razor510 11.07.10, 12:57 czy wystąpienie objawów menopauzy u 34latki moze mieć zwiazek z brakiem aktywności Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salma75 Re: menoupałza 11.07.10, 13:02 Seksualnej? Jak najbardziej! MenopaŁza murowana! Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: menoupałza 11.07.10, 13:27 2 ortografy w jednym słowie... Ciekawe jakim dysmózgowiem się autorka wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: menoupałza 11.07.10, 20:51 > fajne te smoczki :) Fajne. Rozważam założenie własnych nawet :) Bzdurka acz zabawna. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: menoupałza 11.07.10, 20:58 Kiedyś bawiłam się z sadzeniem drzewek :) Może ze smokami też spróbuję? W SL kupiłam jajo smocze do wyhodowania smoka :) Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: menoupałza 11.07.10, 21:36 Second life jak rozumiem? No te tutaj to o ile mi wiadomo głównie kolorowy bajerek na bloga/do sygnaturki... Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: menoupałza 11.07.10, 22:28 Zastanawiałam się nad S:, ale jako ex-WoW addict wolę nie zaczynać :P Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: menoupałza 11.07.10, 22:45 SL to narkotyk nowej generacji. Lepiej nie zaczynać. Całe dnie i noce spędzone w nimi. Na koniec pakowanie systematyczne realnych pieniędzy w ten shit. Lepiej nie wchodź do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: menoupałza 11.07.10, 22:50 To już WoW jest uczciwszy, wiadomo że bez abonamentu nie pograsz... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: menoupałza 11.07.10, 23:15 W SL można spokojnie funkcjonować bez kasy. Wszystko jest za friko oprócz ziemi i nowszych produktów :) Niestety człowiek to próżna istota i chce być najlepszy i mieć wciąż więcej ;D Odpowiedz Link Zgłoś
tautschinsky Re: menoupałza 11.07.10, 15:26 yannika napisała: > 2 ortografy w jednym słowie... > > Ciekawe jakim dysmózgowiem się autorka wytłumaczy. Klawiaturą bez polskich znaków :D I będzie do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: menoupałza 11.07.10, 13:27 Rozkłada bezradnie ręce. Na forum każe pytać :D. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: menoupałza 11.07.10, 13:48 Ja wiem: brak paŁy men'a daje "meno-pałzę". To taki syndrom u kobiet zyjących bez aktywności (seksualnej oczywiście, jak już ktoś zauważył) Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: menoupałza 11.07.10, 14:07 zebra12 napisała: > Ja wiem: brak paŁy men'a daje "meno-pałzę". To taki syndrom u kobiet > zyjących bez aktywności (seksualnej oczywiście, jak już ktoś > zauważył) ROTFL :) Dobry tekst na sygnaturkę :D Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: menoupałza 11.07.10, 14:21 Nie wiem, jaki brak aktywnosci masz na mysli. Na pewno jest to obnizony poziom hormonow zenskich w organizmie, a ten moze byc spowodowany niedoczynnoscia jajnikow lub jakas ich choroba (czesto jest to torbiel). Trzeba pojsc do ginekologa, on skieruje na odpowiednie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: menoupałza 11.07.10, 15:20 Dokladnie tak. Na 99% jest to wynik zaburzen hormonalnych. Bardziej niz do gina, nalezaloby sie wybrac do endokrynologa. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: menoupałza 11.07.10, 15:37 Do endokrynologa trzeba miec skierowanie. Ginekolog zbada to co bedzie mogl, trzeba go poprosic o skierowanie na USG ginekologiczne (jesli sam na to nie wpadnie). Odpowiedz Link Zgłoś
venettina Re: menoupałza 11.07.10, 15:43 To sa objawy, ktore bez watpienia kwalifikuja sie do leczenia endokrynologicznego. Jesli jest potrzebne skierowanie, to trzeba o nie poporosic. I tyle. Ostatecznie mozna pojsc do gina ze specjalnoscia endokrynologiczna, choc radzilabym jednak endokrynologa. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: menoupałza 11.07.10, 15:44 venettina napisała: > To sa objawy, ktore bez watpienia kwalifikuja sie do leczenia > endokrynologicznego. Coś przeoczyłam? Autorka wątku opisała gdzieś objawy tej swojej "menoupałzy"? Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: menoupałza 11.07.10, 19:11 venettina napisała: > Pierwszy post przeoczylas? Nie przeoczyłam. Nic tam konkretnego nie ma. Jakie to objawy nekają autorkę wątku? Zmienne nastroje? A może potliwość nadmierna? Problemy z koncentracją? Wiem, pewnie bezsenność ja męczy. To wszystko to mogą być objawy menopauzy, ale także wielu innych schorzeń, a Ty od razu, nie wiedząc co jej faktycznie dolega kwalifikujesz kobietę do leczenia endokrynologicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: menoupałza 11.07.10, 21:09 Totez ginekolog jest najlepszym adresem. Moze jej przy okazji zbadac piersi i wezly chlonne. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Pssst 11.07.10, 15:26 Zamiast wysłać ten tekst w mailu do twojego znajomego doktora Józia przez pomyłkę wkleiłeś/as to na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski ? 11.07.10, 15:28 Ja słyszałem, że menopauza to jest wtedy jak men.ka w połowie numerka wychodzi do kuchni napić się kompotu. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: menoupałza 11.07.10, 22:22 To coś związanego z upałem. A dokładniej z menoupałem. Odpowiedz Link Zgłoś