Dodaj do ulubionych

Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu na ...

• Gość: gregor100@gazeta.p Jestescie bezmyślnymi BARANAMI!!!!! IP: *.mlyniec.gda.pl 09.03.04, 11:03
      No i strasznie wzruszające ja pierd.znów ktoś w szoku że jak się bawi we
      wsadzanego to może byc w ciązy.Stara pizda a zdziwiona ze dzieci nie przynosi
      bocian tylko samemu można narobić i jeszcze nie potrafi używac prezerwatywy
      cyt"tym razem prezerwat zawiodła"to co ona z tą gumką robiła?
    • Gość: axe Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: 149.156.40.* 09.03.04, 11:24
      Sam nie wiem w jakim kraju ja żyję i co mnie bardziej przeraza. Glupota i
      niewiedza lekarzy czy niewiedza i brak odpowiedzialnosci ludzi. KObiecie
      wspolczuje, ale majac troje dzieci, czwarte oddane i taka chorobe to dziwie sie
      jej ze sobie pozwala na wspolzycie nawet z zabezpieczeniem. Skoro sie tak
      przejmuje losem dzieci to chyba powinna pomyslec. Prezerwatywy nigdy nie byly
      skuteczne. A o zastanowieniu sie nad wspolzyciem to mowie powaznie, sama mam
      zakrzepice i po prostu najpierw 5 razy pomysle zanim cos zrobie. Mam jedno
      dziecko na wlasne ryzyko, ale na drugie sie nie zdecyduje jesli moj stan sie
      nie poprawi. Nie chce zabic dziecka ani siebie, bo wtedy osierocilabym to ktore
      juz mam.
      • Gość: lion57 Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 12:17
        I właśnie oto chodzi. Jesteś świadomą i odpowiedzialną matką. Człowiek może
        panować nad potrzebami własnego ciała. Jeśli kobieta kocha dzieci i właściwie
        rozumie swoje macierzyństwo, uczyni wszystko, aby nie dopuścić do takiej
        sytuacji, z rezygnacją ze współżycia wlącznie.Dziwi i poraża pstawa męża, który
        się "zwinął". Całkowity brak odpowiedzialności za swe postępowanie, żonę,
        dzieci. Czemu cały gniew i oburzenie kierowane jest do lekarzy. A gdzie się
        zwinął ten mąż, co na to prawo rodzinne, przecież ma on w stosunku do rodziny,
        którą założył zobowiązania. Może zacząć w reportażach potępiać takie postawy,
        może zrobić akcję, która miałaby na celu wymuszenie na decydentach stworzenia
        sesnownego, nowoczesnego systemu edukacji młodych. Ten reportaż tak naprawdę
        obnaża przede wszystkim stan świadomości młodych ludzi. Prostym rozwiazaniem
        tych wszystkich prpblemów nie zawsze jest aborcja. Aborcja to nie
        antykoncepcja, jak to już ktoś na tym forum powiedział, chociaż czasem
        niezbędna. Aborcja to nie wyrwanie zęba. Też są powikłania, z tragicznymi
        włacznie. W czasach, kiedy wykonywano zabiegi na żądanie w oddziałach
        ginekoogicznych zazwyczaj jeden z dni roboczych poświęcany był tej
        działalności. Kobiety bardzo różne. I te,które z całą świadomością swej
        tragedii wybierały tak przez nie rozumiane w sytuacji, w jakiej się znalazły
        nmniejsze zło,i rekordzistki, które na swym koncie miały po 10-12 zabiegów. Te
        zabiegi traktowały beztrosko, jak nacięcie ropnia, jak spóźnioną antykoncepcję.
        Konieczne jest znalezienie wyjście z takiej sytuacji, ale to nie są proste
        rozwiazania. Trzeba przebudować świadomość ludzi, ale to robota na pokolenia.
        Musi pojawić się śiadomość, że seks to nie tylko przyjemność i rozrywka. Musi
        pojawić się odpowiedzialność za swe czyny.Mam tu na myśli zwłaszcza mężczyzn,
        często wymuszjących na swych partnerkach współżycie, a potem w
        razie "komplikacji" bujaj się sama. Ja znikam. moze zjawię się ja załatwisz
        swój problem. Czas zrozumieć panowie, że to powinien zawsze być również wasz
        proble.
    • Gość: SYSCONFIG [...] IP: *.fzk.de / *.fzk.de 09.03.04, 11:31
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Morgan Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: 195.116.20.* 09.03.04, 11:52
      Heroiczne macierzyńswo.. brzmi nieźle. Może jakiś pacan z Ligi Polskich Rodzin
      odda swoją diete tej biednej kobiecie? Widzę, ze terror wśród lekarzy,
      wydawałoby się ludzi śwatłych, jest większy niż "za Niemca". Wstdźcie się
      Panowie i Panie! Więcej odwagi, przysięgaliście bronić ludzkiego zdrowia i
      życia, a nie chorych ustaw!!
    • Gość: skryba Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 11:54
      Doprowadzenie innej osoby do samobójstwa lub ciężkiego okaleczenia jest
      przestępstwem. Lakarzami, którzy odmówili aborcji powinien się zająć
      prokurator, a sąd wymierzyć im karę z całą surowością. To przypadek dla
      prokuratury i tyle. Madia powinny tylko dopilnować, żeby prawo było stosowane i
      przestrzegane.
      Irena Wójtowicz
    • Gość: IRENA Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 11:58
    • Gość: marta Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:01
      szokuje mnie brak komentarzy
      ta sytuacja jest chora, sama mam jedno dziecko i wiem ile czasu, pracy i
      pieniedzy kosztuje utrzymanie rodziny, nie narzekam mam prace, kochajacych i
      pomagajacych dziadkow ale czuje problem tej kobiety to dolujace, ze nie ma sie
      do kogo zwrocic a nawet instytucje pozarzadowe nie sa skuteczne, jak musiala
      byc zdesperowana, zeby wstrzyknac sobie to swinstwo...
    • Gość: LEKARKA Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.kl.amwaw.edu.pl 09.03.04, 12:02
      Zakrzepowe zapalenie Zył jest jednym ze względnych p/wskazań do donoszenia
      ciąży. Ciąża sama w sobie może spowodować wyestapienie żylaków i zakrzepicy -
      ryzyko jest b. duże. I to kobieta powinna zdecydować czy podejmie rzyzyko
      choroby i utraty życia ( bo to także jest b. duże - o czym nikt nie mówi?!).
      Proszę pamiętać o pozostałych dzieciach, one muszą mieć matkę. Urodzić nie jest
      dla wielu problemem. Problemem jest zapewnienie dzieciom miłości i domu. Nam
      lekarzom nic do prywatnych decyzji pacjentów. W tym przypadku musimy je
      zaakceptować.A prof.Radowicki dobry jest w edokrynologii-dużo troche gorzej z
      połoznictwem.
      • bm_ka Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n 09.03.04, 12:55
        Gość portalu: LEKARKA napisał(a):

> Zakrzepowe zapalenie Zył jest jednym ze względnych p/wskazań do donoszenia
        > ciąży. Ciąża sama w sobie może spowodować wyestapienie żylaków i zakrzepicy -
        > ryzyko jest b. duże. I to kobieta powinna zdecydować czy podejmie rzyzyko
        > choroby i utraty życia ( bo to także jest b. duże - o czym nikt nie mówi?!).
        > Proszę pamiętać o pozostałych dzieciach, one muszą mieć matkę. Urodzić nie
        jest
        >
        > dla wielu problemem. Problemem jest zapewnienie dzieciom miłości i domu. Nam
        > lekarzom nic do prywatnych decyzji pacjentów. W tym przypadku musimy je
        > zaakceptować.A prof.Radowicki dobry jest w edokrynologii-dużo troche gorzej z
        > połoznictwem.

Nic nie wynika z tego ze parę postów powyżej Twojego, Lekarko, mówie o tym do
        kogos o nicku kochaj_nie_zabijaj bowiem owe argumenty nie trafiaja do
        zwolenników ustawy antyaborcyjnej. Oni uważają że nie nalezy sypiać z mężem
        zeby nie miec dzieci, a jeżeli już się zgrzeszy uprawiajac seks (co ich zdaniem
        jest równoznaczne z zajściem w ciążę bowiem człowiekowi seks potrzebny jest
        jedynie do prokreacji)to MUSZĄ (!) urodzić nawet jeśli ciąża zagraża życiu
        kobiety, nawet jeśli przyjście na świat kolejnego dziecka pogarsza i komplikuje
        sytuację już istniejących dzieci - nie ma zmiłuj się! inni decydują za tę
        przyszłą matkę potem umywają ręce i chowają głowę w piasek, los matki i dziecka
        staje sie im OBOJĘTNY.

• Gość: ja Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.informtech.com.pl 09.03.04, 12:19
      Co to za matka, co woli zabić własne dziecko niż oddać je do adopcji. A tyle
      osób,które nie mogą mieć swoich dzieci czeka latami... Wstyd mi, ale nie za
      kraj tylko, za taką "obywatelkę".
    • Gość: unclefucker wiekszosc lekarzy to zdemoralizowani hipokryci IP: *.visnet.pl / *.visnet.pl 09.03.04, 12:29
      bardziej sie przejmuja ciepla posadka i mozliwoscia brania w lape na potege (to
      moralne, przeciez bida nie?) niz przysiega hipokratesa
    • Gość: Ave [...] IP: *.icpnet.pl 09.03.04, 12:29
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ptaszi Istna groteska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:36
      Oczywiście, kobieta może umrzeć, męczyć się, ale ważne, żeby nie zabijać "życia
      poczętego". To dzięki wspaniałemu Kościołowi kat. A od kiedy to kawałek białka
      ważniejszy jest od życia człowieka? Ta kobieta może umrzeć! Czy to nikogo nie
      obchodzi?! Czemu jakiś embrion ma takie same prawa (a raczej większe, jak
      widać), jak człowiek, dorosły, żyjący? Coś jest nie tak w tym popierdolonym
      kraju...
      • Gość: mis Re: Istna groteska IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.03.04, 12:49
        Zanim coś napiszes to poczytaj. Najlepiej to wyzywać!!! Kościół w zagrożeniu
        życia kobiety każe ratować jej życie!!! Czy tu było zagroznie jej życia? od
        tego są lekarze a artykuły w "wybiórczej" wiadamo są tendencyjne bo każdy wie
        jaki są ich poglądy!
    • Gość: Ziuta z Rawy Kara boska IP: *.proxy.aol.com 09.03.04, 12:47
      Baba sie puszczala to teraz ma to co jej sie nalezy.Bog jest wielki i
      sprawiedliwy,trzeba bylo byc wstrzemiezliwym i nie byloby klopotu.
    • Gość: Fredek Wyjątkowo głupie babsko IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 09.03.04, 12:52
      W takich przypadkach aborcja powina być obowiązkowa ale razem z eutanazją
    • Gość: tolek banan Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję nic za darmo IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.03.04, 13:01
      jak nie ma eci peci to lekarz musi miec serce zeby pomóc ale 75% lekarzy jest
      wychowana na prlowskich zasadach dasz to masz jak wiekrzosc naszego rzadu dla
      tego trzeba mlodych i gniewnych zeby ten kraj byl jak kiedys potegą europejska
      a nie zasiedzialych dziadzisiow biadolacych i zebrzacych .
    • Gość: maramo Oto Polska właśnie! IP: 217.99.155.* 09.03.04, 13:09
      Psychiatra nie jest potrzebny kobiecie jest potrzebny całemu wielce szanownemu
      gremiu lekarskiemu w Polsce. Na wieki wieków.
    • reichman Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n 09.03.04, 13:11
      Nic dodac nic ujac. Dzieki Kosciolowi i Solidarnosci mamy znow sredniowiecze w
      Polsce... :(
    • Gość: kat-olik Samoaborcja IP: 5.5R* / *.unicc.org 09.03.04, 13:13
      Ta koscielno-mieszczanska holota powinna dostac zastrzyk plynu do okien w mózg.
      Na ogól jestem bardziej opanowany.
    • Gość: matka Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.dialup.telenergo.pl 09.03.04, 13:14
      A gdyby tak lekarz, ktory odmowil aborcji, musial nastepnie lozyc na utrzymanie
      dziecka i leczenie chorej matki? Wtedy wszyscy chetnie wystawiali by
      skierowania na usuniecie ciazy. Polska to kraj nie katolicki, a szatanski. Sami
      faryzeusze.
    • Gość: mucha Leczcie się jeśli uważacie, że aborcja jest OK. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 13:17
      Czy to normalne, że kobieta chce zabic swoje dziecko w brzuszku, chemikaliami,
      czy może nożem, a nie chce oddać do adopci? Ona jest chora i społeczeństwo,
      które tak uważa. Ma wyrzuty sumienia, że dziecko oddała do adopcji, a jak zrobi
      skrobankę to co wyrzutów nie będzie. Będą bo to jest zabójstwo.
      PS. Dlaczego z funduszu zdrowia są finansowane środki antykoncepcyjne. Jeśli
      ktoś chce seksu bezpiecznego to jego sprawa osobista. Jest tyle chorych
      potrzebujących dzieci w Polsce, którym odmawia się leczenia, a na antykoncepcję
      kasa jest. Wara od pieniędzy z Ubezpieczenia Zdrowotnego, one mają służyć
      leczeniu.
      • Gość: Virchov I o to własnie chodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 13:24
        I o to własnie chodzi!!!!!!!!
      • Gość: Messa Re: Leczcie się jeśli uważacie, że aborcja jest O IP: *.zapora / 217.96.25.* 09.03.04, 16:01
        Kolejna z "dzieckiem w brzuszku"....
        Nalezy rozumiec ze ciaza i porod zaszzkodza jej tylko gdy dziecko zatrzyma, a
        wystarczy zeby je oddala i stan zdrwowia wroci do normy? A to ciekawe.
        Problem polega m.in. na tym że pieniedzy na dopąlty do antykoncecpji nie ma -
        gdyby były mniej byloby takich tragedii (chociaz ta pani akurat nie mogla
        hormownow przyjmowac)
        > Jeśli ktoś chce seksu bezpiecznego to jego sprawa osobista.
        A to bardzo czesty poglad u zwolennikow penalizajci aborcji. Jej sprawa jak sie
        zabezpieczy (i czy w ogole moze), jej sprawa jak wychowa dziecko (jesli w ogole
        jest w stanie). Tylko do kwestii 'co zrobic z ciaza' chetnie sie wpieprzają
    • Gość: Virchov Chwila moment............. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 13:20
      "Za nic nie oddam dziecka - prędzej nóż sobie włożę - a nie oddam dziecka do
      adopcji"
      W procesie adopcji mamy zadowolone 3 osoby - rodziców adopcyjnych i dziecko
      które trafia do lepszych warunków życiowych.
      A ta Pani "nóż sobie wkłada" - wniosek trzeba ją leczyć u psychiatry.
    • Gość: liz Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.cne.de 09.03.04, 13:27
      mieszkam zagranica i czasem, gdy mi bardzo brakuje jezyka polskiego, stawiam
      sobie pytanie, dlaczego ja tu siedze, dlaczego nie wracam do kraju.
      gdy czytam taki artykul to przypominam sobie dlaczego ucieklam z tego kraju.
      z kraju, w ktorym dzeja sie takie rzeczy. nic wiecej nie trzeba dodawac, to
      tylko wierzcholek gory lodowej.
    • mamalgosia Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n 09.03.04, 13:29
      Powiem szczerze, że nie widzę żadnego heroizmu. Zapalenie żył to nie aż taka
      tragedia, ja osobiście cierpię na cięższą chorobę. W momencie jej nasilenia po
      prostu nie zachodziłam w ciążę, bo uważałam, ze jest to ryzykowne. Skoro ta
      pani uznała, ze chce mieć kolejne dziecko, chociaż ma w domu juz trójkę i
      jeszcze ma zapalenie żył, to jej sprawa
      • Gość: Messa Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.zapora / 217.96.25.* 09.03.04, 16:09
        > Skoro ta
        > pani uznała, ze chce mieć kolejne dziecko, chociaż ma w domu juz trójkę i
        > jeszcze ma zapalenie żył, to jej sprawa
        Masz problemy z rozumieniem słowa pisanego? Postaram się prostymi slowami: pani
        probowała sie zabezpieczyć. Zabezpieczenie zawiodlo.

Poniała?
        • mamalgosia Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n 09.03.04, 18:37
          widocznie zlą drogę obrała, skoro ją zawiodła
          • Gość: Ewka Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 19:20
            Widocznie. Podwiazac jajowodów nie mogłą, brać pigułek ani założyć wkładki też
            nie. Najbardziej skuteczne metody były zatem poza jej zasiegiem.
            • mike_mike Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n 10.03.04, 16:27
              Gość portalu: Ewka napisał(a):

> Widocznie. Podwiazac jajowodów nie mogłą, brać pigułek ani założyć wkładki
              też
              > nie. Najbardziej skuteczne metody były zatem poza jej zasiegiem.

Według twojej przedmówczyni, jak sądzę najskuteczniejszą metodą jest
              chrześcijańska ruletka - for free.
      • kiitek Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n 10.03.04, 08:10
        mamalgosia napisała:

> Powiem szczerze, że nie widzę żadnego heroizmu. Zapalenie żył to nie aż taka
        > tragedia, ja osobiście cierpię na cięższą chorobę. W momencie jej nasilenia
        po
        > prostu nie zachodziłam w ciążę, bo uważałam, ze jest to ryzykowne. Skoro ta
        > pani uznała, ze chce mieć kolejne dziecko, chociaż ma w domu juz trójkę i
        > jeszcze ma zapalenie żył, to jej sprawa

Jakbys przeczytala artykol wiedzialabys ze ta kobieta nie chciala miec wiecej
        dzieci,chciala aby podwiazano jej jajowody.
    • Gość: ek Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 09.03.04, 13:31
      To jeszcze nic w Smardzawicach Pokrętnych policja oraz lekarze nie
      pozwolili ''usunąć''biednemu schorowanemu małżeństwu 90 letnigo
      dziadka.Małżeństwo utrzymuje ze swej niewielkiej renty sześcioro swych
      bezrobotnych dzieci.Schorowany,sparaliżowany dziadek,zajmuje stale[bo musi
      leżeć]jedno z łóżek w jedynym pokoju jaki rodzina zamieszkuje.Dziadkowi trzeba
      kupować drogie lekarstwa,gotować osobno[dieta],na dodatek sra do łóżka.LOudzie
      w jakim kraju my żyjemy,szczęść Boże.
    • Gość: Banshi Re: Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu n IP: *.sparta.afb.lu.se 09.03.04, 13:58
      Serdecznie wspolczuje tej kobiecie i zgadzam sie, ze ten kraj nie jest normalny
      i nie bedzie, dopoki ludzie nie zmienia swojej mentalnosci. Dlaczego kobiety w
      Polsce nie moga same decydowac o swoim zyciu? Czy nadmierna ilosc dzieci w
      domach dziecka i zwloki znalezione na smietniku to za malo, zeby sie wreszcie
      zastanowic i ustanowic nowe przepisy ? Ciesze sie, ze wczoraj bylam na
      demonstracji z okazji 8 marca i ten artykul to kolejny argument za tym, zeby
      zostac w Szwecji i nie wracac do kraju, w ktorym kobiety sa tak traktowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka