Dodaj do ulubionych

Pracy dalsze szukanie

19.10.10, 15:03
Wlasnie mi zatelefonowano, ze chca mnie przemaglowac na rozmowie kwalifikacyjnej o prace, do ktorej nie mam wszystkich wymaganych doswiadczen.
Ale praca kusi, i to nie tylko pensja duzo wyzsza niz planowalam, ale rowniez sama nazwa stanowiska.

Trzeba wlaczyc kreatywne ulepszanie CV i skontaktowac sie z eks szefowa, czy potwierdzi moje male klamstewka:P
Robil tak ktos i prace dostal? ;)
Obserwuj wątek
    • niebieski_lisek Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:11
      Nie, nigdy nie kłamałam na rozmowie kwalifikacyjnej. Celem nie jest samo zdobycie pracy, ale też jej utrzymanie.
    • princess_yo_yo Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:12
      kto sie skontaktowal i na podstawie jakiej wersji cv?
      • cafem Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:19
        Agencja posrednictwa. Na podstawie oryginalnego CV - z zastrzezeniem, ze musialabym kilka rzeczy tam dodac:/

Bardzo duzo z wymaganego doswiadczenia mam; ale paru rzeczy nigdy nie robilam, albo nie na taka skale - przy czym eks szefostwo raczej na pewno potwierdzi cokolwiek sobie w CV wpisze...
        Dam glowe, ze poradzilabym sobie w tej pracy, ale klamac to ja srednio umiem;)
        • princess_yo_yo Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:26
          obecna prace dostalam na podstawie bardzo podrasowanego cv, chociaz w rozmowie zaznaczylam ze w wielu przypadkach bede potrzebowac 'wiekszej praktyki', prace dostalam w grudniu 2008, srodek zeby nie powiedziec dno recesji w uk. wielu rzeczy nauczylam sie w biegu ale obecne doswiadczenie zaprocentuje w przyszlosci a wiec nie trzeba bedzie sie juz mijac z prawda az tak bardzo.
          • princess_yo_yo Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:27
            agencja wiedziala o moich brakach i rowniez zaproponowala lekkie sugar coating.
            • cafem Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:31
              > agencja wiedziala o moich brakach i rowniez zaproponowala lekkie sugar coating.

Mam identyczna sytuacje. Agencja wie, ze nie mam doswiadczenia i poprosila o jak najszybsza przerobke CV:)
          • cafem Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:30
            Podnosisz mnie na duchu;)
            Jestem pewna, ze dalabym rade, ale warunkiem koniecznym jest wlasnie chocby minimalne doswiadczenie w danym temacie - bedzie trzeba CV podrasowac i przed rozmowa sie kilku rzeczy na wlasna reke douczyc;)
        • princessjobaggy Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 17:00
          > Bardzo duzo z wymaganego doswiadczenia mam; ale paru rzeczy nigdy nie robilam,
          > albo nie na taka skale

Jesli nie na taka skale, a jest to cos co moglabys sama w miedzyczasie podszkolic to tak bardzo bym sie nie martwila. Gorzej jak zaczniesz koloryzowac, a pozniej to wyjdzie w trakcie rozmowy.

Ciezko ocenic, bo nie wiem o czym mowa.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:16
      Nie mam w zwyczaju i nie potrafię kłamać.
      • menk.a Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 15:23
        Każdy potrafi. :P
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 18:11
          menk.a napisała:

> Każdy potrafi. :P

Ale nie każdy przekonująco...
    • rzeka.chaosu Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 20:48
      Nie. :)

Teraz to sprawdzali na miejscu co potrafię.

Ale robiło tak kilka osób przede mną fabrykując folio i dlugo nie pobyły. :) Umiejetności udawac sie nie da więc ja tak nie kombinuję. :)
      • josef_to_ja Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 21:23
        Odpisz na priv Rzeko ;)
    • piotr_57 Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 21:19
      Fałszowanie CV da się "podciągnąć" pod przestępstwo przeciw dokumentom. A to grozi tym, że w następnym CV nie będziesz mogła napisać: "niekarana".
      • rzeka.chaosu Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 21:40
        Musieliby najpierw cafemkę dorwać, a ona się nie da. :D:D:D:D Nie strasz. Jeśli ma możliwość coś tam naciągnąć a w międzyczasie się podszkolić to przestępstwa nie będzie. ;)
        • piotr_57 Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 22:38
          Dobra:) już Jej nie straszę. Na razie dopiero jeden taki wyrok zapadł w Polsce, ale że było to kilka dni temu to można domniemywać, że, przez pewien, czas stanie się to modne :)
    • thelma.3333 Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 21:30
      dziwie się, ze agencja sugeruje Ci podrasowanie CV;
      nie świadczy to moim zdaniem o nich dobrze (chcą po prostu kogoś upchnąć klientowi czy naprawdę uważają, ze jesteś idealna kandydatka na to stanowisko?)
      odnośnie meritum - nie , nie robiłam tak nigdy i myślę, ze zmyślanie w CV nie jest dobrym pomysłem; zawsze możesz napisać, ze się na tym znasz, bo coś tam robiłaś podobnego czy coś w tym stylu;
    • gr.een Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 22:28
      niestety w moim przypadku, w cv piszę prawdę - wszystko jest do sprawdzenia :)
    • lacido Re: Pracy dalsze szukanie 19.10.10, 22:34
      to na podstawie czego zaprosili Cię na rozmowę jeśli nie z uwagi na Twoje CV z którego wynika ze nie spełniasz wymagań?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka