kochanic.a.francuza 15.01.11, 16:45 Zauwazylam, ze ateisci pochadza z rodzin ultrakatolickich. Swiadczy to o czyms? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanic.a.francuza Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:01 Pogratuluj mi. wstrzymuje sie z kolejnymi trzema watkami tylko dlatego, ze boje sie o brak rozmowcow:) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:03 No i jak mnie miło zaskoczyłaś, żeś żart przyjęła odpowiednio, dziękuję :) Też mi się rozchodzi o brak rozmówców, a przez to wątki wysychają. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:08 A jakos nieodpowiednio przyjmowalam wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:13 Nie, gdyż pierwszy raz tak się zwróciłam do Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 18:05 jak sie dowiem,co oznacza ultrakatolik to ci moze odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 16:52 Pochodze z normalnej katolickiej rodziny w ktorej babcia chodzila do koscioa w kazda niedziela, matka raz na kwartal a ojciec raz na rok. Gdy jako dziecko po komunii stwierdzilam, ze nie bede chodzila na religie nikt nie zawracal mi glowy nakazami. Wyszi z zalozenia, ze w tym wieku mam prawo wyboru. I tak zostalo do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:00 Twoja rodzina to juz prawie ateisci:) Ultrakatolik chodzi do kosciola codziennie(jesli moze), czyta biblie kazdego wieczora, modli przed posilkami, zlozecze na rozwodki, bije rozancem dzieci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.yossarian Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:19 kochanic.a.francuza napisała: > Twoja rodzina to juz prawie ateisci:) > Ultrakatolik chodzi do kosciola codziennie(jesli moze), czyta biblie kazdego wi > eczora, modli przed posilkami, zlozecze na rozwodki, bije rozancem dzieci itp. i nie ma nic po środku? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 16:56 O niczym. Pochodzę z rodziny od 3 pokoleń ateistycznej, mam znajomych ateistów również z rodzin ateistycznych lub wierzących wyłącznie obrzędowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zlako.bieta Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:10 > Zauwazylam, ze ateisci pochadza z rodzin ultrakatolickich. Ja pochodzę z rodziny, w której w ogóle nie ma tradycji wyznawania religii i sama też jestem ateistką. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:26 kochanic.a.francuza napisała: > Zauwazylam, ze ateisci pochadza z rodzin ultrakatolickich. > Swiadczy to o czyms? Czy ta genialna myśl nie powstała czasem podczas dwugodzinnego wyglądania przez okno opierając się o poduszkę położoną na parapecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:40 Scenarzysta powinienes zostac:) Mam pare pomyslow na tresc, moze stworzmy tandem, widze, ze mnie potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:44 kochanic.a.francuza napisała: widze, ze mnie potrzebujesz. To kiepsko widzisz=chyba ci obraz śnieży, albo masz przebicia z Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 18:01 O wlasnie takie sceny z Polsatu mi potrzebne, co by sie lepiej sprzedawalo. Dobry w tym jestes. Nie unos sie tylko ruszaj glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:27 Jeśli musiałbym się określić jestem niewierzący, niepraktykujący. Nie jestem ateistą, agnostykiem też nie. Ja sobie tym po prostu łba nie zawracam. Takoż nie jestem też bulbularystą niechcianym. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 17:45 kochanic.a.francuza napisała: > Zauwazylam, ze ateisci pochadza z rodzin ultrakatolickich. > Swiadczy to o czyms? Tak. Chociażby o tym, że jesteś mało spostrzegawcza. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 18:35 To ja jestem wyjątkiem :) Jaka ja tacy rodzice, jacy rodzice tacy dziadkowie! Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 18:58 Wojujący ateista i ultrakatolik to tak naprawdę jedno licho co się wojującym radykałem-ekstremistą zwie. Tylko inaczej się im to zwizualizowało. Ja tam jestem ateistka i pochodzę w zasadzie też z ateistycznej rodziny. Tzn chodziłam na religię, nawet bierzmowanie zaliczyłam, czasem i w kościele byłam, ale to wszystko bardziej dla picu i tradycji niż z potrzeby ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 19:49 Jestem ateistką, pochodzę z ateistycznej rodziny :). Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Pochodzenie ateistow 15.01.11, 19:51 Ja pochodzę z ateistycznej rodziny;> Odpowiedz Link Zgłoś