05.10.10, 18:25
Dziewczyny (panowie też mogą sie wypowiadać:), rzućcie jakieś pomysły w kwestii perfum, żebym mogła sobie pójść i wywąchać. Bo chodzę i nic mi się nie podoba.:/

Właśnie kończy mi się YSL Young Sexy Lovely i chciałabym czegoś trochę cięższego na zimę. Podoba mi się J'adore, ale już miałam i wolałabym coś nowego. Thierry Mugler Angel i Alien są boskie, ale nie wiem, czy na dłuższą metę nie będą mnie wkurzać. Chanel Allure interesujące, ale już mnie wkurza.:) Chanel Coco Mademoiselle śliczne, ale bardziej na wiosnę. Niedawno odkryłam nowe Gucci Guilty, lecz bardzo szybko się ulatnia. No zawsze coś nie tak!:)

Macie jakieś propozycje? Chcę obczaić Kenzo, bo nie znam, ale co poza tym?
Obserwuj wątek
    • bijatyka Re: Perfumy 05.10.10, 18:31
      Armani - Code. Piękne i pasują na jesień i zimę ! Dla mnie bomba.
      • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 18:36
        Piękne, ale jak dla mnie za bardzo takie pudrowe, raczej do stosowania od czasu do czasu.
    • menk.a Re: Perfumy 05.10.10, 18:32
      Moje 2 żelazne zapachy to 5th Avenue Elizabeth Arden i 1881 Cerrutti. Te zapachy mnie nie męczą.

Kup sobie Dune Diora. Mocny i ciężki jak to Dior (tak przynajmniej uważa moja głowa i nos). Kocham ten zapach, ale u innych. Tak samo J'Adore, Opiu, Poison czy Mademoiselle. I wiele innych. Spróbuj też 5 Chanel.
      • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 18:36
        Tylko, że aż tak ciężkich nie chcę. Piątki nie znoszę, za serią Poison nie przepadam. Reszty nie znam, sprawdzę Diune.
        • bijatyka Re: Perfumy 05.10.10, 18:38
          Diune też jest raczej "ciężki"...
          • bijatyka * Dune 05.10.10, 18:38

• sid.leniwiec Re: * Dune 05.10.10, 18:39
              Fakt, Dune się nazywa.:)
              • menk.a Re: * Dune 05.10.10, 18:46
                To sprawdź jeszcze Cacharel Anais Anais.
                • sid.leniwiec Re: * Dune 05.10.10, 18:51
                  Znam, wolę i mam na oku Amor Amor.:)
                  • bijatyka Re: * Dune 05.10.10, 19:04
                    Kiedyś lubiłam jeszcze "Jabłuszko" Lility Lempickiej.
                    • sid.leniwiec Re: * Dune 05.10.10, 19:07
                      Coś kojarzę, ale nie wiem w którym kościele dzwoni.
                      • bijatyka Re: * Dune 05.10.10, 19:12
                        https://merlin.pl/Lolita-Lempicka-Woman-Eau-de-Parfum-spray,images_big,3,3595200501015.jpg
                        • sid.leniwiec Re: * Dune 05.10.10, 19:22
                          Dzięki.:)
      • ritsuko Re: Perfumy 05.10.10, 18:41
        menia sądząc po wymienionych Twoje dwa żelazne by się nie spodobały raczej, są zapachami świeżymi, lekkimi. Ja za to kocham zapachy Del Pozo, obowiązkowo Halloween, aktualnie b. podoba mi się H. Kiss Sexy- myślałam, że będzie ulepkowy jak podstawowy Kiss, ale wręcz przeciwnie :)
        • menk.a Re: Perfumy 05.10.10, 18:42
          Wiem, wiem. To zapachy ... na bal i na ślizgawkę. Do sukni i do swetra. Nie eksperymentuję nadto z nowymi zapachami, bo te ilości, jakie oddałam siostrom...:D
    • zetka50 Re: Perfumy 05.10.10, 18:33
      Ja kupuję Ralph ( Ralph Lauren), w naszych sklepach go nie widziałam, kupuję w Holandii. Super zapach:)
    • avital84 Re: Perfumy 05.10.10, 18:38
      Ja używam właśnie Kenzo Jungle Elephant od kilku lat. Teraz w Superfarmie mają świetne promocje na te perfumy. Praktycznie można kupić setkę za połowę ceny wyjściowej.

Ja jednak kupiłam 50tkę i sprawiłam sobie prezent w postaci nieco tańszych DKNY Delicious Night. Ja używam ich w ciągu dnia jako alternatywę do Kenzo. :) Chyba się uzależniłam od tego zapachu - jest boski.

Tak poza tym jeśli lubisz tego typu zapachy to mi całkiem przypadł do gustu zapach Beyonce.

No i nie używam, chociaż zawsze jak jestem w perfumierii to na moich nadgarstkach jest właśnie ten zapach - Opium. :)
      • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 18:40
        Ja miałam DKNY Red Delicious, a tego o którym piszesz nie znam.
        • avital84 Re: Perfumy 05.10.10, 18:55
          Ja lubię ciężkie zapachy - ponoć trochę słodkie, chociaż ja tak nie uważam. Zobacz Kenzo, ale uprzedzam, nie każdemu on pasuje. A DKNY to zdecydowanie lżejsza wersja czegoś co wydaje mi się tajemnicze i ciekawe. :)
          • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 19:03
            Ciężki i słodki jest właśnie Angel Thierry Mugler.:)
            • avital84 Re: Perfumy 05.10.10, 19:09
              Angel jest moim zdaniem ok, ale Kenzo jest cięższe. Musisz sama sprawdzić.
              Moim zdaniem Kenzo Jungle Elephant i Opium to dwa najmocniejsze zapachy, ale też dzięki temu ciekawe. Musisz też sprawdzić jak będą pachnieć na Twojej skórze.

Wiesz, ja to lubię nawet Chanel nr 5 - uważam, że jest mega ciekawy, a mało osób tak twierdzi.
              • avital84 Re: Perfumy 05.10.10, 19:11
                Jak zapach jest dobrze dobrany to go nie czujesz. Ja np. już nie czuję Kenzo, dlatego zaczęłam szukać innych zapachów. Plus z tego taki, że dobry zapach nie przeszkadza nawet jak jest ciężki. Minus - ja lubię czuć zapach, który mi się podoba.
              • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 19:13
                No właśnie, piątka to niby klasyka, a większości osób, które znam się nie podoba.
                • avital84 Re: Perfumy 05.10.10, 19:20
                  A Tobie się podoba. Jest pudrowy, ale qurcze, nie ma drugiego takiego i w tym siła tego zapachu.
                  • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 19:22
                    Nieee, ja nie lubię piątki.:)
    • kombinerki.pinocheta Re: Perfumy 05.10.10, 18:40
      nie znam sie

mnie wystarczylby Twoj naturalny zapach :p
      • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 18:45
        A mnie CK Euphoria męski, więc jakby co bądź przygotowany.:)
        • kombinerki.pinocheta Re: Perfumy 05.10.10, 18:49
          zapamietam sobie :)

lepiej powiedz jak tam Twoja milosc wyglada? bedzie cos z tego?
          • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 18:51
            Nie bądź taki ciekawski.:)
            • kombinerki.pinocheta Re: Perfumy 05.10.10, 18:55
              wnioskuje, ze pozytywnie :)

chyba jestem zazdrosny :)
              • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 19:03
                Zazdrość piękności szkodzi. A nie, wróć, to złość.
    • hermina1984 Re: Perfumy 05.10.10, 18:47
      Lacoste -Pour Femme -od lat jestem im wierna :)
    • kiira_korpi Re: Perfumy 05.10.10, 18:49
      Obecnie mam 3 i stosuję wymiennie: Givenchy - Ange ou demon, Euphoria blossom - Calvina Kleina i Light Blue - Dolce&Gabbana.
      Ale sama jestem na etapie poszukiwania nowych zapachów i wymiany asortymentu, więc chętnie posłucham podpowiedzi innych. Żeby tak jeszcze przewidzieli od razu, jakie zapachy mi się spodobają;).
      • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 18:52
        Pierwszy mi się nie podoba, drugi owszem, a trzeciego nie znam.:)
    • kookardka Re: Perfumy 05.10.10, 19:09
      Burberry - The Beat , trochę ciężkawy, ale świerzy i nie pudrowy ...
    • six_a Re: Perfumy 05.10.10, 19:22
      sprawdź coco, ale zwykłe (czarna etykieta), są dość wyraziste, ale nie męczące i na pewno nie wiosenne.
      • sid.leniwiec Re: Perfumy 05.10.10, 19:29
        Nie podobają mi się.:(
        • six_a Re: Perfumy 05.10.10, 19:37
          ha, a mnie bardzo, wydałam caluście pierwsze stypendium naukowe na buteleczkę 7,5 ml.

to amor amor - też zmysłowe. mam i polecam, nie nudzą się w ogóle.
    • hotally Re: Perfumy 05.10.10, 19:33
      dziś rano dostałam od Ukochanego Hermes Kelly Caleche- intrygujące, nieprzeciętne, wytworne i... pachnę mini cały dzień! Byłam dziś na pedicure, wszyscy którzy wchodzili do salonu pytali co to za perfumy :)
      • siostrabronte Re: Perfumy 05.10.10, 20:01
        Zawsze miałam problemy z wyborem perfum. Jestem bardzo wrażliwa na zapachy, więc zdarzały mi się migreny nawet po małym "psiknięciu" na nadgarstku. Większość znanych zapachów w ogóle mi się nie podoba. Jak dla mnie po prostu śmierdzą :( Niedawno po długich poszukiwaniach znalazłam coś, co naprawdę mi się podoba: "Week end" Burberry. Zapach słodki, ale nie przesłodzony, trochę "gorzki". Nie jest ciężki. Wyróżnia go rezeda, rzadko używana w perfumach. Nawet po dłuższym czasie nie zmienia się w zwietrzałą, mdłą mieszankę kwiatową. Duża zaleta, że te perfumy nie są u nas zbyt popularne, tak jak w ogóle Burberry. Niestety, od pewnego czasu coś zmieniono w składzie, nazwa też trochę inna : "Weekend" i moim zdaniem zapach trochę stracił. Ale jak to bywa z perfumami, każdemu podoba się co innego i trzeba je wypróbować na własnej skórze...
    • fandorina Re: Perfumy 05.10.10, 19:52
      Moje ulubione jesienno-zimowe to:

Kenzo Amour -ciepłe otulające lekko kadzidlane, działaja na mnie uspokajająco ;)

Burberry Brit orientalno -świeże ( często promocje w Rossmanie)

"L" Lolita Lempicka"

Max Mara -klasyczne, złote -słodkie ale nie przesłodzone

• piekna.i.wyrafinowana Re: Perfumy 05.10.10, 20:03
      Givenchy Very Irresistible- uwielbiam
      Giorgio Armani Emporio Diamonds
      Cacharel Eden
      Calvin Klein Eternity- dla mnie troche za ostry, wole Euphorie
      cool water w miare lubie, ale on bardziej ze świeższych, choć nutkę ostrzejszą ma
      L'Eau par Kenzo- delikatniejsze
      z tych co na ta chwile pamiętam
    • weekenda Re: Perfumy 05.10.10, 20:50
      Cinema YSL
      NU YSL
      Crystal Noir Versace
      • marguyu Hugo Boss - Women 05.10.10, 21:09
        https://www.larosadeiventiprofumi.com/public/shop/prodotti/HUGO.BOSS.BOSS.WOMAN.EDP90ML.jpg
    • palya Re: Perfumy 05.10.10, 21:58
      polecam ming shu z yves rocher. zapach lekki i tajemniczy, bez słodko-ciężkich nut, których nie znoszę
      • ewi80 Re: Perfumy 05.10.10, 23:22
        O właśnie, zapomniałam o nich, może znowu kupię :) Uwielbiałam je :)
    • ewi80 Re: Perfumy 05.10.10, 23:20
      O rety, uświadomiłaś mi jak dawno nie wybierałam perfum ;)
      Ja raczej od kilku lat jest wierna zapachom. Ukochane 212 Carolina Herrera i ciut mocniejsze jak dla mnie DKNY Women (oba raczej lekkie i świeże, ale polecam). Kiedyś GreenTea, ale chyba na razie mam dość. Poczytam opisy i moze poszukam czegoś dla siebie :)
    • akkknes Re: Perfumy 05.10.10, 23:23
      ja jesienia i zima tez wole ciezsze zapachy i gdzies od 5 lat staram sie miec w tym okresie diora 'dolce vita', dla mnie jest idealny na zimno, deszcz, gole drzewa za oknem :)
      • lonely.stoner Re: Perfumy 05.10.10, 23:33
        ja ostatnio kocham Thierry Mugler Angel PIVONIE - szukalam takiego slodkiego zimowego zapachu z jakims pieprzem, i sa swietne:) a wczesniej lubilam Kenzo Amour ( wiec jestem fanka takich slodkich zapachow) ale te Pivonie sa takie z pazurem.
        Tekst linka
        • czustka Re: Perfumy 06.10.10, 08:12
          A ja na ten sezon wybieram Lolę MJ
          będę te perfumy przeplatać z Dolce Vita Dior na 100 % do przyszłego roku.
    • sid.leniwiec Re: Perfumy 06.10.10, 17:37
      Zrobiłam rekonesans i tak:
      Dune, The Beat, Brit, Weekend, Opium, Kelly Caleche - nie bardzo. Albo nie spodobały mi się, albo wydały się co najwyżej poprawne.
      L'Eau Par ładne, ale szukam czegoś cięższego. Amour i Flower podobają mi się bardzo. Ale Jungle - zakochałam się od pierwszego wąchniecia, zapach intrygujący i inny niż wszystkie. Jeśli próbka się sprawdzi, to postawie na niego.
      Plusem rekonesansu było również to, że przekonałam się od połowy serii Poison, a kiedyś nie znosiłam wszystkich.

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, a szczególnie Avital.:)
      • lizzy1 Re: Perfumy 06.10.10, 18:19
        Skoro szukasz czegoś na zimę, polecam J'aime la nuit La Perli. Akurat w Superpharmie jest promocja i za 30 ml zapłacisz niespełna stówkę.

Z zapachów, których raczej nie powąchasz w perfumeriach stacjonarnych, ale od czego jest allegro i ludzie sprzedający odlewki do testów, polecam Habanitę Molinarda, Maroussię Slavy Zaitseva (cudeńko, choć kontrowersyjne i wielu się nie podobają- zapach z gatunku tych, które się kocha lub nienawidzi-ja ubóstwiam). Ponadto- trudny u nas do dostania, bo i na allegro rzadko bywa- Juozas Statkievicius.
        • sid.leniwiec Re: Perfumy 07.10.10, 16:37
          W mojej wsi chyba nie ma Superpharmu, a kupować będę i tak na lotnisku, więc nie zbankrutuję, mam nadzieję.:)
      • autokrata.fetyszysta Re: Jungle-zakochałam się od pierwszego wąchniecia 06.10.10, 22:24
        Nawet Ci pasuje ;)

https://tinyurl.com/29xk6jp
        • sid.leniwiec Re: Jungle-zakochałam się od pierwszego wąchnieci 07.10.10, 16:36
          :)
      • avital84 Re: Perfumy 07.10.10, 00:05
        Proszę bardzo. :)

A w ramach anegdoty. Jakiś czas temu pewna starsza Pani zapytała się mnie na ulicy czy ciągnę za sobą białego słonia. Ja głupia obejrzałam się za siebie. ;) Chodziło oczywiście o perfumy. Powiedziała, że sprawdza czy ma jeszcze dobry węch, ale te perfumy wyczuje chyba zawsze i wszędzie, bo ma do nich sentyment. Naprawdę mając na sobie Kenzo Jungle może się zdarzyć, że ludzie Cię zaczepiają i zagadują.
        • sid.leniwiec Re: Perfumy 07.10.10, 16:35
          Rzeczywiście zapach jest nie do pomylenia z innymi. Tak jak (moim zdaniem) Alien, Angel, J'adore czy Piątka.
          • kookardka Re: Perfumy 07.10.10, 17:06
            To są moje ulubione, mimo, że pachnię się także innymi, to butelkę tych mam zawsze :)

www.aromedeperfum.pl/produkt-578-burberry-london-woman-100-ml.html
            • sid.leniwiec Re: Perfumy 07.10.10, 17:09
              Nie znam, ale Burberry ogólnie jest dla mnie takie średnie - ani mi się podoba, ani nie podoba.
    • kluska0 Re: Perfumy 06.10.10, 23:19
      Moje typy na jesień/zimę : YSL Opium (u mnie fajnie się rozwija ten zapach), Diune Diora i ukochane Classic JPG.
      • marguyu Re: Perfumy 06.10.10, 23:59
        Dlaczego o perfumach Diora piszecie Diune zamiast Dune?
        Pytam bez cienia zlosliwosci czy checi do poprawiania tylko dlatego, ze Diune po prostu nie istnieje.
        Prawidlowo wymawia sia to 'düne'. Ni i ni u tylko oba jednoczesnie, cos jak niemiecki umlaut.
        Jednak w zadnym przypadku 'diune'. Dune to po francusku wydma i w zadnym wypadku zaspa. Zaspa w polskim tego slowa znaczeniuu to congère.
      • sid.leniwiec Re: Perfumy 07.10.10, 16:34
        Opium nie, ale nowa wersja, Belle Opium, jest ładna.
    • ankh_morkpork YSL Nu? Dior Miss Dior Cherie? /nt 07.10.10, 09:45

• sid.leniwiec Re: YSL Nu? Dior Miss Dior Cherie? /nt 07.10.10, 16:34
        Miss Dior z jednej strony bardzo ładne, a z drugiej słodkie jak nie wiem.
    • sid.leniwiec Re: Perfumy 09.10.10, 11:34
      Ok, stanęło na tym, że wybieram pomiędzy:

https://www.amaranti.pl/images/kenzo_jungle_elephant_woman.jpg

https://3.bp.blogspot.com/_9lxFVbWJTUo/SOPSm00eDJI/AAAAAAAABgA/VWCebhGCBo0/S760/Dior+-+Midnight+poison.jpg

https://dbfragranceline.co.za/resources/Giorgio_Armani_Armani_Code_50ml_Eau_de_Parfum_Spray_SK1378NCO.jpg (jednak)

Jeszcze raz dzięki za rady.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka