Dodaj do ulubionych

Czego nie ma w Polsce?

20.07.11, 12:35
Witam,
Są rzeczy typu meble, akcesoria dla dzieci etc.. które sprowadzacie z za granicy, ponieważ nie są dostępne w Polsce lub u nas mają kosmiczne ceny... Chciałabym się dowiedzieć co warto kupić za granicą:) Szukam rzeczy nietypowych, oryginalnych, głównie z myślą o moich dzieciach bo chodząc po sklepach wszystko wydaje mi się oklepane i nie mogę znaleźć nic co by mogło zwrócić moją uwagę...
Obserwuj wątek
    • soulshunter2 Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 12:38
      na pewno nie ma oryginalnych mebelkow z epoki Ludwika VXI.
    • majenkir Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 12:38

To chyba zalezy za jaka granica?
    • esco_bar [...] 20.07.11, 13:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • as.z Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:20
      Kup dzieciom pomarańcze.
    • maitresse.d.un.francais Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:32
      farby do tkanin simplicol kolor khaki, właśnie muszę sprowadzić z Niemiec, a wysyłka droga, buuuuu
    • allerune Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:37
      nie jestem do końca w temacie, ale znajome narzekały, że nie ma u nas sieci w stylu Primark/Pennys gdzie ciuchy można mieć na prawdę tanio i jest niezły wybór, a oprócz tego to w PL wszystko jest, tylko mniej, czasem drożej (kosmetyki, markowe ciuchy)
      • po-trafie Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:47
        I jakos tych ciuchow taka, ze nic tylko podlogi nimi wycierac.
        • kiniusia300 Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:53
          airbrush make up u nas nie ma.Ale to raczej nie dla dzieci.Dobrego palenia u nas nie ma.Nie ma river island (nie licząc wrocławia i warszawy) i nie ma regulacji brwi metodą nitkową.Wielu rzeczy u nas nie ma niestety
          • kum-nye Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 21:21
            Wrocławia, Warszawy i Poznania:p
            • tymon99 Re: Czego nie ma w Polsce? 19.12.13, 07:57
              oraz gdańska, szczecina, katowic i lublina.
      • mmagi Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:55
        te sciery z Primarku mozna porównac do scier z Carrefoura:/
        • allerune Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 15:22
          kiedy tak powiedziałem, to spotkałem się z oburzeniem :D ja tylko powtarzam opinie
        • jamesonwhiskey Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 15:35
          > te sciery z Primarku mozna porównac do scier z Carrefoura:/

nie wiem jakie sa sciery w poslkich marketach
          ale zwykle t-shirty wykonane sa z zajebistej bawelny,
          zjawiska ktore czesto oberwowalem w polsce ze po wypraniu koszulki szef znajdowal sie nagle na brzuchu albo n aplecach nie obserwuje wiec nie jakos bym nie negowal jakosci

poza tym przy porownaniu jakosc/cena primarka nie przebije nic
          • sokhna Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 21:02
            Mmmmmm czyj szef znajdowal sie na Twoim brzuchu?? Twoj?? A chociaz fajny jest ??

A moze o szew chodzilo?? ;)

W PL nie ma wielu rzeczy, a jak sa to o polowe drozsze (np. kosmetyki).
            Dla dzieci kilka rzeczy by sie znalazlo, ktorych w PL nie ma.
            Fajnych promocji nie ma, takich, ze markowe ciuchy za 10% ceny czasem dostac mozna.
          • kwiat_w_kratke Re: Czego nie ma w Polsce? 05.01.14, 00:52
            jamesonwhiskey napisał:

> zjawiska ktore czesto oberwowalem w polsce ze po wypraniu koszulki szef znajdow
            > al sie nagle na brzuchu albo na plecach

:D :D :D :D :D :D

Wyobraziłam sobie to zjawisko.
            Nie wiem, czy jest częste w Polsce (nie w polsce) i czyjego szefa dotyczy, ale dawno się tak nie uśmiałam. :D
      • rotkaeppchen1 Re: Czego nie ma w Polsce? 25.12.13, 19:27
        W primarku jakosc jest taka sobie i straszny tlok. Bylam raz, szukajac rekawiczek w konkretnym kolorze i nigdy wiecej nie pojde. Tlumy malolatow, trudno się przycisnąć. Ceny przystepne, jakosc "na raz", dla osob, ktore często zmieniaja styl ok ale trudno tam o ciuchy na lata. Dla młodzieży ok.
    • wen_yinlu Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:54
      --
      • mmagi Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:55
        ja dodam od pisu
      • czustka Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 14:59
        Mi brakuje kosmetyków Murad i Dermalogica , wiem że w kilku salonach w PL na tym pracują ale dostępu do tego tak z palcem w d nie ma niestety , więc ściągam.
    • funny_game Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 15:27
      Nie ma Scent 79 Jil Sander.
      Możesz mi przywieźć.
      • 83kimi Re: Czego nie ma w Polsce? 20.07.11, 15:32
        Nie ma kosmetyków Alverde, ale można zamówić przez net.
        O i jeszcze nie widziałam gazpacho w kartonie, to może warto byłoby sobie przywozić.
    • gree.nka kup lokalną wódkę 17.12.13, 19:10

• 10iwonka10 Re: Czego nie ma w Polsce? 17.12.13, 19:43
      Ciuchy sa do bani. Smiac mi sie chce jak tutaj wszyscy krytykuja Primark- To tani sklep w ktorym cos tam zawsze mozna znalezc- z zalozenia raczej dla mlodszej generacji- ale oni odszywaja i kopiuja dosc dobrze ( dlatego drozsze marki wiecznie na nich narzekaja) i zdecydowanie lepiej sie w nich wyglada niz w niektorych ciuchach w Polsce ktore sa zaprojektowane jak na jakas ciotke-klotke.Ja tam specjalnie nie kupuje ale mam ze 2 rzeczy stamtad i piora sie i nosza ok.Plus zawsze sie tam klebi tlum ludzi.Przy tak duzym wyborze i ciaglych wyprzedazach w Anglii gdyby to byly takie same 'sciery' kto by tam chodzil ??
      Zauwazylam jeszcze jedna rzecz sa u nas niby sieci HMS, Wallis...ale te rzeczy sa marnej jakosci. Mam wrazenie jakby ubrania 2 jakosci byly wysylane do Polski.Ciuchy z Wallis w Anglii sa naprawde dobrej jakosci - Ja kupilam sobie bluzke jedwabna w Galerii w Krakowie i po kilku razach doslownie sie rozeszla.Jeden wielki koszmar. Z angielskiego Wallis predzej sie mozna ciuchem znudzic niz cos sie z nim stanie.
      • alienka20 Re: Czego nie ma w Polsce? 20.12.13, 02:54
        Dokładnie. Ubieram dziecko i siebie i mimo tylu prań, jego szara bluza ma wciąż ten sam kolor, nie jest zmechacona ani nic, białe body podobnie. Może parę sztuk się podniszczyło po przypadkowym wypraniu w innym płynie niż non-bio.
        Sobie też parę rzeczy kupiłam, ostatnio czerwony płaszcz. Wciąż wygląda jakby dopiero ze sklepu przyniesiony, gdy za tę samą cenę - w przeliczeniu na złotówki - po miesiącu obluzowały się guziki a po kilku miesiącach wyglądał już jak stara salopka. Ciuchy z polskiego H&Mu już dawno poszły na śmietnik a wydawało mi się, że kosztują mnie fortunę.
      • silic Re: Czego nie ma w Polsce? 20.12.13, 12:58
        No patrz - a ja śmieję się jak ktoś Primark chwali. Jedyną zaletą tego sklepu są ceny - można tam kupić tshirt, którego nie będzie się pokazywać ludziom lub skarpetki do pracy w ogródku czy garażu. Kłębiący się tłum to zwyczjnie wynik niskich cen plus turyści.
        Praktycznie wszystkie ubrania jakie posiadam zostały zakupione w Polsce i mam je już tyle lat, że sam się czasem dziwię, że to jeszcze żyje. Na polskich bazarach ( wiele firm małych firm dystrybuuje tam towary )można kupić ubrania w cenach Pirmarka ale o dużo wyższej jakości.
        • alienka20 Re: Czego nie ma w Polsce? 25.12.13, 16:37
          A ja już wszystkie wyrzuciłam :P
        • 10iwonka10 Re: Czego nie ma w Polsce? 04.01.14, 11:17
          Alez nikt ci nie kaze kupowac w Primarku ubran na super bal- dokladnie skarpetki, pizamy- fajne z bawelny,podkoszulki....Plus dla studentow ktorzy czesto nie maja wiele pieniedzy nawet cos na jeden wieczor.Rzecz w tym ze te rzeczy sa zaprojektowane fajnie.

Znam nasze polskie bazary- Tandeta w Krakowie: albo ciotka-klotka albo wszystko krotkie wyciete jak na nastolatke.Kupilam tam spodnice i niby wydawala mi sie ok ale jakas taka niedopasowana ... Nie porownuje jakosci ubran naszych bazarow z Primarkiem bo na pewno material bedzie u nas lepszej jakosci ale 'design' do bani.

Dla mnie sklepy jak Monsoon, Next,Wallis- wlasciwie dla kazdej generacji mozna cos znalezc ciezko znalezc cos podobnego w Polsce....Next ma rewelacyjne rzeczy dla dzieci- slicznie zaprojektowane i piora sie dobrze.

• rotkaeppchen1 Re: Czego nie ma w Polsce? 04.01.14, 14:01
            Ja jestem uzalezniona od Street One. Nie wiem, czy mozna kupic w Polsce? Ale jezeli tak, to warto.
    • system.tzw.edukacji Re: Czego nie ma w Polsce? 19.12.13, 08:05
      > Czego nie ma w Polsce?

Pracy, chleba, mieszkań.
    • kuku-na-muniu8 Re: Czego nie ma w Polsce? 19.12.13, 10:51
      Może to oklepane, ale wydaje mi się że zagranicą można dostać o wiele tańsze ubrania :)
    • sl.13 Re: Czego nie ma w Polsce? 20.12.13, 10:12
      Mnie się wydaje, że teraz już wszystko jest, jeśli nie stacjonarnie, to do kupienia przez net na 99%.
    • paco_lopez Re: Czego nie ma w Polsce? 20.12.13, 13:41
      premierligue
    • czoklitka Re: Czego nie ma w Polsce? 29.12.13, 23:04
      W Polsce nie ma dobrego klimatu.
      • salsadura Re: Czego nie ma w Polsce? 29.12.13, 23:54
        Dla czego ;)?
        • czoklitka Re: Czego nie ma w Polsce? 30.12.13, 22:15
          A tu już masz spektrum możliwości. Wybierz sobie to, na co aktualnie masz ochotę pomarudzić. :)
      • sl.13 Re: Czego nie ma w Polsce? 30.12.13, 19:46
        A to racja.:)
    • fajna-ania Re: Czego nie ma w Polsce? 31.12.13, 12:24
      waniliowej coli :)
    • genderless Yellowstone 31.12.13, 22:21
      ewela188 napisała:

> wszystko wydaje
      > mi się oklepane i nie mogę znaleźć nic co by mogło zwrócić moją uwagę...

Nie ma jak zyc (rzyc) na superwulkanie. Te siarkowodorowe klimaty.
      • miau.weglowy dobre dobre :D/nt 04.01.14, 12:26

• gree.nka Re: Yellowstone 04.01.14, 14:50
        genderless napisał(a):

> ewela188 napisała:
        >
        > > wszystko wydaje
        > > mi się oklepane i nie mogę znaleźć nic co by mogło zwrócić moją uwagę...
        >
        >
        > Nie ma jak zyc (rzyc) na superwulkanie. Te siarkowodorowe klimaty.

wiesz, lepiej żyć, bo rzyć - to tylna część ciała :)
        pl.wiktionary.org/wiki/rzy%C4%87
    • obrotowy co za bzdury i naduzycie... 01.01.14, 01:06
      ewela188 napisała:
      głównie z myślą o moich dzieciach bo chodząc po sklepach wszystko wydaje
      > mi się oklepane i nie mogę znaleźć nic co by mogło zwrócić moją uwagę...

czy moglabys w relacje twoje z twoimi dziecmi nie wciagac innych i nie zajmowac im czasu ?
    • martinsam1 Re: Czego nie ma w Polsce? 01.01.14, 09:37
      nudy i normalnośc
    • adas.kuweta Re: Czego nie ma w Polsce? 04.01.14, 17:44
      Papierosów Gitanes.
    • tfu.tfu irn-bru 09.01.14, 07:43
      a szkoda. i steak pie. też szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka