Dodaj do ulubionych

Wasze sposoby na jesienna depresje:)

26.09.10, 23:26
tak czytajac watek nick.ten.1 ktory ewidentnie wskazuje na lekka depresje z powodu braku słonca pytam Was co robicie zeby poprawic sobie nastrój:) Moje sposoby:

- czekolada
- zakupy
- fryzjer
- sport- hula hop;)
- kolorowe gazety i nie mysle o tym co mnie gryzie
- przytulanki z chłopakiem- dopoki był jego brak to ogladalam komedie romantyczne i oczywiscie byłam przekonana, ze mnie moze tez cos takiego spotkac i to niedługo więc poprawiało humor
- pieczenie ciasta- jakos tak mnie to relaksuje jak probuje cos tam upichcic, nie zawsze wychodzi ale rozwesela
- odkurzanie i sprzatnaie- to samo co sport, troche sie zmecze i przestaje myslec o głupotach
- ploty z kolezankami
- goraca kapiel z olejakimi i innymi cudami
- dobra ksiazka

a na Was co dziala? moze tez wypróbuje;)

Obserwuj wątek
    • r0k1984 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 26.09.10, 23:35
      alkohol
      • deszczowa.a Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 26.09.10, 23:38
        to tez, jak mogłam zapomniec:D
    • ladyhermiona Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 26.09.10, 23:39
      Solarium, ale dosłownie na trzy minutki raz w miesiącu. Sauna. Warto też wyskoczyć w jakieś ciepłe kraje, chciaż to już nie te czasy, kiedy dolar stał tak nisko, że to kosztowało grosze.
    • bijatyka Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 26.09.10, 23:40
      robota
      • jan_hus_na_stosie Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 26.09.10, 23:47
        robota nie zając ;)
        www.youtube.com/watch?v=k0EA44UCkCU&feature=fvsr
    • zmienna_elfka Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 00:06
      W zależności od natężenia i możliwości.
      1. Jak najbardziej czekolada / lody
      2. Jeśli dopada mnie w weekend to funduje sobie dzień w łóżku z dobrym filmem :))
      3. Basen / sauna / solarium / Jogging
      4. Kreskówki - najlepiej moje ulubione :))
      5. Przyjaciele
      6. Alkohol :))
      7. Przywoływanie w myśli pozytywnych wspomnień.
    • teletoobis Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 06:42
      Nie mam sposobow, bo nie mam depresji. Uwielbiam jesien. Dla mnie to najpiekniejsza pora roku
      • voxave Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 07:13
        Pływanie na basenie krytym-malowanie obrazów-ćwiczenia w chórze przed koncertami-zawzięte kopanie w ogrodzie-przeglądanie odzieży zimowej-telewizja-wszczynanie awantur z menem
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 08:14
        teletoobis napisał:

> Nie mam sposobow, bo nie mam depresji. Uwielbiam jesien.

Ja też lubię. W każdej porze roku trzeba znajdować przyjemność.

Dla mnie to najpieknie
        > jsza pora roku
        A jak się pracuje na powietrzu lubienie jesieni jest łatwiejsze.
        • teletoobis Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 11:43
          Niewazne gdzie sie pracuje- nie trzeba sie pocic :)
          Poza tym feria barw w przyrodzie, szczypta nostalgii i brak mlodziezy w gorach i na forach :)
          • zielonomorski Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 16:40
            teletoobis napisał:

> Niewazne gdzie sie pracuje- nie trzeba sie pocic :)
            > Poza tym feria barw w przyrodzie, szczypta nostalgii i brak mlodziezy w gorach
            > i na forach :)

Teletoobis... zadziwiacie mnie kolego Teletoobis... Za tym pancerzem skrywa sie wrażliwy człowiek! czyli standardowo z psychologicznego punktu widzenia - im grupszy pancerz, tym delikatniejszą skrywa zawartosć! :)

Ja kocham jesień... to Twojego pięknego opisu... dodałabym to złociutkolekkoczerwone słnecznie światło... nieskie słońce popołudniami i takie długie, rzycane przez wszystkie przedmioty świata, cienie... to światło jest jak magiczne zaklęcie - odmienia rzeczywistosć :))))

Teletoobis, czy mógłbyś być taki częściej? :)
    • soulshunter Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 08:45
      ale jakie depresje?
    • nothing.at.all Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 09:21
      Watek był już nie raz.
    • menk.a Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 11:47
      deszczowa.a napisała:

> a na Was co dziala? moze tez wypróbuje;)

1. Seks.
      2. Seks.
      3. Seks.
      :>
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.09.10, 11:55
        > 1. Seks.
        > 2. Seks.
        > 3. Seks.
        > :>

Coś słabo działa jak musisz powtarzać :D
        • menk.a Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 12.10.10, 18:19
          g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> > 1. Seks.
          > > 2. Seks.
          > > 3. Seks.
          > > :>
          >
          > Coś słabo działa jak musisz powtarzać :D

Ale mam pewność, że deprecha mnie nie dopadnie.:P
    • milkajolka Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 11.10.10, 17:09
      najlepiej zmiana fryzury
      www.studio-mody.com.pl/romantyczne-fale/
      ja planuje cos takiego :)
      • agaoki Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 11.10.10, 19:27
        ja jesień lubię, zwłaszcza tą wczesną, kiedy jeszcze jest dużo słońca, złote liście, babie lato, dni jeszcze nie tak krótkie. jeżdżę na rowerze, spaceruję. bardzo lubię brodzić w leżących na ziemi kolorowych liściach:) zbieram kasztany i żołędzie. rozkoszuję się plonami jesieni, bogactwem warzyw i owoców, grzybami i orzechami. gotuję sezonowe potrawy - zupę z dyni, placki z cukinii, kremy grzybowe.
        depresyjnie zaczyna się robić pod koniec listopada. jeszcze do świąt jest jako tako, bo się żyje przygotowaniami, prezentami, pieczeniem ciasteczek, robieniem kartek. w styczniu przychodzi zwykle kryzys i wtedy trzeba się już naprawdę ratować. ale o tym innym razem, jak będzie wątek o depresji zimowej.
    • oto_ona_1 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 11.10.10, 20:11
      Czytanie co ambitniejszych pozycji.
      albo dla kontrastu klubbing
      • gnomowladny Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 11.10.10, 20:14
        Onanizm i wymyślanie głupich wątków na forach.
        • sellaronda Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 11.10.10, 20:23
          - wieczór z menem przy dobrej szamie i czerwonym winie & filmie
          - wieczór j/w pod kołdrą przy serialach
          - wanna z pianą i gazetą
          - sport (joga, siłownia, tenis, rower) - zwykle 2x w tygodniu
          - herbata malinowa z sokiem malinowym
          - sok wyciskany z grejfrutów z kimś fajnym w kawiarni
          - piwo / wino / szama z przyjaciółmi w knajpie lub w domu
          - porządkowanie szaf
          - planowanie wyjazdu na narty lub wypadu na weekend
          - nowe coś ładnego do domu
          • gnomowladny Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 11.10.10, 20:37
            Wyjaśnij jeszcze co to men i szama, bo ktoś pomyśli, że uprawiasz seks z kozą.
    • annataylor Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 12.10.10, 15:58
      gorąca czekolada w fajnej kawiarni w miłym towarzystwie :)
    • zetka50 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 12.10.10, 16:18
      nie mam depresji :)
      cieszę się życiem takim jakim jest :)
    • twojabogini Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 12.10.10, 16:29
      Lubię jesień. Lubię nawet nostalgię jaką ze sobą przynosi, nie ma wtedy jak się zawinąć w koc i poczytac, albo spić się z przyjaciółmi, albo na spacer pójść. Jak brakuje mi doświetlenia, ale to częściej zimą się zdarza - idę sobie na trzy minuty na solarkę, mało, żeby żeby się tandetnie nie opalić. Tak nie częściej niż raz na trzy tygodnie. Na niedosłonecznienie pomaga.
      • paulus2303 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 12.10.10, 17:22
        Ja na jesienną depresję przymuszam się do spacerów i przekonuję się, że jesień nie jest taka zła jest bardzo ładna a jak świecie słońce to już w ogóle bajka :) Na spacer wkładam buty Easy Tone, dzięki którym moje mięśnie intensywniej ćwiczą to jeszcze bardziej poprawia mi humor. Leżąc pod kocem wpadam w jeszce gorszą depresję.
        • malinka2303 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 21.10.10, 14:46
          Ja też chodzę codziennie w tych butach i wszędzie :) Zastanawiam się czy teraz nie kupić sobie jakiś ciemniejszych bo mam jasne :)
        • nastka501 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 21.10.10, 21:11
          Też mam te buciki, świetne są. Oprócz spaceru proponuję solarium i czekoladę. No i oczywiście seks:D
          • paulus2303 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.10.10, 15:26
            No czekolada tez podobno jest dobra na stres :) Ale satysfakcja ładnej pupy chyba jest lepsza :)
            • marry-and-more Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.10.10, 15:35
              Ja uwielbiam jeść, więc jak mnie chandra łapie - odruchowo sięgam od lodówki ;) Dla zajęcia czasu, myśli i rąk proponuję w ogóle gotowanie (zakończone oczywiście konsumpcją dzieła;p).
              Tak poza tym - jakieś śmieszne programy;) Tutaj polecam "Whose line" który bawi mnie do łez.
              Zazwyczaj jak mam dołki to nie lubię spędzać czasu z czyimś towarzystwie - dlatego sama sobie jakoś organizuje czas;)
              • paulus2303 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 24.11.10, 22:42
                Ja tez wolę sama spędzeć czas jak mam jakąś handrę, boje się, że powiem komuś coś przykrego. Dlatego tak bardzo wtedy lubię spcery. Szczególnie w butach easy Tone, bo przy okazji ćwiczę :)
        • zawszekobitka Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 06.12.10, 14:17
          Ja też wolę wybrać się na spacer niż siedzieć w domu pod kocem :-) Lubię świeże powietrze i sport, tak więc jestem za spacerkami. Co prawda jeszcze nie mam tych butów ale zastanawiam się nad kupnem. Myślicie że warto?
          • paulus2303 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 09.12.10, 22:33
            Ja wiem, ze warto :) Możesz śmiało kupować, nie będziesz żałowała. Tylko teraz to chyba te jesienno - zimowe. Bo jakie inne.
    • piataziuta Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.10.10, 15:41
      deszczowa.a napisała:

> - czekolada
      rośnie od niej dupa
      > - zakupy
      działają na 2 dni
      > - fryzjer
      działa, na 2 dni
      > - sport- hula hop;)
      sport działa do godziny po jego uprawianiu,
      a hula hop to sory,ale to nie sport
      > - kolorowe gazety i nie mysle o tym co mnie gryzie
      nie działają
      > - przytulanki z chłopakiem- dopoki był jego brak to ogladalam komedie romantycz
      > ne i oczywiscie byłam przekonana, ze mnie moze tez cos takiego spotkac i to
      > niedługo więc poprawiało humor
      a co jak depresje mam przez chłopa?
      > - pieczenie ciasta- jakos tak mnie to relaksuje jak probuje cos tam upichcic, n
      > ie zawsze wychodzi ale rozwesela
      ło boooszeee... :P
      > - odkurzanie i sprzatnaie- to samo co sport, troche sie zmecze i przestaje mysl
      > ec o głupotach
      tego w tej chwili próbuję, na razie bez skutkó
      > - ploty z kolezankami
      nie mam koleżanek, ale fakt, ploty z kumplami pomagają- do momentu aż kac zniknie
      > - goraca kapiel z olejakimi i innymi cudami
      sprawia, że mam za dużo czasu na myślenie i tylko depresję pogłębia
      > - dobra ksiazka
      działa dopóki się czyta

noszę się ze skoczeniem do Wisły :]
      • malinka2303 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.10.10, 20:58
        zgadzam się z Tobą całkowicie, wolę mieć ładną pupę niż zarzerać się czekoladą. A spacery w nowych bucikach są super
    • 0ffka Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.10.10, 21:02
      wielka pała!
    • a_nonima Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 27.10.10, 21:04
      Prozac.
    • hermina1984 a prącie bardzo! 27.10.10, 22:31
      alkohol
      seks
      książka
      dobre,kaloryczne żarło
      dobra strzelanka/gra na peceta
      dobre towarzystwo
      sport/rozrywka/impreza
      kino

Zakupów nienawidzę,fryzjer z konieczności,kolorowe gazety-to tylko Polityka :]
      Za proste stworzenie ze mnie na tak wyszukane rozrywki :D
    • megi1973 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 28.10.10, 13:06
      ło matko a co to jest depresja? żeby żreć z tego tytułu wysokokaloryczne czekoladki:( NIEEE
    • meet_amor_foza Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 04.11.10, 11:17
      Zależy od depresji. Bo krótką, jesienną stosunkowo łatwo "przeczekać" trochę się posmucić, trochę więcej niż zwykle poruszać, trochę poimprezować. Ale jeśli to nie jest depresja chwilowa, to zdecydowanie warto pomyśleć nad psychoterapią (np Gestalt - ale zależy co kto woli) bo z chorobą nie ma się co cackać, tylko trzeba pójść do doktora.

__
      "Kraków jeszcze nigdy tak jak dziś
      Nie miał w sobie takiej siły i
      Może to ten deszcz
      Może przez tę mgłę
      Może to mój nastrój
      Ale w każdej twarzy ciągle
      Widzę Cię"
    • charlotte_de_corday Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 07.11.10, 12:02
      Ja bym powiedziała, że takie ogólne dopieszczanie siebie - masaż, kosmetyczka, jakaś fajna rzecz, kupiona od czasu do czasu.
    • princessjobaggy Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 15:59
      Myslalam, ze ten watek nigdy mnie nie bedzie dotyczyl. Niestety chyba cos w rodzaju jesiennej depresji mnie od jakiegos 1.5 tygodnia trzyma :/

Czuje sie przybita, spie po 10 godzin dziennie, nic nie ma sensu, zadne czekolady i inne pierdoly nie pomagaja, bo ja na nic po prostu nie mam ochoty.

Co mi po dobrej ksiazce jak mi sie czytac nie chce?
      Co mi po czekoladzie jak mi sie jesc nie chce?
      Co mi po sporcie jak mi sie ruszyc nie chce?
      Ploty, fryzjery, sprzatanie i kolorowe gazety odpadaja - nigdy tego nie lubilam, wiec teraz na pewno nie pomoga ;)

Samo minie?
      • kombinerki.pinocheta Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 16:06
        probowalas moze Boba Marley'a? :) jemu pomogl - KLIK
        • princessjobaggy Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 16:15
          :D
          Mnie tez na chwile pomogl. Dzieki :)
      • minasz Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 16:12
        pewnie masz charakter emocyjny
        ja np nie miewam zmiennych nastrojów -wiec zachowuje psychiczna stabilizacje

a kiedy ci to minier to zalezy jaka masz sinusoide
        • princessjobaggy Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 16:17
          > pewnie masz charakter emocyjny
          > ja np nie miewam zmiennych nastrojów -wiec zachowuje psychiczna stabilizacje

Nie zgadza sie, jestem wyjatkowo stabilna jak na kobiete. Dlatego sama jestem zdziwiona ;)
          • minasz Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 16:22
            moze masz problemy z tarczyca?
            • princessjobaggy Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 16:34
              Na razie zakladam, ze to jednak krotsze dnie, dlugie noce i te sprawy...
    • zielonomorski Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 16:32
      > - czekolada
      tak! a najlepiej pitna, gorąca, klasyczna i taka, żeby troszke sie zabawnie ubrudzić :)))
      > - zakupy
      to już mniej u mnie, choć... kiraliczki jakieś nowe, bransoletka :) albo nowa orientalna sukienka... czemu nie :)
      > - fryzjer
      nie za psecjalnie! czy ja jestem aby kobietą? :)
      > - sport- hula hop;)
      latanie z psami :) po świeżym powietrzu! i łążenie na spacery z kumpelą
      > - kolorowe gazety i nie mysle o tym co mnie gryzie
      no.... to tak :)
      > - przytulanki z chłopakiem- dopoki był jego brak to ogladalam komedie romantycz
      > ne i oczywiscie byłam przekonana, ze mnie moze tez cos takiego spotkac i to
      > niedługo więc poprawiało humor
      mi zostaja cholera póki co komedie... ;/ włąśnie dostałam mega kosza ;DDD ale co tam! tego kwiatu ;))) nie to nie, za dobra widocznie jestem dla niego! ;DDD Ha! tak sobie to tłumaczę... ;/ ;D

> - pieczenie ciasta- jakos tak mnie to relaksuje jak probuje cos tam upichcic, n
      > ie zawsze wychodzi ale rozwesela
      o tak!!!!!!!!! ciacha i pichcenie! koniecznie przy włączanej muzyczce, najlepiej jakieś rytmy wysokogatunkowej woerld music!!! i takie podrygiwanie przy garach!!! :DDDD Kocham! tylko czasem jak za bardzo zaczynam tańczyć, to coś mi wykipi... ale stoję blisko, więc tylko troszkę :> :DDDD

> - odkurzanie i sprzatnaie- to samo co sport, troche sie zmecze i przestaje mysl
      > ec o głupotach
      jak najbardziej! a najlepiej obskoczyć jeszcze dom rodzica., to juz leciutki pot na meszku pod noskiem gwarantowany! no i w efekcie - dobre samopoczucie :DDD

> - ploty z kolezankami
      Oh yea!!!!!! :DDD choć świetna jest też dobra głośna salsowa impreza w gronie jakichś lekkich krejzoli :DDDD polecam!!!! małe pyszne i... leciutko potrafiące zaszumieć w głowie Cuba Libre... salsa... mężczyzna,,, i parkiet! I jest super!

> - goraca kapiel z olejakimi i innymi cudami
      o tak! :)

> - dobra ksiazka
      zdecydowanie!
      >

wypad za miasto,
      wypad weekendowy do jakiegos zameczku, parku... łądnego architektoniecznie miejsca :)
      rodzynki w czekoladzie!!! o tak! :DD to akurat kilka razy dziennie - do skutku (skutek to mdłości z przejedzenie i pustki w szafce;)
      zabawy z dzieciakami siostry... mała uczy sie pełzać... a jeszcze jak ma na soebie czerwone rajstopy :)) mała stękająca gąsienniczka :DDDD z pupką raz w górze, raz w dole :DD cud natury! i te dwie dolne jedynki :)))))))))))))))
      malowanie paznokci u nóg na bordo! :) relaksuje...
      tańczenie sobie w domu na pół goło do muzyki wieczorami... ty mozesz przed chłopakiem... ja na razie erotyczna salsa solo ;DDD
      duże dawki muzyki! baaaaardzo duże i koniecznie dobrej! różnej - od industrial , np. Rammstein poprzez Mettalicę, aż po.... muzykę dawną w cudownych interpretacjach hiszpańskiego wirtuoza violi da gamba Jordi Savalla! :))))) magia!
      zaliczenie koncertu, teatru
      oczywiście kono kino i jeszcze raz dobre kino!
      wieczorny film w telewizji - i nie tylko komedia romantyczna (choć też!!!), ale i jakiś ambitny z każdego gatunku... :)
      opychanie sie miodem... potrafie zjeść pół takiego dużego słoika naraz.... :>
      dużo sposobów! :))
      wyprawa do innego miasta... spotkanie z jakimś dawno nie widzianym znajomym...
      ja miałam ostatnio bardzo miłe spotkanie z kolega z luiceum.. przypadkowe... zjedliśmy wspólnie obiadem w mieście... pogadaliśmy o nim, o mnie, jedfo żonce, dzieciach... wiec przypadkiem też można znaleźć dobry sposób na jesienne bessy :)))
      ja mi cos wpadnie to jeszcze skrobnę! :)
      • kombinerki.pinocheta Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 17:10
        musze przyznac, ze nie da sie tego czytac

Ty naprawde jestes taka zakrecona czy klamiesz z tym kolega z liceum i dopiero 3 miesiac w I klasie gimnazjum siedzisz?
        • zielonomorski Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 22:58
          kombinerek... piszesz obiektywnie, czy też napisałeś to dlatego że starliśmy się w wątku 2szarozielone?
          jestem, jaka jestem, żaden człowiek nie jest nielegalny...
          choć bywają głupi ludzie. może taka jestem?
      • zielonomorski Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 10.11.10, 23:00
        ja tak gaworzyłam, żeby cos zagłuszyć w sobie...
        ale i tak mi sie nie udało.
    • kamillla1978 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 25.11.10, 10:21
      alkochol, niestety
      • malinka2303 Re: Wasze sposoby na jesienna depresje:) 29.12.10, 00:07
        Nigdy nie myślałam o alkoholu jako lek na depresję, najlepsze są ćwiczenia i spacery najlepiej w Easy Tone, bo wtedy będzie ładniejsza figura :) a to najlepsze jest na depresję :)
    • kokolina_koko SEKS 29.12.10, 00:12

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka