Dodaj do ulubionych

Multitasking niejako dosłownie

13.01.12, 09:43
Ile okienek na raz macie otwartych? W pracy jestem minimalistą, znaczy niepotrzebne w danej chwili zamykam. A w domu właściwie poza trzema, pięcioma oknami przeglądarki też nie mam więcej.

Temat jak najbardziej stosowny bo kobiety, jak wiadomo, genetycznie predestynowane są. :)
Obserwuj wątek
    • a_nonima Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 09:45
      Teraz mam trzy okna otwarte. Czasami miewam otwartych 5.
      za to na pulpicie 100 folderów i wszystkie potrzebne.
      • eat.clitoristwood Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 09:55
        a_nonima napisała:

> (...) za to na pulpicie 100 folderów i wszystkie potrzebne.

Rozumiem, że pracujesz (jeżeli to komputer służbowy) na profilu lokalnym.

U mnie w pracy pewna panienka skopiowała sobie ok. 4 GB wydziałowego katalogu na desktop ("żeby poćwiczyć a niczego nie zepsuć") i była bardzo zdziwiona, że nie mogła się potem porządnie zameldować w domenie. :)
    • salma75 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 09:45
      23 okienka :). Ale to w jednym obszarze roboczym. A te aktywne mam w tej chwili 3 :D.
      • senseiek uwielbiam programowac interface'y uzytkownika.. :P 13.01.12, 11:43
        > 23 okienka :). Ale to w jednym obszarze roboczym. A te aktywne mam w tej chwili
        > 3 :D.

Aktywne okienko moze byc tylko jedno kochana.. :P

Aktywne okienko i jego aktywna kontrolka otrzymuje keyboard input eventy. Ktore aplikacja analizuje i interpretuje w zaleznosci od rodzaju kontrolki.

W przeciwienstwie do wiekszosci programistow uwielbiam programowac interface'y uzytkownika.. :P

Poza tym autorka watku sie pomylila- bo w systemie sa dziesiatki procesow, a kazdy proces ma kilka/nascie watkow, kazdy oznacza inna rownolegle obslugiwana operacje. Jesli proces otworzy okienko to staje sie aplikacja, i tylko te autorka policzyla. A zapomniala/nie wiedziala o dziesiatkach innych, tych ktore nie posiadaja zadnych okienek.
        Aplikacje te ktore otwieraja okienka w 99% przypadkach nie wykorzystuja procesora, bo one czekaja na event od uzytkownika. Eventy - wcisnienie klawisza, puszczenie klawisza, poruszenie myszka, wcisniecie/puszczenie klawisza myszki. Dopiero jak uzytkownik spowoduje event to aplikacja zaczyna uzywac procesor i wykonywac operacje przypisana do kontrolki w ktorej kliknal.

To jest moja aplikacja ktora napisalem tydzien temu do wyswietlania uruchomionych procesow, ogladania ich modulow (czyli bibliotek linkowalnych DLL), wyszukiwania w nich danych, pokazywania ktore moduly sa uzywane w ktorych procesach. wyszukiwania informacji o module w google (wystarczy wcisnac prawym przyciskiem myszki na np. user32.dll i dac "search in google" i wyswietlana jest strona dotyczaca tego modulu) itd itp.
        files.trueart.pl/ShowProcess_2.png
        https://files.trueart.pl/ShowProcess_2.png
        • koham.mihnika.copyright jest jeszcze task manager i process explorer 13.01.12, 11:47
          i dlaczego twoj jest lepszy?
          • senseiek Re: jest jeszcze task manager i process explorer 13.01.12, 11:59
            > jest jeszcze task manager i process explorer
            > i dlaczego twoj jest lepszy?

Bo jest moj ;)

Moge dodawac dowolne funkcje do niego kiedy mi sie tylko spodoba.

Zreszta dalem Ci juz przyklad- szukanie informacji w necie o kliknietym module. Nie trzeba nic kopiowac, wklejac, przepisywac nazwy, po prostu klik i juz czytasz o nim..

Jest juz prawie skonczony modul do szukania ciagow tekstowych w procesach. Klikajac w glownym oknie dajesz "Search" i przeszukuje wszystkie procesy, wszystkie moduly, czyta calosc pamieci modulu w poszukiwaniu ciagu.
            Klik na proces i to samo tylko dla tego procesu.
            Klik na modul i to samo tylko dla tego modulu.

Czyli odnalezienie key-loggera sprowadza sie do wstukania SetWindowsHook w wyszukiwarce i poda ktory proces, ktory modul, pod jakim offsetem ma uzyta funkcje instalacji hooka (byc moze keyboardowego).

W przyszlym tygodniu bede dodawal Edit Hex do opcji na module, i bedzie mozna ogladac je w formie szesnastkowej i ASCII, i zmieniac zawartosc.
            • koham.mihnika.copyright uwiodles mnie, jak juz skonczysz 13.01.12, 12:28
              to wyslij w zalaczeniu na adres gazety. obiecuje nie przysylac pieniedzy ;-{)
        • six_a Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 11:48
          no nareszcie przyszedł regularny nerd i zrobił wykład :D
          • senseiek Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:38
            > no nareszcie przyszedł regularny nerd i zrobił wykład :D

wg wiki nie moge byc nerdem ;P
            pl.wikipedia.org/wiki/Nerd
            "Introwertycy, nie utrzymują stosunków towarzyskich i nie dbają o formę fizyczną."

A ja chodze do klubow i dyskotek ze 100 razy w roku (czerwiec-sierpien - codziennie), chyba wiecej niz najwieksi playboye jakich znam.
            Do tego calymi dniami cwicze ;)
            • czadroman Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 21:25
              ... i programuję interfejsy użytkownika
        • six_a Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 11:52
          tajne konto bankowe kuuuuśwa, no nie takie tajne usz:)
          • senseiek Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:00
            > tajne konto bankowe kuuuuśwa, no nie takie tajne usz:)

:D :D :D
        • wez_sie jakbym byl dziewczynom, 13.01.12, 11:57
          to juz mialbym mokro po takim wywodzie. serjo.
        • six_a Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:01
          e, miszczu, a jaki rank w te literaki?
          hahahahahha
          • senseiek Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:40
            > e, miszczu, a jaki rank w te literaki?
            > hahahahahha

Moj rekord to bylo 1950 rank.. :)
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:01

> To jest moja aplikacja ktora napisalem tydzien temu do wyswietlania uruchomiony
          > ch procesow, ogladania ich modulow (czyli bibliotek linkowalnych DLL), wyszukiw
          > ania w nich danych, pokazywania ktore moduly sa uzywane w ktorych procesach. wy
          > szukiwania informacji o module w google (wystarczy wcisnac prawym przyciskiem m
          > yszki na np. user32.dll i dac "search in google" i wyswietlana jest strona doty
          > czaca tego modulu) itd itp.

Zgodzisz się chyba że "zwykłym ludziom" jest to zbędne.
          Btw. orientuje się ktoś czy w okienkowych dystrybucjach linuxa jest wyszukiwarka plików która "zagląda" do ich wnętrza? Czyli wyszukuje po treści?
          • senseiek Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:07
            > Zgodzisz się chyba że "zwykłym ludziom" jest to zbędne.

Jak ma sie wirusa albo key-logger to wypadalo by go znalezc, jesli programy antywirusowe nie potrafia tego automatycznie (bo one uzywaja bazy danych znanych im wirusow)..

> Btw. orientuje się ktoś czy w okienkowych dystrybucjach linuxa jest wyszukiwark
            > a plików która "zagląda" do ich wnętrza? Czyli wyszukuje po treści?

Wpisz w google "hex editor linux"
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:12

> Wpisz w google "hex editor linux"

Wolne żarty :D
              Ja chcę aby taka wyszukiwarka mi kawałek tekstu w skoroszycie, albo w pliku tekstowym i załączniku poczty znalazł a nie wartość hex. Chyba w tym miejscu windows mocno prowadzi.
              • senseiek Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:19
                > > Wpisz w google "hex editor linux"
                >
                > Wolne żarty :D
                > Ja chcę aby taka wyszukiwarka mi kawałek tekstu w skoroszycie, albo w pliku tek
                > stowym i załączniku poczty znalazł a nie wartość hex. Chyba w tym miejscu windo
                > ws mocno prowadzi.

Przeciez moduly sa binarne, one tam nie maja duzo tekstu. Wiec skopiowanie ich zawartosci jak leci do pliku tekstowego wygladaloby jak stado smieci- albo znaczkow ?? znaczacych, ze edytor tekstu nie rozpoznal znaku..

Edytory hex zwykle po lewej maja hex, a po prawej ASCII.

No chyba ze mowisz o wyszukiwarce szukajacej plikow na dysku?

BTW, szukanie w zalacznikach do maili od razu mozesz sobie odpuscic - one sa kodowane specjalnymi internet-friendly metodami np. base64, ktore umozliwiaja przeslanie danych w ASCII (7 bit). No chyba ze zalacznik byl po prostu *.txt (ale .doc , .pdf, j.w. bo one sa binarne)

pl.wikipedia.org/wiki/Base64
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 13:04
              senseiek napisał:

> > Zgodzisz się chyba że "zwykłym ludziom" jest to zbędne.
              >
              > Jak ma sie wirusa albo key-logger to wypadalo by go znalezc, jesli programy ant
              > ywirusowe nie potrafia tego automatycznie (bo one uzywaja bazy danych znanych i
              > m wirusow)..

No, ale człowiek musiałby wiedzieć jaka funkcja windowsAPI jest wykorzystywana w keyloggerze, prawda? :)
              • senseiek Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 13:21
                > No, ale człowiek musiałby wiedzieć jaka funkcja windowsAPI jest wykorzystywana
                > w keyloggerze, prawda? :)

Przeciez ja podalem w tekscie co wyciales :P

Mogla by byc opcja "Search keylogger".
                • senseiek Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 13:22
                  tzn w tym
                  forum.gazeta.pl/forum/w,16,132338359,132343301,Re_jest_jeszcze_task_manager_i_process_explorer.html
          • eat.clitoristwood Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 12:08
            g.r.a.f.z.e.r.o napisał:
            > Btw. orientuje się ktoś czy w okienkowych dystrybucjach linuxa jest wyszukiwark
            > a plików która "zagląda" do ich wnętrza? Czyli wyszukuje po treści?

Zuzka na pewno.
        • salma75 Re: uwielbiam programowac interface'y uzytkownika 13.01.12, 13:33
          Aha.
        • czadroman najciekawsze do programowania są 13.01.12, 18:29
          mindstorms.lego.com/en-us/Default.aspx
    • six_a Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 09:46
      osiem programów, dwie przeglądarki, a na nich zakładki jeszcze...
      styl rokokowy
      • simply_z Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 09:57
        8:)
        w tym 4 robocze
        • wez_sie Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:08
          ty to jeszcze nigdy sie nie wpisalas poprawnie na forum.
          naprawde jestes tak nierozgarnieta?
          • simply_z Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:13
            chlopie ,wytlumacz mi po jakiego ch .. mam sie wpisywac w jakies drzewko?
            nie wiem jakis odgorny prikaz?
            • six_a Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:23
              no ja na ten przykład zawsze myślę, że to do mnie, a potem się okazuje, że niekoniecznie, i ja płaczę z tej okazji.
              poważnie.
              • simply_z Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:27
                no ja nie wiem ,wpisuje sie zawsze po jakiejs osobie ,a ze w miedzyczasie ktos urzadza sobie offtopy ,to juz nie moj problem:)
                • salma75 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:30
                  To może po prostu klikaj "odpowiedz" przy poście na który odpowiadasz i dopiero wtedy pisz? :)
                  • six_a Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:32
                    taaaaaak, popieram tę panio:)
                • six_a Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:31
                  :) klikaj odpowiedz temu postowi, któremu chcesz odpowiadać, to nie jest kwestia offtopów.
                  • simply_z Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:35
                    oczywiscie z,e tak:) ,nikt mnie nie bedzie zmuszal do tego jak mam odp.
                    • salma75 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:35
                      Ok. To pomęczymy się dalej :).
                      • six_a Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:38
                        co za, kuśwa, ludziska, ja nie mogę.
                        ;)
                      • simply_z Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:39
                        :D i to lubie:)
                      • koham.mihnika.copyright nie boncta drobiazgowe przy piontku 13.01.12, 10:45

• six_a Re: nie boncta drobiazgowe przy piontku 13.01.12, 11:06
                          beńdziemy, bo dzisiaj jest 13 i ktoś musiał mieć pecha;)
                          • koham.mihnika.copyright tja, jak sie komus nie powodzi, to rodzona 13.01.12, 11:24
                            siostra d nie da.
                            no, to Siksinska, mejk maj dej - u nasz jusz łykent.
                            • six_a Re: tja, jak sie komus nie powodzi, to rodzona 13.01.12, 11:45
                              jeeej, zazdraszczam, a my się nawet do środka dnia nie dowlekliśmy.
                              za to dziś sylwester
                              polecam na powtórkę:)
                              www.news.portalisko.pl/news/view/5638/dzi_prawoslawny_sylwester
                    • six_a Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:37
                      matka mówiła, żebyś kupił kiełbasę.

i jak, dobrze?
                      • salma75 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:38
                        Naprawdę 100 folderów jest Ci potrzebne??

Pasi? :)
                      • simply_z Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:38
                        zamojsko?
                        dobra jest
                        • six_a Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:41
                          sorka, to nie do Ciebie.
                          łuuuuuuuuuups
                      • six_a Re: hej tam 13.01.12, 10:40
                        czekam na odpowiedź, porozmawiajmyż:)
            • wez_sie Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:49
              na drzewo malpo
    • wez_sie Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:01
      1. intranet
      2. poczta pracowa
      3. poczta gazetowa i czat z sikso
      4. forum (2 zakladki)
      5. fejsbuk
      6. gadulec
      • six_a Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:29
        zara Ci zamknę tego fejsbuka i tyle:)
        • salma75 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:35
          To tak jakbyś mu tlen odcięła! Nie bąć okrótna!
          • wez_sie Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:45
            eeeeeeee
            srejsbuk jest bo jest
            sie nie jaram
            • salma75 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:50
              wez_sie napisał:

> eeeeeeee
              > srejsbuk jest bo jest
              > sie nie jaram

Jasne. Ale moje zaproszenie na fejsie to odrzuciłeś :(. Co, wywyższamy się??
              • wez_sie Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:59
                fakt, jak na swoj wiek jestem dosc wysoki :)
                przesz tlumaczylem na priwku z tym fejsuniem, prawda?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:11
      Ale mówisz o okienkach w systemie, czy o zakładkach w przeglądarce?

W domu - jedna, dwie gry pełnoekranowe naraz, od 10 do 20 tabów w przeglądarce, player muzyczny.

W pracy - do 20 okien explorera, dwie instancje totalcommandera, 3 programy GIS, poczta, exel, word + programy do wydruku/obróbki pdf.
      Aha - i jeszcze dwa inne komputery na zdalnym pulpicie jednocześnie...

Aha - no i firefox :D

Hmm, coś mi się wydaje że mam kiepską organizację pracy.
      • salma75 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:23
        Nieprawda, bardzo dobrą :).
        U mne też 4 lapki odpalone na dwoje ludzi ;).
        Mam 23 zakładki pod Mozilla, w kolejnym obszarze roboczym Chrome i jakieś 10-15 zakładek, oprócz tego Gimp, Adobe Reader, Libre Office Writer i Calc, Skype, Kadu i poczta firmowa pod Mozilla Thunderbird. I ogarniam to, naprawdę :).
      • eat.clitoristwood Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:27
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:
        > Ale mówisz o okienkach w systemie, czy o zakładkach w przeglądarce?

O jednym i drugim. Zakładki to stosunkowo niedawny wynalazek, kiedyś były osobnymi oknami.

A poza tym musisz mieć sprawną maszynę, skoro się nie wiesza przy takim obciążeniu.

Ja wychodzę z założenia, że i tak nie wepchnę do ryja kurczaka, kiełbasy, pizzy, kartofli i czego tam jeszcze na raz. :)
        • chersona Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 11:12
          eat.clitoristwood napisał:
          > Ja wychodzę z założenia, że i tak nie wepchnę do ryja kurczaka, kiełbasy, pizzy
          > , kartofli i czego tam jeszcze na raz. :)

o, to mówisz eatku, zupełnie jak mój socjolog. Podobno i tu przeprowadzono badania, z których wynika, że przy nastu otwartych w trakcie pracy stronach, inteligencja spada. wyszło im, że o 10%.
          • eat.clitoristwood Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 11:26
            chersona napisała:
            > o, to mówisz eatku, zupełnie jak mój socjolog.

Niezupełnie, Czersłonko, mam dużo przyjemniejszy tembr głosu.

• g.r.a.f.z.e.r.o Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 11:45

>
          > A poza tym musisz mieć sprawną maszynę, skoro się nie wiesza przy takim obciąże
          > niu.

W domu i w pracy taki sam, konfiguracja do gier :D. Sam składałem.
          Tylko muszę lepiej system backupowania przemyśleć.
    • chersona Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:24
      w pracy mam otwarty program, na którym pracuję, ewentualnie dwie, trzy dodatkowe strony, które pomagają wyszukiwać informacje. wszystko dodatkowe otwieramy na chwilę a w momencie wejścia kierowniczki zrzucamy albo zamykamy. w domu też niewiele, ale pamiętaj, że my mamy nadgryzione jabłuszko, więc trochę to inaczej wygląda. jak się zjedzie 4 palcami, to mamy zrzutki niezliczonych stron, które otwierałam to ja, to on.
      czy to prawda, że od pootwieranych bez liku stron komputer może się zawiesić?
      • salma75 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:28
        chersona napisała:

> czy to prawda, że od pootwieranych bez liku stron komputer może się zawiesić?

Może się zawiesić przeglądarka.
    • koham.mihnika.copyright Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 10:43
      generalnie-tylko co mi potrzebne - praca poczta/kalendarz/; oraz organizator pracy. jak trzeba - firefox, acrobat pelny, µ$$oft office; intranet; do zdjeciow Irfanview.
      dom - firefox; streaming radio PR1; poczta co jakis czas; news groups raz dziennie.
      UBOGO.
    • wez_sie tak naprawde to: 13.01.12, 10:50
      kartka i ołówek
      • senseiek Re: tak naprawde to: 13.01.12, 12:53
        > kartka i ołówek

a kalkulator na lekcje majcy?
        i krotkie spodenki na wuef?
        • wez_sie Re: tak naprawde to: 13.01.12, 13:26
          kalku tylko ten z podstawowymi funkcjami, a z wuefu dzisiaj zglosilem niedysponowanie.
          • six_a Re: tak naprawde to: 13.01.12, 13:34
            peemes pewnie?
            :)
            • salma75 Re: tak naprawde to: 13.01.12, 13:39
              Zaraz tam... Nie wyspało się dziecko.
              • wez_sie jak juz musicie wiedziec, 13.01.12, 13:43
                to rano nie moglem zrobic kupy i babcia mi napisala zwolnienie, bo mnie az brzuszek bolal :(((
                (za duzo cukierkurw)
                • salma75 Re: jak juz musicie wiedziec, 13.01.12, 13:46
                  Jak ja byłam malutka i koopy zrobić nie mogłam to dziadzio robił mi rano ciepłą wodę z miodem i cytrynką. Piłam to na czczo i koopka była jak talala. Polecam!
                  • wez_sie Re: jak juz musicie wiedziec, 13.01.12, 13:55
                    a teraz? opowiedz jak teraz, pls
                    • salma75 Re: jak juz musicie wiedziec, 13.01.12, 13:57
                      Teraz nie. Bo dziadzio już nie żyje.
                      • wez_sie klamczucha jestes 13.01.12, 14:01
                        dziewczyny nie robiom kupy i nie puszczajo bakow :/
                        • salma75 Re: klamczucha jestes 13.01.12, 14:10
                          No właśnie piszę, że nie mogłam zrobić!
                          A bąków nie puszczam, one same wylatujo.
                          • wez_sie Re: klamczucha jestes 13.01.12, 14:19
                            i juz wez sie nie czepiaj o tego fejsbuka, bo podobno najwiecej rozwodow jest przez niego
                  • koham.mihnika.copyright i cukierek do buzi bez papierka-pomaga nt 13.01.12, 13:58

• wez_sie odkrochmal sie nt 13.01.12, 14:01

• senseiek Dalej nie mozesz usiasc na tylku po zebraniu? 13.01.12, 14:51
            Dalej nie mozesz usiasc na tylku po zebraniu semestralnym?
            • wez_sie Re: Dalej nie mozesz usiasc na tylku po zebraniu? 13.01.12, 15:10
              usiasc? zwariowales
              musze kleczec na grochu, a jak juz mnie tak boli, ze mdleje, to moge na chwilke w kucki.
              • senseiek Re: Dalej nie mozesz usiasc na tylku po zebraniu? 13.01.12, 15:43
                ohh.. ksiezniczka na ziarku grochu..
    • czadroman porządne kobiety 13.01.12, 11:15
      siedzą na jednym rdzeniu
    • po-trafie Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 12:11
      Ponad 30 zakladek w przegladarce + 11 okienek z roznymi programami.
    • lucky.13 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 20:04
      Najmniej ile się da. To samo z ikonami na pulpicie.
      • eat.clitoristwood Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 20:19
        lucky.13 napisała:
        > Najmniej ile się da. To samo z ikonami na pulpicie.

W pracy mam takich nielicznych minimalistów, z koszem jeno na pulpicie.
        Z tym, że część z nich prawdopodobnie po prostu nie wie, jak umieszczać na nim skróty. :)

Inna rzecz, że dla niektórych komputer jest jedynie narzędziem pracy (nieszczególnie w dodatku lubianym) a w domu nie mają.
        • lucky.13 Re: Multitasking niejako dosłownie 13.01.12, 20:32
          Nie no, ja mam kilka ikon, skróty też, nie tylko kosz.:) Ale wolę magazynować w folderach, niż zaśmiecać pulpit. Mam znajomą, która ma zapełnione 3/4 pulpitu - chore!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka