mikka19 22.06.10, 22:49 Czy coś się stanie jeśli upiorę ubrania kolorowe w proszku do tkanin białych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maly.jasio Znaczy - z Toba jak z M. Jacksonem? 23.06.10, 11:57 bijatyka napisała: gdy bylam mloda, to tez bylm Murzynem... to z Toba, jak z M. Jacksonem ? On tez urodzil sie jako czarny mezczyzna, a umarl jako biala kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Znaczy - z Toba jak z M. Jacksonem? 23.06.10, 12:01 Bardzo dobrze. Z tym, że sygnaturka na razie nieaktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Pranie 22.06.10, 22:57 mikka19 napisała: > Czy coś się stanie jeśli upiorę ubrania kolorowe w proszku do tkanin > białych? nie wybieleją, ale może zbledną? Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Pranie 22.06.10, 22:58 Po jednym praniu nie powinno się nic stać, jednak długotrwałe używanie tego środka do tkanin kolorowych może spowodować ich wyblaknięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Pranie 22.06.10, 23:03 gógla wyprało? Czy można prać Arielem do białego tkaniny kolorowe? Czy można prać Arielem do kolorów tkaniny białe? Można zarówno prać tkaniny białe Arielem do kolorów, jak i tkaniny kolorowe Arielem do bieli, ale lepiej robić to tylko okazjonalnie, na przykład gdy zabraknie nam któregoś proszku. Generalnie, w dłuższej perspektywie lepsze wyniki osiągnie się piorąc ubrania kolorowe w proszku do koloru a ubrania białe lub jasne w proszku do białego. Ariel do białego zawiera środki wybielające, które powodują, że białe lub jasne tkaniny są jeszcze jaśniejsze. Natomiast Ariel do koloru zawiera specjalne składniki chroniące kolory przed „płynięciem”, blaknięciem i przebarwianiem, nie zawiera natomiast składników wybielających. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pranie 23.06.10, 11:48 a ja nie wiem co jest ale ostatnio co piorę białe rzeczy, to wyłazą z pralki lekko zielone, i to kurde zostaje masakra jakaś Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Pranie 23.06.10, 11:51 :) ja też tak mam - pewnie jakiś optyczny coś tam, żeby biel była bielsza, czyli zielona. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pranie 23.06.10, 12:07 jak mnie to drażni, wszystkie śnieżnobiałe gacie mam teraz takie własnie gilowate :) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Pranie 23.06.10, 11:57 to wyłazą z pralki lekko zielone Nosz... Vandzia, a potrafią same poleźć na suszarkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pranie 23.06.10, 12:07 niestety nie :( ale w związku z tym, że ja grzebię w brudach, to od wieszania i zdejmowania mam sługę :P Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Pranie 23.06.10, 12:05 vandikia napisała: > a ja nie wiem co jest ale ostatnio co piorę białe rzeczy, to wyłazą > z pralki lekko zielone Może mają chorobę lokomocyjną? Spróbuj bez wirowania. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Pranie 23.06.10, 12:08 hehe ;) może w takim razie do prania wrzucę ze 3 aviomariny to kwestia proszku imo, tylko nie pamietam juz w ktorym były OK Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Pranie 23.06.10, 11:52 Możesz spróbować, ale czy pomyślałaś, jak one się będą z tym czuć, te ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Pranie 23.06.10, 11:52 Nic się nie stanie. Ewetualnie mogą troszkę zblednąć kolory, ale na swoich nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio nie jestem pewien - czy to takie niegrozne... 23.06.10, 11:59 nothing.at.all napisała: > Nic się nie stanie. Ewetualnie mogą troszkę zblednąć kolory, ale na swoich nie zauważyłam. Kiedys , nie majac mydla, wykapalem sie w proszku do bialych tkanin i mi cala opalenizna zeszla. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: nie jestem pewien - czy to takie niegrozne... 23.06.10, 12:10 > i mi cala > opalenizna zeszla. widocznie czas grillowania był za krótki. no i trzeba się posypać taką ceglastą przyprawą, od razu koloryt zdrowszy. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Najlepiej zapytaj menk.i - ona na tym... 23.06.10, 12:05 ...zęby zjadła ("Kochanie, robię pranie..." ;) Odpowiedz Link Zgłoś