wersja_robocza 10.03.11, 08:46 Czy tylko wysokiego mężczyznę określacie mianem przystojny? Wzrost wysoki jest warunkiem koniecznym, by uznać kogoś za przystojnego?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiki74 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:49 Oczywiście, że tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
sonix24 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:32 A jak ktoś ma 179,5 to już nie jest przystojny? Czyli pół centymetra robi różnicę? To jest kolejny dowód, że liczy się wielkość :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Mnie to wkurza 10.03.11, 19:57 Mnie to wkurza. Dlaczego facet ma być wyższy od kobiety? Ja na przykład wolę kobiety wyższe ode mnie. Niestety takie wolą wyższych mężczyzn. Bez sensu to :) Czy to wina kultury, czy zakodowane ewolucyjnie, że kobiety tak koniecznie chcą mieć wysokich facetów? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Mnie to wkurza 10.03.11, 23:09 > Mnie to wkurza. Dlaczego facet ma być wyższy od kobiety? Ja na przykład wolę ko > biety wyższe ode mnie. Niestety takie wolą wyższych mężczyzn. Bez sensu to :) C > zy to wina kultury, czy zakodowane ewolucyjnie, że kobiety tak koniecznie chcą > mieć wysokich facetów? Hmmm... Stety albo niestety kultury. Kultury patriarchalnej. Jej standardy tak wrosly w cywilizacje, ze potocznie nie zauwaza sie ich"przemocowego" charakteru. pl.wikipedia.org/wiki/Przemoc_symboliczna#Przyk.C5.82ady Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Mnie to wkurza 10.03.11, 23:49 A to ciekawa, a zarazem smutna sprawa. Dzięki za linka. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Mnie to wkurza 11.03.11, 07:39 romy_sznajder napisała: > Stety albo niestety kultury. Kultury patriarchalnej. Akurat to nie kultura ale natura. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Mnie to wkurza 11.03.11, 09:22 właśnie. Podrzucę hasło do wyszukania: "dymorfizm płciowy" Odpowiedz Link Zgłoś
budhalinka Re: Mnie to wkurza 11.03.11, 00:04 To taki archetyp kulturowy.Faktem jest, że większość kobiet go naśladuje. Niektóre(choc jest ich mało) wyłamują się spod jego wpływu i preferuja ładnych))) Gorzej, jak meżczyzna jest mały i brzydki))Wtedy może być bogaty))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Mnie to wkurza 11.03.11, 01:04 A czy to nie ciekawe, że ów archetyp kulturowy występuje bodaj we wszystkich obecnych kulturach i większości w historii? Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Mnie to wkurza 11.03.11, 09:11 Wysoki generalnie znaczy, że dobrze odżywiony, silniejszy itd. To taki prymitywny zwierzęcy atawizm a nie żaden kulturowy archetyp. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:50 Jakos tak sie zlozylo, ze wiekszosc moich wysokich kolegow na studiach bylo tak jalowych, leniwych, ze zlymi ocenami, ze alergia na wysokich pozostala mi do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:55 Ale byli przystojni czy nie?:P Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:55 kochanic.a.francuza napisała: > Jakos tak sie zlozylo, ze wiekszosc moich wysokich kolegow na studiach bylo tak > jalowych, leniwych, ze zlymi ocenami, ze alergia na wysokich pozostala mi do d > zis. Ale pytanie nie tego dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:54 wersja_robocza napisała: > Czy tylko wysokiego mężczyznę określacie mianem przystojny? > Wzrost wysoki jest warunkiem koniecznym, by uznać kogoś za przystojnego?;) Moim zdaniem tak. Facet poniżej 180cm to jest kurdupel, przeważnie zresztą zakompleksiony na tym tle. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter2 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:12 no faktycznie, mam kompleks na tym punkcie jak stad na Kamczatke.. Żeś pie...ął jak na oblodzonym chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:22 soulshunter2 napisał: > no faktycznie, mam kompleks na tym punkcie jak stad na Kamczatke.. Żeś pie...ął > jak na oblodzonym chodniku. Nikt mi nie płaci za tłumaczenie niedorozgarniętym, co oznacza pojęcie przeważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
premieruncio_sloneczko Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 11.03.11, 09:19 piotr_57 napisał: > soulshunter2 napisał: > > > no faktycznie, mam kompleks na tym punkcie jak stad na Kamczatke.. Żeś pi > e...ął > > jak na oblodzonym chodniku. > > Nikt mi nie płaci za tłumaczenie niedorozgarniętym, co oznacza pojęcie przew > ażnie. A na jakiej to probie przeprowadziles badania, ze wyciagasz tak powazne wnioski, o Madry??? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 11.03.11, 19:43 premieruncio_sloneczko napisał: > A na jakiej to probie przeprowadziles badania, ze wyciagasz tak powazne wnioski > , o Madry??? A na jakich badaniach oparłeś twierdzenie, że jest to wniosek poważny? O Głupi ? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 15:14 wiesz.... znalam mase takich niskich facetow, ktorzy wcale z tego wzgledu nie byli zakompleksieni.. tylko jak zakladalam obciska bluzke, spodniczke i 8cm obcasy to jkos zaden nie chcial przy mnie stawac... woleli stawac przy niskich, coby jakos wygladac ;] strasznie mnie to smieszylo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 15:51 tygrysio_misio napisała: > > strasznie mnie to smieszylo ;] Nie widzę w tym niczego śmiesznego :( > > Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 16:58 jak facet 175cm mowi, ze nie ma komplekow jednoczesnie uciekajac od lasek wyzszych od niego (czy to naturalnie czy przez obcasy)?? to komiczne jest bardzo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:34 tygrysio_misio napisała: > jak facet 175cm mowi, ze nie ma komplekow jednoczesnie uciekajac od lasek wyzsz > ych od niego (czy to naturalnie czy przez obcasy)?? > > to komiczne jest bardzo ;] Aaaa, to mnie nie dotyczy. Nie mam 175cm(tylko 174), za to mam kompleks :D Nigdy nie staje koło wyższych kobiet:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:54 Mam 157 - nie wprawiam mężczyzn w... zakłopotanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 19:03 she_5 napisała: > Mam 157 - nie wprawiam mężczyzn w... zakłopotanie :D Takie właśnie lubię najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny222 :) 10.03.11, 21:29 Mam 41 lat nie wygladam na swój wiek i podobam sie kobietom mimo że mam 170, a zwykle wysokich poszukują kobiety zakompleksione które chca sie dowartoścviowac w oczach kolezanek ,albo naiwne zaniedbane marzycielki ok 45 lat i liczą na ostatni dzwonek i szansę.Ale nie dziwię się bo to naturalny choć prymitywny odruch.Na serwisach pisza ,, przede wszystkim wysoki" a jak bym napisał ,,przede wszystkim biusciasta , z ładnym tyłeczkiem'' to bym był opluty przez kazda że patrzę tylko na wyglad a nie na wnętrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
istisna Re: :) 10.03.11, 23:29 Mam nadzieje, ze pocieszanie sie zakompleksionymi i zaniedbanymi pomaga w leczeniu kompleksu. Pogodz sie z tym, ze jestes niski i nie pisz takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: :) 10.03.11, 23:34 Rozbeczała sie bida. Facet, jesteś niski. Kropka. Niski. Masz miliony innych zalet, których mogą nie mieć inni, ale ty nadal jesteś niski. I nieważne na ile lat wyglądasz, bo to nie zmienia twojego wzrostu. Jeśli tobie podobają się cycate i biodrzaste to znaczy, ze tez sobie jakieś kompleksy leczysz? Ogarnij się. Wygląd ma znaczenie. Dla kobiet również. Ale prócz wyglądu liczą się też inne cechy człowieka. Faceta też. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 20:11 tygrysio_misio napisała: > jak facet 175cm mowi, ze nie ma komplekow jednoczesnie uciekajac od lasek wyzsz > ych od niego (czy to naturalnie czy przez obcasy)?? > > to komiczne jest bardzo ;] > > cześć tygrysio, ja tam nie mam kompleksów Odpowiedz Link Zgłoś
malenka114 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 20:37 jestem kobietka - 170 cm i kiedys uslyszalam od niskiego (dosc nizszego ode mnie) mezczyzny ze gdyby byl wyzszy to chcialby sie ze mna umowic :-D zostalismy naprawde dobrymi kumplami, bez umawiania sie. Dlatego mam serdeczny sentyment do niskich facetow, ale meza mam stety wyzszego. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 21:52 Tylko idiotki szukają faceta, żeby pasował do obcasów. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 11.03.11, 14:32 tylko idioci doszukuja sie tego co nie jest napisane/powiedziane i to faceci dopasowuja sie do obcasow.. skutecznie selekcjonujac przy jakich laskach nie warto stawac coby nie nabawiac sie kompleksow... ubarwiajac to wszytsko farmazonem, ze male laski sa super, a duze to bllee Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 11.03.11, 19:41 tygrysio_misio napisała: > > i to faceci dopasowuja sie do obcasow.. skutecznie selekcjonujac przy jakich la > skach nie warto stawac coby nie nabawiac sie kompleksow... Według mnie to "selekcjonują" bo już maja kompleks, a nie dopiero obawiają sie nabawienia takiegoż. ubarwiajac to wszyts > ko farmazonem, ze male laski sa super, a duze to bllee Zawsze lubiłem "małe" kobitki, za co Dobry Pan obdarzył mnie babą prawie mojego wzrostu. Nie uważam żeby musiał to być farmazon. Lubie popatrzeć z daleka na wysoka kobietę, ale z bliska robi na mnie wrażenie przygnębiające. I nic na to nie mogę poradzić. > > Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniecpruski liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 11:49 Tak naprawdę to całe gadanie o urodzie jest bez sensu. Dla kobiet liczy sie bowiem tylko wielkość ptaka. Facet niski albo średniego wzrostu wygra w rywalizacji z wysokim jeśli ma dużego penisa - takie jest życie. Dodatkowo wysocy, przekonani o swojej boskości nie starają się w łózku, w wyniku czego ich partnerki znajdują sobie kochanków, których wzrost pozwoli na błyskawiczne ukrycie się w standartowej szafie... Wiem to z własnego doświadczenia- zrogaciłem juz bowiem kilku wysokich i podobno przystojnych facetów. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 11:56 Ale ten kurdupel to tak na wierzchu swój największy (a może i jedyny) walor nosi? Bo jak nie, to może nawet nie dostać szansy, żeby się wykazać, jak mieści się pod bramką 180cm. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniecpruski Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 12:05 Doswiadczona kobieta zna rozmiar ptaka potencjalnego kochanka już po piewrwszym spojrzeniu w jego oczy. Fachowy rzut oka na lewą nogawke jego spodni potwierdza pierwsze spostrzeżenia... ;-))) Zaś kobiety niedoświadczone, my konusy pozostawiamy tym wysokim. I tak do nas zapukają... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 12:14 Ja chyba bardziej z tych doświadczonych niż niedoświadczonych i powiem Ci tak: zdarzyło mi się zerknąć na nogawkę albo zastanawiać się, co tam pan ma, ale dotyczyło to tylko panów, którzy wcześniej spodobali mi się bez tego. Taki, który mnie nie zainteresował, może sobie mieć orła w portkach, ale niech go trzyma z dala ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniecpruski Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 12:19 Jowi, przeciez ja żartuję. Oczywiście masz rację. Moim zamiarem było wyśmianie wątku, w którym jest mowa o urodzie lub jej braku - a to jak wszyscy wiedzą nie zależy od długości nosa, ptaka albo wzrostu ale od iskry i feromonów. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 12:25 O rany, a ja myślałam, że Ty tak poważnie czekasz na te kobiety pukające do twoich drzwi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniecpruski Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 12:30 Żelazna zasada kompaktowego kochanka mówi "Nigdy nie sprowadzaj kobiety do swojej chaty" Inaczej będzie Cię nękała a i po alimenty szybciej zapuka. Najpiekniejsze gole strzela się na obcych boiskach. ;-))) Gol strzelony na wyjeżdzie liczy się bowiem podwójnie. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:20 I ta wypowiedź zasługuje na miano "Posta roku" :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 18:15 Ok, a jeśli facet nie nosi legginsów? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: a liczbę cm big birda masz wyrytą na czole? nt 10.03.11, 12:01 Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniecpruski Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 12:16 drżyjcie wysocy!!! ;-))) Mściciel, Wielki Ptak nadchodzi!!! Schowajcie swoje bialogłowy w chałupach bo jak nie to wzrośnie pula genetyczna kurdupli a wasze dzieci będą niskie... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 12:22 No wery fany. Naprawdę. :> Wyśmiewaj wątek, wyśmiewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 13:22 To jeden z najzabawniejszych wątków jakie ostatnio tutaj widziałem :D Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 13:27 Dziekuje. Dziekuję. Za moją to przyczyną. A w zasadzie za przyczyną pewnej pani. Jest mi niezmiernie miło.:D Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 13:31 Uwielbiam się śmiać i dzisiaj mam to zapewnione, dzięki :D Specjalnie podziękowania również dla pewnej pani :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 13:35 Powiem jej: Jolu, połowa forum tak jak ty uważa, że przystojnym może być tylko wysoki facet. Zapewniłaś im niezłą zabawę.:P Ucieszy się.:D Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 13:41 O przepraszam, ja jednak mam takie zdanie jak Wawrzyniec, czyli że liczy się rozmiar i nie jest to bynajmniej wzrost :D Więc lepiej niech zacznie płakać, że woli wielkich z małymi, a nie małych z wielkimi :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 13:45 Każdy mały ma dużego?:> Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 13:53 Nie wiem, ja mam wszystko średnie, od wzrostu, poprzez nos i aż po stopy :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 13:58 Liczyłam na jakiś konkret, a Ty mi tu: nie wiem.:D Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 14:09 Podejrzewam, że większość kobiet z tego forum widzi w ciągu roku więcej penisów niż ja zobaczę przez całe życie. Oby :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 14:19 Co Ty. Na tym forum to tylko cnotliwe niewiasty są, jeden prawiczek i jeden taki co w zależnosci od wiatrów raz twierdzi, że jest prawiczkiem, a innym razem nim nie jest. Więc wszyscy wymienieni całe życie przy jednym penisie. Niektórzy przy własnym.:P Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 14:36 W pracy i w domu mam opinię nieporadnego, ale widzę, że tutaj mam szansę zostać guru jeszcze bardziej nieporadnych ;) Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 14:43 Wśród ślepców jednooki królem.:> Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 14:51 No, widzę, że od razu zorientowałaś się, że na forum pojawił się nowy szeryf :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 15:05 Hahaha Ja tam nic nie widzę. :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 15:16 No cóż, przeceniłem Twój refleks i spostrzegawczość :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 15:25 Jako ten jednooki nie dostrzegłeś mojej ślepoty.:P Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 17:25 Po prostu znowu zobaczyłem to, co chciałem zobaczyć... Na szczęście szybko sprowadziłaś mnie na ziemię ;) Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 17:49 eekonomista napisał: > Po prostu znowu zobaczyłem to, co chciałem zobaczyć... Na szczęście szybko spro > wadziłaś mnie na ziemię ;) Zapewne nie lubię, kiedy inni są wyżej ode mnie. Taka zawiść w czystej postaci.:P Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 17:57 Przywykłem, że zwykle ściągają mnie w dół ;):D Jak sobie tak pomyślę... to nawet jak jadę windą to jak ktoś mnie ściąga, to zawsze dół... nigdy w górę :D Taka karma... ;) Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Zaprawdę, powiadam wam... 10.03.11, 18:01 Może mieszkasz na najwyższym piętrze.?:> Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:23 To prawda. Bo jak ptak jest spory, to i samochód wydaje się większy i portfel grubszy :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:27 Maluch nagle widziany jest jak ten no... no... no jak mu tam.:D Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:28 Poza tym większy samochód to chyba konik panów.:> Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:30 Oj, nie o to chodzi... tylko o to, czy potem wózek się zmieści :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:32 Do porsche się nie zmieści, porsche niczego nie przedłuża, a jednak ślina panom kapie.:> Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:42 Porsche to zabawka. Ja uważam, że samochody zaczynają się od 4 metrów i 75 centymetrów :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:47 eekonomista napisał: > Porsche to zabawka. Ja uważam, że samochody zaczynają się od 4 metrów i 75 cent > ymetrów :D No i ciekawe gdzie Ty tym autobusem parkujesz?:P Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:54 W ciągu dnia pod pracą, a po pracy w garażu :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 13:59 Znaczy w zajezdni.:P Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 17:24 No super, teraz nie mogę pokazać naszej dyskusji na forum mojej mamie, bo na pewno obrazi się o tę zajezdnię. Ciekawe co mam teraz zrobić, bo już wcześniej jej obiecałem, że dam jej poczytać ten wątek? Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 17:59 A nie, nie. Twojej mamy urazić w żadnym razie nie chciałam. :> Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 19:38 Właśnie kazała mi napisać, że taka pokorna synowa bardzo by jej pasowała. Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 22:03 Hahaha przekaż, że nie miałabym nic przeciwko teściowej życzliwej swojej synowej. Jestem nawet bardzo za.:D Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 00:59 Wiesz co... ja na szczęście mam małego ptaka, nie ma na co lecieć... :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 09:23 eekonomista napisał: > Wiesz co... ja na szczęście mam małego ptaka, nie ma na co lecieć... :D > Z miłości zacznę nosić okulary z denkami słoików, coby small bird wydawał mi się Big Birdem.:P Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 09:47 Pan Rysio mówi, że powinienem Cię brać w ciemno z takim podejściem do mężczyzn. Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 09:50 Pozdrawiam pana Rysia, ale gwarancji nie daję, wiec i reklamacji nie uwzględnię. Powinieneś towar sprawdzić, by potem nie płakać. Nie kupuje się kota w worku, baby w makijażu i faceta w spodniach.:P Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 11:15 Ustaliliśmy, że najpierw pan Rysio Cię sprawdzi razem z naszym magazynierem. Dopiero wtedy dopuszczą Cię do mnie. Fajnie mieć dwóch takich mentorów, co to nie dadzą krzywdy zrobić kumplowi z pracy. Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 11:18 Zapomnij.:) Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 11:32 No dobra, to ja zapominam. Jak zwykle tylko pan Rysio Was interesuje :( Na kiedy mam Cię umówić z panem Rysiem? Czy chcesz też magazyniera? Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 11:42 No halo. Takie handle mnie nie interesują. I jeśli rozmowa ma iść w tym kierunku, to ona również.:) Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 16:42 To pan Rysio kazał mi tak napisać. Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 10.03.11, 19:23 dowawrzyniecpruski-jeśli chodzi o penisy liczy się grubość.Facet może mieć "małego",ale jeśli jest gruby każda na niego poleci.A tak sie sklada,ze grube maja ci niższi panowie.Ci wysocy maja srednich badz długich..... Odpowiedz Link Zgłoś
budhalinka Re: liczy się tylko wielkość ptaka... 11.03.11, 00:10 nieprawda.Tylko zadufani w sobie mężczyźni tak sądzą. Spytaj kobiet. Można mieć małego ptaka, ale figlarnego))I kobieta będzie zadowolona. ale kiedy facet mały- oj niedobrze(( Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:55 Niekoniecznie. Tak jak u kobiet uroda u mężczyzn ma dwa aspekty: twarz i reszta. Można zatem być niskim przystojniakiem. Najlepszy i tak jest złoty środek, ekstremalnie wysocy też mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:58 O właśnie. Usiłowałam lansować ten pogląd w dyskusji, ale moja oponentka twardo mówiła: tylko wysokiego można nazwać przystojnym. Ja upierałam się, że nie. Że chodzi o cały wizerunek. Wzrost ma znaczenie, ale jest jednym z czynników. Nie jest decydujący.;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_olera Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:35 bo jest to warunek konieczny, choć niewystarczający :) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:33 Tom Cruise przystojny czy nie? IMHO wcale niekonieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:59 Nie jest. Ale może niektórym podobać się jego twarz. Albo można go nazwać przystojnym, jak go widzisz na zdjęciu i nie wiesz, że jest niski. Gdyby facet pokazywał się wyłącznie na żywo, a nie na ekranie, gdzie trudno ocenić jego posturę, mało kto nazwałby go przystojnym. Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_olera Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:19 no nie, jest uroczy i ładny ale nie przystojny, brak mu postawności :) pisałam o tym nizej Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 19:29 do wersja robocza-TAK,TAK U JESZCZE RAZ TAK.Tylko wysoki jest przystojny.Mezczyzna wysoki,a brzydki jak noc i tak bedzie zawsze atrakcyjny dla kobiet.Dobor wzrostem jest niezwykle istotny w kwestiach seksualnych.Nie czarujmy sie.Idealny dobór pod tym wzgledem to wzrost kobietyX 1,09.Ich narzady sa idealnie dobrane......Dla mnie to byłby mezczyzna ok.187 cm.....Wiec jesli chodzi o STOSUNKI to one tu beda niemalze idealne.... Ale zazwyczaj niekoniecznie jest ładny.... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:02 Twarz to można oceniać, czy jest ładna, czy nie. Przystojny dotyczy bardziej figury. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:55 Przystojny zaczyna się od 185cm. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:58 a_nonima napisała: > Przystojny zaczyna się od 185cm. Wolałbym twierdzenie, że przystojny MA 185. "Zaczyna się" to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 08:59 piotr_57 napisał: > a_nonima napisała: > > > Przystojny zaczyna się od 185cm. > > Wolałbym twierdzenie, że przystojny MA 185. "Zaczyna się" to lekka przesada. > To ile tobie brakuje do tych 185 cm? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:04 jakichś 85. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:08 Czyli wzrost siedzącego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 22:24 six_a napisała: > jakichś 85. > six_a .... ;] śpisz Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:06 wersja_robocza napisała: > > To ile tobie brakuje do tych 185 cm? - 11. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:03 Jeszcze musi być wyższy? Bezlitosna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:05 z 'przystojnością' wzrost chyba nie ma nic wspólnego. znam mężczyznę, który ma 169 cm wzrostu (czyli o 5 mniej niż ja), a jest ogromnie apetycznym i seksownym stworzeniem o buzi aniołka. i dziewczyny za nim szaleją. przyznaję jednak, że sama oglądam się raczej za mężczyznami zdecydowanie wyższymi ode mnie i jest to dla mnie jakiś tam wyznacznik męskiej atrakcyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:11 apetyczny, ładniusi i seksowny opisuje raczej to, co się konkretnej osobie podoba. a przystojny to raczej zbiór cech wymaganych, a nie kwestia indywidualnego odbioru. tak mięsięzdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:14 zatem nie uważam, żeby była to cecha ogólnie wymagana. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:21 możesz nie uważać, ale nie zmienia to znaczenia słowa przystojny. przystojny jak najbardziej mieści w sobie: wysoki. pozostaje tylko ustalić, od jakiego wzrostu zaczyna się wysoki;) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:25 ha, no czyli tak czy inaczej jest to sprawa osobnicza :) bo przy definicji słowa 'przystojny' słowniki nie podają minimalnych dopuszczalnych wymiarów - na razie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:00 może i nie podają, ale faceta metr sześćdziesiąt nikt nie uzna za osobnika z "dobrą postawą" czyli postawnego, jak napisali w definicji przystojnego. kobiety też bywają przystojne i też mieści się w tym wzrost. dzieci nikt nie nazywa przystojnymi, bo nie urosły, więc nie ma jak ocenić sylwetki czyli tego wzrostu;) Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:22 a mnie się wydaje, że ten przystojny - wysoki, to jest na zasadzie rozumie się samo przez się, bo w słowniku pod 'przystojny' nie znajduję wysoki. a postawny, to dobrze zbudowany, a niekoniecznie wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:30 chersona napisała: > a mnie się wydaje, że ten przystojny - wysoki, to jest na zasadzie rozumie się > samo przez się, bo w słowniku pod 'przystojny' nie znajduję wysoki. a postawny > , to dobrze zbudowany, a niekoniecznie wysoki. Ale postawny oznacza wysoki, przy okazji również umięśniony. Wysoki i szczupły postawny nie będzie, podobnie jak niski i umięśniony - ten będzie np krzepki, czy barczysty. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:37 a tak: 'odznaczający się wysoką figurą'. no! to koniec dyskusji. teraz pora podzielić forumowe towarzystwo na dwie grupy: przystojni i reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:42 chersona napisała: > teraz pora podzielić forumowe towarzystwo na dwie grupy: przystojni i reszta. To ja staje po tej stronie "reszta". Zawsze byłem kurduplasty i od zawsze miałem kompleks na tym tle. Do dzisiaj nigdy nie staję koło wyższej od siebie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:40 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > chersona napisała: > > > a mnie się wydaje, że ten przystojny - wysoki, to jest na zasadzie rozumi > e się > > samo przez się, bo w słowniku pod 'przystojny' nie znajduję wysoki. a pos > tawny > > , to dobrze zbudowany, a niekoniecznie wysoki. > niski i umięśniony - ten bę > dzie np krzepki, Prędzej krępy. Krzepki to mocny, silny. To nie musi oznaczać wysokiego. Odpowiedz Link Zgłoś
smelt Teoria a praktyka 11.03.11, 11:27 TEORIA: W teorii kobietom podobają się tacy mężczyźni, jacy podobają się kreatorom mody i którzy mogą pracować jako modele - optymalny wzrost 184-188 cm, proporcjonalna sylwetka, regularne rysy twarzy, GĘSTE włosy, bez prześwitów i zakoli. Trochę inaczej jest aktorami: wielu z nich nie grzeszy posturą: Nicholson, De Niro, Redford, Stallone, Van Damme, Al Pacino, Dustin Hoffmann i wielu innych ma poniżej 180 cm , a jednak kobiety za nimi szaleją, ponieważ panowie ci dysponują niezwykłymi, charyzmatycznymi osobowościami. PRAKTYKA: Wyjdźmy na ulice polskich miast: typowy "ukochany" polskiej kobiety to facet łysy, łysiejący albo ogolony na łyso, brzuchaty, o pospolitej fizjonomii, często koślawy i ślepawy. Jakby tego było mało, to często zalatuje od niego nieprzyjemny odór. Nie wspomnę już o standardowych czarnych paznokciach. (dygresja: niektórzy faceci pokrywają swoje fizykalne niedobory świetnym garniturem albo drogim samochodem, ale jest takie staropolskie powiedzenie: z chama pana nie uczynisz, nawet jakbyś go ubrał w złote szaty - zawszeć będzie cuchnął obornikiem). Wniosek? gdyby niewiasty wybierały tylko facetów przystojnych albo/tudzież o nietuzinkowej osobowości, to do 95% małżeństw w ogóle by nie doszło. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Teoria a praktyka 11.03.11, 11:32 No dobrze, dobrze. Wiążą się czy szaleją za różnymi. Pytanie tylko czy wzrost jest decydujący przy uznaniu kogoś za przystojnego. Czy to warunek konieczny (ale nie wystarczający)?;) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:36 six_a napisała: > apetyczny, ładniusi i seksowny opisuje raczej to, co się konkretnej osobie podo > ba. > a przystojny to raczej zbiór cech wymaganych, a nie kwestia indywidualnego odb > ioru. tak mięsięzdaje. > Czyli jak z kobietami. Co innego znaczy piękna, co innego znaczy atrakcyjna i seksowna. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Przystojny mężczyzna zaczyna się od 190cm :) 10.03.11, 09:20 180 to mikrus :D Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 190cm :) 10.03.11, 09:22 noi się zaczęło;) Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 190cm :) 10.03.11, 12:20 ty juz mozesz konczyc papatki Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 190cm :) 10.03.11, 09:34 180 cm to niskie stany wysokie, a twoje 190 i ciut to tylko średnie stany wysokie przy takim dajmy na to dryblasie 2-metrowym z ogonem. Więc nie podskakuj mały.:> Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 190cm :) 10.03.11, 11:14 wersja_robocza napisała: > 180 cm to niskie stany wysokie, a twoje 190 i ciut to tylko średnie stany wysok > ie przy takim dajmy na to dryblasie 2-metrowym z ogonem. Więc nie podskakuj mał > y.:> smyku ja mam ponad 190 więc odbiera ci to prawo do jakiegokolwiek komentarza :D Odpowiedz Link Zgłoś
salwa_tore Kazdy mezczyzna ma 2 metry (lacznie) 10.03.11, 13:05 Wzrost 1.80 to optimum, bo dla drugiej waznej dlugosci pozostaje 20 cm. Ja mam 1.76 i uzupelnienie do 2m w pelni sie zgadza ;> Kolesiom o wzroscie 1.90 wspolczuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
repsss Re: Kazdy mezczyzna ma 2 metry (lacznie) 10.03.11, 17:48 No to synku ja te Twoje 2 metry bije : D Nie musisz mi współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Kazdy mezczyzna ma 2 metry (lacznie) 10.03.11, 18:01 Ile masz? Odpowiedz Link Zgłoś
salwa_tore Re: Kazdy mezczyzna ma 2 metry (lacznie) 11.03.11, 09:15 tia, poczekaj az sie sezon narciarski skonczy, zmierz sie bez nart : :D repsss napisał: > No to synku ja te Twoje 2 metry bije : D Nie musisz mi współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 190cm :) 10.03.11, 13:10 wicehrabia.julian napisał: > wersja_robocza napisała: > > > 180 cm to niskie stany wysokie, a twoje 190 i ciut to tylko średnie stany > wysok > > ie przy takim dajmy na to dryblasie 2-metrowym z ogonem. Więc nie podskak > uj mał > > y.:> > > smyku ja mam ponad 190 więc odbiera ci to prawo do jakiegokolwiek komentarza :D > Mały, przecież mówię: twoje 190 z plusem to w porównaniu z 2-metrowcem w kapeluszu tylko średnie stany wysokie. I nie smykuj mi.:> Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:23 Tom Cruise, 172 cm wzrostu Johnny Depp, 175 cm wzrostu Jean Claude Van Damme, 175 cm wzrostu wszyscy niżsi ode mnie :> Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:32 Wszyscy wiemy, że Dżonym Depem to ty na pewno nie jesteś. Więc się nie pocieszajmy cudzymi sukcesami. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:37 a dlaczego miałbym być Dżonym Depem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:40 By próbować podciągnąć się pod określenie przystojny. Ne nada. Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_olera Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:38 oni są ładni, słodcy, ale nie przystojni bo przystojny - odznaczający się przyjemną powierzchownością ; postawny, ładny , urodziwy. Cechy postawności im brak. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:36 Przystojny to urodziwy, wcale nie musi być postawny. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 19:34 do jasna_olera-pomyliło ci sie to z pojęciem MĘSKI......a to nie ma nic wspolnego ze wzrostem....choc mozna sie nie czarowac...jesli wzrost pana X=1.09 pomnozone przez wzrost pani Y,nie ma takiej siły by byli niedobrani seksualnie.Moga sie nie lubic,a i tak beda dla siebie atrakcyjni seksualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:10 Artystów nie powinniśmy brać pod uwagę, bo po pierwsze - jak nie widziałeś kogoś na żywo, to tak naprawdę nie powiesz, czy jest przystojny, bo masz tę osobę w głowie nie taką, jaka jest, tylko taką, jaką widzisz na ekranie czy zdjęciu. I przeważnie wydaje się taki ktoś wyższy, niż jest. Założę się, że pani o wzroście 180cm i chodząca na szpilkach, jak sobie wyobrazi romantyczną scenę z Tomem Cruisem, to nie widzi w wyobraźni, że się do niego nachyla, żeby go pocałować, bo w tej wyobraźni to on będzie się nachylać do niej albo będą równi. Czyli pani w głowie doda Tomowi ze 20cm. Druga sprawa - ta sama pani, gdyby poznała takiego Toma i nie byłby on sławnym aktorem, to nawet by go nie wzięła pod uwagę, tylko z miejsca zaliczyła do kurdupli. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline Zmiana znaczenia słowa 10.03.11, 09:47 wersja_robocza napisała: > Czy tylko wysokiego mężczyznę określacie mianem przystojny? Kiedyś słowo "przystojny" oznaczało wysokiego mężczyznę. Obecnie znaczy raczej urodziwego.. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Zmiana znaczenia słowa 11.03.11, 01:24 Ta. A "przystojna" oznaczało wysoką kobietę. Za sjp: 1. taki, który cechuje się przyjemną powierzchownością i dobrą postawą, wywołuje przyjemne odczucia estetyczne; ładny, urodny, urodziwy, atrakcyjny, interesujący, ponętny; 2. przestarzałe, dziś książkowe: zgodny z konwenansem, dobrymi obyczajami, np. przystojne zachowanie; obyczajny, przyzwoity O wzroście, ani o płci nie ma słowa. Co więcej - w książkach mających tak po 50-70 lat - "przystojny" jest zwykle używany jako "stopień pośredni" pomiędzy "niebrzydki", a "piękny". Powiedzmy taki synonim dla "ładny". I owszem - sformułowanie "przystojna kobieta" da się w nich znaleźć i to przy opisie wyglądu, a nie cech osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:48 ha! mam 181 :) jestem przystojny! Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:51 Hola młody. Nie tak prędko. Sam wzrost to za mało.:> Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:59 a niby czego mi jeszcze brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:00 A co poza wzrostem masz? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:59 pingle ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna [...] 10.03.11, 12:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:49 wyższe - w jakimkolwiek znaczeniu oznacza lepsze. mówimy potrzeby wyższego rzędu, wysoko rozwinięty, wyższy w hierarchii, niższy w hierarchii, z niskich pobudek, zająć niską, wysoką pozycję, piekło jest nisko, niebo wysoko. tak samo ze wzrostem. pół biedy u kobiety, ale u mężczyzny ma znaczenie kolosalne. dajecie przykłady przystojniaków od 172, mój facet ma 166 i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:52 chersona napisała: > dajecie przykłady przystojniaków od 172, mój facet ma 166 i co wtedy? Wtedy znaczy, że knypek z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:56 otóż to. i o zakład idę, że przez to brak mu pewności siebie. mimo że inteligencją mógłby obdzielić niejednego wysokiego łosia, a jego książki w BUWie i w bibliotekach wydziałowych są non stop pożyczone i mają status 'zarezerwowany'. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 09:58 Może mieć nie wiem jakie osiągnięcia, może zyskiwać na atrakcyjności (bo atrakcyjny to chyba szersze pojecie niż przystojny), co i tak nie czyni go przystojnym. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:00 twoj facio pisze ksiazki a ty robisz w bibliotece? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:02 hejterzyna napisał: > twoj facio pisze ksiazki a ty robisz w bibliotece? Tak. Ściera z nich kurz. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:07 jeśli już, to 'pracujesz'. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:21 a co tam robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 13:11 > a jego książki w BUWie i w bibliotekach wydziałowych są non stop pożyczone i mają status 'zarezerwowany'. A co pisze? Zeszyty cwiczen? Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:07 dla mnie osobiście mężczyzna zaczyna się od wzrostu który umożliwia mi spojrzenie mu - przynajmniej prosto w oczy - mam 176 + 10cm obcasy a przystojny to tak około 195 Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:15 varia1 napisała: > a przystojny to tak około 195 gustujesz w koszykarzach? :D Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:35 w bokserach wagi cruiser;) Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:18 varia1 napisała: > dla mnie osobiście mężczyzna zaczyna się od wzrostu który umożliwia mi spojrzen > ie mu - przynajmniej prosto w oczy - mam 176 + 10cm obcasy > a przystojny to tak około 195 zgłaszam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:33 na mężczyznę? czy przystojnego? Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:35 varia1 napisała: > na mężczyznę? > czy przystojnego? mam 195, więc opcja 2 wg twojej nomenklatury :) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:39 doskonale:) Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:46 varia1 napisała: > doskonale:) równie doskonałe jak 175+10 u kobiety :) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:07 tak, te parametry zapewniają rozmowy "na poziomie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:10 varia1 napisała: > tak, te parametry zapewniają rozmowy "na poziomie" ;) no sama pisałaś o patrzeniu w oczy, poza tym jak wiadomo częste schylanie się może prowadzić do zwyrodnień kręgosłupa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 13:30 no właśnie:) trzeba dbać o zdrowy kręgosłup Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 13:32 varia1 napisała: > no właśnie:) trzeba dbać o zdrowy kręgosłup i zdrowie psychiczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:09 Facet przystojny to facet wysoki. Przystojnych facetów brało się w wojsku do reprezentacji i jakoś wątpię by to byli panowie poniżej 175. Bo kiedyś przystojny oznaczało wysoki właśnie. Nie oznacza to aboslutnie, że facet niższy nie moze być atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:29 Pani pozwoli, że się podpiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 13:47 Rany boskie, Ursyda, uratowałaś mi życie obniżając poprzeczkę do 175 cm :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 14:07 Podziękuj Wojsku Polskiemu, to ich normy:) Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 14:18 Nie bez powodu Wojsko Polskie cieszy się największym zaufaniem wśród obywateli :D Pozdrawiam, Paweł Przychocki blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 14:26 zapewne tak twierdzi pan Rysio. a powiedz ile Rysio ma wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 14:54 Pan Rysio ma 176 cm. W dowodzie, kiedy były jeszcze papierowe miał wpisane WYSOKI. Ten caps to na jego wyraźne życzenie ;) Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 15:32 Hyhy, moja mama mając 152 miała w dowodzie wzrost średni;) Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 16:26 jak dostałam swoj pierwszy dowod to ze zgrozą stwierdziłam, że mam wpisane oczy: czarne a wzrost: sredni oczy mam ciemnobrązowe ale chyba czarne to one nie są a wzrost to 170 Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 17:27 Jeżeli odbierałaś dowód kilka dni temu to nie ma się co dziwić. 170 cm to dzisiaj naprawdę średni wzrost ;) Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 17:37 oj ekonomista od kiedy to w nowych dowodach wpisuje się wzrost chyba ze czegos nie zauwazylam Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 17:50 No i wylazła z Ciebie konkretna kobieta... Ech, a mogło być tak miło... :D Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:05 nie ma takiego faceta na forum, ktoremu bylo ze mną milo Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 19:40 cieszę się, że nie będę wyjątkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:22 wersja_robocza napisała: > Czy tylko wysokiego mężczyznę określacie mianem przystojny? > Wzrost wysoki jest warunkiem koniecznym, by uznać kogoś za przystojnego?;) Tak, i chyba ta męska przystojność bardziej skupia się na sylwetce, niż na urodzie twarzy. Czyli nie może być za chudy, czy też mieć sterczącego brzucha, ramiona powienien mieć szersze niż biodra itp. A co do twarzy to tolerancja jest nieco większa. Może teraz się to nieco zmieniło, kiedy większość "przystojniaków" widujemy w TV w planie amerykańskim i nie sposób powiedzieć ile mają wzrostu, a kamery koncentrują się na twarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:35 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > Tak, i chyba ta męska przystojność bardziej skupia się na sylwetce, niż na urod > zie twarzy. > Czyli nie może być za chudy, czy też mieć sterczącego brzucha, ramiona powienie > n mieć szersze niż biodra No proszę jaki znawca. Fotki poprosimy :D Ja zawsze potrafię ocenić czy mężczyzna jest wysoki czy niski. To widać po sylwetce :) Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:42 a ja na ile wygladam? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:15 > a ja na ile wygladam? ty wyglądasz na zero. uaaahahhahahahah. kurtyna, oklaski, kwiaty i bis. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:44 hahahahahaha az pryknalem ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:29 izabellaz1 napisała: > > No proszę jaki znawca. Fotki poprosimy :D To że wiem jak wygląda piękny samochód nie oznacza od razu że mam Porsche w garażu :D > > Ja zawsze potrafię ocenić czy mężczyzna jest wysoki czy niski. To widać po sylw > etce :) No proszę jaka znawczyni. Fotki poproszę :P Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:24 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > To że wiem jak wygląda piękny samochód nie oznacza od razu że mam Porsche w gar > ażu :D Porsche wcale nie jest ładne :P > No proszę jaka znawczyni. Fotki poproszę :P Zaraz zaraz nie ta konfiguracja. To ja jestem znawcą i szacuję :P Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:19 > Ja zawsze potrafię ocenić czy mężczyzna jest wysoki czy niski. To widać po sylw > etce :) To niemożliwe. Ludzie mają tak różne proporcje, że dwie osoby o tym samym wzroście mogą wyglądać na zupełnie różnego wzrostu, jeśli zobaczysz je np. na zdjęciu bez żadnego punktu odniesienia. Osoba, która np. ma długie nogi wygląda na wyższą niż osoba tego samego wzrostu, mająca proporcjonalnie krótsze nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:26 > To niemożliwe. Ludzie mają tak różne proporcje, że dwie osoby o tym samym wzroś > cie mogą wyglądać na zupełnie różnego wzrostu, jeśli zobaczysz je np. na zdjęci > u bez żadnego punktu odniesienia. Osoba, która np. ma długie nogi wygląda na wy > ższą niż osoba tego samego wzrostu, mająca proporcjonalnie krótsze nogi. Co zresztą wykorzystuje się np. w kroju garnituru, który optycznie wydłuża nogi, tym samym dodając subiektywnego wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:27 Da się. Głowa, nogi, ramiona, ręce, ich długość. Da się określić wzrost. No mogę się ew. zgodzić, że nie zawsze ale przeważnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:46 To kwesia, jak sa pokazywani. musisz mieć wiarygodne elementy porównawcze. jest coś takiego, jak zoom :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:23 > To niemożliwe. Ludzie mają tak różne proporcje, że dwie osoby o tym samym wzroście > mogą wyglądać na zupełnie różnego wzrostu, jeśli zobaczysz je np. na zdjęciu > bez żadnego punktu odniesienia. Fakt. Kiedyś przeżyłam szok, kiedy okazało się, że dwaj kumple są tego samego wzrostu, bo myślałam, że jeden (krępy, mocno zbudowany) jest sporo niższy od drugiego (szczupły, o strzelistej sylwetce). Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:44 chyba wszyscy amerykańscy przystojniacy filmowi, tzw. ciacha, to kurduple :)) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:56 grassant napisał: > chyba wszyscy amerykańscy przystojniacy filmowi, tzw. ciacha, to kurduple :)) Bo widać takich się lepiej filmuje :D Oczywiście można zbudować bardziej karkołomną teorię. "Ze względu na kompleksy na punkcie swojego wzrostu, źle czują się ze sobą i odnajdują spełnienie dopiero w odgrywaniu fikcyjnych ról innych mężczyzn :D " Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:20 > Tak, i chyba ta męska przystojność bardziej skupia się na sylwetce, niż na urodzie twarzy. Stanowczo protestuję przeciwko takiemu podejściu!:) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant >180 piękna kobieta, przystojny mężczyzna>190cm 10.03.11, 10:48 klata >140, odpowiednio biceps, fiut itd. o adekwatnej kobiecie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: >180 piękna kobieta, przystojny mężczyzna 10.03.11, 10:56 Rozprawiamy o mężczyznach. O mężczyznach, tak? Bab w ten temat proszę nie mieszać, bo obraz zaciemnią. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysgreen Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:50 pomyłka w tytule przystojny zaczyna się od 18 cm Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:53 a przystojna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 10:54 Jedni wyposażeni w cm krawiecki, inni w lupy. :D Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:04 tygrysgreen napisała: > przystojny 180, i 18 cm? Żal. :) Odpowiedz Link Zgłoś
poezja_smaku Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:01 przystojny to dla mnie wysoki, czyli co najmniej 180 cm oraz dobrze zbudowany, przystojny nie oznacza ładny, ale facet ładny być nie musi, tylko męski... Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:27 no a taki Garcia Bernal ma chyba 168 czy 169 i też jest fajny;) ja dziwnie czułabym się przy niższym chłopaku albo mojego wzrostu . Odpowiedz Link Zgłoś
asystentka_prezesa_zarzadu Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:25 Myślę i myślę i nie pamiętam takich w których się kochałam i mieli mniej niż 180 cm. W ogole jak tak sobie patrzę przed lustrem i w róznych pozach, pozycjach, w sukience i bez to ja widzę, że taki chłopiec co ma 180 i pól centymetra to jest idealny no. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:41 Bo to też zależy od kobiety, która to ocenia. IMHO trudno, żeby babka o wzroście 180 cm zwróciła uwagę na faceta, który ma powiedzmy 20 cm mniej od niej. Ja jestem niska, więc praktycznie faceci niżsi ode mnie nie istnieją. Stąd też dla mnie nie ma o co robić szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 13:28 I to się nazywa fart, bo możesz bez żadnych obiekcji typu "co ludzie powiedzą" umawiać się i z niskimi, i średnimi i wysokimi ;) Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
asystentka_prezesa_zarzadu Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 14:30 sundry napisała: > Bo to też zależy od kobiety, która to ocenia. IMHO trudno, żeby babka o wzrości > e 180 cm zwróciła uwagę na faceta, który ma powiedzmy 20 cm mniej od niej. Ja j > estem niska, więc praktycznie faceci niżsi ode mnie nie istnieją. Stąd też dla > mnie nie ma o co robić szumu. No ja też niska (160cm) ale jakoś wolę lubię pożadam jak on ma 180 i pół. Plus jeszcze jakieś 18 cm(przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać:D) Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 15:08 Musisz uważać, bo przy Twoim wzroście 18 cm może Ci poobijać płuca ;) Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
asystentka_prezesa_zarzadu Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 15:52 eekonomista napisał: > Musisz uważać, bo przy Twoim wzroście 18 cm może Ci poobijać płuca ;) > A weź weź Ty postaw na większy romantyzm, dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 15:59 > A weź weź Ty postaw na większy romantyzm, dobra? No pacz pani, w 20 minut jej się nagle romantyzm zebrało:D > No ja też niska (160cm) ale jakoś wolę lubię pożadam jak on ma 180 i pół. Plus > jeszcze jakieś 18 cm Odpowiedz Link Zgłoś
asystentka_prezesa_zarzadu Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 16:18 tymczasowaola napisała: > > A weź weź Ty postaw na większy romantyzm, dobra? > > No pacz pani, w 20 minut jej się nagle romantyzm zebrało:D > W godzinę dwadzieścia Olu. Zwizualizowała sobie 18 cm i od razu na zegarku przestała się znać:D Odpowiedz Link Zgłoś
tymczasowaola Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 16:23 Taka mnie zazdrość ogarnęła, że się pomyliłam. Zwizualizować nie zwizualizowałam, bo nigdy takiego na oczy nie wiedziałam!! i juz nie zobaczę...:( :D Odpowiedz Link Zgłoś
asystentka_prezesa_zarzadu Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 17:10 :D A sundry to mowi, że miala 18 i wcale nie było fajnie więc może nie ma co żałować?;) Odpowiedz Link Zgłoś
eekonomista Stawiam na większy romantyzm 10.03.11, 17:36 oryginalny tekst "Musisz uważać, bo przy Twoim wzroście 18 cm może Ci poobijać płuca ;) " wersja romantyczna "Kiedy oczyma wyobraźni widzę Ciebie i tę straszną potęgę 18 centymetrów to drżę z obawy o Twe delikatne płuca. Prawiej mdleję z przerażenia..." Pozdrawiam, Ekonomista blogekonomisty.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 16:22 A żebyś wiedział, zazwyczaj mawiałam: Chyba właśnie zahaczyłeś o żołądek:P Odpowiedz Link Zgłoś
asystentka_prezesa_zarzadu Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 17:09 sundry napisała: > A żebyś wiedział, zazwyczaj mawiałam: Chyba właśnie zahaczyłeś o żołądek:P Wszystko fajnie tylko dlaczego ja myślę obrazkami akurat wtedy jak czytam takie rzeczy?:P Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 15:34 Mi wystarczy, jak jest wyższy ode mnie. A 18 cm ( na oko, nie mierzyłam;)) to było dla mnie za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
asystentka_prezesa_zarzadu Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 15:51 sundry napisała: > Mi wystarczy, jak jest wyższy ode mnie. A 18 cm ( na oko, nie mierzyłam;)) to b > yło dla mnie za dużo. Ale ja tylko żartowałam no. Przecież nie pisałabym tutaj na serio ile centymtrów lubię:P Tak mi się tylko ładnie ułożyło-180 cm wzrostu i 18 cm czyli 10 % i takie tam:D Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 16:24 Zawsze się dziwiłam tym, co piszą ile cm lubią. Ja do łóżka linijki nie biorę;) Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:47 Wysoki wzrost dobrze wplywa na caloksztalt , ale zdecydowanie nie jest jego jedynym wyznacznikiem. To tak jakby, okreslic dana kobieta jako brzydka bo ma maly biust... Chociaz niektorzy maja ograniczone myslenie... Odpowiedz Link Zgłoś
afffffff4 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 11:56 Zgadza się, że wzrost nie jest jedynym wyznacznikiem urody. Jednak wysoki wzrost należy do kanonu piękna, co dotyczy także kobiet. Ciężko sobie wyobrazić żeby w wyborach miss startowała kobieta o wzroście 160 cm, choćby nie wiem jak piękną miała buzię. Zgaduję, że wysocy mają zazwyczaj lepsze proporcje. Podkreślam - zazwyczaj a nie zawsze, sama jestem niska:) Odpowiedz Link Zgłoś
sid-the-sloth Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:25 > Wysoki wzrost dobrze wplywa na caloksztalt , ale zdecydowanie nie jest jego jedynym wyznacznikiem. > To tak jakby, okreslic dana kobieta jako brzydka bo ma maly biust... Zgadzam się.:) Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:51 Trudno powiedziec. znam takiego ,,przystojniaka" 198 wzrostu ALE co z tego? lazi toto przygarbione, ruchy jakies takie nieskoordynowane, rece swoje-nogi swoje jakby sznurki sie pourywaly...niby z twarzy nawet podobny do kogos , ale ogolny obraz niezachecajacy.No. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 12:54 Przygarbiony, bo może chciałby być niższy. Tak jak niektóre nastolatki, którym wcześniej niż koleżankom urósł bujny biust: garbią się niemożliwie, by ukryć piersi. A moze i jemu urosły? Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago kaszaloty 10.03.11, 15:12 Z ładnymi kobietami tez nie ma lekko. By kobieta była ładna to musi mieć twarz anioła, powyżej 170 cm wzrostu, poniżej 60 kg wagi, zgrabne nogi i kształtną pupę, duże wcięcie w pasie, jędrne piersi co najmniej D rozmiar, do tego ma mieć nie więcej niż 20 lat. Reszta to kaszaloty. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: kaszaloty 10.03.11, 15:20 Ups. Od przystojności dzieli cię 5 milimetrów, że próbujesz od razu ataki uskuteczniać? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: kaszaloty 10.03.11, 15:37 Na końcu dał ;) więc chyba atak to nie był. A dywagacje na temat, czy wysocy są przystojni, czy nie, to raczej sztuka dla sztuki, bo samo bycie przystojnym na nic się nie przekłada. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: kaszaloty 10.03.11, 15:40 Widziałam, tylko co z tego skoro wyraził się o kobietach kaszaloty? I dlaczego, skoro w starterze nie ma żadnego wartościowania urody mężczyzn? Zabrakło milimetrów czy poczucia humoru? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: kaszaloty 10.03.11, 15:43 A czym jest przystojny, jak nie określeniem wartościującym? Ja bym się poczuła urażona, gdyby ktoś napisał: Ładna kobieta zaczyna się od 170 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: kaszaloty 10.03.11, 15:46 Nie pytam o ładnych mężczyzn tylko pytam o przystojnych (pytam nie stwierdzam, nie wartościuję) i związek tego określenia ze wzrostem. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: kaszaloty 10.03.11, 15:55 Ładny u kobiety to odpowiednik przystojnego u mężczyzny. Określenie "ładny" niespecjalnie pasuje do mężczyzny imho. Ładny to może być chłopczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
afffffff4 Re: kaszaloty 10.03.11, 15:48 Ja bym się poczuła > urażona, gdyby ktoś napisał: Ładna kobieta zaczyna się od 170 cm. Ładna - nie, ale przystojna -jak najbardziej! :) Odpowiedz Link Zgłoś
morusek00 Re: kaszaloty 10.03.11, 17:27 wersja_robocza napisała: > Ups. Od przystojności dzieli cię 5 milimetrów, że próbujesz od razu ataki uskut > eczniać? taki jego sposob na zaistnienie. inaczej bylby niczym. wybacz mu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago Re: kaszaloty 10.03.11, 17:58 wersja_robocza napisała: > Ups. Od przystojności dzieli cię 5 milimetrów, że próbujesz od razu ataki uskut > eczniać? Spokojna głowa, jestem wysoki. ;) I kompleksów na punkcie mojego wzrostu nie mam. Gdyby tak było nie brałbym sobie partnerki kilka cm wyższej ode mnie i nie namawiałbym jej jeszcze na szpilki. ;) Chodzi o to iż cechy które podałem u kobiet są dla mężczyzn atrakcyjne, a ich suma czyni kobietę ładną. I głupotą dla mnie jest twierdzenie że ktoś nie jest atrakcyjny bo ma 1 cm więcej lub mniej, biust jeden rozmiar większy lub mniejszy, kilka lat więcej lub mniej. O atrakcyjności decyduje całokształt a nie jedna cecha, chyba że jest ona znacznie odbiegająca od normy – np. wzrost Kaczyńskiego, czy męska twarz pani Rokity – podałem przykłady takie by każdy skojarzył. ;) p.s. mój poprzedni post był to był sarkazm, jakby ktoś nie rozpoznał... Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: kaszaloty 10.03.11, 18:04 Sarkazm, ironia i kpina to umiejętność żonglowania słownictwem i skojarzeniami tak, by nie musieć używać słów obraźliwych czy wulgarnych, a móc wyrazić np. złośliwość. Jakby ktoś nie rozpoznał...;) Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago Re: kaszaloty 10.03.11, 18:40 wersja_robocza napisała: > Sarkazm, ironia i kpina to umiejętność żonglowania słownictwem i skojarzeniami > tak, by nie musieć używać słów obraźliwych czy wulgarnych, a móc wyrazić np. zł > ośliwość. Jakby ktoś nie rozpoznał...;) To dla całkowitej jasności - była to też ironia. A w ironii można używać słów z pozoru obraźliwych jak choćby „kaszalot” gdy znaczenie przekazu nie jest dosłowne - czyli nie jest obraźliwe. I np. gdy się powie do chudzielca że wygląda jak „paker steryd” to ten musiałby być debilem gdyby się obraził za nazwanie go sterydem... Choć ma prawo obrazić się za szydzenie z jego wagi. Sam sarkazm nie musi zawierać ironii, ale mój akurat zawierał. Oczywiście nie liczę iż każdy zrozumie subtelności ironii i sarkazmu (ten konkretny sarkazm nie zawiera ironii ;) ). Odpowiedz Link Zgłoś
poezja_smaku Re: kaszaloty 10.03.11, 15:50 wydaje mi się, że nie do końca tak jest, że kobieta ma być wysoka, to właśnie mężczyzna ma byc wysoki, bo jest w zwiazku osobą silniejszą, bardziej drapieżną itd.;), kobieta natomiast musi byc bardziej subtelna, mężczyzna musi ją ochraniać swoją siłą;) sorry, bez obrazy, ale właśnie kobiety takie w granicach 160-170 cm są bardziej kształtne, delikatne itd. Większość moih kolegów, którzy mają tak w okolicach ok 190 cm ma zecydowanie nizsze partnerki. Odpowiedz Link Zgłoś
real.becwal Re: kaszaloty 11.03.11, 11:40 Reszta to kaszaloty. ;) > i tej reszcie zakompleksiałych kaszalotów marzą się przystojniacy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
nagialeniedokonca Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 16:48 ja już tu takiej jednej wytłumaczyłem, że niski wzrost ma wiele praktycznych plusów tobie tez muszę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 17:25 Nie. Ja ze swojemu wzrostu wielcem rada.;) Odpowiedz Link Zgłoś
nagialeniedokonca Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 17:57 no ale ty mówisz o facetach i ja cie do niższych niż 180 facetów chciałem przekonać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:05 Ależ mnie wcale nie trzeba do nich przekonywać. Naprawdę. :D Pytałam jeno niesiona stwierdzeniem koleżanki, że tylko wysoki może być przystojny. Odpowiedz Link Zgłoś
nagialeniedokonca Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:28 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 18:56 nagialeniedokonca napisał: > niski wzrost ma wiele praktycznych plusów eee, ze dwa się znajdą :P Ps. Jak wyglądają niepraktyczne plusy? Odpowiedz Link Zgłoś
morusek00 Re: Przystojny mężczyzna zaczyna się od 180cm? 10.03.11, 16:49 Zona mówi, ze zdecydowanie. Wysoki wzrost warunkiem koniecznym jest i basta. Konus nie bedzie przystojny ;). Odpowiedz Link Zgłoś