Dodaj do ulubionych

seks po ślubie

15.01.11, 18:45
zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105817,8871808,Recepta_na_udany_zwiazek__seks_po_slubie.html
To zabawne, ale znam tylko jedną parę, o której wiem,że przestrzegała tej zasady. Są 12 lat po ślubie i rzeczywiście aż widać po nich (nawet z mowy ciała),że nadal lubią współne łóżko...w dodatku trwali w cnocie chyba z 4 lata narzeczeństwa...
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: seks po ślubie 15.01.11, 18:50
      hmm wiesz ,po pierwsze nie byłaś w ich łóżku ..wiec;) ,poza tym ja tez mialam "cnotliwą "kolezankę (zresztą potem wyszla za kogos innego) ,w kazdym razie przy winie wygadala się ,że owszem formalnie dziewicą jest ale jak to okreslila robili wszystko inne.;)
    • mahadeva Re: seks po ślubie 15.01.11, 18:54
      trudo mi uwierzyc, aby ktos, kto mial w zyciu tylko 1 powazny zwiazek byl az tak o wiele bardziej szczesliwy...
    • devilyn Re: seks po ślubie 15.01.11, 18:56
      Nie "kupuje się kota w worku" taki pogląd mam od 6 r.ż. :D
    • sundry Re: seks po ślubie 15.01.11, 18:57
      Chyba zbyt duże uproszczenie. Udany związek to nie tylko seks.
    • triss_merigold6 Re: seks po ślubie 15.01.11, 18:59
      Są zwolennicy róznych sportów ekstremalnych, w tym i seksu dopiero po ślubie. Należy być tolerancyjnym. P
      • sundry Re: seks po ślubie 15.01.11, 19:04
        Można też szybko wziąć ślub;)
    • happy_time Re: seks po ślubie 15.01.11, 19:04
      Seks nie jest najważniejszy, ale jednak jest w związku ważny. Nie zdecydowałabym się na ślub w takiej sytuacji. W ogóle 4 lata bycia razem bez seksu? Raczej nie :)
      • rosa_de_vratislavia Re: seks po ślubie 15.01.11, 19:10
        happy_time napisała:

> W ogóle 4 lata bycia razem bez seksu? Raczej n
        > ie :)

Podejrzewam,że z jakimiś delikatnymi formami...
        Ale nie chcę dyskutować o przykładzie (bo to nie jest dowód na nic).
        Myślę,że przytaczane dane statystyczne są wiarygodne.
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: seks po ślubie 15.01.11, 20:01
          Dane z Uniwersytetu w Teksasie;>
          A socjologią jest tak, że wiele można wykazać.
          Ciekawe jak wyglądały pytania. Poza tym, pary miały same za zadanie ocenić jakość swojej relacji. Często jest tak, że ludzie, którzy nie uprawiali seksu przed ślubem, wstrzymywali się ze względów religijnych. Tacy ludzie, żyjący w silnym poczuciu obowiązku, może łatwiej przydzielają sobie najwyższe noty za jakość związku niż ludzie nastawieni bardziej krytycznie do świata.

Jeśli masz wpojone przekonanie, że innej opcji nie ma (co Bóg złączył, nie wolno rozłączać), bardzo możliwe, że przystosowujesz się do życia wg tych twardych zasad.

Podczas gdy ludzie, którzy nie zakładają trwałości związku bez względu na wszystko mogą oceniać relację bardziej szczerze i bardziej krytycznie.
          • rosa_de_vratislavia Re: seks po ślubie 15.01.11, 20:04
            grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> Dane z Uniwersytetu w Teksasie;>

A tak w ogóle to w artykule jest mowa o seksie "w późniejszym etapie związku"czy jakoś tak, ale tytuł ma być chwytliwy.
    • krzywelustro Dwa sposoby rozumienia tzw "małżeństwa z przymusu" 15.01.11, 19:26
      1. Biorę ślub, bo jestem (bo moja partnerka jest) w ciąży - bo co ludzie powiedzą, bo naciski rodziny, bo dziecko musi się wychowywać w "normalnej rodzinie", bo ksiądz nie ochrzci itd.,

2. Biorę ślub, bo przestrzegamy zasady tzw. "czystości przedmałżeńskiej", a ile można wytrzymać "na głodzie"?
      • lonely.stoner Re: Dwa sposoby rozumienia tzw "małżeństwa z przy 15.01.11, 21:26
        super swiatopoglad, zwlaszcza dla ludzi ktorzy slub zawieraja ok. 30-35 lat hehehe.
    • salma75 Re: seks po ślubie 15.01.11, 21:33
      Hmm... Zanim skonsumowaliśmy nasz związek "budowaliśmy głeboką więź" przez 10 miesięcy. Dużo to czy mało, nie wiem...
      Fakt jest taki, że od początku układało nam się w łóżku świetnie, jakbyśmy stworzeni dla siebie byli.
      Myślę jednak, że to szczęśliwy przypadek, a nie zasługa "budowania węzi" i naszej powściągliwości ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka