maitresse.d.un.francais 06.11.10, 22:40 Wedle filmu rzeczony napisał "Romea i Julię" bo był zakochany (a pada tam sześć trupów z Romeem i Julią włącznie ;-))))) Kontynuujmy ten bzdurny pomysł. Szekspir napisał "Makbeta", bo był...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
six_a Re: "Zakochany Szekspir" 06.11.10, 23:36 ten makbet to jakiś przodek makdonalda? może elcztery nie dostał i się z letka wnerwił, no nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: "Zakochany Szekspir" 06.11.10, 23:40 pijany, wydawało mu się, że drzewa nagle zaczęły chodzić i to go zainspirowało. Szekspir napisał Otella, bo... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: "Zakochany Szekspir" 06.11.10, 23:59 3.14-roman napisał: > pijany, wydawało mu się, że drzewa nagle zaczęły chodzić i to go zainspirowało. > > Szekspir napisał Otella, bo... ...był kryptogejem?:> Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 00:06 albo wrócił z hurghady, a że se nie zaliczył, to wymyślił historyję o jakimś habibi. kombinerki go podpuściły zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 00:10 A Desdemona to ksywka Szekspira w kręgach gejowskich! Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 00:15 ja myślę, że on był satanistą, stąd ten demon w nazwie. Choć można to połączyć. Kryptogejosatanista. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 00:00 maitresse.d.un.francais napisała: > Wedle filmu rzeczony napisał "Romea i Julię" bo był zakochany (a pada tam sze > ść trupów z Romeem i Julią włącznie ;-))))) > > Kontynuujmy ten bzdurny pomysł. Szekspir napisał "Makbeta", bo był...? ...bo mu dobrze zapłacili.:> Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 00:17 Wedle filmu rzeczony napisał "Romea i Julię" bo był zakochany (a pada tam sześć trupów z Romeem i Julią włącznie ;-))))) Kontynuujmy ten bzdurny pomysł. Szekspir napisał "Makbeta", bo był...? Mylicie sie wszyscy! Przypomnijcie sobie pierwsza odslone w ktorej trzy czarownice warza... "kompo". Szekspir byl po prostu naszprycowany kompotem! Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 00:23 Fakt. Kto na trzeźwo tyle by stworzył? I takie dzieła?:D Odpowiedz Link Zgłoś
gr.een Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 00:09 > > Kontynuujmy ten bzdurny pomysł. Szekspir napisał "Makbeta", bo był...? bo znowu na obiad dostał pomidorówkę z bazylią Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 00:15 A czy zakochanie zawsze jest szczęśliwe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: "Zakochany Szekspir" 07.11.10, 15:40 A czy zakochanie zawsze jest szczęśliwe? ;) Mnie to mówisz? W filmach hamerykańskich obowiązkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Jaki Szekspir? 07.11.10, 15:51 Eee tam, Szekspir to byl jakis bogaty businessman, ktoremu od kasy we lbie sie poprzewracalo i pod wlasnym nazwiskiem wydal dziela, ktore dla niego napisal kto inny. Czytaliscie jego biografie? Jak to mozliwe, ze ktos, kto nie byl wyksztalcony, w dupie byl i gowno widzial, mogl w tamtych czasach stworzyc dziela takiej rangi, zawierajace takie szczegoly (np. opisy zwyczajow dworskich, opisy innych krajow)? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Jaki Szekspir? 07.11.10, 15:52 princessjobaggy napisała: > Eee tam, Szekspir to byl jakis bogaty businessman, ktoremu od kasy we lbie sie > poprzewracalo i pod wlasnym nazwiskiem wydal dziela, ktore dla niego napisal kt > o inny. > Wynalazł ghostwriting? Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Jaki Szekspir? 08.11.10, 10:53 Juz lata temu znawcy literatury, ktorzy jako pierwsi zaczeli miec watpliwosci co do Szekspira jako prawdziwego autora dziel, typowali F. Bacona lub C. Marlowe'a. Poczytaj sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Jaki Szekspir? 08.11.10, 15:28 princessjobaggy napisała: > Juz lata temu znawcy literatury, ktorzy jako pierwsi zaczeli miec watpliwosci c > o do Szekspira jako prawdziwego autora dziel, typowali F. Bacona lub C. Marlowe > 'a. > > Poczytaj sobie :) Słyszałam, słyszałam. Acz nie tak dokładnie jak Ty. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: "Zakochany Szekspir" 08.11.10, 12:42 Na pomysł Makbeta wpadł leżąc w betach, kiedy mu hoża włościanka londondera z pobliskiego MacDonalda przyniosła. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: "Zakochany Szekspir" 08.11.10, 13:40 > Kontynuujmy ten bzdurny pomysł. zaczelas ten watek bo jestes...? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: "Zakochany Szekspir" 08.11.10, 15:28 soulshunter napisał: > > Kontynuujmy ten bzdurny pomysł. > zaczelas ten watek bo jestes...? Wkurzona bzdurnymi motywami amerykańskich komedii miłosnych? Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: "Zakochany Szekspir" 08.11.10, 15:41 > zaczelas ten watek bo jestes...? Znudzona w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: "Zakochany Szekspir" 08.11.10, 15:58 martishia7 napisała: > > zaczelas ten watek bo jestes...? > > Znudzona w pracy? Pudło. Już podałam powód. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonomorski Re: "Zakochany Szekspir" 08.11.10, 22:36 ... yyyyy rozmarzony? :DD Odpowiedz Link Zgłoś