ana-lucia123 Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 09:58 Skoro sama sie nad tym zastanawiasz i jeszcze zakladasz watek na forum to chyba jednak podswiadomie brakuje Ci do szczescia partnera i dzieci... IMHO praca to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella9.0 oczywiście, że MOŻNA 02.08.10, 10:27 jak się nie chce być z kimś i nie chce się mieć dzieci oraz jak się ma inne "upodobania", które uzupełniają życie, inne priorytety to MOŻNA być szczęśliwym. Taka osoba zdarza się rzadko ale się zdarza. Osoby, które twierdzą że nie można być szczęśliwym sądzą po sobie. Tzn że te osoby nie są, nie były i nie będą szczęśliwe bez męża i dzieci ale ludzie są różni i to, że ja czegoś chce nie znaczy ze druga osoba tez tego chce itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 11:24 skoro można być szczęsliwym nie majac psa, prawa jazdy, ukończonych studiów, zdrowia to chyba mozna być szczęsliwym nie majac meża i dzieci :) zalezy co komu do szczęścia potrzebne :) Odpowiedz Link Zgłoś
bledny.rycesz Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 12:14 Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci ? Nigdy nie będziesz znała odpowiedzi na to pytanie, dopóki sama tego nie zaznasz . Odpowiedz Link Zgłoś
brzydal-is-me Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 16:25 Na starość będziesz spotykać się ze swoją pracą i domkiem na wspólnym rodzinnym obiedzie oraz na Wigilię i inne święta. Wtedy w swej szczęśliwości zadaj to pytanie, a nie szukasz pocieszenia na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krychaaaaa Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 21:23 Ja nie bardzo rozumienm jedną rzecz, dlaczego tyle osób tutaj tak jakos z automatu zakłada że ja nie mam rodziny??:)))) Nie jestem z domu dziecka, mam rodziców, rodzeństwo, siostrzeńca, bratanków, wujków, ciotki, przyjaciół ipt itd. Podejrzewam że wiele z tych osób dożyje ze mną starości i raczej się mnie nie wyrzeknie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 16:32 no coz, ja uwazam życie rodzinne za najważniejsze - i jest to zupelnie inna jakość niż posiadanie mieszkania bez kredytu i samochodu :) inna sprawa, ze wymaga to duzo pracy - ja czasem zaczynam już wątpic i myslec, ze to moze nie ma sensu - czas to zweryfikuje - trzeba podjac decyzje. żaden facet/zwiazek nie bedzie idealny - musisz zdecydowac, czy chcesz miec kogos, czy nie. w kazdym wieku mozna kogos znalezc - i klocilabym sie o jakosc materiału - to wzgledne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_2009 Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 17:27 Witam, ja uwazam, ze jesli sie chce to mozna znalezc sobie partnera w kazdym wieku; ja tez w wieku 20-kilku lat nie szukalam meza bo nie czulam takiej potrzeby; znalazlam w wieku 38 lat i mam z nim ponad roczne dziecko w wieku 40 lat; zaznaczam, ze mialam wiecej niz jednego kandydata do zwiazku ze mna w jak to niektorzy okreslaja "poznym wieku"; poznani przez internet; bardzo rozni panowie w bardzo roznym wieku (mlodsi i starsi); a prawda tez jest, ze maz i dzieci automatyvznie szczescia nie przynosza; nad wszystkim trzeba pracowac powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
primavera8 Do mamy_2009 02.08.10, 20:16 Droga mamo_2009, Wysłałam do Ciebie maila na Twój gazetowy adres. Będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_2009 do Primavera8 02.08.10, 20:49 Primavera8, ja nie aktywowalam mojego gazetowego adresu; na razie nie zamierzam tego robic. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 20:22 ja wpadam ze skrajności w skrajność - beztroskie życie z pracą i rybką - życie rodzinne nie wiem co wybiorę nie wiem pewnie mając dziecko/zobowiązania tęskniłabym za "tamtym" życiem a żyjąc tak jak żyje czasami chcę dziecko/męża przeważa jednak życie... beztroskie, praca, JA i zajmowanie się SOBĄ ;] Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 21:04 Myślę,że świetna babka z Ciebie :) oby więcej takich! Odnośnie pytania -wyobraź sobie,że są kobiety,które mogą być nieszczęśliwe na myśl o mężu i dzieciach,niestety są wyjątkami. Małżeństwo to taka powinność,tłumaczona miłością,a zawierana tylko z faktu,że w dwójkę łatwiej,taniej i raźniej się żyje.Tyle,że połowa tępej swołoczy w życiu się do tego nie przyzna i dorabiać sobie będą do tego ideologie wielkiej miłości ;) ale to moje subiektywne zdanie,każdemu wolno myśleć inaczej :) albo raczej poprawnie politycznie :P Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 03.08.10, 07:57 hahaha, uwielbiam takie herminki, pseudotwarde babki, które twierdzą, że mężczyzna nie jest im w życiu do niczego potrzebny no może poza seksem od czasu do czasu. Oszukuj się dalej :D Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 04.08.10, 21:37 tak janku,bo ty akurat wiesz,że ja samą siebie oszukuję,bo ty wiesz wszystko,normalnie krynica wiedzy z ciebie i wyrocznia.... żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.42 Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 21:08 mam męża dzieci ,dwóch synów i też czuję się outsiderem, jeśli czujesz się szczęśliwą nie widzę problemu pytanie tylko jak długo ? Odpowiedz Link Zgłoś
ada828 Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 21:09 Tak. O ile to Twoja droga życiowa. Doświadczenie bycia w stałym związku i dzieci, jest dość popularne, by nie stwierdzić, że fizjologiczne. Więc nie jest to pytanie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sokoll1 Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 02.08.10, 21:56 Myślę, że szczęscie nie jest czymś obiektywnym, inni nie mogą tego ocenić. Jeśli masz poczucie spełnienia - w porządku. Moja ukochana profesor języka polskiego z liceum ma ok. 40 lat i także jest sama. Jest piękna, uśmiechnięta :) Jeśli doskwiera ci samotność, a miałabyś ochotę na poznanie kogoś wartościowego to polecam portal www.przeznaczeni.pl Ja tam jestem i jest ok. Mili mężczyźni :) Może znajdę Swojego. Ale to jedna z tysiąca możliwosci :) wszystko zależy od Twojej decyzji i Twoich wyborów. Ja wiem, że bez rodziny nie będę szczęśliwa. Chcę urodzić ośmioro dzieci. I też będę outsiderem! :) To był żart! Nieważne, czy czujesz sie kimś innym niż wszyscy. jeśli jest Ci z tym poczuciem na co dzień w miarę wygodnie i nieźle w jego towarzystwie - po co psuć? :) podsumowując: Jeśli poczucie przeszkadza, a zmieniać nic nie chcesz - psychoterapia (serio i bez złośliwości. jest wiele osób samotnych. nie jesteś jakimś kuriozum). Jeśli szczęscie oznacza dla Ciebie związek - przeznaczeni.pl (jako jedna z opcji0. powodzenia!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Zadowolenie z zycia 02.08.10, 22:46 Jestes zadowolona ze swego zycia, a to bardzo wazne. Masz stabilna sytuacje zawodowa, majatkowa (co jest bardzo istotne), rodzinna i jestes zdrowa. Szczescie to jest pojecie wzgledne i trwa tylko chwilami. Nie mozna zaplanowac swego zycia tak, aby byc permanentnie szczesliwym, bo to sie nie zdarza. Nawet obecnie mlode mezatki i matki za pare lat moga miec diametralnie inna sytuacje zyciowa, ktora je unieszczesliwi. Jestem w Twoim wieku i wiele juz sie naogladalam takich przypadkow, ze albo maz zdradza, albo chce rozwodu albo pomiata zona. Dlatego nie sluchalabym glosow mlodych ludzi, bardzo jeszcze naiwnych i lekko egzaltowanie nastawionych do zycia, bo dla nich zadowolenie z wlasnego zycia to za malo. Uwazam, ze sie myla, bo to bardzo duzo. Oczywiscie romantyczne uniesienia oraz pociecha z potomstwa daje duzo przyjemnosci i satysfakcji, ale w niektorych przypadkach wcale szczesciu nie pomaga, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnaret Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 03.08.10, 10:23 Jasne, że tak. Kwestia wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
kirkunia Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 04.08.10, 22:31 Tak, można. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 04.08.10, 22:39 a najlepiej o tym świadczą sukcesy portali randkowych i pęd ludzi do szukania drugiej połówki :D Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 05.08.10, 00:56 Problem jest tylk otaki ze osoby ktore maja swiadomosc ze mąż i dzieci daja szczescie i nic nei stoi na przeszkodzie by mogly zalozyc rodzine z czasem czują ze marnuja w zyciu cos bardzo waznego i to odbiera im poczucie szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
7kobieta Obudź się !!! 07.08.10, 12:33 Moim zdaniem nie można być szczęśliwym bez rodziny. Coś ważnego Cię omija. Życie samą pracą?? Kiedyś odejdziesz na emeryturę i co wtedy? Kto cię przytuli i zadzwoni z pytaniem jak minął dzień. Kobieto obudź się, jeszcze nie jest za późno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pepsikola Re: Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? 21.09.10, 11:01 Czy można być szczęśliwym bez męża i dzieci? raczej nie i chyba sama autorka sobie na to odpowiedziala bo pisze ze ma rodzicow i dalsza rodzine i dzieki temu jest szczesliwa. bez rodziny nie bylo by tez jej. mam prawie 28 lat i tez kolezanki juz powychodzily za maz, niektore maja dzieci. pewnie ze chcialabym miec rodzine tylko partnera nie stworze za pstryknieciem palcow. tez kiedys myslalam ze po co mi facet, ale jak sobie pomyslalam ze teraz mam przeciez rodzicow, ale jak ich pewnego dnia zabraknie, jakbym tak musiala codziennie wracac do pustego domu to bym chyba oszalala. moja rodzina nie jest idealna, ale ciesze sie ze w ogole jest. a co do placzenia w poduszke to placza zarowno samotne z braku mezczyzny obok siebie, jak i kobiety w zwiazkach przez facetow. masz 40 lat na dziecko troche za pozno, ale na faceta nie. trzeba tylko dluuugo i cierpliwie szukac, nie poddawac sie. znam starsze kobiety, ktore poznaly partnerow po 40, po 50 i zyja razem. Odpowiedz Link Zgłoś