28.06.11, 06:26
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9853687,_Niekonstytucyjne____Nieludzkie__Poza_jatrzeniem_nic.html dlaczego wy, kobiety, nie zorganizujecie kontrmanifestacji?
Obserwuj wątek
    • wartosc.energetyczna Re: kontr... 28.06.11, 07:43
      mi się na przykład nie chce
    • triismegistos Re: kontr... 28.06.11, 07:46
      A kogo to obchodzi? Są kobiety na fali, dzięki nim aborcji można dokonać tanio, bezpiecznie, i co ciekawe legalnie. A to, żeby postulować zakazanie aborcji w przypadkach dozwolonych przez obecne prawo trzeba być sku...synem bez serca. Tyle mam do powiedzenia.
      • wladek.6 Re: kontr... 29.06.11, 15:48
        Aborcji dokonuja jedynie jednostki slabe psychicznie,zakompleksione i nie potrafiace
        poradzic sobie w zyciu.Sa to jednoczesnie skrajne egoistki ktore pod pretekstem braku
        srodkow materialnych i falszywej troski pozbywaja sie niepotrzebnego obowiazku.
        • simply_z Re: kontr... 29.06.11, 15:54
          a powiedz to np, zgwalconej nastolatce. Jak ejstes taki dobry to daj cos na biedne dzieci .
          • wladek.6 Re: kontr... 29.06.11, 22:13
            simply_z napisała:

> a powiedz to np, zgwalconej nastolatce. Jak ejstes taki dobry to daj cos na bie
            > dne dzieci .

To jednak mylisz ze ja jestem dobry?
            A skad Ci traki pomysl przyszedl do glowy?

• jael53 Re: kontr... 29.06.11, 16:14
          Logika "konserwatywna. Albo jednostki twardo dbające o własne interesy, znajdujące per fas et nefas wyjście z każdej sytuacji tym interesom zagrażającej ("skrajne egoistki") - albo jednostki słabe, zakompleksione i nieradzące sobie w życiu.
        • nglka Re: kontr... 29.06.11, 16:36
          wladek.6 napisał:

> Aborcji dokonuja jedynie jednostki slabe psychicznie,zakompleksione i nie potra
          > fiace
          > poradzic sobie w zyciu.Sa to jednoczesnie skrajne egoistki ktore pod pretekstem
          > braku
          > srodkow materialnych i falszywej troski pozbywaja sie niepotrzebnego obowiazku.

Ta ustawa poprowadzi do śmierci każdą, która zajdzie w ciążę pozamaciczną.
          Każdą matkę dwojga, trojga, jednego dziecka, czyjąś córkę.
          Pomyśl zanim napiszesz - doedukuj się.
          • maitresse.d.un.francais Re: kontr... 30.06.11, 20:14
            Ta ustawa poprowadzi do śmierci każdą, która zajdzie w ciążę pozamaciczną.

Wladek ci zaraz odpowie, że ciąża pozamaciczna jest wymysłem słabych psychicznie egoistek.
            • doral2 Re: kontr... 30.06.11, 20:37
              bardzo dobra ustawa. :/
              tylko jeden akapit do niej trzeba dopisać.
              że ci, którzy za nią głosują, z ustawy i z bomby muszą adoptować te dzieci niepełnosprawne, nie rokujące i będą do śmierci z nimi.
              ament.

łatwo szEfować cudzym życiem, ale kiedy te cudze wchodzi w nasze własne, to się okazuje, że mohery zdanie zmieniają i to w tempie ekspresowym.
    • stephanie.plum Re: kontr... 29.06.11, 16:03
      na mnie nie licz...
    • martishia7 Re: kontr... 29.06.11, 16:20
      Jak słusznie powiedziano - poza jątrzeniem projekt nic nie wnosi. Aborcji w Polsce tak czy siak można dokonać względnie tanio, legalnie i bezpiecznie. Nie ma o co kruszyć kopi, prawo jest martwe.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: kontr... 29.06.11, 16:21
      Ten pomysł całkowitego zakaz aborcji jest tak idiotyczny i w dodatku tak oderwany od realiów że nawet nie warto go dyskutować.

Bo 500 ciąż rocznie jest usuwanych legalnie. Więc trzeba i tych zakazać... Kpina.
      • sundry Re: kontr... 01.07.11, 18:14
        Umówmy się, jest poza tym tak samo nierealny, jak farmaceuci, co będą odmawiać sprzedaży tabletek antykoncepcyjnych.
    • ma_dre Re: kontr... 30.06.11, 11:29
      ci panowie na zdjeciu piekielnie chca sie rozmnazac :-/ ... chyba wiedza ze swiadomie to nikt im dziecka nie urodzi
      • e-no-kolego Re: kontr... 30.06.11, 11:44
        Projekt jest po to, aby odwrócić uwagę publiki od prawdziwych problemów finansowych, tak jak zawsze :)
      • martishia7 Re: kontr... 30.06.11, 11:55
        Nie bądź taka pewna. Terlikowski ma zdaje się troje dzieci i nie powiedział jeszcze ostatniego słowa ;)
    • tanebo Re: kontr... 01.07.11, 17:55
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9877532,Sejm_nie_odrzucil_obywatelskiego_projektu_ustawy_calkowicie.html?order=najfajniejsze#opinions :)
    • akle2 Re: kontr... 01.07.11, 18:10
      Dlatego, że każda manifestacja to utrudnienia w komunikacji miejskiej. A mnie cholera wtedy bierze.
    • tanebo Re: kontr... 01.07.11, 18:22
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9879702,Sejm_nie_odrzucil_projektu_600_tys__obywateli__Zobacz_.html teraz wiecie komu dziękować...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka