rozebrać... Nie wierzę w to, że trzynastolatka w jacuzzi może nie wzbudzić żadnych podejrzeń co do swojego wieku. > Poza tym co taka dziewczyna robiła na przyjęciu w > towarzystwie podstarzałych facetów.Raczej jestem skłonna uwierzyć, że jej > rodzicielka specjalnie mu ją podstawiła.Liczyła, że dziewczę zostanie > "zauważone". Tak było. Ale to w absolutnie żaden sposób nie umniejsza winy Polańskiego. > Szwajcarzy brzydko się zachowali, jak zdrajcy. Zaprosili go po odbiór nagrody > aby go aresztować. Raczej nie byli to ci sami Szwajcarzy :). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 17:37 Dokładnie o to mi chodzi. Może być tak, że Polański zostanie skazany za "niestawienie się" przed sądem, a następnie uniewinniony w sprawie o gwałt na nieletniej. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 17:40 Ta dziewczyna a dziś starsza pani przyznała się, że to nie był gwałt... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 17:46 Każdy stosunek z nieletnim jest w USA traktowany jak gwałt, wiec jej zdanie nie ma żadnego znaczenia. A ja już mam dość tłumaczenia z polskiego na nasze prostego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 19:02 "jedz gó...,miliony much nie może się mylić" na takiej zasadzie działa to prawo miłość w dupę zabroniona w alabamie i co?coś to zmienia?powoduje że ludzie stają się lepsi? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.55 Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 19:25 "Argument" jest tak kretyński , że nawet nie ma co odpowiedzieć. Ja nie stanowię prawa w USA, jest jakie jest, Tobie nie musi się podobać. Ale jak tam jesteś masz, się do niego stosować. Wydaje sie to nie być specjalnie trudne do zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 19:31 nie bardzo.dziś zabraniają,nazwijmy to,"miłości greckiej",a jutro każą gwałcić kozy.głupie prawa aż proszą się o ich nieprzestrzeganie Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 19:59 czyżbyś uważał, że gdyby w dzieciństwie stare dziady by się na nich wyżywały seksualnie to ludzie staliby się lepsi? uważam, że dzieci, którym zaoszczędzono takich doświadczeń mają większą szansę na trwały związek w życiu dorosłym i założenie szczęśliwej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 20:03 rumak.hrabiny napisał: > czyżbyś uważał, że gdyby w dzieciństwie stare dziady by się na nich wyżywały > seksualnie to ludzie staliby się lepsi? to ty powiedziałeś uważam, że dzieci, którym zaoszczędzono > takich doświadczeń mają większą szansę na trwały związek w życiu dorosłym i > założenie szczęśliwej rodziny. to sobie uważaj Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 28.09.09, 21:04 wiarusik napisała: > "jedz gó...,miliony much nie może się mylić" > na takiej zasadzie działa to prawo E... raczysz objaśnić to głębokie porównanie? Idea statutory rape zasadza się na założeniu, że osoba niedojrzała psychicznie nie jest w stanie udzielić świadomego pozwolenia na seks, a więc jej zgoda jest nieważna, czyli stosunek jest gwałtem. Całkiem sensowne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 23:40 o co chodzi piotrowi? są jeszcze dziesiątki możliwości, które przeoczyłaś. wielu moim znajomym chodzi o to, by ludzie z elit towarzyskich i finansowych nie byli ponad prawem. miejsce przestępcy jest w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 23:33 prosiły po wielu latach. przedtem chciały go skazać i później w procesie cywilnym wygrać nie miliony dolarów, ale dziesiątki milionów. kiedy lata biegły a zboczeniec wciąż był nieuchwytny, przystały na propozycję adwokatów polańskiego i pewnie dostały jakieś ochłapy. teraz sobie plują w brodę Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 22:46 to on podał alkohol i narkotyki dziewczynce. na tym polegała wynegocjowana przez jego adwokatów ugoda sądowa. sąd daruje polańskiemu przestępstwo podania dziecku narkotyków i alkoholu i będzie on odpowiadał tylko za wykorzystanie seksualne dziecka. on jednak uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 22:51 teraz to stara locha dumna,że pokrył ją reżyser światowej sławy wszystko jest względne kochanieńki a amerykańskiemu wymiarowi sprawiedliwości nie zależy na czyimś dobrze,tylko żeby nikt z niego sobie nie robił jaj to jest zemsta,a nie praworządność Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 23:54 skąd możesz wiedzieć, co ona myśli? jej dzieciństwo skończyło się w wieku 13 lat i dziś zapewne dużo by dała, by tak jak jej rówieśnice przeżyć jego pełnię. > a amerykańskiemu wymiarowi sprawiedliwości nie zależy na czyimś > dobrze,tylko żeby nikt z niego sobie nie robił jaj a jak to jest po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 28.09.09, 01:25 no ba,a skąd ty wiesz że jej dzieciństwo się skończyło wyrocznio? zaszła w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 28.09.09, 02:36 a ci powiedziała, że nie? wybacz, ale bardziej ufam badaniom psychologów niż osobie, która nieudolnie próbuje żartować z dziecka wykorzystanego seksualnie przez 40-letniego mężczyznę. osobie, która nawet nie może się zdecydować czy jest on czy ona. Odpowiedz Link Zgłoś
meetek Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:09 Mam tylko nadzieję, że nie wsadzą go do celi z Mansonem. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:12 meetek napisał: > Mam tylko nadzieję, że nie wsadzą go do celi z Mansonem. rotfl :D A propos niedawno w wiezieniu zmarła morderczyni jego ciężarnej żony... Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:23 Definicja pedofilii: "rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym". Ergo: nie, Polanski nie jest pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 20:08 nie potrafisz odróżnić definicji seksuologicznej od prawnego terminu przestępstwo pedofilii. według seksuologów polański jest heteroseksualny ze skłonnościami do pedofilii, ale według prawa jest przestępcą pedofilem, ponieważ przyznał się że miał stosunek z 13-letnim dzieckiem, po czym zbiegł za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 20:13 ten kto dymał damę w dupę,jest z mocy prawa stanu alabama przestępcą :P jaki to pedofil,skoro pociągają go piersi i owłosienie łonowe? już bardziej się martwię o tych,co lubią jak dziewczyna/kobieta ma wydepilowaną i plecie kucyki jak zwykle prawniki są oderwani od rzeczywistości a może chcą rządzić światem? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 00:49 pedofil, ponieważ zrobił krzywdę 13-letniemu dziecku. Jej dzieciństwo skończyło się bezpowrotnie tego dnia. jeżeli myślisz, że jesteś dowcipny czy błyskotliwy, to zejdź na ziemię. jesteś odrażający, czy odrażająca, bo sam(a) chyba tego nie wiesz. zdecydowana większość społeczeństwa pragnie chronić swoje i inne bezbronne dzieci. ty mentalnie i kulturowo jesteś jeszcze w średniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 01:28 krzywdę zrobiła jej matka,że targała dzieciaka tam gdzie piją i ćpają i jeszcze raz pytam-powiedziała ci,że to dla niej trauma? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:48 jeżeli uważasz, że jej matka też powinna siedzieć w więzieniu, to nie będę się kłócił. może za zaniedbanie obowiązków rodzicielskich, stręczycielstwo, narażenie nieletniej na niebezpieczeństwo. polański być może wreszcie trafi do pierdla z innego paragrafu, ponieważ odbył stosunek seksualny z 13-letnią dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 21:06 rumak.hrabiny napisał: > pedofil, ponieważ zrobił krzywdę 13-letniemu dziecku. Jej dzieciństwo skończyło > się bezpowrotnie tego dnia. Jej dzieciństwo zapewne skończyło się dużo wcześniej, mamusia córeczki nie oszczędzała. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 21:13 black-emissary napisała: > Jej dzieciństwo zapewne skończyło się dużo wcześniej, mamusia córeczki nie > oszczędzała. Dokładnie. Poza tym ta nastoletnia nimfetka nie była dziewicą, oddając się Polańskiemu. Współżyła już ze swoim chłopakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 14:55 A co to ma do rzeczy? Ja tez nie jestem dziewica, ba - jestem mezatka! - ale jesli ktos mnie zgwalci na ulicy, to ten fakt nie powinien miec dla sadu zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:17 > nie potrafisz odróżnić definicji seksuologicznej od prawnego terminu > przestępstwo pedofilii. według seksuologów polański jest heteroseksualny ze > skłonnościami do pedofilii, ale według prawa jest przestępcą pedofilem, poniewa > ż > przyznał się że miał stosunek z 13-letnim dzieckiem, po czym zbiegł za granicę. > Ale kiedy nie ma czegos takiego jak "prawny termin przestępstwo pedofilii" :D Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:27 to gazeta prawna kłamie? Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:38 a jak ustawa nazywa gwałt? czy to znaczy, że gwałciciele nie istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 12:58 To znaczy, ze nie ma takiego terminu prawnego jak "gwalciciel", orzelku. Also: zgrepuj sobie roznice miedzy gwaltem, a zgwalceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wytrwala Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:27 Moim zdaniem Polanski wcale nie jest winny. Kobieta przyznala, ze poszla z nim do lozka z wlasnej woli, moze dlatego ze byl znanym rezyserem, moze na cos liczyla, nie wiem. Bardzo wiele jak nie wiekszosc merykanskich nastolatkow wyglada powaznie i doroslo jak na swoj wiek i nie zdziwilabym sie, gdyby ta trzynastka powiedziala Polanskiemu ze ma np. lat 20. Przyjrzyjcie sie tym wszystkim Meganom Fox i innym Lady Gagom, ja bym im dala 30stke a nie 20stke. Podobnie z nastolatkami. Jesli nie znacie sytuacji, kto kogo uwiodl i jak, to nie obrzucjcie Polanskiego takimi inwektywami bo moim zdaniem to calkiem porzadny czlowiek, a o skandalach z jego udzialem sie nie slyszy (oprocz tej jednej pomylki). Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:29 Hotally, Ty dopiero z pudelka się dowiedziałaś o sprawie Polańskiego? ;) Generalnie: cyrk. Dlaczeo amerykańskiemu wymiarowi sprawiedliwości tak teraz zalezy na zatrzymaniu go? Po tylu latach? Nie wierzę, że wcześniej nie było 150 okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:33 Dlatego że jego adwokaci starali się o uchylenie wyroku aby mógł przylecieć do USA. W maju miał złożyć ponowne zeznania na które nie zgłosił się. I to ich pewnie zdenerwowało. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:36 Nie udalo sie amerykanom polozyc lapy na Charlie Chaplinie, to polozyli na Polanskim. Historie obu sa dokladnie takie same. Po zakrapianej imprezie znalezli sie w lozku z lolitka podlozona przez troskliwa mamusie. Chaplin osiedlil sie w Szwajcarii i mieszkal tam do konca zycia. Moze dlatego Szwajcarzy go nie sprzedali. Inaczej zachowali sie z Polanskim, ktory swoje pieniadze trzyma we francuskich bankach. Szwajcaria dala plame i to duza. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Michael Jackson był pod ochroną 27.09.09, 18:41 Jackson spokojnie mógł dalej "bawić" się z dziećmi. Ameryka to chory kraj hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka i dalej zapraszał dzieci do siebie 27.09.09, 18:46 na igraszki... Chory kraj i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
satinella Ty oczywiście wiesz lepiej niż sąd? 27.09.09, 18:48 0ffka napisała: > na igraszki... Chory kraj i tyle Rozumiem, że Ciebie też zapraszał, że jesteś tak zorientowana? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Michael Jackson był pod ochroną 27.09.09, 19:54 jesli amerykansy to hipokryci, to co powiesz o rzadzie twojego kraju, ktory tydzien temu uchwalil ustawe o chemicznej kastracji pedofilow a dzis drze ryja i protestuje w obronie pedofila. ty zyjesz dopiero w panstwie SUPER OBLUDNIKOW Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Michael Jackson był pod ochroną 27.09.09, 19:58 Jack, pedofilii powinni kastrować chirurgicznie a nie chemicznie! Byłoby taniej dla podatnika i zdrowiej, radykalniej dla zboczeńca. Odpowiedz Link Zgłoś
equiprimordiality Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:22 Chaplin wyjechał z USA, bo oskarżano go o kominuzm. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 00:18 equiprimordiality napisała: > Chaplin wyjechał z USA, bo oskarżano go o kominuzm. a miliony polaków musiały opuścić kraj, bo oskarżono ich o antykomunizm Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 12:11 chaplin nie wyjechal z usa i nikt go nie wyrzucal tylko w 1952 w czasach mc carthy nie dostal wjazdu do stanow. zakz byl motywowany sympatia chaplina dla komunizmu Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:48 dlaczego bobra i cycków nie można ru...? Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:48 Rodzina chłopca oddaliła oskrazenie. NIe został uniewinniony tak do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
satinella Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:00 nanai11 napisała: > Rodzina chłopca oddaliła oskrazenie. NIe został uniewinniony tak do końca. Jeżeli piszesz o Jacksonie to w 2005 roku został uniewinniony przez ławę przysięgłych. Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:02 Tak, pisze o Jaksconie, takie informacje podawali jak zmarł. Mogłam sie pomylić. Dziękuję za sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
velluto Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:59 nanai11 napisała: > Rodzina chłopca oddaliła oskrazenie. NIe został uniewinniony tak do końca. dostali kasę to im zamknęło usta. Swoją drogą - też paranoja, u nas przestępstwa na dzieciach są ścigane z urzędu. W USA po prostu kupczą sprawiedliwością i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 20:24 Po smierci Jacksona przyznali sie, ze to byla sciema. Odpowiedz Link Zgłoś
meetek Władysław Jagiełło 27.09.09, 20:28 Władysław Jagiełło ożenił się z Jadwigą jak miała 12 albo 13 lat (nie jest znana dokładna data jej urodzin). Należy chyba zdecydowanie potępić ten związek :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Władysław Jagiełło 27.09.09, 20:42 właśnie władek-wstydź się! nie zapomnimy ci tego nigdy,ty stary satyrze Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Władysław Jagiełło 28.09.09, 00:08 nie potępili tego związku dlatego, bo wówczas jeszcze nie wiedzieli o zgubnym spustoszeniu w psychice dziecka, jaki ten związek niesie. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Polański pedofilem 27.09.09, 20:34 nie wiem dlaczego polskie media nie przedstawiaja prawdy o tamtych wydarzeniach zwlaszcza, ze od 1975 r polanski jest obywatelem francuskim. otoz tamtego dnia polanski zaprosil dziewczyne do wili nicholsona pod pretekstem zrobienia jej zdjec do magazynu mody. poil ja szampanem i robil zdjecia topless, nastepnie przeniosl sie z nia do whirlpoolu i tam zgwalcil mimo, ze dziewczyna nie wyrazala zgody. zostal oskarzony o: -gwalt przy uzyciu narkotykow -perwersje -nierzad i skierowany przez sad do leczenia psychiatrycznego z ktorego po 45 dniach zwial na wiadomosc, ze sedzia odrzuca prosbe o zawieszenie kary wiezienia Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Polański pedofilem 27.09.09, 20:38 a dlaczego zrzekl sie obywatelstwa polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Polański pedofilem 27.09.09, 20:41 nie wiem czy sie zrzekl? przyjal tylko w 75 roku francuskie obywatelstwo. urodzil sie w paryzu jako roman liebling wiec chyba nie mial problemu z ichnim obywatelstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Polański pedofilem 27.09.09, 20:58 Gdzies przeczytalam, ze nie ma obywatelstwa polskiego, pytam z ciekawości. Mam nadzieje, ze nie ma- wstydu w świecie nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Polański pedofilem 27.09.09, 21:01 jaki wstyd? nikt się nie wstydzi,że z polańskim pracował lub podał mu rękę Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem 28.09.09, 00:15 hotally napisała: > Gdzies przeczytalam, ze nie ma obywatelstwa polskiego, pytam z ciekawości. Mam > nadzieje, ze nie ma- wstydu w świecie nie zrobi. > płonne twoje nadzieje. już sikorski się szmaci i zamierza wstawić się za pedofilem u amerykanów, a zboczeniec w cudowny sposób znowu ma polski paszport Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polański pedofilem 28.09.09, 00:33 To, że ty nie wiedziałaś do dziś o tej aferze, nie znaczy, że cały świat o niej nie wiedział. Polański egzystował bez problemów w środowisku przez te wszystkie lata, Oscara dostał, filmy kręcił, wstydu nie przynosił. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem 28.09.09, 00:55 angazetka napisała: > To, że ty nie wiedziałaś do dziś o tej aferze, nie znaczy, że cały > świat o niej nie wiedział. Polański egzystował bez problemów w > środowisku przez te wszystkie lata, Oscara dostał, filmy kręcił, > wstydu nie przynosił. gratuluję hierarchii wartości. mam jednak cichą nadzieję, bo nie zawsze dzieci przyjmują hierarchię wartości swoich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polański pedofilem 28.09.09, 01:01 A gdzie ty masz tutaj czyjąś hierarchię wartości? Stwierdzilam jedynie parę faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem 28.09.09, 01:12 niepotrzebnie się fatygowałaś, bo nikt tu nie kwestionuje dokonań artystycznych polańskiego. co to jednak ma do rzeczy? sukcesy zawodowe, artystyczne, finansowe, towarzyskie nie czynią ludzi nietykalnymi wobec prawa. ktoś, kto podał 13-letniej dziewczynce alkohol, narkotyki a później odbył z nią stosunek seksualny jest przestępcą pedofilem. jego miejsce jest w więzieniu a sprzedaż jego filmów na dvd i tak wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polański pedofilem 28.09.09, 01:31 > niepotrzebnie się fatygowałaś, bo nikt tu nie kwestionuje dokonań artystycznych polańskiego. Hotally jakby kwestionuje i do jej postu się odnosiłam. Nagle o jakimś robieniu wstydu pisze, a 30 lat po tej aferze Polański jest nadal szanowanym, uznanym reżyserem. O jakim robieniu wstydu tu więc mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem 28.09.09, 01:49 nie uważam, że hotally kwestionuje osiągnięć artystycznych polańskiego, bo tego nie napisała. ja też uważam, że przyniósł polsce wstyd swym pedofilskim przestępstwem. chętnie kolejny raz obejrzę "nóż w wodzie" "dziecko rosemary", "lokator" i inne jego filmy, ale mam nadzieję, że kara go tym razem dosięgnie i to będzie przestrogą dla możnych tego świata, że nie są bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Polański pedofilem 28.09.09, 11:59 W Mojej pieknej pupci mam to czy jest uznanym rezyserem, chorzystą, psychologiem, zebrakiem czy smieciarzem. W tej sprawie odcinam zupelnie jego dokonania zawodowe. Jest zboczeńcem ze skołonnościami pedofilskimi. Kto to tam wie czy to była jednorazowa sprawa? Mógł ru... wszystko co na drzewo nie ucieknie, a pecha mial , ze akurat to wyszlo na jaw. Wstyd Mi, że gdzieś na świecie napiszą "znany POLSKI rezyser". Mieszkal i placil podatki we Francji. Dlaczego rząd francuski nie staje teraz w obronie pedofila, tyle polskie patałachy robią z siebie błaznów, daj Boże żeby skończyło się tylko na polskim forum i nikt nie wspomniał o tym dalej... Mam nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i skończy tam gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Polański pedofilem 29.09.09, 08:58 Jak ty żyłaś przez ponad 30 lat ze świadomością,że jakiś Polak jest przestępcą-pedofilem? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Polański pedofilem 29.09.09, 15:25 O matko, hotally, przeciez ta sprawa jest znana od 30 lat, wiec co prasa miala na ten temat do napisania, zostalo napisane juz dawno temu. To, ze aresztowali go akurat teraz, naprawde nie jest wielkim szokiem, bo o przestepstwie i o tym, ze Polanski nie mogl w zwiazku z nim podrozowac do US wszyscy wiedzieli od stu lat. To nie jest nowa sprawa i nowy skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Polański pedofilem 28.09.09, 12:19 ja jak widzisz ta afere znam od podszewki. tylko wypowiadajacy sie forumowicze maja o niej zielone pojecie ze wzgledu , ze polskie media potrafia tylko trabic i jak jakis dupek w pilce zagra mecz w 2 lidze angielskiej i pieja, jak to ten dupek anglia zdobywa. media traktuja was jak ciolkow z zadupia, ktopry potrzebne do pelnego szczescia jest nadmuchanie jak balon nacjonalistycznego samouwielbienia. a polanski n.b. w spoleczenstwie amerykanskim za to, ze uciekl przed ichnimi sadami traktowany jest jak tredowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
wrr2 Re: Polański pedofilem 28.09.09, 14:44 > ja jak widzisz ta afere znam od podszewki. To może jakiś link do dokładnych informacji zapodasz? Albo namiary na papierową wersję? Chętnie poczytam i pewnie nie tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_i_wladca_mx tak w ogole to usa dziwnym krajem jest 28.09.09, 08:13 tez uwazam ze go scigano bo zwial sprzed wymiaru sprawiedliwosci, oni tego nie wybaczaja, a nie za sama dziewczyne (do tego dojda po dowaleniu mu kary za ucieczke) tak w ogole to dziwny kraj: w wieku 16 lat mozesz miec prawo jazdy czy legalna bron, w wieku 18 mozesz jechac ginac za kraj a dopiero w wieku 21 lat mozesz glosowac i kupic alkohol? tak to szlo? Odpowiedz Link Zgłoś
meetek Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 10:18 Warto przeczytać artykuł wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/33773,roman,1,artykul.html "Polańskiego badali psychiatrzy. Po 42 dniach orzekli, że można wypuścić go na wolność. Stwierdzili, że nie jest ani pedofilem, ani patologicznym przestępcą seksualnym. Był normalnym dorosłym mężczyzną, który po prostu uległ pożądaniu zamiast zastanowić się nad sytuacją." Mam wrażenie, że najgłośniej o rzekomej pedofilli reżysera wołają sami pedofile, żeby Polańskiego wciągnąć do swego szamba. Na takiej samej zasadzie jak złodziej krzyczy "łapać złodzieja". Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 12:25 mieetek, jak zwykle glosza poskie media wierutne bzdury i prymitywnie oklamuja spoleczenstwo. cytat zbinnej prasy odnosnie tego akapitu z zycirysu (jak to bylo i dlaczego): "...Nach 45 Tagen in psychiatrischer Behandlung floh Polański aus den Vereinigten Staaten nach London, als sich herausstellte, dass der Richter seiner Bitte um Vermeidung einer Haftstrafe nicht nachkommen würde. Seitdem befand er sich quasi auf der Flucht. Schließlich siedelte er nach Paris über, um einer Auslieferung an die USA durch Großbritannien zu entgehen. Da er die französische Staatsbürgerschaft hat, konnte er nicht an die USA ausgeliefert werden.." Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 12:27 niech przykład meetka będzie przestrogą. zawsze należy zachować dystans do komentowanych na forach spraw, bo inaczej można się zbłaźnić, jak on to uparcie czyni. osiągnął szczyt nonsensu. według niego polańskiego bronią atakują pedofile a przeciwnicy pedofilii bronią. czy to wymaga komentarza? tak, ale nie mojego, tylko psychiatry. on by może odpowiedział czy on tak zawzięcie broni przestępcy pedofila. czy robi to z głupoty, czy też jest pedofilem. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 12:47 ponieważ meetek najwyraźniej traci kontakt z rzeczywistością, wbrew swoim intencjom, jeszcze pogrąża polańskiego. jeżeli psychologowie orzekli, że nie jest pedofilem, to dla sądu będzie to okoliczność obciążająca. znaczyłoby to, że zgwałcił dziecko nie z wewnętrznego przymusu, ale z wyrachowania, dla kaprysu, pewien swej pozycji społecznej, pieniędzy, znajomości bezkarności. nie wierzę, że psychologowie użyli słowa "normalny". jakiś redaktor onetu chciał się przypodobać swym szefom z tvn. chętnie zobaczyłbym amerykański oryginał. przecież normalny człowiek panuje nad swymi instynktami. jak ktoś go zdenerwuje, to nie wyciąga pistoletu i nie strzela. jak nawet czuje pociąg do dziecka, to unika kontaktów z nim. według prawa polański jest przestępcą pedofilem, to nie ulega wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 11:50 Wojda, Figura i inne patałachy bronią pedofila... co za żenada;/ www.pudelek.pl/artykul/19964/autorytety_moralne_bronia_polanskiego/ Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 14:47 a nie wieksza zenada jest czerpanie informacji z Pudelka i jemu podobnych, zamiast z powazniejszych zrodel przedstawiajacych sprawe z wiecej niz jednego punktu widzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 08:28 sumire napisała: > a nie wieksza zenada jest czerpanie informacji z Pudelka i jemu > podobnych, zamiast z powazniejszych zrodel przedstawiajacych sprawe > z wiecej niz jednego punktu widzenia? A jakiż to inny punkt widzenia może być? Może to 13 latka upiła,naćpała i zgwałciła Polańskiego? Przerażające jest wasze podejście do gwałtu. To dziecko miało 13 lat. To dorośli byli jej wzorem. To oni powinni pokazać jej co jest dobre a co złe. Czego Wy uczycie wasze dzieci?Że dorosłym wszystko wolno,że każde sku...syństwo można im wytłumaczyć? Współczuję waszym dzieciakom. Oby znalazły wzory poza rodziną!! Bo dla Was,wasze 13 letnie dziecko może współżyć i nie musi mieć żadnych moralnych wzorów. Hipokryci!! Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 09:00 To dziecko współżyło w wieku lat ośmiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 09:33 we lbie zanussiego, oblesnego geja i pedofila, agenta sb. tylko w tym zaklamanym kraju niemozliwe jest takich przestepcow do odpowiedzialnosci karnej postawic bo pedofila tbo wierchuszka ksieza i "altorytety" jak mozna takie bzdury wogole powtarzyc o 8-letnim dziecku??!!! kto deprawuje takie dzieci??? nie polanscy wlasnie, zanussi czy paetze?? puknij sie w swoj zakuty leb Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 09:55 Zanussi raczej tam nie był i nikogo za rękę nie trzymał.Ktoś tu napisał, że jej dzieciństwo skończyło się,jak miała 13 lat,a z zeznań, które drukowała Wyborcza,wynika, że miała już wcześniej stosunki. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 10:01 szalenstwo w ocenie jaki wyprawiaja tu publcznie nasze "elity artystyczne": kutze, zanissi, roznego rodzaju bolki jest wstretne! wturuja im media. przerazajaca jest ich wizja prawa i tego co sie domagaja!! Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 10:03 Mnie dużo rzeczy przeraża,np. twoja ortografia i brak stylu i jakoś muszę z tym żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 15:34 No i co z tego? To oznacza, że może być wykorzystywane seksualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 18:35 alinka_li napisała: > No i co z tego? To oznacza, że może być wykorzystywane seksualnie? Dla sundry jak widzisz to normalne. Widocznie takie miała życie. Smutne,że nikt nie powiedział jej,że dorośli nie mają prawa krzywdzić nieletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna re: 28.09.09, 13:07 Szkoda, ze nie zabral jej na wycieczke do Watykanu, tam moglby ja puknac rok wczesniej i sprawy by nie bylo. Kojarzycie ten smieszny kraik? To taka europejska enklawa dla efebofilow: en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe#Vatican_State Zreszta chocby Hiszpania juz by wystarczyla, albo chociaz Meksyk. Ale poskapil, cholera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meetek Romowie 28.09.09, 14:17 Romowie żenią się z dziewczętami po pierwszej miesiączce, to są 11-12latki niekiedy. Polskie sądy ich skazują jeśli dziewczyna ma mniej niż 15 lat. Była na ten temat dyskusja czy zabronić im tego. Popatrz dokładniej na mapę, na kolor granatowy i czarny. Nie tylko Hiszpania, Meksyk i Watykan. Z drugiej strony muzułmańska Turcja ma wiek graniczny aż 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Romowie 28.09.09, 14:24 Heh, wiem, ze nie tylko, ale zwyczaje muzulmanskie sa od nas zbyt odlegle i dodatkowo powszechnie potepiane, wiec wzmianka o nich nie wnioslaby raczej nic do dyskusji :) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 19:50 Normalnym facetem nie jest. I z całą pewnością ma zapędy pedofilskie. Zawsze kręciły go młodziutkie dziewczyny. Uwielbiał fotografować nastolatki. Pamiętacie jak upiekło mu się z 15-letnią Nastassią Kinsky. Zbok i tyle. No ale cóż skoro ma poparcie. Widzę,że niektórzy z Was też mają zapędy pedofilskie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 01:20 > Normalnym facetem nie jest. I z całą pewnością ma zapędy pedofilskie. Ciekawe, że psychiatrzy, którzy go badali po tej aferze, nie podzielali Twego przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 07:07 Najwyższy czas zmienić psychiatrę :) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 15:30 To, ze facetowi podobaja sie mlode dziewczyny, nie jest akurat nienormalne ... Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 21:06 moze Ally zerknij tutaj zanim kwasicy dostaniesz... wyborcza.pl/1,75475,7083570,Samantha_Geimer___ofiara_Polanskiego_z_1977_roku.html Odpowiedz Link Zgłoś
hotally [...] 28.09.09, 21:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Hotally żałosna antysemitką i napaloną nimfetką 29.09.09, 15:51 Hott Ally masz kompleksy przy innych nacjach i sama jesteś nimfetką (o tym mówi Twój nick) z jedną szarą komórka pod czaszką, skoro czytasz brukowce. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 fatalnie bo 30.09.09, 18:24 nie zdazylam przeczytac i sie odgryźć... buuuu :( Odpowiedz Link Zgłoś
meetek Nieletnia prostytutka 29.09.09, 08:38 "Roman Polański skorzystał z usług nieletniej prostytutki, ale niewątpliwie zrobił coś bardzo złego i jest to ciemna strona jego życia."- z wypowiedzi Krzysztofa Zanussiego. Panienka się prostytuowała od 8 roku życia. W tamtych czasach w LA narkotyki, alkohol, zboczony seks były czymś codziennym, było społeczne przyzwolenie na takie zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Nieletnia prostytutka 29.09.09, 11:43 Informacja o tym, ze dziewczyna uprawiała seks od 8 roku zycia pochodzi od Polańskiego, to naprawdę nie jest wiarygodne źródło, oczyswiste jest, zeby siebie wybielić musi oskarżać tą dziewczynę o zle prowadzenie. Polański robił zdjecia do artykułu o modelkach-lolitkach, więc trudno uwierzyć, ze uważal ze ma 20 lat, bo wtedy cała sesja nie miałaby sensu. Poza tym nie rozumiem dlaczego prawie wszyscy piszą "kobieta wyraziła zgodę". 13-latka choćby miała biust i necący słynnego rezysera odbyt jest jednak dzieckiem, które nie ma prawa decydowac o takich rzeczach, nie jest kobietą! Zresztą o jakiej świadomej zgodzie można mówić w przypadku używania alkoholu i narkotyków?? Dziewczyny mi żal, bo miała nienormalną matkę, która sprowokowala całą sytuację i trafiła na faceta, którego kręcą młode panienki i który uważa, że ma prawo bo jest kim jest. Chyba naprawdę trzeba być pozbawionym rozumu, zeby porównywac możliwości, siłę przebicia ponad 40-letniego cenionego faceta, znanego,niewatpliwie inteligentnego mającego duze doświadczenie seksualne z 13-latką, będącą pod wpływem alkoholu i narkotyków, która ponadto raczej nie wyniosłaz domu jasnych zasad moralnych. Oboje, matka dziewczyny i Polański powinni zostać ukarani, a jedyną ofiarą jest tu dziewczyna. Jesli jakaś walnieta mamuska podesle do mnie napalonego 13-latka to powinnam go upić i się na niego rzucić???? A jak to zrobię to światowego autorytety będa mnie broniły, ze "mężczyzna" wyraził zgodę i w ogóle napewno bo młodociany zigolak???? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Nieletnia prostytutka 29.09.09, 11:45 ze "mężczyzna" wyraził zgodę > i w ogóle na pewno to młodociany żigolak???? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Nieletnia prostytutka 29.09.09, 15:07 Meetek nie przekonasz motłochu, który sam ma fantazje zboczone i krzyczy - "lincz" Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny Re: Nieletnia prostytutka 30.09.09, 01:47 0ffka napisała: > > Meetek nie przekonasz motłochu, który sam ma fantazje zboczone i krzyczy - "lin > cz" cieszę się, że wyszło szydło z worka i nareszcie pokazałaś swoje prawdziwe ja = poziom argumentów i kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
rumak.hrabiny polański JEST pedofilem 29.09.09, 12:54 popełnił przestępstwo pedofilii, a więc jest pedofilem wg polskiego prawa i amerykańskiego. to nie ulega wątpliwości. tak stwierdził zbigniew ćwiąkalski doktor habilitowany nauk prawnych, profesor nadzwyczajny, który od wielu lat specjalizuje się w prawie karnym, w latach 2007-2009 minister sprawiedliwości i prokurator generalny w rządzie tuska. kto nie wierzy, niech posłucha. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
meetek Wypowiedź Kutza 29.09.09, 14:38 www.tvn24.pl/0,1621623,0,1,polanski-jest-w-srodku-rozdygotanym-chlopcem,wiadomosc.html " Ja się czyta nasz internet i słucha tego, co się mówi, to ujawnia się mała i zawistna Polska, polski antysemityzm. Internet jest stekiem świństw, które ujawniają najniższe ludzkie instynkty." Małe, zagubione, kwiczące w necie świnki, plujcie, aż się odwodnicie, aż będzie wam lżej. Polański jest zniszczony, skończony, to mu dokopcie jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wypowiedź Kutza 29.09.09, 14:54 no, Fritzla też matka nie kochała i też jest w środku rozdygotanym małym chłopcem, czy nad nim się zlitujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Wypowiedź Kutza 29.09.09, 15:24 powody, dla których Polański nie wjeżdżał do USA, były znane od wielu, wielu lat. i jakoś nikt go tak nie opluwał, zanim go nie aresztowano. podejrzewam zresztą, że nie on jeden z ludzi na świeczniku w tamtych czasach tak niegrzecznie się bawił. porównanie z Fritzlem jest cokolwiek nie na miejscu, niebawem dojedziemy do porównań z Hitlerem, rzucając oskarżenia w takim tempie. od nich zresztą jest sąd. nie bzdurne Pudelki i nie fora. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wypowiedź Kutza 29.09.09, 16:06 Hitlera też nikt nie opluwał, dopóki żył i cieszył się wolnością, jak już wyciągnęłaś to truchło. Pedofil Dostojewski też, o ile pamiętam, cieszył się ogólnym szacunkiem za życia, a i w sumie nadal mało kto chce go odbrązawiać. Wielcy ludzie nie mają prawa być niemoralni na równi z "maluczkimi". Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 16:19 Nie wiem po co sie nad tym pedofilem rozpisujecie. Nie od dzisiaj wiadomo ze w Hollywoodzie dobra zabawa to seks i narkotyki Ludzie sa wyuzdani, nudzi sie im, i maja spaczony poglad na zycie (narkotyki robia swoje)- szczegolnie w TAMTYM okresie. Mysle ze seks z dziecmi nie byl wtedy czyms ani dziwacznym ani czyms nowym - ot, znudzeni aktorzy z kupa szmalu chca sie zabawic. I nie ma co go usprawiedliwiac ze nie wiedzial, bla bla bla... Jakby to byl normalny szary czlowiek - to by poszedl siedziec na lata, mialby zrujnowana reputacjie do konca zycia. A ze to gwiazda, duma narodowa itd... to pewnie mu ujdzie plazem. No i niech mu ujdzie plazem, nie obchodzi mnie to. Ten facet mial wypaczona psychike wiele lat temu - miejmy nadzieje ze wyleczyl sie z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Czy ktokolwiek go jeszcze broni? 06.10.09, 12:56 www.pudelek.pl/artykul/20122/13_latka_polanski_szczytowal_w_moim_odbycie_zbieralo_mi_sie_na_placz/ Odpowiedz Link Zgłoś
meetek GW 06.10.09, 13:18 wyborcza.pl/1,76842,7105439,Sprawa_Polanskiego__spalimy_te_czarownice.html "Lata 70. w USA to były czasy paradoksów: krucjaty przeciwko dziecięcej pornografii i cyklu okładek "Hustlera", gdzie przedstawiano młode kobiety z wygolonymi łonami, wystylizowane na dzieci." Warto przeczytać jaki był kontekst sprawy Polańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś