Dodaj do ulubionych

portal randkowy

15.01.11, 20:04
czy pary, które poznały się przez portal randkowy, wstydzą się tego faktu?
wczoraj byłam na spotkaniu w knajpie, w towarzystwie były 2 pary, które się tak poznały. Jedna mocno tym faktem zażenowana, druga jakoś zupełnie nie. Ale może zażenowanie to typowa reakcja i zachowanie? :)
Obserwuj wątek
    • soulshunter Re: portal randkowy 15.01.11, 20:08
      > wczoraj byłam na spotkaniu w knajpie
      najwyrazniej jeszcze nie wytrzezwialas.
    • rosa_de_vratislavia Re: portal randkowy 15.01.11, 20:10
      2szarozielone napisała:

> czy pary, które poznały się przez portal randkowy, wstydzą się tego faktu?

Częśc tak, podobnie jak pary, które poznały się przez biuro matrymonialne.
      Bo boją się być może ,że ktoś pomyśli: "no tak, nikt na nich nie leciał, musieli sami szukać partnera, wystawiać swoją ofertę".
      • 2szarozielone Re: portal randkowy 15.01.11, 20:56
        no ale to jest właśnie w jakiś sposób zabawne... ludzie nie wstydzą się iść na jawny podryw do knajpy, ale jawny podryw w internecie jest już powodem zażenowania... choć właściwie w internecie, na portalu randkowym, można staranniej wybrać i poznać kogoś... i choć w internecie spędzamy najczęściej tak ogromną część swojego czasu.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: portal randkowy 15.01.11, 21:08
          2szarozielone napisała:

> no ale to jest właśnie w jakiś sposób zabawne... ludzie nie wstydzą się iść na
          > jawny podryw do knajpy, ale jawny podryw w internecie jest już powodem zażenowa
          > nia... choć właściwie w internecie, na portalu randkowym, można staranniej wybr
          > ać i poznać kogoś... i choć w internecie spędzamy najczęściej tak ogromną część
          > swojego czasu.

Dziękuję bardzo... ostatnio kliknąłem na cafe, a tam połowa wpisów to "jestem jaka jestem" i "napisz do mnie to się poznamy". Takie towarzystwo to niekoniecznie powód do dumy ;D

Ale ja wychodzę z założenia że każde wstydliwe (subiektywnie) zachowanie i każdą wstydliwą cechę najlepiej obrócić w żart i szeroko opowiadać jako anegdotę. Nic lepiej atmosfery nie czyści.
          • 2szarozielone Re: portal randkowy 15.01.11, 21:14
            zdecydowana większość ludzi, jakich poznaję i na jakich trafiam w tzw. realu - jest nieciekawa, tak po prostu z tym gatunkiem jest ;)
            Na portalu randkowym łatwiej takich ludzi omijać
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: portal randkowy 15.01.11, 21:16
              2szarozielone napisała:

> zdecydowana większość ludzi, jakich poznaję i na jakich trafiam w tzw. realu -
              > jest nieciekawa, tak po prostu z tym gatunkiem jest ;)
              > Na portalu randkowym łatwiej takich ludzi omijać

Innymi słowy większą próbę statystyczną masz i łatwiej tych ciekawszych wyłowić.
              • 2szarozielone Re: portal randkowy 16.01.11, 14:50
                No właśnie :) Wiesz, ja przez portal randkowy poznałam do tej pory trzech bardzo fajnych, ciekawych facetow. Znajomości już parę miesięcy się utrzymują, raczej nieromansowo (z jednym bardzo sympatycznym wyjątkiem ;) ). Fajnie że na nich trafiłam, a na pewno nie wpadłabym na nich w żaden inny sposób.

Jednocześnie poznałam też morze ludzi nudnych, głupich, obleśnych i bylejakich ;) No ale można o tym zapomnieć, o!
    • wredn.a.malpa Re: portal randkowy 15.01.11, 20:31
      Moj luby wlasnie wparowal do pokoju, przeczytal mi przez ramie tytul watku i wykrzyknal:

Ja sie nie wstydze!
    • fig-ga Re: portal randkowy 15.01.11, 21:00
      My się nie wstydzimy.
    • bimota Re: portal randkowy 16.01.11, 13:38
      Baby zawsze cos wymysla do czego sie przypieprzyc... Racjonalnego wytlumaczenie zwykle nie ma...

Podobnie z wymyslami typu, ze przez internet lepiej poznac, albo odwrotnie... W ciagagu 1 dnia nikogo sie nie pozna...
      • atakajedna86 Re: portal randkowy 16.01.11, 13:53
        ja swojego exa tez poznałam na sympatii i wszystkim mówiła jak sie poznaliśmy
        chociaz on sie chyba troszke wstydzil tego sposobu..jakby ujma ze normalnie nie potrafi nikogo poznbac

na pocztaku naszego spotkania powiedziałam ze mozemy udawac i jak ktos nas sie spyta gdzie sie poznalismy to powiemy ze przypadkiem na ulicy szłam z notatkami wpadłam na niego i zakocha;ismy od pierwszego wejrzenia:D
    • funny_game Re: portal randkowy 16.01.11, 13:57
      2szarozielone napisała:

> czy pary, które poznały się przez portal randkowy, wstydzą się tego faktu?
      > wczoraj byłam na spotkaniu w knajpie, w towarzystwie były 2 pary, które się tak
      > poznały. Jedna mocno tym faktem zażenowana, druga jakoś zupełnie nie. Ale może
      > zażenowanie to typowa reakcja i zachowanie? :)

Zaraz, zaraz. Spotykasz dwie pary, które poznały się necie. Jedna para się tego wstydzi, a druga nie. Czyli jest 50 na 50. A Ty pytasz, czy wstyd jest typowy? :)
      Słowo zażenowanie jest dla mnie za długie :F
      • 2szarozielone Re: portal randkowy 16.01.11, 14:52
        Z tym spotkaniem dwóch par to nie do końca tak ;) a poza tym to taka ogólna refleksja, bo wystarczy trochę na sympatii popisać, żeby się zorientować, jak ludzie do tego podchodzą... I właściwie nie rozumiem do końca dlaczego.
        • funny_game Re: portal randkowy 16.01.11, 14:55
          No bo wiesz, tradycja, nie ma to, jak mamusie zaaranżują małżeństwo trzylatków ;)
          • bimota Re: portal randkowy 16.01.11, 16:22
            I poki taka tradycja to na portalach beda w wiekszosci odpady... :)
    • stasi1 Re: portal randkowy 04.05.23, 17:17
      Bo portal randkowy 10 lat temu to była nowość
      • akle2 Re: portal randkowy 04.05.23, 22:04
        Nieprawda, ja kojarzę takie portale od kilkunastu lat. Poczciwa "Sympatia" ma już ponad 20.
        Ale faktem jest, że kiedyś było to dziwne. Teraz poznawanie ludzi w necie, to niemalże codzienność.
        • stasi1 Re: portal randkowy 06.05.23, 22:41
          Był nowość nie znaczy że wtedy powstał. Ja używałem go od 2004 roku, chyba
      • taniarada Re: portal randkowy 06.05.23, 20:33
        stasi1 napisał:

> Bo portal randkowy 10 lat temu to była nowość
        Teraz to standardy w poznaniu nowych ludzi i znajomości .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka