jacykowa 22.07.10, 21:34 czy ktoras z Was uprawia yoge?? ja bym chciala zaczac, slyszalam o roznych typach yogi - moze moglybyscie cos polecic dla poczatkujacych ale zmotywowanych;)?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salma75 Re: yoga 22.07.10, 21:41 Ja uprawiam :). Ale nie wiem jaki typ :D. Bardzo to lubię. Jeżdżę sobie 2 x w tygodniu na 8:00 na 1,5h, jestem potem jak nowonarodzona :). I ewidentnie jestem bardziej rozciągnięta, tu i tam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
jacykowa Re: yoga 22.07.10, 21:47 slyszalam ze yoga pomaga w odstresowaniu sie i zrelaksowaniu dlatego mnie to interesuje;) czyli Ty polecasz;)?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: yoga 26.07.10, 19:33 salma75 napisała: > Ja uprawiam :). > Ale nie wiem jaki typ :D. > Bardzo to lubię. Jeżdżę sobie 2 x w tygodniu na 8:00 na 1,5h uprawia ale sama nie wie co , dobrze ze chociaz godzie pamieta o ktorej uprawia Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: yoga 22.07.10, 21:47 joga jest super, ale pod warunkiem ze masz dobrego nauczyciela ja niestety po kilku zajeciach nie moglam głęboko oddychac - ból paraliżujący :/ przyczyna to skrzywienie kręgosłupa i źle dobrane ćwiczenia, przedstraszylam sie i zrezygnowałam bardzo żałuję, wiem ze przy "innym" nauczycielu do tego by nie doszlo Odpowiedz Link Zgłoś
jacykowa Re: yoga 22.07.10, 21:54 mialas lekcje indywidualne czy w grupie?? ja chcialabym sie zapisac do jakiegos klubu;) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: yoga 26.07.10, 19:23 w grupie, srednio 8 osób przychodziło, wolałabym indywidualne bo grupie trudniej nauczycielowi dostrzec co robisz źle Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: yoga 22.07.10, 21:59 Najbardziej popularna jest Hatha Yoga. Kiedys uprawialam yoge, nawet mi sie podobalo. Teraz wykonuje jedynie konkretne cwiczenia yogi, ktore pozwalaja na rozciagniecie danych partii miesni/sciegien po wysilku fizycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: yoga 22.07.10, 22:16 Yoga jest swietna, ale tak jak ktos tu powiedzial, wszystko zalezy od nauczyciela. Yoga Yodze nie rowna. Najlepiej abys wyprobowala wiele miejsc, wielu nauczycieli, i potem dopiero wybrala. Przekonasz sie o czym mowie. Wiele miejsc, szczegolnie tych w Fitness - oferuje Yoge - ktora nie jest Yoga, a zestawem cwiczen sciagnietych z Yogi. Ja chodze na taka ze codziennie mam innego nauczyciela. Tym sposobem uczysz i praktykujesz najlepiej bo od kazdego uczyssz sie cos innego. Rowniez chedze tam, gdzie oferuja mnustwo klas. Chodzilam w wiele miejsc zanim zdecydowalam sie na terazniejsze, i moge teraz powiedziec ze wiele miejsc to po prostu kicha. Moze dlatego Yoga nie ma dobrej renomy, gdyz amatorzy prowadza lekcjie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: yoga 22.07.10, 22:28 ja mam w domu taki zestaw cwiczen zawiarajacy m. in yoge (grupa cwiczen 04-Yoga-x). Nie wiem czy to o taka chodzi ale po godzinie tej yogi pot ciurkiem sie leje po tylku: www.beachbody.com/product/fitness_programs/best_sellers/p90x.do?tnt=P90X_SHAKE_B2&code=P90XDOTCOM Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: yoga 26.07.10, 19:35 Yoga? A to już nie joga i nie jogurt tylko yoga i yogurt?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: yoga 26.07.10, 19:39 to przez ten internet i cenzure , trzeba pisac yebanie a nie jebanie (no wlasnie ciekawe czy sie wyswietli) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: yoga 26.07.10, 19:41 Obydwa się wyświetliły, więc chyba nie o to chodziło autorce. Diabli wiedzą, o co jej szło z tą ...yogą.:| Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: yoga 26.07.10, 19:46 nie wiem o co szlo ale twoja sygnaturka jest tu akuratna , lubisz to nawet jesli bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: yoga 26.07.10, 19:48 Ooo odezwał się ten, co czepia się tylko w obiektywnie słusznych i uzasadnionych okolicznościach.;) Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: yoga 26.07.10, 19:48 No i co ze Yoga? kazdy wie o co chodzi. Jestes pewnie jedna z tych jedz (baba-Yaga ;) ktora kazdy omija, bo tylko zrzedzi. ble... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: yoga 26.07.10, 19:56 A ja nie wiem. I tak. Jestem Babą Jagą. I mieszkam w chatce na kurzej łapce.;) Zatkaj korkiem, żeby się nie ulało.;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: yoga 26.07.10, 20:36 skarpetka_szara napisała: > Jak nie wiesz to sie dowiedz. > > :p Toteż próbuję i w swoim poście zadałam autorce pytanie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: yoga 26.07.10, 20:38 W swoim pytaniu juz wiesz ze chodzi o Joge, tylko sie czepiasz babiszonie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: yoga 26.07.10, 20:43 Stąd pytałam czemu yoga a nie joga. A czarno na białym widać, że pani autorka jest jak najbardziej polskojęzyczna.;) Odpowiedz Link Zgłoś