Dodaj do ulubionych

Pilne! Muszę działać już dziś

16.06.11, 07:33
Potrzebuję pilnie rady i pomysłów bo dziś mam jedyną szansę.
Otóż strasznie spodobał mi się ojciec kolegi z klasy mojego syna. facet jest rozwiedziony, sam wychowuje syna (szczegółów nie znam), ja też jestem wolna. Poznałam go wczoraj w trochę nieprzyjemnych okolicznościach - otóż jego syn zniszczył mojemu synowi rower. Chłopaki mają po 12 lat, ja 36, a On może niewiele więcej. Facet jest sensowny, mnie się BARDZO spodobał, był wczoraj u mnie z synem, przeprosili i obiecali naprawić rower.
Dzisiaj będzie dzwonił do mnie w sprawie odebrania roweru no i to chyba jedyna szansa żeby jakoś spróbować się z tym człowiekiem jakoś nawiązać kontakt.
Czy macie jakieś pomysły?
Rower stary i może nie koniecznie wart żeby go naprawiać... Może poprosić go żeby po prostu zabrał mnie do "miejsca gdzie jest dużo rowerów" )))) i pomógł wybrać (ale zapłacę sama). Jestem dośc atrakcyjna ale nie taka co faceci zakochują się od pierwszego wejrzenia. Gdybym dostała szansę być z nim dłużej to kto wie...
Pomocy!
Obserwuj wątek
    • a_nonima Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 07:40
      To dobry pomysł. Jak zadzwoni powiedz, że przemyślałaś sprawę i że zamiast naprawiać chcesz kupić synowi nowy rower i czy w ramach przysługi mógłby pomóc Ci wybrać.
      Później ubierz się w ładny uśmiech i działaj kobieto ;)
    • berta-death Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 07:45
      Pod pretekstem zakopania wojennego topora możesz zaprosić do siebie ojca z synem na ciastka. Chłopców wyślesz do pokoju, żeby się pobawili nową grą, którą całkiem przypadkowo synowi kupisz w tym dniu a wy sobie pogawędzicie.
      • grassant Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:24
        berta-death napisała:

możesz zaprosić do siebie ojca z synem na ciastka. Chłopców wyślesz do pokoju, żeby się pobawili nową grą, którą całkiem przypadkowo synowi kupisz w tym dniu a wy sobie pogawędzicie.

po co kolejny wydatek? syn będzie chciał pojeździć nowym rowerem. dać na lody i niech jadą z kolegą. dorośli zaś niech konsumuja lody na miejscu. maja rowery?
        • berta-death Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:56
          Pozbycie się dzieci z domu jest zbyt jednoznaczne. Jak na pierwsze spotkanie, to wystarczy, że niby przypadkowo zmyją się do sąsiedniego pokoju. Ciekawa sytuacja będzie jak ten pan okaze się forumowiczem fk.
          • nglka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 11:00
            berta-death napisała:

> Pozbycie się dzieci z domu jest zbyt jednoznaczne. Jak na pierwsze spotkanie, t
            > o wystarczy, że niby przypadkowo zmyją się do sąsiedniego pokoju. Ciekawa sytua
            > cja będzie jak ten pan okaze się forumowiczem fk.

Przyjdzie już "zafoliowany". Niemal jak nówka sztuka ;))))
            • annajustyna Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 16:58
              I okaze siem, ze to Potworski albo Julian...
    • varia1 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 08:13
      przecież sama masz doskonały pomysł:)
      powodzenia
    • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 09:42
      to jest żenujace
      po za tym twoj syn bedzie miał przesrane jak on cie oleje
      a jezeli koles jest w twoim wieku mozesz byc dla niego srednio atrakcyjna
      tym bardziej ze nie jestes jakas laska
      • zuzi.1 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:08
        oj tak tak, ale mądrości wypisałes minasz, skąd wiesz, czy nie kręcą go jednak babki w podobnym do niego wieku, 36 lat to mój drogi taka dojrzała mentalnie i jeszcze młoda babka może byc wulkanem seksu i spełnieniem marzeń każdego faceta, kobiety w tym wieku są zazwyczaj super atrakcyjne dla facetów, bo wiedzą dokładnie czego chcą od życia i są w najlepszym wieku jeśli chodzi o potrzeby seksualne :))
        Droga autorko wątku, do dzieła, sama masz najlepszy pomysł, jeśli chodzi o tego pana :)) powodzenia
        • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:13
          jasne wszyscy faceci w wieku około 36 lat chcieliby miec laske w ich wieku z 12 letnim synem
          kobieto obudz sie:)
          • berta-death Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:18
            Co innego chciejstwo a co innego brutalna rzeczywistość. Dwudziestoletnich amatorek panów pod 40 z dorastającym synem u boku też nie ma zbyt wiele. ;)
            • simply_z Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:23
              taa na pewno wszystkie tzw mlode laski leca na rozwiedzionych gosci z dzieciakami.
            • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:24
              a dlaczego od razu 20ka moze byc 30 ka:)
              to naturalne ze podobaja nam sie młodsze kobiety co nie oznacza ze nie zenimi sie z kobietami starszymi i brzydkimi - ale w tym drugim wypadku musi byc czas na poznanie a nie od razu szas prast
              • grassant Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:29
                a dlaczego od razu 20ka moze byc 30 ka:)

tak szybko bm nie rezygnował. 20ka z dzieckiem lepsza od 30ki z/bez dziecka. :)
                • piotr_57 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:57
                  grassant napisał:

>
                  > tak szybko bm nie rezygnował. 20ka z dzieckiem lepsza od 30ki z/bez dziecka.
                  > :)

Ja uważam odwrotnie : lepsza kulawa 50 bez dziecka, niż każda inna z dzieckiem .
                  No chyba, że dziecko jest już usamodzielnione.
              • piotr_57 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:55
                minasz napisał:

> to naturalne ze podobaja nam sie młodsze kobiety

Nie wiem skąd taki wniosek!!
                Mnie zawsze podobały się kobiety starsze ode mniei znam wielu którzy "tak mają".

co nie oznacza ze nie zenimi s
                > ie z kobietami starszymi i brzydkimi

Dlaczego brzydkimi?? Moja zona ma prawiec 60 lat a nadal ma figurę lepsza niż większość trzydziestek.

- ale w tym drugim wypadku musi byc czas n
                > a poznanie a nie od razu szas prast

A gdzie ona napisała, że chce szast prast??
                Mam wrażenie, że jedynym powodem Twoich wywodów jest chęć zdołowania kobiety.
                To nie przynosi Ci chwały.
                • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 22:54
                  powinny nam sie podobac kobiety ktore urodza zdrowe dzieci a wieksza szansa na takie potomstwo jest np u pan 30letnich niz 50 letnich

co nie oznacza ze nie zenimi s
                  > > ie z kobietami starszymi i brzydkimi
                  >
                  > Dlaczego brzydkimi?? Moja zona ma prawiec 60 lat a nadal ma figurę lepsza niż w
                  > iększość trzydziestek.

nie napisałem ze starsze kobiety sa brzydkie- tylko ze faceci majac wybor miedzy młoda i starsza czy miedzy ładna a brzydka wybieraja kobiety np brzydsze czy starsze
                  swiadczy to poprostu o tym ze najwazniejsze sa dla nich cechy charakteru

ta kobieta nie wychodzi z załozenia ze poznam zobacze co i jak tylko od rtazu by go chciała do wyra
                  • piotr_57 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 07:21
                    minasz napisał:

> powinny nam sie podobac kobiety ktore urodza zdrowe dzieci a wieksza szansa na
                    > takie potomstwo jest np u pan 30letnich niz 50 letnich

Ale to nie ten przypadek. Ten pan ma już dziecko i to 12 letniego syna, więc nic nie wskazuje na to by koniecznie pragnął mieć następne.
                    >
                    ta kobieta nie wychodzi z załozenia ze poznam zobacze co i jak tylko od rtazu b
                    > y go chciała do wyra

Odniosłem zupełnie przeciwne wrażenie. Jest nim zafascynowana i planuje, a to raczej świadczy o myśleniu bardziej długofalowym niż skok do wyra. Tym bardziej, że jakkolwiek może nawet i hoża, to na pewno już nie dziewczę. :)

Ale po tych wyjaśnieniach Twój post jest(dla mnie) strawniejszy, chociaż oczywiście nie zgadzam się z Tobą:)

• po-trafie Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 08:50
                    emn, rozminales sie z logika dzisiaj?

Kobieta pisze, ze chce go poznac bo jej sie podoba. Ze moze by razem rower poszli wybrac, a moze jeszcze jakos inaczej? Przede wszystkim nie chce stracic z nim kontaktu po zalatwieniu sprawy rowerowej. Do tego pisze raczej o przymiotach psychicznych niz fizycznych.

Gdzie ty tu sobie wyro wyobraziles, posrodku sklepu z rowerami?

zadziwiaja mnie takie interpretacje, prawie jak 'zaprosila mnie zeby rower wybrac, przeciez to oczyswiste ze sama sie prosila zeby jej wsadzic' :-/
                    • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 09:01
                      poczuła chemia a czym ze jest chemia jak nie pociagiem seksualnym???
                      jakby był brzydki i stary to chemii by nie poczuła - tu tylko wyro wyro i jeszcze raz wyro
                      sytuacja jes todwrotna jak sie kogos pozna rozmawia sie z nim bawi i pod wpływem tego rodzi sie chemia - tu tak nie było hehe
                      • po-trafie Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 13:38
                        alez wlasnie jak najbardziej na tym polega zauroczenie - spotyka sie kogos, rozmawia przez chwile i chce sie rozmawiac wiecej i wiecej.
                        Nie wiesz nawet, czy nie jest obiektywnie rzecz biorac brzydki!

Czy chemia nie-wyrowa to tylko taka, ktora rodzi sie po dluzszym czasie? Czy uczucie romantycznego zainteresowania, zainteresowania wiecej niz tylko lozkowego, chec poznania kogos blizej nie moze sie rodzic po krotkiej chwili rozmowy?
                        • szanim Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 17:17
                          zauroczenie nie ma nic wspolnego z poznaniem drugiego człowieka
                          bo jak mozna cos poznac jak sie jest zauroczonym??????/
                          jedno drugiemu jest przeciwstawne

za twoje zauroczenie pewnie odpowiada ta sama czesc mozgu co za chuc
                          • po-trafie Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 18:10
                            ano, a jak to sie ma do kwestia chcenia kogos wylacznie do wyra?

oczywiscie, ze uczucia mniej i bardziej romantyczne sa silnie zwiazane z erotyka, nikt nie mowi ze zaurocznie to czysto platniczne zainteresowanie kims, ale zeby tak od razu sugestia ze jedynie do wyra i poznawac nie chce?
                            niesprawiedliwe i niesluszne.
          • piotr_57 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:51
            minasz napisał:

> jasne wszyscy faceci w wieku około 36 lat ..

Przecież ona nie chce poderwać wszystkich panów tylko tego, jednego.
            A poza tym to masz lepszy pomysł dla niej ??
        • grassant Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:27
          kobiety w tym wieku są zazwyczaj super atrakcyjne dla facetów, bo wiedzą dokładnie czego chcą od życia

?? chyba pod warunkiem, ze ich chcenia pokrywają się. :))
          • simply_z Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:32
            w sumie to nawet zabawne jest ,bo wiekszosc kobiet w tym wieku wyglada niezle ,natomaist mezczyzni to tragedia ..chociaz mlodsi tez.
            Moi koledzy w wieku 26 ,27 lat maja brzuchy i zaczynaja lysiec, Moze to jakeis poklosie Czarnobyla ,chociaz starzy faceci w wieku Minasza czyli jakies 40 plus wygladaja jeszcze gorzej.
            • grassant Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:42
              :)) od 20ki zaczyna się zjazd.
              • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 11:02
                No nie wiem - jak patrzę na swoje praktykantki, wiek: nieco poniżej 20tki - to ja nie wiem, czy jest z czego zjeżdżać ;)
            • princessjobaggy Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 15:18
              > Moi koledzy w wieku 26 ,27 lat maja brzuchy i zaczynaja lysiec,

Lojezusicku, co ty masz za kolegow? ;)
    • zawsze-soffie Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:20
      to, ze jest rozwiedziony nie znaczy, ze nikogo nie ma
      • grassant Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 10:30
        może mieć dwie.
        • gazaro Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 11:09
          No więc złożyłam Mu swoją propozycję w sprawie WSPÓLNEGO wyboru nowego roweru, on ją przejął z tym że oni chcą się dołożyc (to rozumiem) no i żeby chłopaki pojechali z nami i brali w tym udział ((((( Oczywiście jest to pedagogiczne ale....
          Na razie nie planuję wspólnej przyszłości z tym Panem no chyba że się zakocham. Po wyborze roweru zaproszę ich "uczcić" zakup, ale jak i po tym nic nie będzie to trudno...
          • chersona Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 11:53
            dla mnie bomba. działasz energicznie, ale z wyczuciem.
            • bar.anek Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:01
              a dla mnie próba wyłudzenia połowy wartości roweru, bo naprawa to koszt stówki a dołożenie się to może byc 5-6 stówek.
              A wogóle to wredne i typowo kobiece planowanie jak wyrwać faceta, który o tym nawet nie ma pojęcia, że jest manipulowany.
              • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:02
                bar.anek napisał:

> a dla mnie próba wyłudzenia połowy wartości roweru, bo naprawa to koszt stówki
                > a dołożenie się to może byc 5-6 stówek.
                > A wogóle to wredne i typowo kobiece planowanie jak wyrwać faceta, który o tym n
                > awet nie ma pojęcia, że jest manipulowany.

Podrywanie to manipulacja? W sensie, że podoba mi się facet, zapraszam go na kawę mając nadzieję, że on zobaczy jaka jestem fajna i to jest właśnie manipulacja?
                • bar.anek Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:05
                  Podrywanie może i nie, bo wtedy szanse są równe, ale wielka debata na forum pełnym "specjalistek" od tych spraw to regularny spisek
                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:07
                    bar.anek napisał:

> Podrywanie może i nie, bo wtedy szanse są równe, ale wielka debata na forum peł
                    > nym "specjalistek" od tych spraw to regularny spisek

Ale jaka debata? Po prostu kobieta pyta co ma zrobić bo sama najwidoczniej nie wie. Nie ma to nic wspólnego z manipulowaniem, to po prostu brak biegłości w nawiązywaniu znajomości przez autorkę wątku. Gdzie tu spisek?
                    • bar.anek Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:09
                      to nie jest "po prostu pytanie" tylko intryga ....."a może lepiej tak a może tak a potem kolacyjka" jeśli to normalne pytanie to chyba lepiej zostać gejem
                      • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:14
                        bar.anek napisał:

> to nie jest "po prostu pytanie" tylko intryga ....."a może lepiej tak a może ta
                        > k a potem kolacyjka" jeśli to normalne pytanie to chyba lepiej zostać gejem

Z tego co wiem to gejem nie zostaje się ot tak ale próbuj;) I nadal nie rozumiem gdzie tu intryga. Ona chce, żeby ten pan równiez się nią zainteresował i zastanawia się jakie warunki będą ku temu najbardziej sprzyjające-jak dla mnie wpisuje się to w typowy taniec godowy;)
                        • bar.anek Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:20
                          a skąd wiesz jak się zostaje gejem?
                          spłaszczasz temat, no i co poradzę że nie rozumiesz gdzie tu intryga,
                          zachowanie autorki to właśnie intryga uknuta przy współudziale forumowiczek
                          o wyłudzaniu kasy już nie wspominam
                          • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 13:13
                            bar.anek napisał:

> a skąd wiesz jak się zostaje gejem?
                            *
                            Gejem się nie zostaje. Gejem się jest albo nie.

> spłaszczasz temat, no i co poradzę że nie rozumiesz gdzie tu intryga,
                            > zachowanie autorki to właśnie intryga uknuta przy współudziale forumowiczek
                            > o wyłudzaniu kasy już nie wspominam
                            *
                            Niby facet, a jak się intrygi doszukał - jak rasowa baba!
                            • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 13:21
                              > Gejem się nie zostaje. Gejem się jest albo nie.
                              >
                              geje raczej uwazaja ze sie jednak zostaje.
                              • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 13:24
                                oxf napisał:

> geje raczej uwazaja ze sie jednak zostaje.
                                *
                                Poważnie? A ilu tak uważa?
                                To tak samo można "zostać" hetero? To to nie jest tak, że się determinuje to przed urodzeniem i w genach się ma?
                                Orientacji seksualnej się nie wybiera.
                                • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 13:43
                                  tez tak myslalem az mnie ktos zlozyl propozycje abym "zostal". wyczuwalem ze cos sie zwieci ale szczeka mi opadla. mysle ze jednak geje raczej uwazaja ze sie zostaje niz sie to ma od poczatku, a moze 50/50. ale na pewno nie jest tak ze oni uwazaja ze szlaban i basta.
                                  • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 13:47
                                    To, że ktoś uważa jakoś to jego osobisty problem. Fakt pozostaje faktem. A z faktami się nie dyskutuje :)
                                    • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:10
                                      to nie sprawa faktu ale psychiki. Geje nie posiadaja normalnej psychiki tylko wlasnie maja te zaburzenie. Nikt nie rodzi sie gejem bo dzieci nie maja pociagu seksualnego. To sie rodzi dopiero w fazie dojrzewania. Wtedy taki osobnik moze uznac ze zmienil bo kobiety go nudza. Tak chyba uwazal ten co mnie propozycje skladal.
                                      • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:30
                                        oxf napisał:

> to nie sprawa faktu ale psychiki. Geje nie posiadaja normalnej psychiki tylko w
                                        > lasnie maja te zaburzenie. Nikt nie rodzi sie gejem bo dzieci nie maja pociagu
                                        > seksualnego. To sie rodzi dopiero w fazie dojrzewania. Wtedy taki osobnik moze
                                        > uznac ze zmienil bo kobiety go nudza. Tak chyba uwazal ten co mnie propozycje s
                                        > kladal.
                                        *
                                        To bzdurnie uważał. Geje i lesbijki mają normalną psychikę, jak heterycy. A to, że jakiś pan sobie wykombinował własną teorię - jego problem.
                                        • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:42
                                          mozliwe ze masz racje ale i mozliwe ze jej nie masz. tym bardziej ze ty widzisz wszystko przez pryzmat wlasnej orientacji ktora jest jasna i oczywista od poczatku. ale oni tak nie maja i tu pojawia sie problem w ich wlasnej ocenie. kiedys czytalem na forum jak jakis koles twierdzil ze on uwaza ze "kazdy facet jest do wyrwania" - smieszne i absurdalne - ale mowi nieco o psychice homo. oni uwazaja ze kazdy facet jest po czesci homo , lub maja nadzieje po prostu ze tak jest, skoro oni tak maja, tym samym mozna ew. probowac zmieniac orientacje obiektu.
                                          • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:48
                                            Znaczy - podważasz naukowe fakty? Homoseksualizm to nie choroba ani nie zaburzenie.
                                            Naprawdę moja orientacja jest jasna i przez jej pryzmat patrzę?
                                            Widzisz, Ty się opierasz na całym jednym przypadku. To, że ten konkretny pan sobie ubrdał coś to naprawdę JEGO problem, a nie wykładnia dla wszystkich. Głupi bywaja i hetero i homo. Niestety.
                                            Natomiast wypowiedzi forumowe to ja w ogóle proponuję brać z przymrużeniem oka ;)
                                            • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 20:15
                                              nie znam naukowych faktow na ten temat a ja biore pod uwage ten przypadek bo to zarazem jedyny przypadek jaki znam. z drugiej strony nie oczekuj ze osoby o orientacji homo bede powtarzac takie wypowiedzi i oczekiwania na forum publicznym bo to sciagnie na nich wielka krytyke, przeciwnie powtarzaja ze absulutnie i tylko nie da sie zmieniac arientacji ani jej promowac, ale przeciez kazdy czlowiek jest jest inny a wiecej homo to przeciez lepiej dla homo, nie badz najwna. nie ma znaczenia jakie sa naukowe fakty, wazna jest ludzka i tylko ludzka psychika.
                                              • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 08:11
                                                O chmurwa, nie nie, kończy nam się racjonalna dyskusja, bo Ty tu wietrzysz teorię spiskową...
                                                • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 23:52
                                                  co nie zmienia faktu ze mam nadzieje ze gazaro znajdzie sposob na tego faceta :) kurcze ja tez tak chce...
                            • bar.anek Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 13:35
                              raohszana napisał:

> bar.anek napisał:
                              >
                              > > a skąd wiesz jak się zostaje gejem?
                              > *
                              > Gejem się nie zostaje. Gejem się jest albo nie.
                              >
                              Jak się już nim zostanie to się jest albo i nie
                              > > spłaszczasz temat, no i co poradzę że nie rozumiesz gdzie tu intryga,
                              > > zachowanie autorki to właśnie intryga uknuta przy współudziale forumowicz
                              > ek
                              > > o wyłudzaniu kasy już nie wspominam
                              > *
                              > Niby facet, a jak się intrygi doszukał - jak rasowa baba!

Mam oczy i umiem czytać, nic więcej nie potrzeba - czego i tobie życzę
                              >
                              • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 13:49
                                bar.anek napisał:

> Jak się już nim zostanie to się jest albo i nie
                                *
                                Ni. Gejem się rodzisz. Jesteś od początku, taka sekwencja genów.

> Mam oczy i umiem czytać, nic więcej nie potrzeba - czego i tobie życzę
                                *
                                Ahem:
                                intryga
                                1. «podstępne działanie polegające na wzajemnym skłóceniu jakichś osób»
                                2. «zawikłanie akcji w utworze literackim wynikające ze sprzeczności dążeń poszczególnych postaci»
                                • best.yjka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:01

> Ni. Gejem się rodzisz. Jesteś od początku, taka sekwencja genów.

Gejem się rodzisz, ale to nie jest kwestia genów. Poziom testosteronu i estrogenu w organizmie matki w okresie prenatalnym. Takie jest obecnie najpopularniejsze wytłumaczenie tego zjawiska wśród naukowców.
                                  Geje nie reagują na kobiece feromony. Czyli gejem zostać nie można. Wyjątkiem są osoby biseksualne, które nie zawsze zdają sobie z tego sprawę.
                                  • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:04
                                    best.yjka napisała:

> Gejem się rodzisz, ale to nie jest kwestia genów. Poziom testosteronu i estroge
                                    > nu w organizmie matki w okresie prenatalnym. Takie jest obecnie najpopularniejs
                                    > ze wytłumaczenie tego zjawiska wśród naukowców.
                                    > Geje nie reagują na kobiece feromony. Czyli gejem zostać nie można. Wyjątkiem s
                                    > ą osoby biseksualne, które nie zawsze zdają sobie z tego sprawę.
                                    *
                                    Najpopularniejsze, ale nie pewne. Ja się skłaniam ku genom jednak :) Co tam sobie kto woli. W każdym razie - gejem się jest i tyle, nie da się zostać, a o to głównie chodzi.
                                    • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:13
                                      kazdy w swojej psychice ocenia dlaczego ma pociag do takiej plci. Geje moga winic za to kobiety ze ich nie pociagaja.
                                      • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:31
                                        Słuchaj, ocena psychiczna to stosunek do FAKTU. A fakt jest taki - albo jesteś gejem albo nie. A co zrobisz z faktem posiadanej takiej a nie innej orientacji seksualnej - to już insza inszość.
                                    • best.yjka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:20
                                      Mnie bardziej przekonuje "teoria hormonów". Jako przykład podam Azję i spożycie dużej ilości soi. Soja zawiera estrogen. Zjawisko Ladyboys nie występuje w innych częściach świata.
                                • bar.anek Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:10
                                  www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_wyraz%C3%B3w_bliskoznacznych/71278-intrygowa%C4%87_ndk.html
                                  • raohszana Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:34
                                    sjp.pwn.pl/szukaj/intrygowa%C4%87
                                    Jednak bardziej ufam PWN niż jakiejś stronie ze ściągami.
            • rozczochrany_jelonek Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:09
              energicznie to by było gdyby od razu powiedziała że ostatni raz była z mężczyzną w łóżku sześć lat temu i ten rowerowy dług mógłby spłacić zaspokajając jej potrzeby ;D

to co tu mamy to flaki z olejem ;)
          • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:28
            > No więc złożyłam Mu swoją propozycję w sprawie WSPÓLNEGO wyboru nowego roweru,

no ciekawe czy wyczuwa co sie swieci. Ale zachowuje sie obiecujaca i bardzo poprawne. Moze od swojego syna sie dowiedzial ze jestes wolna ;) powodzenia.
            • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 12:31
              oxf napisał:

> > No więc złożyłam Mu swoją propozycję w sprawie WSPÓLNEGO wyboru nowego ro
              > weru,
              >
              > no ciekawe czy wyczuwa co sie swieci. Ale zachowuje sie obiecujaca i bardzo pop
              > rawne. Moze od swojego syna sie dowiedzial ze jestes wolna ;) powodzenia.

O właśnie-ja też życzę powodzenia! Jak ja lubię hepiendy!
        • zawsze-soffie Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:15
          albo 5, każda z innej parafii.
        • mahadeva Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 20:42
          autorka nie ma 10 lat! czy ona w tym wieku nie wie, jak nawiazac kontakt z facetem??? to jest dopiero zenujace!
          • anais_66 Maha 17.06.11, 03:30
            mahadeva napisała:

> autorka nie ma 10 lat! czy ona w tym wieku nie wie, jak nawiazac kontakt z facetem??? to jest dopiero zenujace!

Jak Ci się z misiem aktualnie układa?
    • pol_krzaka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 11:50
      Zamiast kombinować jak działać od razu i natychmiast lepiej kombinuj jak mieć w przyszłości więcej szans na pokazanie się z dobrej strony. Czyli nic na siłę, bez desperacji, po prostu zaprzyjaźnij się z gościem. Nawet jak nic z tego nie wyjdzie będziesz mieć fajnego znajomego. A mając podkładkę w postaci znajomości można już naprawdę dużo z tym zrobić, a przynajmniej zorientować się jak cię facet widzi. Ludzie już tak są zbudowani że ogólnie ciągnie kobiety do mężczyzn i nawzajem i jeśli są wolni i dla siebie atrakcyjni to wystarczą sprzyjające okoliczności. Trzeba tylko się pilnować by nie popełniać błędów, a w tym akurat przypadku desperacja jest poważnym błędem.
    • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 11:55
      Zaproponuj wspólną wycieczkę rowerową, w sensie Wy i Wasi synowie. A na tej wycieczce to już wiesz co robić, tak?;) Aha, rozumiem, że facet jest singlem, tak?
    • masher Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 13:04
      no to wiesz co chcesz, wiesz jak to zrobic, masz pomysl... to gdzie problem? :] kuzwa ludzie, obudzta sie bo wyginieta jak dinozaury lol
      • gazaro Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:43
        Niestety zadzwonił godzinę temu i powiedział że właśnie znalazł podobny rower i chciałby po prostu go kupić dla nas. Ja oczywiście zaproponowałam dzielenie się kosztami. On nie chciał słyszeć. Powiedział że jego syn przyjedzie tym rowerem za godzinę :-(((((((((((((((((((((((((((
        Ktoś tam pisał, że koszt naprawy może być 100zł - no nie wiem, rower nasz został bardzo zniszczony: pogięta rama, zerwany przedni hamulec, zgięty pedał i td i tp. Inna sprawa że był stary ale był to też mój rower i miałam do niego sentyment.
        Ja starałam się taką nieprzyjemną sytuację (zniszczenie rower) załagodzić ale najwyraźniej facet po prostu chciał się wywiązać z klasą i mieć to za sobą :((
        • chersona Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 14:46
          cała nadzieja, że jego syn powtórnie zniszczy rower.
        • wszedlem Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 16:49
          eee tam, skoro facet z klasa to warto zaryzykowac. oddzwon i powiedz prawde - kupno mialo byc pretekstem by lepiej sie poznac. nie masz nic do stracenia.
          • niebieski_lisek Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 16:55
            Wydaje mi się, że to zły pomysł, nie ma co się tak odkrywać. Faceci nie są głupi, gdyby chciał bliżej poznać autorkę wątku to na pewno skorzystał by z takiej okazji jak możliwość wspólnego spędzenia czasu. On widać skupił się tylko na tym, że musi zrekompensować szkodę. Zawsze zostają wywiadówki, skoro się znacie to możesz spokojnie podejść i zagadać, ale to dopiero za parę miesięcy, bo są wakacje.
            • gazaro Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 17:42
              Ostatecznie po 2 godzinach On przyjechał razem z synem. Przywieźli bardzo fajny rower: niedrogi, ale akurat dla nas, facet nawet wymienił pedały na lepsze dodatkowo. Oczywiście zaprosiłam ich na kawę pod pretekstem "żeby chłopaki się pogodzili po kłotni" ale odmówili bo podobno spieszyli się żeby zawieźć chłopaka na tenisa (chociaż On proponował synowi żeby pójść ale syn nie chciał) (((
              Będę próbowała kontynuować znajomość ale też niezbyt agresywnie - ja zazwyczaj daję mężczyznom powód spędzenia czasu właśnie a jeśli nie chca albo nie łapią, to nie lubię się narzucać.
              Ale tak żeby taka chemia zadziałał od pierwszego wejrzenia - stało się u mnie drugi raz w życiu - zazwyczaj zaczynam podkochiwać się po wspólnie spędzonym czasie a tu od razu taka reakcja. Szkoda że tylko u mnie (((
              • grassant Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 20:23
                zatem zyskałas trochę czasu. moze wykorzystaj to na zapoznanie się z instruktażem na temat, podanym w ' Kobieta, która pragnęła męzczyzny"
              • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 20:51
                Oj szkoda. Może nieśmiały jest? Albo sygnałów nie odebrał? No albo kurde gej no.
                • to.niemozliwe Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 04:01
                  Byl umowiony na lekcje tenisa.
              • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 21:07
                no cuz, zostaja ci zatem wywiadowki w szkole. sa z jednej klasy mam nadzieje ze bedziesz miala okazje go zachaczyc w szkole. Moze jemu bylu glupio z powodu tego roweru i nie chcial sie nazucac? Nie musi przeciez wiedziec ze jestes wolna. Albo po prostu wymysl jakis powod by do niego zadzwonic ze cos. Na pewno mozna wymyslec jakis powod?
                • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 21:09
                  Na przykład, że wielki pająk siedzi koło łóżka a ona taka sama i na piżamę jej nie stać...
                  • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 21:13
                    dokladnie, to bardzo powazny powod. poza tym bedzie musiala chyba zaczac grac w tenisa. beda mieli "wspolne" zainteresowania.
    • akle2 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 20:05
      No nie wiem.. Zmotoryzowany? Może "niechcący" porysuj mu karoserię. W ten sposób przepraszać i naprawiać można będzie w nieskończoność :P
      • grassant Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 20:24
        aż się facet wqrwi i się ożeni.
    • mahadeva Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 20:39
      przypomnij sobie, jak zrobilas swojego syna i powtórz to
    • ritsuko Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 21:00
      Twój pomysł bardzo mi się podoba, jak napisały dziewczyny (i chłopcy :)): działaj i powodzenia!
      • lonely.stoner Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 22:10
        ok, no to juz wykorzystalas jak rozumiem czar i urok osobisty- znaczy dalas jasno do zrozumienia ze facet ci sie podoba? a on pojechal z synem na lekcie tenisa. Wg mnie jakby to nie wygladalo to juz powinnas dac spokoj sobie z inicjowaniem spotkan etc i poczekac na ruch z jego strony. Jesli mu sie spodobalas, i jest zainteresowany to pewnie sam znajdzie sposob zeby sie do ciebie zblizyc albo z toba sie ponownie spotkac. Wiem ze w dzisiejszych czasach sie mowi ze kobieta tez powinna dzialac a nie siedziec z zalozonymi rekami i czekac az ja jakis ksiaze dostrzeze, ale: 1. ty juz dzialalas. 2. ja staroswiecka jestem i dobrze mi to wychodzi, nigdy pierwsza nie dzownie do faceta i sie nie narzucam.
    • moonogamistka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 22:14
      Swietny pomysl z ta "pomoca' :) Faceci uwielbiaja blysnac wiedza;-) Trzymam kciuki:)
      • khadroma Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 22:17
        Alez te samice lataja za samcami! ;)
        • gazaro Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 22:26
          Znalazłam jego profil na naszej klasie - ma 46 lat czyli 10 lat starszy odo mnie.
          • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 22:49
            co ten koles łyka ze dawałas mu 36 :)
            • to.niemozliwe Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 03:58
              Co ona lyknela, ze dala mu 36? :-D
              Twoja teoria, ze wiek ich rozdzieli na wieki upada....
        • moonogamistka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 22:54
          Zauwazenie faceta i danie mu szansy to zaden grzech:) Idiotyczne byloby wydzwanianie i gonienie za nim.
          • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 23:00
            eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, lepiej sprobowac niz sie latami zastanawiac, w najgorszym wypadku odrzuci, przeciez swiat sie od tego nie skonczy. skad on ma wiedziec ze tak kobieta jest wolna? nie musi tego wiedziec. zreszta moze on potrzebuje pare dni by to poskladac i ile glowy nie zajmie czyms innym to moze sie odezwie pod jakims pretekstem albo spotkaja sie w szkole.
          • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 23:02
            ty rozumiesz co czytasz?????
            kto tu na kogo leci - to co najwyzej moze dac jej szanse
            • moonogamistka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 23:06
              On jej ona mu... roznie to w zyciu bywa. Facet moze miec zaszlosci , kompleksy.
              Warto dac szanse, jak nie jest idiota to skorzysta.
              Jak nie to kij z nim;-))
              • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 23:11
                jak nie jest idiota to skorzysta?

prezentujesz myslenie zwierzatka
                • moonogamistka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 23:23
                  a Ty idioty:-) w najlepszy wypadku prowokatora:-)
    • vandikia Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 23:00
      poczytałam Twoje posty i powiem tak:
      u mnie byłaby krótka piłka, bo ja jestem dość bezpośrednia
      podoba Ci się? masz chęć?

nie umiesz zagadać na luzie czegoś w stylu " skoro dzieci mają rozróbe rowerową za sobą, to może my dla załagodzenia sytuacji pójdziemy do kina" ?
      jak nie umiesz, to się wyucz formułki jakiejś i startuj, absolutnie nic nie stracisz
      ja wyrwałam kilku facetów na ładne oczy i tanie teksty, może to oburzające ale to nie jest tak, że tylko kobiety łykają głodne kawałki :P
      mój mąż został złapany na "kurtkę" :D
      • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 23:10
        na twoim poziomie mozesz bys faceta przygruchała zebys cos mogła łyknac
        • anais_66 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 03:39
          minasz napisał:

> na twoim poziomie mozesz bys faceta przygruchała zebys cos mogła łyknac

Dlaczego tak nienawidzisz kobiet?...
          • minasz Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 08:08
            nie lubie prostaków i cwaniaków płec nie ma tu nic do znaczenia
            • vandikia Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 19:21
              a to przednie. bo jak w takim razie wytrzymujesz ze sobą?:)
      • piataziuta Re: Pilne! Muszę działać już dziś 16.06.11, 23:21
        o matko, znowu piłaś??:P
        • vandikia Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 19:23
          :)) bez brawury
          jeśli kobieta nie ma już 17 lat, podoba jej się facet, oboje są dorośli, to po co owijać w bawełnę?
          nie mówię, żeby odrazu rzucać się na szyję i proponować łóżko ale warto dość bezpośrednio uderzać
      • saraisa Re: Pilne! Muszę działać już dziś 20.06.11, 21:34
        umieram z ciekawości, żeby dowiedzieć sie, co to jest "podryw na kurtkę"???!!! :)))
    • arsmenik Gazaro .... 17.06.11, 06:59
      pochwal się, jak Ci poszły łowy??
      :):):)
    • jako-sta Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 07:37
      skoro masz już plan to działaj :P
      • minor_swing Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 13:39
        hm,niektórzy piszą żeby działać bardziej bezpośrednio ale ja bym uważała ze względu na chłopców.trudno mi sprecyzować dokładnie o jakie obawy mi chodzi ale jednak coś mi po głowie chodzi ;p że trzeba działać delikatnie,tym bardziej, jeśli dobrze doczytałam, że chłopcy chodzą do jednej klasy.
        a z tym że jakby coś chciał zadziałać to by zadziałał...no,nie wiem.
        to chyba jednak w dużej mierze stereotyp że mężczyzna jak tylko zobaczy fajną kobitkę to tylko kombinuje jakby ją zaciągnąć do wyrka.
        mężczyźni są prości,jemu być może nie przyszło do głowy że jest możliwość umówienia się z matką kolegi syna.
        ale pierwsze kroki już zostały poczynione,wykorzystaj to, że już się poznaliście.
        teraz jest koniec roku,może zorganizuj z innymi rodzicami jakąś zrzutkę na bukiet dla wychowawczyni i pod tym pretekstem skontaktuj się z nim?
        • calineczka_777 Re: Pilne! Muszę działać już dziś 17.06.11, 19:15
          minor_swing napisała:

> teraz jest koniec roku,może zorganizuj z innymi rodzicami jakąś zrzutkę na buki
          > et dla wychowawczyni i pod tym pretekstem skontaktuj się z nim?

Ostatecznie jesli pomysl z kwiatami dla wychowawczyni nie wypali mozesz poprosic swojego syna, by ten zepsul rower synowi tego twojego lubego..Wtedy to nawet ten pan sam do ciebie zadzwoni, wiec odpadnie zarzut, ze jestes namolna... Da ci to tez okazje do zorganizowania kolacji z przeprosinami albo do zaproszenia pana z synem na (hm!) .. lody:-)
          • dorotajank Re: Pilne! Muszę działać już dziś 18.06.11, 18:14
            Przykro mi . Moze jakis piknik zorganizujcie z rodzicami na koniec roku.
            • dorotajank Re: Pilne! Muszę działać już dziś 18.06.11, 18:17
              Albo wycieczke na 2 dni. Czasem rodzice jada jako dodatkowi opiekunowie. Zglos sie i zaproponuj mu ze przydalby sie jakis facet tez do pilnowania :)
    • tabeletka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 19.06.11, 20:58
      no dawaj, dawaj, odzywal sie? :)
      • gazaro Re: Pilne! Muszę działać już dziś 20.06.11, 17:15
        Nie, nie odzywał sie ale ja już nie będę do niego dzwonić. Nie jestem o tyle zdesperowana.
        • gazaro Re: Pilne! Muszę działać już dziś 27.06.11, 14:18
          Kurcze, ukradli rower! Syn coś nie dopilnował - może przyzwyczaił się, że starego nikt nie chciał i na chwilę zostawił. Ten rower był z samego początku pechowy: od razy zepsuło się koło. Musiałam wymieniać za 50zł. Stary jednak bardziej mi się podobał. Jeździł lepiej, wyglądał prościej...
          • mumia_ramzesa Re: Pilne! Muszę działać już dziś 27.06.11, 14:37
            To teraz zadzwon do pana i zrob mu awanture, ze kupil taki podatny na kradziez rower. Znam takiego, ktory by tak zrobil. ;-D
            • uhklatka Re: Pilne! Muszę działać już dziś 27.06.11, 14:45
              !!!!
              zadzwon i mu sie pozal
              powiedz, ze... opowiedz wszystko
          • lacido Re: Pilne! Muszę działać już dziś 27.06.11, 22:10
            koło to w ramach gwarancji powinni byli wymienić no chyba ze syn poprzecinał szprychy ;)
        • oxf Re: Pilne! Muszę działać już dziś 27.06.11, 14:55
          > nie odzywał sie ale ja już nie będę do niego dzwonić. Nie jestem o tyle zd
          > esperowana.

uznalas ze po prostu nie jest zainteresowany? No ale moze on jest po prostu niczego nie swiadomy??? Przeciez jakies znaki musisz mu wyslac??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka