Dodaj do ulubionych

slub cywilny

03.09.11, 18:53
W jakim stroju bralyscie slub w USC? Zaszalalyscie ze strojem czy wyszlyscie z zalozenia, ze urzad to jednak miejsce na bardziej stonowany ubior?
Obserwuj wątek
    • panna_tulipanna1 Re: slub cywilny 03.09.11, 19:22
      Ja wystapiłam tak i bardzo dobrze sie w tym czułam.
      http://img23.imageshack.us/img23/8966/dsc019551.jpg
      http://img52.imageshack.us/img52/1479/dsc021681.jpg

Na forum Ślub i Wesele znajdziesz wiecej inspiracji na slub cywilny. Teraz panuje całkowita dowolnosc - widuje sie w USC równiez panny młode w białych sukniach typowo ślubnych.
      • asiu_3 Re: slub cywilny 03.09.11, 21:12
        Fajna stylizacja :) Uwazam, ze biale suknie do ziemi i inne typowo wieczorowe bezy do USC to gruba przesada. Nie wystapilabym w bezie nawet jakby mi doplacali...
        • beverly1985 Re: slub cywilny 04.09.11, 09:37
          Biała suknia do ziemi nie musi być bezą i jak najbardziej pasuje na ślub.
          • asiu_3 Re: slub cywilny 04.09.11, 17:57
            Nie musi. Powinnam raczej napisac: "Uwazam, ze biale bezy i inne typowo wieczorowe suknie do ziemi do USC to gruba przesada." Moj blad :)
      • maitresse.d.un.francais Re: slub cywilny 03.09.11, 22:44
        ładna kobita, ładna kiecka

chociaż bukiet przypomina (na 2. zdjęciu) ciasteczka, ale mnie się podobno wszystko z żarciem kojarzy
      • soulshunter Re: slub cywilny 03.09.11, 22:50
        nikt tego kolezki nie nauczyl, ze jesli sie idzie w garniturze to marynarka powinna byc zapieta?
        • asiu_3 Re: slub cywilny 03.09.11, 23:35
          O. A ja sie zapatrzylam na pania i tego nawet nie zarejestrowalam. Razi mnie tez przypinanie kwiatow do kieszonki zamiast do butonierki.
        • akle2 Re: slub cywilny 04.09.11, 03:48
          Może był zestresowany :P
        • silic Re: slub cywilny 04.09.11, 10:39
          Tych "koleżków" też byś fachowo poinstruował ?

https://www.pg.ru/dogs/gif/reserv03.jpg
          • soulshunter Re: slub cywilny 04.09.11, 18:04
            dwoch jak widac jest kulturalnych wiec ich nie trzeba.
      • disa Re: slub cywilny 04.09.11, 08:47
        pięknie wyglądałaś ;]
    • hambak_meri Re: slub cywilny 03.09.11, 23:56
      Ja w o takiej:
      allegro.pl/suknia-srebrna-chinska-nowa-085-m-i1796656641.html (moja była zielona i wyprasowana:P)
      • beverly1985 Re: slub cywilny 04.09.11, 09:39
        zartujesz, prawda?
      • karoll_p Re: slub cywilny 04.09.11, 11:12
        Ja miałam podobną, przywiozłam sobie z Hongkongu. Biały jedwab, chińskie pałeczki we włosach. Czad :)
        • hambak_meri Re: slub cywilny 04.09.11, 11:15
          ja podobnie, ale pałeczek nie miałam. Sądzę, że to bardzo wdzięczny strój, choć może nie do końca tradycyjny u nas;-)
    • mirtillo25 Re: slub cywilny 04.09.11, 17:39
      Ja brałam tylko ślub cywilny. Ubrałam klasyczną śnieżnobiałą suknię ślubną (z gorsetem, koszem), a do tego delikatny welon. Do tego dobrałam sobie 3 świadkowe i 3 świadków. Świadkowe ubrane były w te same sukienki. Na ślubie możesz mieć dowolną liczbę świadków :)

BIAŁA SUKNIA symbolizuje czystość, a i tak zakłada ją jakieś 98% procent katoliczek niedziewic lub niepanien. Więc dlaczego ja, niewierząca, mam sobie odmawiać przyjemności? ;)
      Pamiętaj, że TO JEST TWÓJ DZIEŃ, więc ubierz to, CO SIĘ TOBIE PODOBA, a nie to, co ubrałyby zawistne koleżanki lub zniesmaczone babcie. Nawet jeśli ubierzesz się skromnie, to i tak znajdzie się jakaś jędza, która Cię obgada. Moje "wierzące" koleżanki myślały, że będę miała nudny ślub cywilny, czyli malutką i skromną uroczystość. A tutaj szok.
      Oczywiście wszystko zależy od tego, czy macie do czynienia ze starymi urzędniczkami czy z młodymi (postępowymi).
      Mój ślub odbył się w USC, który znajdował się (w tamtym czasie) w przepięknym pałacu. Salę przystroiliśmy kwiatami, a podczas ceremonii w tle leciały nasze ulubione romantyczne piosenki. Wybraliśmy spokojne utwory w języku angielskim, żeby nie zakłócały słów urzędniczki ;) Po ceremonii poczęstowano nas szampanem. Całość trwała ok. 40 minut.
      Pod wejściem czekał na nas saksofonista i karoca (niespodzianka od mojego męża). Przejechaliśmy się jak królewska para po mieście (a za nami szereg aut) i dalej wio na salę weselną :) Na wesele zaprosiliśmy 120 osób.
      Uważam, że mój ślub wyglądał lepiej niż niektóre nudne i smętne śluby kościelne.

• asiu_3 Re: slub cywilny 04.09.11, 18:00
        Z calym szacunkiem, ale takiego slubu jak Twoj nie chcialabym miec. To zupelnie nie moja bajka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka