dzikoozka 10.11.09, 13:17 gdzie w W-wie mozna kupić takie pyszne Marcinki z masą marcepanową? Czy tylko w Poznaniu sa do zdobycia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadfael Re: Marcinki 10.11.09, 13:20 A co to są te marcinki? Chodzi Ci o rogale świętomarcińskie? Tylko, że one sa z masą z białego maku a nie marcepanową? Odpowiedz Link Zgłoś
rozpustny69 Re: Marcinki 10.11.09, 13:38 W Gdańsku się trafiają, zależnie od cukierni, nawet w 3 wariantach: z białą masą makową, z masą orzechową i z marcepanem. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Marcinki 10.11.09, 13:42 dzikoozka napisała: > gdzie w W-wie mozna kupić takie pyszne Marcinki z masą marcepanową? moze na Poznańskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Marcinki 10.11.09, 13:58 Nie wiem, czy ten sklepik jeszcze istnieje, bo dawno tam nie byłam. Ale kiedyś kupowałam w przejściu podziemnym na stacji Ratusz - Arsenał, napis na szybie widać było z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Marcinki 10.11.09, 15:12 Już się na nie cieszę ;) Te z metra Ratusz są boskie - lepsze niż z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Marcinki 10.11.09, 15:14 angazetka napisała: > Już się na nie cieszę ;) Te z metra Ratusz są boskie - lepsze niż z Poznania. niemożliwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Marcinki 10.11.09, 18:19 nigdzie nie ma takich jak w Poznaniu ;] ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Marcinki 10.11.09, 18:12 mmagi napisała: > metro ratusz:) chyba rausz Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Marcinki 10.11.09, 17:49 Metro Ratusz, przy wyjściu na Plac Bankowy. Cukiernia na Al. Niepodległości przy Metro Racławicka. Budka z rogalami przy Łowickiej oraz cukiernia w Galerii Mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Marcinki 10.11.09, 18:14 nothing.at.all napisała: > Metro Ratusz, przy wyjściu na Plac Bankowy. Cukiernia na Al. Niepodległości prz > y > Metro Racławicka. Budka z rogalami przy Łowickiej gdzie przy Łowickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Marcinki 10.11.09, 18:36 no właśnie ja też się pytałam, ale nie doczekałam sie odpowiedzi :( To chyba jakaś wariacja na temat rogala marcińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronkamala Re: Marcinki 10.11.09, 20:58 U nas w Piotrze i Pawle.Wczoraj kupiłam , za 3 rogale zapłaciłam 15,50 . Ale było warto. Czy w Warszawie są sklepy "Piotr i Paweł"? Odpowiedz Link Zgłoś