Dodaj do ulubionych

Grecka wyprzedaż

27.10.11, 11:12
www.obserwatorfinansowy.pl/2011/10/04/grecja-prywatyzacja-masowa-sprzedaz-50-mld-dol-w-piec-lat/
ciekawy artykuł, toż to nic innego jak ekonomiczny kolonializm XXI, bo jak inaczej nazwać kraj w którym cały przemysł, sektor usług, gazociągi, poczta, banki, dosłownie wszystko jest (albo niedługo będzie) w rękach zagranicznych korporacji?

Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Grecka wyprzedaż 28.10.11, 10:51
      jakąś różnicę ci sprawia, czy pensję im płaci grek czy hiszpan albo amerykanin?
      to jakaś różnica, czy leżak plażowyy wyprodukowany w bangladeszu czy w chinach??

przyznaj się janek, zazdrościsz, bo gdybyś miał kasę, to byś sam pół grecji kupił, co?
    • 0ffka Re: Grecka wyprzedaż 08.11.11, 11:22
      Żal mi Greków!
      Wszystkie państwowe media w UE twierdzą, twierdziły, że Grecy sami sobie zasłużyli na kryzys a mi coś tutaj nie gra i śmierdzi... Głupio to pisać, ale dobrze, że to nie dotknęło Polski...
    • mediator.org Re: Grecka wyprzedaż 08.11.11, 12:02
      Hus, ale czemu Ty się dziwisz?
      Przecież dziś tak wygląda podbój danego kraju - grzecznie, w białych rękawiczkach dobierzemy się wam do........
      Zobacz co się stało z Papandeu - odsunęli go.
      A dlaczego? Bo dla banków (nie napisze już inaczej, bo to w końcu forum Gazety ;) )
      najgorsze rozwiązanie jakie może być to gdy mówisz - nic już od was nie chcę.
      Płać, marne grosze, ale płać, zadłużaj się jeszcze bardziej, wchodź nam do kieszeni.
      Rób cokolwiek. ale z nami.
      Żenada.
      Szkoda nawet komentować.
    • jan_hus_na_stosie2 Przeczytajcie, dobry tekst 08.11.11, 14:11
      kontrowersje.net/tresc/co_laczy_stara_kociebowska_z_grecja_i_rate_we_franku_ze_strefa_euro
      • mediator.org Re: Przeczytajcie, dobry tekst 09.11.11, 09:10
        Z humorem i w sposób przystępny opisana spirala zadłużenia.
        Bardzo dobre.
        Najważniejsze - bierz, jak najwięcej, wciągaj w zadłużenie innych,
        ale niech nie przyjdzie ci do głowy nagle przestać.
        I dlatego Papandreu musiał odejść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka