23.09.10, 16:38
Boli mnie gardło.Nie mam kasy na lekarstwa w tym miesiącu.Z nosa mi kapie....
Jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • eat.clitoristwood Re: gardło 23.09.10, 16:41
      Zapisz się z młodym do chóru kościelnego.
    • krolowa_karo Re: gardło 23.09.10, 16:42
      całe mnóstwo
      www.google.pl/search?hl=pl&q=przezi%C4%99bienie+naturalne+metody+leczenia&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
    • figgin1 Re: gardło 23.09.10, 16:43
      Na cebulę chyba cię stać? Pokrój cebulę, zasyp cukrem a po kilku godzinach zlej syrop. Niesmaczny i śmierdzący, ale skuteczny. Jeśli masz miód to rozpuść go w ciepłej (ale nie gorącej) wodzie i popijaj. Oczywiście, czosnek też jest w cenie.
      • alpepe Re: gardło 23.09.10, 16:50
        cebula nie jest na gardło, a na kaszel.
        • alpepe Re: gardło 23.09.10, 16:52
          tzn. sok cebulowy.
          Najtaniej wyjdzie wykopać chrzan (pospolity chwast), utrzeć i się zajadać.
          A na gardło łyżka wody utlenionej na ćwierć/ jedną trzecią szklanki przegotowanej wody.
    • zuza.82 Re: gardło 23.09.10, 16:55
      Czosnek , herbata z rumem i łóżko .
      • inka-inka-inka Re: gardło 23.09.10, 17:08
        Pokrój cytryne w talarki wrzuć do słoika zasyp cukrem i zakrec Po kilku godzinach zrobi sie z tego syropek - słodki i bardzo dobry a co najważniejsze świetnie łagodzi bóle i infekcje gardła no i nie śmierdzisz jak po zwyklej cebuli czy czosnku ktore tak czy owak bardzo polecam No i miodek łyżeczką pojedz :)
        Zdrówka !
        • inka-inka-inka Re: gardło 23.09.10, 17:09
          !!!!!! AAAA!!! poprawka !!! Nie cytryne a cebulę :D sorry heh

inka-inka-inka napisała:

> Pokrój cytryne w talarki wrzuć do słoika zasyp cukrem i zakrec Po kilku godzina
          > ch zrobi sie z tego syropek - słodki i bardzo dobry a co najważniejsze świetnie
          > łagodzi bóle i infekcje gardła no i nie śmierdzisz jak po zwyklej cebuli czy c
          > zosnku ktore tak czy owak bardzo polecam No i miodek łyżeczką pojedz :)
          > Zdrówka !

AAAAAAAAAAAAAA
    • raz.dwa.trzy.tylko.ty Re: gardło 23.09.10, 17:13
      do szklanki przegotowanej wody nasyp z 2-3łyzeczki soli zmieszaj i poczekaj az troche wystygnie, plusz tym gardło takie gulgulgul i wypluwaj- działa i to bardzo dobrze, sprawdzone i lekarze tez polecaja
      • raz.dwa.trzy.tylko.ty Re: gardło 23.09.10, 17:17
        www.tipy.pl/artykul_186,domowe-sposoby-na-bol-gardla.html
        woda z sola tez jest ujeta, na mnie działa super lepiej niz tabletki z apteki na bol gardla
    • salma75 Re: gardło 23.09.10, 17:19
      7kobieta napisała:

> Boli mnie gardło.Nie mam kasy na lekarstwa w tym miesiącu.Z nosa mi kapie....
      > Jakieś propozycje?

Może dorobić gdzieś?
      • raz.dwa.trzy.tylko.ty Re: gardło 23.09.10, 17:24
        ale czasem domowe sposoby sa lepsze od tych tabletek z apteki, na mnie działa tylko woda z solą, jakies strepsilsy, cholinexy, neo-anginy itp dzialaja po dlugim czasie, domowy sposob jeden dzien i gardło mam zdrowe
    • soulshunter Re: gardło 23.09.10, 17:57
      robi sie tak (sposob mojej S.P. babci) do szklanki wlewasz 50 ml spirytusu rektyfikowanego, 50 ml wody utlenionej, 50 ml wody przegotowanej. Taka mieszanka wyplukac gardlo najlepiej na wieczor. Rano juz nie powinno bolec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka