Dodaj do ulubionych

Nietrafione prezenty

05.01.12, 17:38
Lista gwiazdkowych prezentów od teściowej:
- śmierdzące coś po goleniu dla synka,
- koszmarna nocna koszula dla mnie ( sypiam w pidżamie),
- chińska podróbka pudru znanej firmy dla mojej matki,
- zestaw do makijażu dla 10-letniej wnuczki !!! ( dziecko nie omieszkało go wypróbować, co skończyło się wysypką utrzymującą się do dziś - pewnie też od Chińczyka),

I tak rok w rok...
Obserwuj wątek
    • lospecchio Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 17:47
      indifferentattitude napisała:

> Lista gwiazdkowych prezentów od teściowej:
      > - śmierdzące coś po goleniu dla synka,
      > - koszmarna nocna koszula dla mnie ( sypiam w pidżamie),
      [...]> I tak rok w rok...

A dlaczego nie spróbujecie zrobić teściowej odpowiednio wcześniej listy pożądanych przez każdego prezentów , oczywiscie nie jakich wymyślnych , żeby nie było wątów, żeby wiedziala co kupić każdemu!???
      • maitresse.d.un.francais Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 17:57
        A dlaczego nie spróbujecie zrobić teściowej odpowiednio wcześniej listy pożądanych przez każdego prezentów , oczywiscie nie jakich wymyślnych , żeby nie było wątów, żeby wiedziala co kupić każdemu!???

Problem w tym, że lista musiałaby być zbyt precyzyjna.

Coś po goleniu - marki takiej, takiej lub takiej, od .... zł.

Piżama - w kolorze takim, z materiału takiego etc.

Najlepiej byłoby wziąć gotówkę od ofiarodawców i kupić sobie samemu. Oczywiście nie oszukiwać i nie używać przed Gwiazdką. Ja tak robię. :-P
        • lospecchio Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:53
          maitresse.d.un.francais napisała:

> Problem w tym, że lista musiałaby być zbyt precyzyjna.
          > Coś po goleniu - marki takiej, takiej lub takiej, od .... zł

To nie jest dzsiaj wielki problem, skomplikowany problem taka lista, myślę.
          Poza tym, można wysłać teściową z listą, żeby ułatwić jej i sobie zadanie do konkretnego sklepu, do Rossmana, drogerii Natura, czy gdzieś jeszcze, tam znadziej się coś miłego dla każdego. A rzeczy cięższej wagi typu piżama, kazać kupować komuś innemu, albo Twoim sposobem, , też myśle to najlepszy sposób, wziąwszy gotówkę od innych ofiarodawców kupić sobie samu.
    • soulshunter Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:19
      nierozumię, nie masz kosza do smieci w domu i dlatego tak przezywasz czy jak?
      • indifferentattitude Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:34
        Ja wiem czy przeżywam? Po prostu wkurza mnie, bo wręcza wszystko z taką miną, jakby dawała czek na milion dolców.
        • soulshunter Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:35
          to idziesz do kuchni bierzesz kosz na smieci i z taka sama mina tam wszystko wrzucasz.
          • indifferentattitude Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:39
            Niestety( a raczej na szczęście ) nie mieszkam z wiedźmą i nie będę mieć tej satysfakcji, że zobaczy moją minę podczas wyrzucania suvenirów:)
            • soulshunter Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:41
              to spakuj i dasz jej na gwiazdke w przyszlym roku. Powinna sie ucieszyc.
            • mumia_ramzesa Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:41
              Jestes pewna, ze to ze zlej woli kupuje takie prezenty?
              • indifferentattitude Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:46
                Może nie tyle ze złej woli, co z nieprawdopodobnej chytrości. To istny Harpagon w spódnicy! Tylko dlaczego po prostu nie kupi dziecku jakichś słodyczy zamiast tych wszystkich bubli? Ja mam wrażenie, ze próbuje zrobić ze mnie idiotkę, że może pomyślę, iż np. te kosmetyki są rzeczywiście markowe. A to jedza! No to się pożaliłam...
                • doral2 Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:51
                  bo byś zrzędziła, że dziecku się od słodyczy zęby psują i dupa rośnie.
                  i wolałabyś mandarynki.
                  swoją drogą, ciekawam czy TWÓJ prezent dla teściowej był bardziej trafiony...
                  czy przypadkiem teściowa po waszym wyjściu nie wrzuciła go do kosza na śmieci, albo nie przekazała dalej?
                • mumia_ramzesa Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:52
                  To popros, zeby nie kupowala zadnych kosmetykow itp. (powod: dziecko dostalo uczulenia, nie uzywacie niesprawdzonych produktow) tylko np. ksiazki, slodycze.
                  • lacido Re: Nietrafione prezenty 07.01.12, 22:17
                    po tym jak usłyszałam jak syn kuzynki traktuje książki stwierdziłam że to też ryzykowny pomysł ;/
            • amanda-lear Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:44
              czemu z wiedzma?
              poza tym byc moze ja po prostu nie stac na lepsze prezenty
              kup swinke skarbonke i wprowadz zwyczaj dorzucania sie do wakacji moze te 100 dorzuci zamiast wydawac na koszmarki:)
        • doral2 Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:45

> Ja wiem czy przeżywam? Po prostu wkurza mnie, bo wręcza wszystko z taką miną, j
          > akby dawała czek na milion dolców..."

a pomyślałaś jaką część swojej (zapewne skromnej) emerytury wydala na te rzeczy?
          a pomyślałaś o tym, że być może na droższe rzeczy jej nie stać?
          a pomyślałaś o tym, że być może teściowa nie wie, że sypiasz w piżamie i nie sądziła że zapach kosmetyku może się wam nie podobać, bo jej się akurat podobał?
          a pomyślałaś o tym, że być może zestaw kosmetyków dla dziecka bardzo dziecko ucieszył? a że wysypka, no to cóż, teściowa zapewne nie miała na celu jej spowodowania.
          a pomyślałaś o tym, że być może teściowa poświęciła sporo czasu, by te rzeczy wybrać DLA WAS SPECJALNIE??

czasami warto zobaczyć daną sytuację z pozycji drugiej strony, a nie tylko z pozycji swojego, zadartego do góry nosa.
          • soulshunter Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:50
            a pomyslalas ze tesciowa moglaby spytac autorki co dziecko chcialoby dostac i proporcjonalnie do dysponowanych srodkow zrobic odpowiedni prezent. No, pomyslalas?
            • mumia_ramzesa Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:55
              Moze chciala zrobic niespodzianke?
              Moze nie dostala zadnych sygnalow,ze kupuje nietrafione prezenty?
              • soulshunter Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:59
                no wybacz, puder dla dziecka? Chyba ze dziecko ma 17 lat.
                • mumia_ramzesa Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 19:02
                  Moze babcia juz slabo kojarzy? A moze myslala, ze to dla lalek?
                  • soulshunter Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 19:08
                    albo bravo girl przeczytala w poczekalni do lekarza
                  • indifferentattitude Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 19:09
                    mumia_ramzesa napisała:

> Moze babcia juz slabo kojarzy? A moze myslala, ze to dla lalek?

:):):)
                • lacido Re: Nietrafione prezenty 07.01.12, 22:18
                  co Ty wiesz o dzieciach ;)
            • lospecchio Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 18:57
              Brak komunikacji po obu stronach, nie zdaje się obie panie lubią się tylko od święta , a i to chyba wątpliwe.
          • indifferentattitude Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 19:08
            doral2 napisała:

> indifferentattitude napisała:
            >
            > > Ja wiem czy przeżywam? Po prostu wkurza mnie, bo wręcza wszystko z taką m
            > iną, j
            > > akby dawała czek na milion dolców..."
            >
            > a pomyślałaś jaką część swojej (zapewne skromnej) emerytury wydala na te rzeczy
            > ?
            A to mnie rozbawiłaś:):):)
            > a pomyślałaś o tym, że być może na droższe rzeczy jej nie stać?
            j.w:)
            > a pomyślałaś o tym, że być może teściowa nie wie, że sypiasz w piżamie i nie są
            > dziła że zapach kosmetyku może się wam nie podobać, bo jej się akurat podobał?
            Szkoda, że sama zaopatruje się w pachnidła w zupełnie innych sklepach
            > a pomyślałaś o tym, że być może zestaw kosmetyków dla dziecka bardzo dziecko uc
            > ieszył? a że wysypka, no to cóż, teściowa zapewne nie miała na celu jej spowod
            > owania.
            W tym wieku powinno się mieć troche więcej wyobraźni, niż rzeczone dziecko
            > a pomyślałaś o tym, że być może teściowa poświęciła sporo czasu, by te rzeczy w
            > ybrać DLA WAS SPECJALNIE??
            Z pewnością, przecież są bardzo wyszukane:)
            >
            > czasami warto zobaczyć daną sytuację z pozycji drugiej strony, a nie tylko z po
            > zycji swojego, zadartego do góry nosa.

Ta ostatnia rada całkiem do rzeczy, szkoda tylko, że sama nie bierzesz jej sobie do serca.

• mumia_ramzesa Re: Nietrafione prezenty 05.01.12, 19:15
              > W tym wieku powinno się mieć troche więcej wyobraźni, niż rzeczone dziecko

Ale to Twoje dziecko i Ty powinnas zapobiec mazaniu sie kosmetykami (swoja droga od markowych kosmetykow tez mogla dostac wysypki, bo skora dziecka jest b. wrazliwa).
              Powiedz jej, ze moze sobie malowac lalki a nie siebie.
    • ala-zonka Re: Nietrafione prezenty 07.01.12, 22:08
      Ja dostalam od chlopaka bardzo nie trafiony prezent!! (oprocz innych rzecz jasna)

Dostala rozge z karteczka z napisem "dla niegrzecznej". A prezent otwarlam jak wszyscy - przed wigilia - przy calej rodzinie. Strasznie najadlam sie wstydu.

Jestem teraz strasznie wkurzona...
    • lacido Re: Nietrafione prezenty 07.01.12, 22:14

> - zestaw do makijażu dla 10-letniej wnuczki !!!

to późnawo, znajomej córka dostała taki na 4 urodziny :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka