Dodaj do ulubionych

Komunikacja miejska

29.08.11, 01:38
Chciałabym się dowiedzieć jak u was jest z komunikacją miejską. Pewnie większość z was ma auta ale pytanie kieruję do osób które mają styczność z komunikacją miejską. Najbardziej chodzi mi o wyrażenie opini na temat przyjazdów autobusów w waszym mieście. Tam gdzie ja mieszkam jest tragedia pod tym względem. Ludzie bardzo często spóźniają się do pracy, z zakupów wraca się z 2 godzinnym opuźnieniem itp. Ciekawa jestem czy zgadniecie o jakim mieście mowa :) Powiedzcie czy u was też tak tragicznie jest?
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 01:43
      > Ciekawa jestem czy zgadniecie o jakim mieście mowa :)

Kraków?
      • wicehrabia.julian Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 09:18
        berta-death napisała:

> Kraków?

nie bluźnij, krakowska komunikacja jest 8 w EU
    • bcde Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 01:46
      Ciekawa jestem czy zgadniecie o jakim mieście mowa :)

Wąchock?
      • lioka Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 01:54
        Gdańsk :/ A jak jest w waszych miastach?
        • lidka_77 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 22:54
          o, Gdańsk heh. A słyszałaś, że od września ma być robiona Hallera? I znowu autobusy zastępcze, z których i tak muszę teraz korzystać.

Może dlatego miasto inwestuje tak duzo w ścieżki rowerowe i naprawde ich tu sporo hm hm ;)
          • alienka20 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 22:56
            MNie i tak wkurzaja te zastępcze na Wrzeszczu xD, jak trzeba do centrum xD
    • six_a Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 02:14
      druga w nocy - idealna pora na rozważania o kondycji komunikacji w powiecie warszawskim. hmm. co można powiedzieć? juszwiem: widziałam dziś autobus.
      na własne oczy.
      • dzidzia_bojowa Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 02:37
        Tak, tak a we Wrocławiu niebieskie tramwaje mkną:) I jeżdżą stadami.
      • wez_sie o 2 w nocy mozna jechac metrem 29.08.11, 12:33
        ale ty nigdy nie jechalas, wiec nie wiesz
        • six_a Re: o 2 w nocy mozna jechac metrem 29.08.11, 18:15
          eeetam metro. nie można zamówić z dostawo do domu, mię nie interesuje.
    • swiete.jeze Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 07:42
      > Powiedzcie czy
      > u was też tak tragicznie jest?

Nie jest.
    • soulshunter Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 08:16
      u nas prosze pani nie ma komunikacji miejskiej wogle. Ja nie wiem jak tu ludzie zyjo.
      • simply_z Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 09:17
        pewnie Krakow.
    • grzeczna_dziewczynka15 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 10:11
      Ja lubię komunikację - książki można czytać. A jak się spóźnia, tym lepiej, można więcej przeczytać;>
    • jowita771 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 12:25
      Mieszkasz gdzieś na terenie odsługiwanym przez KZK GOP?
      U mnie w mieście tak nie jest, co mnie nieustannie zaskakuje, bo po latach mieszkania na Śląsku nieprzyzwyczajona jestem do punktualnych autobusów.
    • alienka20 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 12:49
      Czyżby Gdańsk? Wszystko przez te remonty, chociaż i jak remontów nie było, zdarzyło mi się pół godziny na 199 czekać i się nie doczekałam. Do pozostałych linii nie mam zarzutu.
    • duchess85 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 17:54
      Pewnie większoś
      > ć z was ma auta

A skąd ten wniosek?:)
      Auto mam, ale komunikacją miejska też jeżdżę i jest najcudowniejsza na świecie (miasto stołeczne)
      • mariela1987 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 19:26
        to musi być bydgoszcz. Studiwałam w tym mieście... eh...jak spadły 3 cm śniegu to od razu było wiadomo,że autobusy będą jeździć z bardzo duzym opóźnieniem albo nie przyjadą w ogole (!). Pół biedy jak jechalam na uczelnię, zwykle wykaldowcy rozumieli ze są takie warunki pogodowe. Gorzej jak d pracy... droga, która normalnie zajmowala ok 30 minut w okresie zimowym spokojnie ze 2 godziny. Oczywiscie zdarzały się cuda ale nieczęsto. Teraz jestem w gdyni więc zobaczę jak tutaj sytuacja wyglada :)
        • alienka20 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 19:54
          edroga.pl/rozmaitosci/wiadomosci-drogowe/3321-gdynia-zimowe-utrzymanie-drog :).
          WS gdańsku na autobusy nie ma co liczyć, prędzej tramwaje, o ile jakiś dziadzio się nie zaklinuje samochodem między dwoma, jak to się czasem zdarza :).
          W Białymstoku jest za to podobnie jak w opisanej przec Ciebie Bydgoszczy :D
    • lidka_77 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 22:52
      ha! temat na czasie, dziś się najeździłam.

rano tramwaj - ok, tramwaj nie stoi tak długo w korku, czasami tylko przestoje.

po południu autobus (15.08) z Gdańska Głównego na Niedźwiednik, przez korki 20 minut dodatkowej podróży, drogi w remoncie, chociaż i przed remontami były na tej trasie korki. Droga powrotna - mój autobus spóźniony, dużo spóźniony, to przez korki. Potem przesiadka na inny autobus, który nie ma na trasie zbyt wiele korków i 35 minut oczekiwania - dwa autobusy nie przyjechały. Podobno autobusy się po prostu zepsuły. Ale to nie znaczy, że można atakowac kierowcę autobusu, który w końcu przyjechał. Przecież to nie wina kierowcy, ale: 1) korków 2) remontów 3) autobusów, które się psują. A kierowcy wcale sobie nie wystają na pętlach, często muszą nadrabiać rozkład jazy i nie mają czasu w czasie kilku kółek zatrzymać się na siusiu.
      • alienka20 Re: Komunikacja miejska 29.08.11, 22:55
        Ja sobie postałam, jadąc z Chełmu na Wrzeszcz xD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka