Dodaj do ulubionych

Nocne marki

20.01.11, 16:20
inteligentniejsze.
Tak wynika z tego artykulu.
Komu sie nie chce tlumaczyc wystarczy spojrzec na czerwone wylresy, ktore pokazuja, ze inteligetniejsi chodza spac pozno.

Z dedykacja dla wszystkich nocnych markow, ktore podlamaly sie watkiem men.ki o korelacji miedzy inteligencja a uroda;)
(artykul tego samego autora, dr Kanazawa
Obserwuj wątek
    • kochanic.a.francuza Ehe, zapomnialam wkleic linka 20.01.11, 16:21
      personal.lse.ac.uk/KANAZAWA/pdfs/PAID2009.pdf
    • princessjobaggy Re: Nocne marki 20.01.11, 16:24
      Bylo dosyc glosno na ten temat juz jakis czas temu.
      Moja znajoma psycholog robila podobne badania wsrod licealistow i wyniki wskazywaly, ze sowy sa bardziej inteligentne, cokolwiek to znaczy.
      • erillzw Re: Nocne marki 20.01.11, 23:50
        Ale nie wiem czy te badania uwzglednialy pore o ktorej robilo sie badania.
        Bo ostatnio szwedzi wykazali, ze istnieje pewna roznica sprawnosci i produktywnosci u tych dwoch typow zalezna od godziny.
    • berta-live Re: Nocne marki 20.01.11, 16:26
      To było oczywiste. Nawet dyskusji nie podlega i żadne badania nie są potrzebne.
      • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 20.01.11, 16:28
        Rozwin mysl?
        • berta-live Re: Nocne marki 20.01.11, 16:30
          Oczywistą oczywistością jest, że nocne marki są inteligentne. I w dodatku piękne. :)
          • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 20.01.11, 16:38
            16:30, a mi juz sie oczy kleja. Uroda mija. Pechowiec ze mnie:)
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Nocne marki 20.01.11, 16:31
        berta-live napisała:

> To było oczywiste. Nawet dyskusji nie podlega i żadne badania nie są potrzebne.

Dlaczego? Dla mnie to wcale oczywiste nie jest.

Ciekawe natomiast byłby porównanie osiąganego "sukcesu" w życiu. Myślę że słowiki ze względu na lepszą dyscyplinę wypadały by tutaj lepiej od sów.
        • princessjobaggy Re: Nocne marki 20.01.11, 16:35
          A co ma samodyscyplina do bycia sowa?
          Sowa robi w nocy to, co slowik rano. :)

• mallard Re: Nocne marki 21.01.11, 15:01
            princessjobaggy napisała:

> Sowa robi w nocy to, co slowik rano. :)

Skrowronek, nie słowik!
            • princessjobaggy Re: Nocne marki 21.01.11, 16:25
              > Skrowronek, nie słowik!

A to slowiki pozno wstaja? :P
        • berta-live Re: Nocne marki 20.01.11, 16:37
          Sukces zazwyczaj jest efektem ponadprzeciętnie rozwiniętego życia towarzyskiego a takowe zazwyczaj prowadzi się w godzinach, kiedy księżyc na niebiosach już wysoko świeci.
          • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 20.01.11, 16:39

> Sukces zazwyczaj jest efektem ponadprzeciętnie rozwiniętego życia towarzyskiego
            > a takowe zazwyczaj prowadzi się w godzinach, kiedy księżyc na niebiosach już w
            > ysoko świeci.

Czy zycie towarzyskie w necie tez procetuje?
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Nocne marki 20.01.11, 20:09
            berta-live napisała:

> Sukces zazwyczaj jest efektem ponadprzeciętnie rozwiniętego życia towarzyskiego
            > a takowe zazwyczaj prowadzi się w godzinach, kiedy księżyc na niebiosach już w
            > ysoko świeci.

A ja myślę że głównym czynnikiem sukcesów jest zdyscyplinowana i celowa praca. Nad sobą i celem.
    • ursyda Re: Nocne marki 20.01.11, 16:29
      to dobrze bom typowy nocny marek
    • inzynier.kowalska Re: Nocne marki 20.01.11, 16:39
      Hmmm... no to u mnie się wyrównuje, bo mało snu potrzebuję i wprawdzie chodzę spać koło drugiej, ale za to wstaje o siódmej.
      • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 20.01.11, 16:40
        To pewnie jestes genialna. Ile masz doktoratow?
        • inzynier.kowalska Re: Nocne marki 20.01.11, 16:46
          wiesz... teraz to zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie zmarnowałam tych wszystkich ponadprogramowych godzin, bo nad doktoratem to ja dopiero pracuję... :(

Ale za to mogę się pochwalić wieloma umiejętnościami, które mi się kompletnie do niczego nie przydają, a trzeba poświecić sporo czasu, żeby się ich nauczyć...
          • venettina Re: Nocne marki 20.01.11, 17:57
            Zaciekawilas mnie, co to za umiejetnosci? :)
            • inzynier.kowalska Re: Nocne marki 20.01.11, 18:47
              No na przykład ostatnio dużo czasu poświęciłam na uczenie się sztuczek tego typu:
              www.youtube.com/watch?v=KWyN2MAMBOE&feature=related
              • venettina Re: Nocne marki 20.01.11, 20:57
                Przekonalas mnie ;) Mam nadzieje, ze chociaz sprawia Ci to wielka frajde :)
    • yoko0202 noooooo 20.01.11, 16:47
      czyli muszę jakiś teścik na IQ sieknąć, powinno wyjść kurde ze dwieście - zwykle do wyra chodziłam raczej późno, ale cały ten tydzień to już przegięcie, za cholerę usnąć nie mogę, minionej nocy pobiłam własny rekord, bo morfeusz mnie dopadł dopiero o godz. 06.22 dzisiaj nad ranem, gdy już w zasadzie miałam wreszcie wstać i iść na kawę ....
      • erillzw Re: noooooo 20.01.11, 23:56
        co to jest 6..
        ja czasem sie klade spac o 10.30.. albo o 12.. w poludnie.. spie do jakiejs 17-19 i znow do rana..
        Czasem jak jest dead line to raczej drzemie sobie jak komputer cos mieli (czasem 2 godzin potrzebuje) to ja mam 2 godzinu snu i potem znow..
    • 0riana Re: Nocne marki 20.01.11, 17:04
      Ten pan zawsze leje miod na moje serce.
      Kolejna z jego teorii jest to, ze ateisci sa bardziej inteligentni, oraz ze inteligentni mezczyzni rzadziej zdradzaja.
      Zakladam ze mozna mu wierzyc :-)
    • fig-ga Re: Nocne marki 20.01.11, 17:09
      Noo, to już wiem jak się tłumaczyć z nocnego trybu życia.
    • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 20.01.11, 17:12
      phi, żadna nowość. Zmartwię autorkę, która mnie nie lubi - jestem nocnym markiem.
      • venettina Re: Nocne marki 20.01.11, 17:59
        Ja tez. Stasznie to utrudnia zycie w spoleczenstwie... :(

Nawet pracy szukalam pod katem swobodnego wyboru godzin pracy, czyli "praca na efekt" a nie na siedzenie na czas za biurkiem.
        • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 20.01.11, 18:03
          venettina napisała:

> Ja tez. Stasznie to utrudnia zycie w spoleczenstwie... :(
          >
          > Nawet pracy szukalam pod katem swobodnego wyboru godzin pracy, czyli "praca na
          > efekt" a nie na siedzenie na czas za biurkiem.

I co znalazłaś?
      • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 05:42
        Fakt, martwi mnie duza liczba malo inteligentnych ludzi, bo to sie negatywnie odbija na calych spoleczenstwach i systemach spolecznopolitycznych.
        Ciebie nie uwazam za malo inteligentna tylko za zolzowata i wybitnie niesympatyczna. Jesli to image, krewany z checi bycia zauwazona, to gratuluje . Wyrozniasz sie.
        • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 16:52

> Ciebie nie uwazam za malo inteligentna tylko

ty mnie po prostu nie lubisz, bo cię przejrzałam :-)

sympatyczna, życzliwa i czuła BYWAM, ale dla wybranych

nie widzę powodu udowadniania z wywieszonym językiem, jaka to jestem sympatyczna i do rany przyłóż
          • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 17:17
            Szczyt ynteligencji, przejrzec kogos na forum internetowym.
            Gdzies ty sie uchowala dziecino?

> nie widzę powodu udowadniania z wywieszonym językiem, jaka to jestem sympatyczn
            > a i do rany przyłóż

Nie chodzi o udawanie, ale pewnie nie jestes sobie w stanie wyobrazic takiego stanu ducha.
            • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 17:34
              kochanic.a.francuza napisała:

> Nie chodzi o udawanie, ale pewnie nie jestes sobie w stanie wyobrazic takiego s
              > tanu ducha.

No widzisz, a ty mnie diagnozujesz przez kompa. Mogę powiedzieć ci to samo: gdzieś ty się uchowała DZIECINO?
              • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 17:38
                No widzisz, a ty mnie diagnozujesz przez kompa. Mogę powiedzieć ci to samo: gdzieś ty się uchowała DZIECINO?
                Nic sama nie wymyslisz? Musisz powtarzac? Ha, ha! Zawiodlam sie, GASKO.
                • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 17:46

> No widzisz, a ty mnie diagnozujesz przez kompa. Mogę powiedzieć ci to samo: gdz
                  > ieś ty się uchowała DZIECINO?
                  > Nic sama nie wymyslisz? Musisz powtarzac? Ha, ha! Zawiodlam sie, GASKO.

gąski pasałaś jako dziecko? I jak było?
                  • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 17:55
                    gąski pasałaś jako dziecko? I jak było?

Fajniej niz gadka z toba na forum. Jezu jakas ty nudna. Wez pisz troche ciekawiej. Wszak inteligencji ci nie brak. Z czego te olompiady? Z trucia na forach internetowych?
                    • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 18:01

> gąski pasałaś jako dziecko? I jak było?
                      >
                      > Fajniej niz gadka z toba na forum.

to może wróć do tego, zamiast gadać ze mną na forum?

Jezu jakas ty nudna. Wez pisz troche ciekawi
                      > ej.

Oj, powtarzasz się.

Wszak inteligencji ci nie brak. Z czego te olompiady? Z trucia na forach in
                      > ternetowych?

Z rosyjskiego i polskiego, jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć.
                      • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 18:08
                        > to może wróć do tego, zamiast gadać ze mną na forum?
                        Z checia, gdyby gdzies tu byly w poblizu.

> Z rosyjskiego i polskiego, jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć.

A, to dlatego tak malo masz do powiedzenia.
                        Niemiej jednak gratuluje, gratuluje.
                        Prawde niedawno Wyborcza pisala, ze Olimpijczycy sukcesow w zyciu nie odnosza.
                        W dodatku takim zolzowatym byc. Nauczycielka nie jestes?
                        Boze badz laskawy.
                        • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 21:41

>
                          > A, to dlatego tak malo masz do powiedzenia.

Nie widzę logicznego związku.

> Prawde niedawno Wyborcza pisala, ze Olimpijczycy sukcesow w zyciu nie odnosza.

Ciekawe, że przed napisaniem tego musiałaś się upewnić, z czego były te olimpiady. ;-)))))

A zbadała grupę reprezentatywną? Jeśli nie, to i ty, i GW możecie wiesz co zrobić z takim artykułem.

A gdzie pisała, jakiś link?
                          • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 22.01.11, 16:57
                            "A zbadała grupę reprezentatywną? Jeśli nie, to i ty, i GW możecie wiesz co zrobić z takim artykułem.

A gdzie pisała, jakiś link?"

Sama sobie linkow szukaj.
                            W kazdym razie mam watpliwa przyjemnosc poznac opisany tam model olimpijczyka. Siedzi to to caly czas nad ksiazkami, zdobywa wiedze kosztem kontaktow interpersolalnych. Potem idzie w swiat i ni jak tej wiedzy w sukces i zadowolenie z zycia przekluc nie potafi. Dlaczego? Bo sama wiedz to za malo.
                            Moglabys byc samym Baumanem, boglabys swoja wiedza wykupic kraj z dlugow, ale i tak malo kto by z Toba chcial zjesc kolacje. Ja na pewno nie.
                            Inteligencja to nie wszystko.
                            • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 22.01.11, 17:37

>
                              > Sama sobie linkow szukaj.

O, zmyśliłaś?

> W kazdym razie mam watpliwa przyjemnosc poznac opisany tam model olimpijczyka.

To nie poznawaj. Każe ci ktoś?

> Siedzi to to caly czas nad ksiazkami, zdobywa wiedze kosztem kontaktow interper
                              > solalnych. Potem idzie w swiat i ni jak tej wiedzy w sukces i zadowolenie z zyc
                              > ia przekluc

przekłuć a przekuć to nie jest to samo słowo

nie potafi. Dlaczego? Bo sama wiedz to za malo.

Co ty powiesz??? Nobla za to odkrycie dostaniesz.
                              > Moglabys byc samym Baumanem

o kurrrrde co za awans... rozumiem, że to twój najwyższy autorytet

, boglabys swoja wiedza wykupic kraj z dlugow

Gdybym wykupiła kraj z długów, ,tobyś mnie w dupę całowała, niezależnie od mojego charakteru. Hehe.

, ale i
                              > tak malo kto by z Toba chcial zjesc kolacje.

Coś ty??? Może idź na nowy kierunek "Psychologia przez internet".

jak powstanie.

Ja na pewno nie.

a kto by tam z tobą jadł, druga taka lala, co dla niej Bauman jest świętością narodową

> Inteligencja to nie wszystko.

Z pewnością dostaniesz Nobla za to odkrycie. Zgłosiłaś je już?

Czy jak piszesz na forum, interesuje cię psychika informatyków, czy raczej ich inteligencja, która stworzyła internet i forum?
                          • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 22.01.11, 17:00
                            >
                            > A, to dlatego tak malo masz do powiedzenia.

Nie widzę logicznego związku.

Wstrzymam sie z komentarzem.
            • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 17:38

> Szczyt ynteligencji, przejrzec kogos na forum internetowym.

W twoim przypadku to dosyć proste. Na razie jestem grzeczna i nie piszę, co mi z tego przejrzenia wynikło. Ale jeszcze mogę napisać, nic straconego.
              • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 18:14
                "W twoim przypadku to dosyć proste. Na razie jestem grzeczna i nie piszę, co mi z tego przejrzenia wynikło. Ale jeszcze mogę napisać, nic straconego."

Eee..., potrafisz byc niegrzeczna? No to wal, smialo. Co Cie powstrzymuje?
                • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 21:39

> "W twoim przypadku to dosyć proste. Na razie jestem grzeczna i nie piszę, co mi
                  > z tego przejrzenia wynikło. Ale jeszcze mogę napisać, nic straconego."
                  No to wal, smialo. Co Cie powstrzymuje?

Chciałabyś wiedzieć, hehe.
                  • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 22.01.11, 17:01
                    A coz bibliotekarka moze ciekawego napisac?
                    Ile dzis klientow do biblioteki przyszlo i w jakich spodniach?
    • salma75 Re: Nocne marki 20.01.11, 17:53
      Wow, nie dość żem piękna= mądra, to na dodatek typowy ze mnie nocny marek :).
      Wow, tyle dobrych wieści na raz ;).
    • menk.a Re: Nocne marki 20.01.11, 17:58
      Eeeeee tam. Moimi wątkami nikt się nie podłamuje. Nie ma prawa. Niech tylko spróbuje. Kości porachuję.:>
    • bimota Re: Nocne marki 20.01.11, 20:05
      No wam trzeba badan, bo inaczej byscie nie wiedzialy...
      • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 20.01.11, 23:17
        bimota napisał:

> No wam trzeba badan, bo inaczej byscie nie wiedzialy...

Że jestem inteligentniejsza od innych? Słyszę to od trzydziestu lat. No ale bimocik raz na jakiś czas musi kobitom przywalić - takie wymagania wśród korwinistów [to ironia była].
        • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 05:45
          > Że jestem inteligentniejsza od innych? Słyszę to od trzydziestu lat.

twoja mamusia przedobrzyla. Stad ten charakter.
          • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 16:50
            \
            >
            > twoja mamusia przedobrzyla.

Niestety, nie moja mamusia mnie chwali. Osoby trzecie - koledzy, znajomi.
            • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 17:14
              > Niestety, nie moja mamusia mnie chwali. Osoby trzecie - koledzy, znajomi.

Twoja mamusia dobrze Cie zna to i nic nie mowi.
              • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 17:34

> Twoja mamusia dobrze Cie zna to i nic nie mowi.

Przed chwilą twierdziłaś coś wręcz przeciwnego.
                • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 17:39
                  Analizuje dane, ktore dobrowolnie podajesz i wyciagam wnioski.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 21:46

> Analizuje dane, ktore dobrowolnie podajesz i wyciagam wnioski.

Przedtem twierdziłaś, że mamusia mnie wychwalała - na podstawie jakich danych mianowicie? Bo nic takiego dobrowolnie (ani pod przymusem) nie napisałam.
            • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 17:20
              Niestety, nie moja mamusia mnie chwali. Osoby trzecie - koledzy, znajomi.

He, przypomnial mi sie film o czubkach, ktorzy to samo mowili najmniej uposledzonemu koledze.
              Nie, nie, nie mowie, ze Ty jestes uposledzona:)
              • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 17:37

> He, przypomnial mi sie film o czubkach, ktorzy to samo mowili najmniej uposledz
                > onemu koledze.
                > Nie, nie, nie mowie, ze Ty jestes uposledzona:)

Aha, i wszyscy moi koledzy z liceum i podstawówki też? I moi nauczyciele też? I osoby egzaminujące mnie podczas olimpiad, i wykładowcy na studiach też?

Niestety, iloraz inteligencji liczono mi obiektywnie i wedle profesjonalnych testów. Tak, wiem, zaraz napiszesz, że mamusia przekupiła psychologa.
                • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 17:45
                  Aha, i wszyscy moi koledzy z liceum i podstawówki też? I moi nauczyciele też? I osoby egzaminujące mnie podczas olimpiad, i wykładowcy na studiach też?

Uwaga! Wszyscy slyszeli???? Metrese chwalili i nauczyciele i koledzy i na egzaminach i na olimpidach. Kapelusze z glow i na kolana padac, nedzna tluszczo, co sie jeszcze na tej wspanilej kobiecie nie poznala. Wlasciwie to mi cie troche szkoda. Tak cierpiec z braku akceptacji, zeby nawet po forach sie prosic.

Dla mnie mozesz miec dorobek naukowy godny noblisty. Poczytam, ale jako z czlowiekiem, nie chcialabym miec z toba do czynienia.
                • kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 21.01.11, 18:12

Uwaga, uwaga! Szanowne forum. Metrese wszyscy chwalili w szkole i nauczyciele i koledzy. Czapki z glow i na kolana, jakby ktos jeszcze nie zauwazyl, ze ona ynteligentna jest.
                  Wlasciwie to mi Cie szkoda. Tak sie meczyc z braku akceptacji. Pomoglabym ci gdybys troche dala sie polubic.

> Niestety, iloraz inteligencji liczono mi obiektywnie i wedle profesjonalnych te
                  > stów.

No i ile wyszlo?
                  • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 21:45

> Uwaga, uwaga!

jaka uwaga? po prostu udowadniam ci, że ci, którzy uznali mnie za inteligentną, nie byli upośledzeni. Coś ci się miesza? zapomniałaś, co sama pisałaś posta temu?

Kapkę się powtarzasz. Przed chwilą pisałaś to samo.

> Wlasciwie to mi Cie szkoda. Tak sie meczyc z braku akceptacji. Pomoglabym ci gd
                    > ybys troche dala sie polubic.

Muszę cię bardzo frustrować, skoro aż tak mi dowalasz.
                    >
                    > > Niestety, iloraz inteligencji liczono mi obiektywnie i wedle profesjonaln
                    > ych te
                    > > stów.
                    >
                    > No i ile wyszlo?

IQ 131. Inteligencja wysoka. Tak, tak, zaraz napiszesz "uwaga, uwaga, szanowne forum".

• kochanic.a.francuza Re: Nocne marki 22.01.11, 17:06
                      "Muszę cię bardzo frustrować, skoro aż tak mi dowalasz. "

Czepiasz sie mnie jak oset, to se radze jak moge, zebys sie odczepila.
                      > IQ 131. Inteligencja wysoka. Tak, tak, zaraz napiszesz "uwaga, uwaga, szanowne
                      > forum".

Juz nie musze nawolywac, wszyscy widza.

Moze masz depresje, bo w depresji IQ bardzo spada, a Ci juz z tych 130 niewiele zostalo.
                      Inaczej bys tu nie bawila i nie wdawala sie glupie gadki.
        • bimota Re: Nocne marki 21.01.11, 14:56
          A ze ty sie z zawodowcami wdajesz w dysputy...
          • maitresse.d.un.francais Re: Nocne marki 21.01.11, 16:51
            bimota napisał:

> A ze ty sie z zawodowcami wdajesz w dysputy...

kto i z jakimi zawodowcami?
            • bimota Re: Nocne marki 21.01.11, 19:55
              Kto, kto... Po zawodowce...
    • wacikowa Re: Nocne marki 21.01.11, 00:00
      A ci co by chcieli już spać a nie mogą?
      Sztuczna yntelygencja?:)
    • yannika Re: Nocne marki 21.01.11, 03:19
      Lata kombinowania jak tu zrobić, żeby człowiek i wyspany był i z robotą/nauką się wyrobił i miał czas na tzw. życie swoje robią :P
    • jowita771 Re: Nocne marki 21.01.11, 06:44
      O rany, to ja muszę być inteligentna. Tylko córce niepotrzebnie truję, żeby chodziła wcześniej spać i próbuję ją przestawiać, a ona się buntuje, sowa jedna. To teraz już będę wiedzieć, że to od tej inteligencji ;)
    • eastern-strix Re: Nocne marki 21.01.11, 17:37
      Ja tam się nie podłamałam. Reguła o ujemnej korelacji między inteligencją a urodą świadczy o frustracji. :) Ludzie mogą być:

- piękni i inteligentni
      - piękni i nieinteligentni
      - niepiękni i inteligentni
      - niepiękni i nieinteligentni

W tym ostatnim wypadku należy wybaczyć frustrację i pochylić się ze współczuciem ;)

Co do chodzenia spać, to chodzę późno, bo w nocy mi się najlepiej pisze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka