Dodaj do ulubionych

Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidzi?!

07.11.09, 21:01
Witam!
Moj maz jest Wlochem,praktycznie przy kazdej klotni wyciaga wszystko co
dotyczy polakow!
*a bo polacy to nic nigdy nie maja i miec nie beda..
*wszyscy Polacy sa tacy sami..lenie,pijacy,huligani i ludzie taniego pokroju...
*wszyscy Polacy maja ten sam charakter.
*Bo Polska nic mi nie dala,a jemy Wlochy tak....
*Ze ciagle mowie mu a Polska to a Polska tamto...
*Ze polskie kobiety to chialyby zyc ciagle jak w bajce(???)
Cholera wie o co mu chodzi ale wk... mnie juz...
Obserwuj wątek
    • deczko Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:03
      A przed slubem kochal? Pytam i o Ciebie, i o Polakow?
      • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:06
        Mnie kochal ale czy Polakow kochal to sie go nie pytalam :)
        • deczko Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:09
          italiakami napisała:

> Mnie kochal ale czy Polakow kochal to sie go nie pytalam :)

A szkoda, sama przyznasz?
    • zeberdee24 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:07
      Musisz go poznać ze mną, przy mnie poczuje się nikim i zmieni zdanie o Polakach.
    • green-chmurka Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:07
      to po co sie z polka ozenil?
      • zeberdee24 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:09
        widocznie najtaniej wyszło:D przepraszam musiałem:D
        • cloclo80 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:39
          Gość pewnie oglądał "Rocco invades Poland".
      • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:14
        pytalam o to samo ...odpowiedzial to po co ty z Wlochem sie zadalas...
        Cytuje Ty to tylko z Polakiem moglabys byc...
        • italiakami sorry do green-chmurka mialo byc 07.11.09, 21:15
    • laracroft82 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:13
      to mu wygarnij jacy sa Włosi.....współczuje troche męza, przeciez Ty jestes Polką...
      • deczko Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:18
        laracroft82 napisała:

> to mu wygarnij jacy sa Włosi.....współczuje troche męza,

Moim zdaniem i tak tego nie pojmie.

przeciez Ty jestes Pol
        > ką...

Mysle, ze to najwiekszy problem w tym malzenstwie. Moze wloska tesciowa maci?
        • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:20
          Niestety kobieta juz sie zwie Wloszka...przesiaknela bardzo...
          • deczko Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:25
            italiakami napisała:

> Niestety kobieta juz sie zwie Wloszka...przesiaknela bardzo...

Ty zwiesz sie Wloszka, czy wloska tesciowa za taka Cie juz uwaza?
            • anyx27 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:30
              widziały gały , co brały...

Jeśli zdecydowałaś sie wyjść za mąż za człowieka innej narodowości, to chyba
              musiałas zdawać sobie sprawę, że tego typu potyczki słowne będą standardem.
              • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:36
                anyx27 napisała:

> widziały gały , co brały...
                >
                > Jeśli zdecydowałaś sie wyjść za mąż za człowieka innej narodowości, to chyba
                > musiałas zdawać sobie sprawę, że tego typu potyczki słowne będą

gdyby galy widzialy to by nie braly :/
                A skad mialam wiedziec?!wczesniej z obcokrajowcem nie bylam..
                a przed slube bylo tak pieknie niestety...
              • nsc23 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 22:18
                Takie potyczki slowne to absolutnie NIE jest standard w zwiazkach z
                obcokrajowcami. Sama w takim jestem i nigdy w zyciu mi moj partner nie wyrzucil
                mojego pochodzenia, ani ja jemu - gdybym miala takie zdanie o wszystkich
                przedstawicielach jego narodu, to chyba bym sie nie zdecydowala z nim zwiazac...
              • croyance Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 00:18
                Oszalalas? Moj maz tez jest obcokrajowcem, a nigdy takich bzdur nie
                opowiadal. Nawet chodzi na lekcje polskiego i uczy sie w bolach,
                chociaz osobiscie uwazam, ze to zupelnei niepotrzebne.
            • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:30
              deczko napisał:
              raczej chcialaby...
    • ogromne.oko Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:22
      Bez sensu mu tlumaczyc ze Ty tez jestes Polka albo zaczac krytykowac Wlochow
      zeby zobaczyl jak to milo. Po prostu mu powiedz jasno i wyraznie ze ma sie
      zamknac bo sobie nie zyczysz sluchac takich rzeczy i jak nie moze sie
      powstrzymac to niech spada do kolegow Wlochow i z nimi sie przesciga w
      wymyslaniu jacy to Polacy sa beznadziejni, a Ty nie masz ochoty czegos takiego
      wysluchiwac we wlasnym domu.
    • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:24
      Tak na marginesie Wlosi to bardzo ciezkie charaktery..jeszcze gorzej jak sie
      mieszaja..Mieszanka wybuchowa..niezgodnosc charakterow...
      • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:29
        tak mi sie przypomialo jak zaczela sie nasza ostatnia klotnia wczoraj.Tesciowa
        wpadla posiedziala i wychodzac..powiedziala do mojej 6mc coreczki ¨´ciao
        italiana´´...a mezus do mnie..no ona naprawde wyglada jak czysta italiana (bo ma
        ciemne wlosy i brazowe oczy?!dziwne bo moja babcia tez tak wygladala)a ja juz
        spieniowana wstaje i do corci..moja poleczka...
        Nie wiem czy dobrze ze to powiedzialam...no ale woja sie zaczela...
        • ogromne.oko Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:37
          To to juz zupelnie bez sensu. Nie mozesz poinformowac tesciowej zeby nazywala
          dziecko po imieniu bo czujesz sie przykro jak sie pomija Twoja narodowosc? Po co
          na sile robic z niej tesciowa - Wloszkę, Ty - Polkę. Przeciez ona jest pol Polka
          pol Wloszka i tak juz zostanie.
      • rudka.a Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:30
        Dla nich zawsze bedziesz..straniera..;)))
      • varia1 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:37
        > Tak na marginesie Wlosi to bardzo ciezkie charaktery..jeszcze gorzej jak sie
        > mieszaja..Mieszanka wybuchowa..niezgodnosc charakterow...

sądzę że każdy naród ma swoje zalety i wady
        problemem jest to że nie nauczyłaś swojego męża szacunku do siebie i jako kobiety i jako Polki
        jestem w związku z cudzoziemcem i dzieli nas baaaaaardzo wiele, ale rozmawiamy ze sobą o wszystkich naszych odmiennościach, tradycjach, itp. i szanujemy swoją odrębność, szanujemy swoje kompletnie odmienne kultury, różne wyznania itp.
        czasem zdarza nam się mieć kompletnie różne poglądy, ale ja szanuję jego wartości, a on moje

nie miałam tego w związku z Polakiem:(

więc sądzę że to zależy od człowieka, mniej od narodowości
        • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:42
          Do tego czasu nie mialam nic do wlochow czy do kultury wrecz przeciwnie jako
          Kraj tez bardzo mi sie podoba.szacunek do niego tez mam.Nigdy nie zaczelam
          krytykowac jego kraju pierwsza...zaczelam to robic gdy on zaczal tak mowic...
          • varia1 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:47
            no ale w ten sposób to tylko się od siebie oddalacie, on krytykuje twoich rodaków, a ty jego...
            nie można z nim jakoś tak normalnie pogadać?

macie małe dziecko, jak długo jesteście razem?
            • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:51
              5 lat i mamy dwojke dzieci 3 latka chlopiec i 6 mc dziewczynka.
              Dogadac sie hmm probowalam ale to czysty charakter egocentryka niestety...
              • varia1 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:53
                a czy on miał okazję dobrze poznac Polskę i Polaków? może po prostu trafił na takich, którzy pasują do jego "wyliczanki"
                dobrze by było, gdyby mógł zmienić trochę swój punkt widzenia

ale musze przyznac, że nasze narodowe cechy uchwycił nie najgorzej;)
        • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 20:43
          varia1 napisała:

> > Tak na marginesie Wlosi to bardzo ciezkie charaktery..jeszcze gorzej jak
          > sie
          > > mieszaja..Mieszanka wybuchowa..niezgodnosc charakterow...
          >
          >
          > sądzę że każdy naród ma swoje zalety i wady
          > problemem jest to że nie nauczyłaś swojego męża szacunku do siebie i jako kobie
          > ty i jako Polki
          > jestem w związku z cudzoziemcem i dzieli nas baaaaaardzo wiele, ale rozmawiamy
          > ze sobą o wszystkich naszych odmiennościach, tradycjach, itp. i szanujemy swoją
          > odrębność, szanujemy swoje kompletnie odmienne kultury, różne wyznania itp.
          > czasem zdarza nam się mieć kompletnie różne poglądy, ale ja szanuję jego wartoś
          > ci, a on moje
          >
          > nie miałam tego w związku z Polakiem:(
          >
          > więc sądzę że to zależy od człowieka, mniej od narodowości

no to gratuluje meza..od czlowieka nie zalezy ale od jego charakteru juz tak...
          • varia1 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 21:34
            dziękuję, jeszcze nie mąż, ale niebawem:)
            charakter to bardzo ważna rzecz, ale myślę że szacunek do innych to po prostu efekt wychowania
    • jane-bond007 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:28
      to mu mow jacy to oni sa okropni bo brudasy i balaganiarze,
      zasmiecone cale Wlochy, syf na plazach itd doloz do tego ze sie dra
      i awanturuja bez potrzeby, pojedz troche po tym jakie z nich
      mamisynki itd no i alkoholicy :P
      no nie wierze ze nie mozna :)
      • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:33
        w sumie mozna ale gadaj z dupa to cie osra...powiadaja..
        ja mu powiem on zacznie i tak ciagle..
        a pozniej przeprasza 1000 razy ciagle za to samo...
        • jane-bond007 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:48
          odbijaj pileczke - moja rada :) jesli masz juz dosyc jego gledzenia
          no bo co innego Ci zostalo?
      • varna771 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:35
        bez urazy, ale ku...arze równiez...
    • 0ffka Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:31
      ...a wszystkie Polki to qrvy :D
      Dziewczyno weź rozwód i wracaj do kraju.
      Chyba nie jesteś masochistką, aby z takim prymitywem ograniczonym żyć dalej.
      • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:39
        taaaa czytalam dzisiejszy watek na wp.pl...akurat dzis o wloskim programie z
        Velinami czyt z ku...mi..
        wiec gdzie lepsze te ku...
        kazdy nawet progra ma jakies gole tanczace laski...u nas w tv chyba tego nie
        ma?!czy przeoczylam?
        a Kur arze we wloszech owszem tez sa..
        • varna771 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 21:41
          italiakami napisała:

> a Kur arze we wloszech owszem tez sa..

niestety, gorąca krew południowca...
          • heca7 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 22:14
            Zawsze możesz przypomnieć, że Polacy to się przynajmniej z Hitlerem nie skumali,
            nie to co Włosi ;)
            • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 20:45
              heca7 napisała:

> Zawsze możesz przypomnieć, że Polacy to się przynajmniej z Hitlerem nie skumali
              > ,
              > nie to co Włosi ;)

taaaa a jedyne co chce zobaczyc w Polsce to wlasnie Oswiecim...
        • 0ffka Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 22:10
          Przepraszam, że tak napisałam o Twoim mężu :( Poniosło mnie. Ale opisałaś go
          trochę jak rasistę :)
    • kobieta_na_pasach Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 22:10
      jestes Polka, wiec nie dziwie sie,ze go nie rozumiesz. ale dziwie sie sobie, bo
      tez jestem Polka a doskonale rozumiem, o co chodzi Twojemu mezowi.
      • simply_z Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 22:28
        on jest z północy czy z południa Włoch?
        • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 20:30
          simply_z napisała:

> on jest z północy czy z południa Włoch?

niestety z poludnia...goraco krwisty Calabryjczyk czy jak to sie tam nazywa
    • katja Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 07.11.09, 23:45
      Nie mieszkam we Wloszech ale mialam "nieszczescie " miec Wlocha narzeczonego ,
      niecale dwa lata. Dluzej nie wytrzymalam. Od tej pory zmienilam moj kiedys
      romantyczny obraz Wlocha i wogole.
      To koszmarny pieniacki narod i tylko Wloch z Wloszka moga sie dogadac.
      Nie dosyc ze mezczyzni sa niesympatyczni w zwiazkach to kobiety rozwrzeszczane i
      nerwicowe ...od tej pory nikt mi nie wmowi ze mozna wytrzymac z Wlochem czego ty
      jestes dowodem bo to cham nie pospolity ktory swojej kochanej kobiecie wytyka
      jej pochodzenie. A na dodatek jak mozna wogole porownac Polke do Wloszki? Kto by
      wytrzymal z taka kobieta?
      Musisz miec zanizony obraz wlasnej wartosci ze dajesz tak po sobie jezdzic i to
      komu? Wlochowi? A kim oni sa? Brudasy i nerwusy a do tego krzykacze.
      • simply_z Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 00:05
        nie mozna generalizować ,mam parę znajomych osob stamtad i
        powiedzialabym ,ze kobiety są duzo sympatyczniejsze niz
        mężczyźni ,fakt kulturowo jestesmy jednak odleglejsi ale czy nie
        spotyka sie polaków buraków?
      • nsc23 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 01:32
        Swietne podejscie - zwane rowniez moralnoscia Kalego. Wloch po nas jedzie to
        zle, my Wlochow zjedziemy to dobrze.
        Powiedz mi, czym Ty sie w swojej postawie od tego Wlocha roznisz?
      • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 20:28
        > Musisz miec zanizony obraz wlasnej wartosci ze dajesz tak po sobie jezdzic i to
        > komu? Wlochowi? A kim oni sa? Brudasy i nerwusy a do tego krzykacze.

Zgadzam sie tylko ze To on mi obnizyl moja wartosc niestety..
    • croyance Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 00:16
      Nastepna, kurcze. Chyba sobie w sygnaturke wstawie 'Z KIM WY SIE BABY
      ZADAJECIE?'
      • simply_z Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 00:23
        no coz;)szczerze polacy to wedlug mnie malo sympatyczny
        narod ,wiecznie zly ,naburmuszony z ciaglym "o jezu a co ludzie
        powiedza "na ustach.staram sie byc obiektywna ,tacy
        jestesmy .narodowosci sie nie wybiera.
        • kag73 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 00:25
          No co facet sie wkurza to wyzywa na Polakow. Myslisz, ze Polacy o Wlochach
          tylko dobrze mowia.
          Ty jestes po prostu jego zona a nie Polka, nie bierz sobie tego tak do
          serca!
          • katja Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 00:35
            Malo ktore narody maja dobre zdanie o Wlochach, dosyc ciezki narod jako material
            na meza ale jako ludzie tacy sobie, mozna wytrzymac. Niestety poznalam Wlochow
            prywatnie i dziekuje . Oni siebie napewno rozumieja ale zyc z nimi to ciezka
            sprawa.
            • samaira A ja mam prawie tak samo, tylko że 08.11.09, 01:04
              A ja mam prawie tak samo, tylko że mój mąż jest polakiem, a ja rosjanką.
              Poznaliśmy się w Rosji, gdzie mój mąż mieszkał przez 9 lat(!!!) pracował i lubił
              rosjan. Od 10 lat mieszkamy w Polsce, propaganda w TV jest niemożliwa! Mąż
              słucha również Radia Maria. Przez to wszystko coraz częściej zaczął się wyrażać
              niepochlebnie o moich rodakach, staram się nie mówić z nim na te tematy, bo na
              pewno dojdzie do kłótni. Z tym, że nie kłócimy się, czy syn jest polakiem, czy
              rosjaninem - wiadomo, że pół na pół.
              • horpyna4 Re: A ja mam prawie tak samo, tylko że 08.11.09, 10:25
                Dziewczyny, zupełnie nie widzicie istoty problemu. Tylko w jednym
                poście była słuszna uwaga typu "nie ma co generalizować".

I właśnie o to chodzi. Człowiek myślący nie będzie szufladkować
                innych zbiorowo. "Polacy to... ", "Rosjanie to...", "Żydzi to...",
                "faceci to...", "baby to...", "katolicy to..." i tak możnaby w
                nieskończoność.

Nie wyszłabym za człowieka, który w ten sposób określa innych: przez
                zaliczenie ich do określonej kategorii i z góry przesądanie o ich
                cechach. Jest to bezmyślne i po prostu prymitywne.

Tak więc nie chodzi o różnice narodowości, tylko o sposób
                postrzegania innego człowieka. O uleganie stereotypom.
                • varia1 Re: A ja mam prawie tak samo, tylko że 08.11.09, 10:32
                  rozpętała się wielka dyskusja i zobacz, ile osób "pociesza" autorkę wątku, że Włosi to trudne charaktery, brudasy i babiarze

prawda jest taka, że ona po prostu jako kobieta nie jest szanowana przez męża i jego narodowość nie ma tu nic do rzeczy
                  • croyance Re: A ja mam prawie tak samo, tylko że 08.11.09, 15:34
                    Otoz to. Maz jest chamski, a ze przez przypadek akurat jest Wlochem, to
                    nie ma nic do rzeczy. Gdyby byl Polakiem, to - z takim charakterem -
                    pewnie by jej zarzucal, ze pochodzi ze wsi/z Watszawy/z Galicji/z nie
                    takiej rodziny/klasy spolecznej/ze ma nie takie wyksztalcenie/za
                    niskie/za wysokie etc. etc. etc.
                  • italiakami Re: A ja mam prawie tak samo, tylko że 08.11.09, 20:34
                    varia1 napisała:

> rozpętała się wielka dyskusja i zobacz, ile osób "pociesza" autorkę wątku, że W
                    > łosi to trudne charaktery, brudasy i babiarze
                    >
                    > prawda jest taka, że ona po prostu jako kobieta nie jest szanowana przez męża i
                    > jego narodowość nie ma tu nic do rzeczy

No to jestem bardzo ciekawa czym sobie zasluzylam na to aby mnie nie
                    szanowal...24 godziny praktycznie spedzam w domu,to ja opiekuje sie dziecmi,bo
                    on nie ma czasu,sprzatam,gotuje,prasuje robie zakupy...latawica tez nie jestem i
                    nie bylam...wiec????
                    • varia1 Re: A ja mam prawie tak samo, tylko że 08.11.09, 21:39
                      to nie chodzi o to czym sobie zasłużyłaś, ja stwierdzam tylko że cie nie szanuje
                      mój pierwszy maż był Polakiem, statecznym, trochę starszym... niczym sobie nie "zasłużyłam" na kilkanaście lat psychicznej przemocy, poza tym, że go widocznie spotkałam w nieodpowiednim momencie mojego życia i "nadawałam" się na ofiarę, bo byłam młoda i zakochana
          • green-chmurka Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 21:35
            kag73 napisała:

> No co facet sie wkurza to wyzywa na Polakow. Myslisz, ze Polacy o Wlochach
            > tylko dobrze mowia.
            > Ty jestes po prostu jego zona a nie Polka, nie bierz sobie tego tak do
            > serca!
            Ta twoja odpowiedz to mysle ze zart.
    • green-chmurka Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 10:48
      Moj Ptysio jest niemcem,jestesmy juz pare lat ze soba,od czasu kiedy jest ze mna
      kupuje piwo tylko polskie, slucha polskiej muzyki, niektore teksty musze mu
      pisac, uczy sie i potem spiewa(okropnie:))Do Polski by jezdzil najchetniej co
      roku. Ptysio jest wysokim urzednikiem w urzedzie dla obcokrajowcow, jak
      przychodza polacy cokolwiek zalatwic, ´to zalatwia u niego wszystko. Ale ptysio
      jest wyksztalcony, inteligentny, szanuje mnie moj kraj i moich rodakow. I za to
      go kocham.A z takim wloskim h...m jak twoj nie siedzialabym 24 godziny.
      • varia1 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 11:10
        no ale mimo że jesteś w udanym związku z obcokrajowcem, to nie powstrzymałaś się przed zaszufladkowaniem włoskiego męza autorki wątku

w czym twój Niemiec jest lepszy od Włocha? po prostu jest innym człowiekiem, który potrafi szanować ciebie i innych, niezależnie od ich pochodzenia
        • elf1977 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 13:14
          O sprawach związanychz kulturą i narodowością powinno się rozmawiać
          przed ślubem, tak jak o stosunku do rodzicielstwa, religii itd.
          A nie poprzestawać na tym, że mnie kocha, to mnie nie obchodzi jego
          stosunek do poslkości.
          Poza tym, jeżeli mąż w taki sposób mówi do żony, po prostu jej nie
          szanuje, mówi bardzo źle o tym, co jest dla niej ważne, bliskie,
          chcąc w ten sposób ją upokorzyć. Ja bym postawiła sprawę raz, a
          jasno: nie mów o Polsce i Polakach źle, bo mnie to boli i sobie tego
          nie życzę. Jeżeli mężczyźnie zależy, zrozumie, jeśli nie - sprawa
          jest jasna...nie o pogardę wobec Polaków tu chodzi.
    • qw994 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 13:22
      On nie Polakami gardzi i nie Polaków wyszydza. Wszystko, co mówi, dotyczy ciebie
      i tylko ciebie, moim zdaniem.
      • annajustyna Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 13:27
        W taki niebezposredni, perfidny sposob.
        • qw994 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 16:32
          Dlatego to wyjątkowo podłe.
      • italiakami Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 20:39
        qw994 napisała:

> On nie Polakami gardzi i nie Polaków wyszydza. Wszystko, co mówi, dotyczy ciebi
        > e
        > i tylko ciebie, moim zdaniem.
        >

aha czyli to ja jestem pijaczka.zdeformowana moralnie dziewucha i nieukiem?
        +a do tego narkomanka,dilerka i dziwka...

nie pije,studia skonczylam on niestety nie bo to ´´swiatowy´´czlowiek,problemy z
        alkoholem to on mial nie ja.
        • qw994 Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 20:50
          > aha czyli to ja jestem pijaczka.zdeformowana moralnie dziewucha i nieukiem?
          > +a do tego narkomanka,dilerka i dziwka...

Nie o to chodzi. On po prostu w ten sposób chce ci dowalić. Coś w tym związku
          musi zgrzytać, moim zdaniem.
    • lisbethsalander Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 15:30
      kopnęłabym w tyłek
    • co.tam.panie fiat 126p 08.11.09, 16:27
      Włosi zrobili nam kiedyś straszne świństwo wciskając licencje na produkcję fiatów 125 i 126. Po prostu nas oszukali.
    • co.tam.panie Re: Moj maz nienawidzi Polakow!Mnie tez nienawidz 08.11.09, 20:55
      U nas Polaków też jest jakis stereotyp Włocha.
      Włosi są wychowywani a właściwie rozpuszczni przez mamusie, bo tam rodzina rządzą kobiety. Od żony oczekują, że będzie mamusią bis.
      Są przewrażliwienie i obrażalscy. Hałaśliwi i wielomówni.
      Mają za wysokie mniemanie o sobie.
      Są leniwi, jak to południowcy.
      Nie szanują kobiet, na których im nie zależy.
      Piją więcej niz Polacy. W miastach na porządku dziennym jest wyrywanie torebek itd. Czyli lenie, pijacy, chuligani podobni jak Polacy.

Jarek Kaczyński nawet hymn narodowy zmienił i śpiewał "z ziemi polskiej do Polski". Tak nie lubi Włoch :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka