Dodaj do ulubionych

Babskie pytanie

03.04.11, 10:26
Czy uważacie , że kobieta która nie może mieć dzieci (problemy zdrowotne więc nie ma szans pomimo długoletniego leczenia ) powinna odejść od mężczyzny z którym jest a który bardzo pragnie dziecka .
Adopcja w tym przypaku odpada .
Co o tym sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: Babskie pytanie 03.04.11, 10:31
      grzeszna_marta napisała:

> Czy uważacie , że kobieta która nie może mieć dzieci (problemy zdrowotne wi
      > ęc nie ma szans pomimo długoletniego leczenia ) powinna odejść od mężczyzn
      > y z którym jest a który bardzo pragnie dziecka .
      > Adopcja w tym przypaku odpada .
      > Co o tym sądzicie ?
      *
      A co rzeczony mężczyzna na to?
      • grzeszna_marta Re: Babskie pytanie 03.04.11, 10:48
        nie wiem nie rozmawiałam z nim to są moje osobiste przemyślenia
        nie szukam tutaj odpowiedzi ale nawet nie mam z kim na ten temat porozmawiać
        • raohszana Re: Babskie pytanie 03.04.11, 10:52
          grzeszna_marta napisała:

> nie wiem nie rozmawiałam z nim to są moje osobiste przemyślenia
          > nie szukam tutaj odpowiedzi ale nawet nie mam z kim na ten temat porozmawi
          > ać
          *
          To, że Twoje osobiste to jedno - ale dotyczą obojga partnerów, prawda?
          Myślę, że mimo wszystko trzeba by dać takiemu facetowi szansę na zapoznanie się z problemem i decyzję - być może zdecyduje on, że woli zostać z kobietą i nie mieć jednak dzieci. Podejmowanie decyzji za niego byłoby trochę egoistyczne, nie uważasz?
        • horpyna4 Re: Babskie pytanie 03.04.11, 11:29
          Jest to sprawa bardzo osobista. Znam przypadek, kiedy taka para się rozeszła za obopólną zgodą, w przyjaźni. I chyba inicjatywa wyszła właśnie od bezpłodnej żony, bo wiedziała, że mąż marzy o potomstwie.

Ale jeżeli ktoś bardzo serio traktuje nierozerwalność małżeństwa, to nie jest to powodem do odejścia. No i zależy, czy dla faceta kobieta jest wyłącznie inkubatorem.

Tak więc uważam, że nie ma co rozmawiać z osobami trzecimi; para powinna porozmawiać szczerze ze sobą i od przebiegu tej rozmowy zależy, co dalej należy robić.
          • grzeszna_marta Re: Babskie pytanie 03.04.11, 13:12
            no właśnie u mnie jest podobnie wiem ,ze mój facet ( nie mąż ) z którym jesteśmy już od 12 lat bardzo marzy o maluszku rozpływa się jak przychodzą do nas znajomi z dziećmi ja tez , ale niestety jak na razie szanse są nikłe , prawdopodobnie wogóle nie ma szansy . Tak więc z większą skutecznością dochodzę do wniosku ,że może trzeba by było się rozstać przeciez może jescze sobie ułożyć życie izostac ojcem. Tak wiem powinniśmy wspólnie na ten temat porozmawiać ale niektórzy mężczyzni nie potrafią rozmawiać o problemach .Tak jest w nazym przypadku on zawsze ucieka od problemu , nie chce rozmawiać a ja duszę to wszystko w sobie .
    • gr.een Re: Babskie pytanie 03.04.11, 10:31
      dlaczego adopcja odpada, skoro oboje pragną dziecka?
      • grzeszna_marta Re: Babskie pytanie 03.04.11, 10:47
        ponieważ aby przebrnąć przez te całe procedury potrzeba równiez spełniać masę warunków i tu pojawia się problem
    • triismegistos Re: Babskie pytanie 03.04.11, 10:32
      Spytaj swego chłopa co o tym sądzi.
      • gr.een Re: Babskie pytanie 03.04.11, 10:33
        i tak wymieni ją na płodny model
        • triismegistos Re: Babskie pytanie 03.04.11, 10:50
          Jest to możliwe. Mężczyźni często traktuja kobiety użytkowo, jako połączenie robota kuchennego z seksualną zabawką i automatem do rodzenia synów (vide rozważania "nadaje się na żonę czy nie"), ale nie wszyscy są tacy.
          • gr.een Re: Babskie pytanie 03.04.11, 11:12
            niestety , czasami trafia się na takieg co bez mrugnięcia oka wymieni , ale wcale nie mówię autorce wątku, że jej mąż jest właśnie taki.
    • funny_game Re: Babskie pytanie 03.04.11, 13:58
      Przeczytałam cały wątek.
      Jeśli o tym nie pogadacie, to się ten związek rozpadnie prędzej, czy później. To nie jest problem typu: jaki kolor ścian do sypialni i nie można go zostawić samemu sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka