makrelkamakrelka 05.06.11, 21:13 Jutro wchodzi w zycie ustawa o stalkingu. Czy uporczywe nękanie mailami ( tylko mailami) też pod nią się kwalifikuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_hus_na_stosie Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:15 3 maile to jeszcze nie "uporczywe nękanie mailami" :D Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:17 Ciesz się, że nie wchodzi ustawa o jąkingu. Powtarzanie sylab w nicku byłoby karane ciężkimi robotami. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:18 dobra rada: nie odpowiadaj na te emaile to ich autor po kilku próbach się znudzi Odpowiedz Link Zgłoś
makrelkamakrelka Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:24 Ja nie odpowiadam, ale autor jest niezmordowany. Podejrzewam, że to ex mojej koleżanki, bo wiele na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:22 ooo czyli jeśli dziennie dostaję ok 20 maili od szefa to już pod nękanie to podpada :D Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:25 a to zależy od ich treści :) Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:27 teraz już są miłe ... szkoda, że wcześniejszych nie archiwizowałam ... Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:54 lolcia-olcia napisała: > teraz już są miłe ... szkoda, że wcześniejszych nie archiwizowałam ... ale to chyba i tak by nic nie dało, prawo nie działa wstecz... Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 22:03 nie działa, ale chcąc dziada wyrzucić ze stołka posiadanie dowodów nie zaszkodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 22:07 aaa tak to tak.. tylko takie dziady zwyczajowo tak mocno się tego stołka trzymają, że z nimi nawet oczywistość okazuje się jednak zbyt małą pierdołą, by ten stołek puścili :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 22:10 niestety bardzo często właśnie tak to się kończy, a taka ogolona gnida znęca się nad ludźmi.. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 22:07 jan_hus_na_stosie napisał: > a to zależy od ich treści :) > Nie tylko. Majle muszą być "niechciane". > Odpowiedz Link Zgłoś
wartosc.energetyczna Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:28 powodzenia ze zgłoszeniem tego na policję :/ Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 21:49 Albo ilość tych wiadomości musiałaby być znaczna a ich wysyłanie regularne albo musiałyby w nich padać napastliwe lub obraźliwe słowa. Za wysłanie co kilka dni maila z informacją w stylu podobasz mi się, ładnie dzisiaj wyglądałaś i tak dalej żadna instytucja nikogo nie ukarze. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 22:09 xolaptop napisał: > Za wysłanie co kilka dni maila z informacją w stylu podobasz mi się, ładnie dzi > siaj wyglądałaś i tak dalej żadna instytucja nikogo nie ukarze. A to się dopiero okaże. Przepis, przepisem, a praktyka sądowa różnymi drogami chadza. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: ustawa o stalkingu 05.06.11, 22:12 a co się stało z funkcją: wyślij nadawcę do śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś