rose01 17.05.10, 15:24 Czy jeździcie na dzień Matki do swoich teściowych ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:33 nawet raz chyba się kopłam z życzeniami do teściowej, dawno, ale ta obłuda jednak jest nie do przejścia dla mnie, więc raczej żadnych życzeń na dzień Matki teściowa ode mnie nie uslyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzpodwodna Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:35 Moja teściowa jest już byłą, ale to spoko kobita. Jednak to nie matka, więc odpowiedz brzmi: nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:46 wiem, że różnie się praktykuje, mam teściową od kilku miesięcy i właśnie niedługo będzie takie święto do mojej Mamuśki to lecę bez gadania, ale do tej drugiej hmm Odpowiedz Link Zgłoś
lodzpodwodna Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:51 Jak jest spoko i mówisz do niej "mamo" - to idź. Korona Ci z głowy nie spadnie. A jej (może) będzie miło. A jak jest cholera - to cholera z nią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:41 to tak jak na dzień chłopaka jechać do brata Odpowiedz Link Zgłoś
mrsnice Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:45 dzień Matki to nie dzień teściowej. Ja bym w życiu się nie zniżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:49 Nie jeżdżę, ale dzwonię. Ona też składa mi życzenia na Dzień Dziecka:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta1985 Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:53 nie, ale pilnuję że M nie zapomniał, bo on z tych co nigdy nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 15:54 chyba sobie podaruję, ona nie pamięta o moich imieninach, ani urodzinach więc nic na siłę, składa życzenia mojemu mężowi z okazji imienin i urodzin zarazem, a ja mam imieniny 2 dni później i cisza stoję obok i się smucę w głębi ducha, mając uśmiech na twarzy, żeby nie sprawiać przykrości mężowi, on potem mówi, że nic na to nie poradzi, że mama taka jest i tak robi Odpowiedz Link Zgłoś
edeneye Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 16:01 Ja zawsze dziękuję Jej za to, że tak dobrze wychowała swojego syna :) Ukłony, e. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-en Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 18:13 tak, jedziemy razem całą rodziną najpierw do jednej mamy, potem do drugiej. Niekoniecznie 26 maja, ale np. w niedzielę po, a w samo świeto dzwonimy z życzeniami. Stosunki z teściową mam bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 19:47 Dzień Mamy to nie dzień teściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
laurah Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 21:03 Owszem. Jest wizyta, życzenia i prezent :) Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 21:09 Tak, jedziemy razem z mężem i do mojej mamy, i do jego mamy. Nie mam powodu odstawiać ostentacyjnych cyrków, mam fajnych teściów, ja do nich mówię "mamo", "tato", oni o mnie i mężu mówią "dzieci". Pewnie, gdyby teściowa była zołzą, to bym nie jeździła. Ale nie jest i nie widzę powodu, dla którego miałabym nie jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
hontas_hontas Re: Pytanie do synowych 17.05.10, 21:24 Nie. rose01 napisała: > Czy jeździcie na dzień Matki do swoich teściowych ? > Odpowiedz Link Zgłoś