Dodaj do ulubionych

Ku pokrzepieniu serc

14.10.11, 16:23
film.gazeta.pl/film/10,28313,10320115,_Baby_sa_jakies_inne_.html
A tu niektóre z refleksji recenzujących film:

"I faktycznie - baby są jakieś inne. "Niby słabsze, niby głupsze, niby oderwane od ziemi, a
jednak uporczywie wiodące w codzienności prym"

"Kobiety, na pozór istoty irracjonalne, dobrze wiedzą, czego chcą - pełnej władzy nad mężczyznami, którym tylko się wydaje, że jeszcze coś od nich zależy"

"my, faceci, jesteśmy kompletnie beznadziejni" - mówił Robert Więckiewicz

"totalna wiwisekcja relacji męsko-damskich, z których wyłania się porażający obraz mężczyzn, jako tych dociśniętych obcasem do podłogi" .

Pójdziecie "baby"? Recenzenci, sami faceci, ogólnie sceptycznie się wyrażają n/t.. Ale chyba zobaczyć warto, zwłaszcza że film aspiruje do miana współczesnej "Seksmisji". Wypadałoby mieć własne zdanie.
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Ku pokrzepieniu serc 14.10.11, 16:35
      Nie bardzo sobie wyobrażam jak taki film może aspirować do miana seksmisji?
      Przecież seksmisja nie była o kobietach, mężczyznach i stosunkach pomiędzy płciami. Nie ma żadnego związku.
      A w nowym filmie Koterskiego spodziewam się usłyszeć mnóstwo komunałów, starych kawałów i frustracji.
      Nuda.
      • szanim Re: Ku pokrzepieniu serc 14.10.11, 17:24
        zwiazek jest jeden i drugi jest szowinistyczny - nie ogladam takich gówien bo chce miec inna wizje kobiet
    • six_a Re: Ku pokrzepieniu serc 14.10.11, 17:15
      na mnie prosz nie liczyć. na żadne "wypadałoby" dystrybutor mię nie weźmie;)

forum.gazeta.pl/forum/w,16,129127584,129127584,baby_sa_jakies_inne.html
    • kitek_maly Re: Ku pokrzepieniu serc 14.10.11, 18:00
      Ale chyba zobaczyć warto, zwłaszcza że film aspiruje do miana współczesnej
      > "Seksmisji".

Samo to stwierdzenie to antyreklama.
      A dorzucając jeszcze zwiastun, w którym głównie słychać ksero dialogów z Dnia Świra i wulgaryzmy = not interested.
    • wersja_robocza Re: Ku pokrzepieniu serc 14.10.11, 18:07
      Szczerze wątpię, bym poszła na to do kina. Zamiast tego można sobie poczytać niektórych forumowiczów.
      Może nawet sam Koterski to robił.:>
    • maitresse.d.un.francais aspiruje??? 14.10.11, 21:06
      bo media tak mówią, co chwila się okazuje, że coś pretenduje do miana współczesnego [tu cytat kulturowy], że X to polska [tu nazwisko znanej gwiazdy hollywoodzkiej] i tego typu upiorne wtórności.

Nieeee, nie będę wydawać pieniędzy na kolejny film "Koterski o sobie samym dla potomności".

A Michał jak tam? Tatuńcio przeznaczył dla niego rolę?
    • eat.clitoristwood A ja... 14.10.11, 21:11
      słysząc nazwisko Koterski automatycznie myślę o:

https://www.przyjacielebb.bielsko.pl/images/stories/FOTO_OSOBY/CZLONKOWIE_HONOROWI/M_Koterbska_2.jpg
      • anyx27 Re: A ja... 14.10.11, 22:11
        eat.clitoristwood napisał:

> słysząc nazwisko Koterski automatycznie myślę o:

???? O p. Koterbskiej? A co ona ma z nim wspólnego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka