Dodaj do ulubionych

Nie chcę iść jutro do pracy :O

15.09.10, 22:11
Płacą mi naprawdę mało, w dodatku za godziny. Za pierwszym razem miałam u nich pracować tydzień (8*5 godzin), skrócili projekt do 10 h, zawiadamiając mnie o tym jak już tam byłam. Nie zapłacili mi jeszcze za niego, bo mają jakieś kretyńskie regulacje, że płacą 6 tygodni po otrzymaniu rachunku, mój rachunek jak dzisiaj się okaząło miał błąd, więc jeszcze 6 tygodni. Jutro mam iść do nich pracować 4 h (poważnie...) i nie chce mi się marnować dnia na nich. Nie mam żadnego kontraktu ni nic. Po prostu powiedziałam, że będę.

Jestem leniwa czy da się mnie zrozumieć? Jeśli się da, to co powiedzieć? Dzwonić rano, że taka chora jestem?
Obserwuj wątek
    • jane-bond007 Re: Nie chcę iść jutro do pracy :O 15.09.10, 22:15
      ja też nie chcę ale na szczęście mamy Herminę :D
    • soulshunter Re: Nie chcę iść jutro do pracy :O 15.09.10, 22:15
      idz i przesiedz te 4 godziny na jedynym slusznym FK.
      • 5oberc Re: Nie chcę iść jutro do pracy :O 15.09.10, 22:17
        Raport bym pisała, moj komp na widoku. Ja piernicze jak mi się nie chce. Żeby mi chociaż za poprzedni projekt zapłacili to miałabym motywację a tak..
      • telefongngng sprawdź kodeks pracy tu 15.09.10, 22:17

• jan_hus_na_stosie Re: Nie chcę iść jutro do pracy :O 15.09.10, 22:30
      5oberc napisała:

> Nie zapłacili mi jeszcze za niego, bo mają jakieś kretyńs
      > kie regulacje, że płacą 6 tygodni po otrzymaniu rachunku

ale ściema
      • 5oberc Re: Nie chcę iść jutro do pracy :O 15.09.10, 22:34
        Firma wygląda na normalną, nie żadna firma-krzak, ale faktycznie napisali, że płacą te 6 tyg po. Nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam.
    • stephanie.plum Re: Nie chcę iść jutro do pracy :O 15.09.10, 22:50
      >Nie zapłacili mi jeszcze, bo mają jakieś kretyńskie regulacje, że płacą 6 tygodni po otrzymaniu rachunku, mój rachunek jak dzisiaj się okaząło miał błąd, więc jeszcze 6 tygodni

jak ja Cię rozumiem.
      miewałam do czynienia z pracodawcami, którzy by najchętniej w ogóle nie płacili.
      kończyło się to dziką awanturą, po której oni się na mnie obrażali (że śmiem dochodzić honorarium sprzed pół roku, na przykład) i rezygnowali z moich usług - czytaj: nabierali kolejne jelenie.
      szkoda czasu dla takich buców.
    • cyniczna.303 Re: Nie chcę iść jutro do pracy :O 16.09.10, 20:54
      Zależy czy chcesz się z tą firmą wiązać i potem o każdą kolejną wypłatę szarpać się z nimi. Ja bym olała i poszukała pracodawcy, który płaci w terminie.

Nie, nie jesteś leniwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka