qw994 14.03.10, 10:01 Ciekawy artykuł, warto przeczytać :) www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/metoda-mularczyka--czyli-dieta-cud,54995,1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sid.leniwiec Re: Dla odchudzających się 14.03.10, 10:10 Czytałam i nie oświeciło mnie. Generalnie lekarz uważa, że należy słuchać się swojego organizmu, ale jakoś jako słodyczoholik (znam to...) zrezygnował ze słodyczy, których teraz nie je prawie wcale. Trochę się to kupy nie trzyma. Ale w wersji papierowej są jeszcze opisy najpopularniejszych diet i opisy o nich. Na szczęście ja nie mam problemu z wagą, ewentualnie 2 kg w tą czy w tamtą, ale gdyby kazano mi zrezygnować ze słodyczy, to chyba bym w depresje wpadła, dobrze tam piszą, że to w mózgu siedzi. A trzymanie się określonej diety (to i to na śniadanie i nic innego, tak samo obiad i kolacja) wymaga wiele samozaparcia i przygotowań. Poza tym dużo zależy od organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Dla odchudzających się 14.03.10, 11:42 > Czytałam i nie oświeciło mnie. Generalnie lekarz uważa, że należy słuchać się > swojego organizmu, ale jakoś jako słodyczoholik (znam to...) zrezygnował ze > słodyczy, których teraz nie je prawie wcale. Trochę się to kupy nie trzyma. Trzyma się, tylko zapomnieli napisać w artykule, że po odstawieniu słodyczy spada łaknienie (w tym na słodycze), oto cała tajemnica :) Artykuł jest fajny, moim zdaniem, bo jednak mam wrażenie, że 90% ludzi hasło "dieta" kojarzy się ze słowami "głód" i "kalorie" i "ŻP". Na wszystkich puszkach i innych opakowaniach podawana jest liczba kcal. A okazuje się, że to mylne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: Dla odchudzających się 14.03.10, 14:05 > Trzyma się, tylko zapomnieli napisać w artykule, że po odstawieniu słodyczy > spada łaknienie (w tym na słodycze), oto cała tajemnica :) Coś w tym jest. I poziom cukru nie skacze, bo to chyba on jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Dla odchudzających się 14.03.10, 16:06 Tylko jak czekoladoholik ma odstawić te słodycze?:) Ja po 3-4 dniach niejedzenia ich, mam objawy jak palacz rzucający palenie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Dla odchudzających się 14.03.10, 16:17 Jedz czekoladę pow. 70%, taka jest zdrowa i zaspokoi głód na słodycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Dla odchudzających się 14.03.10, 13:51 Ja bym tego nie nazwała dietą cud. Zmienić nawyki żywieniowe to jest ciężka i żmudna praca. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Dla odchudzających się 14.03.10, 13:59 W takim razie takze jestem geniuszem, bo jakies 20 lat temu opracowalam menu po ktorym schudlismy bez efektu jojo. Najlepsza dieta jaka znam to NZT i NZBC (nie zryj tyle oraz nie zryj byle czego). Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Dla odchudzających się 14.03.10, 14:15 a ile schudliście, po 5 kg? mając ile lat? 20-30? to nie sztuka sztuką jest schudnąć 20kg lub więcej po 35tym roku życia jak się siedzi w domu z małym dzieckiem :P Odpowiedz Link Zgłoś