Dodaj do ulubionych

Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo

IP: *.core.lanet.net.pl 08.06.04, 20:34
przyjazny.
Kraj który popiera rodzinę i ma nad nią pieczę. Kobiety nie muszą pracować zawodowo, nie są wystawione na pokusy tego bezecnego świata. Ich stroje nie wywołują tak potępianego w naszej kulturze zainteresowania - przez nasze feministki nazywane molestowaniem.
Jednym słowem to kraj prorodzinny.
Obserwuj wątek
    • Gość: baba Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.acn.waw.pl 08.06.04, 20:47

Podobno Arabowie lubia kobitki z Europy...
      Zgadzam sie z Toba w calej pelni.Kobieta, jako stworzenie ustepujace
      mezczyznom pod kazdym wzgledem, nadajaca sie glownie do seksu, rodzenia dzieci
      i zajmowania sie domem, nie powinna w ogole wychodzic na ulice, bo zaraz
      narobi jakichs glupstw.Oczywiscie zadnych decyzji tez nie powinna podejmowac,bo
      nie ma o niczym pojecia.
      Nie zawadzi , w trosce o zbawienie jej duszy oczywiscie, obic ja od czasu do
      czasu, jesli z prostej i bogobojnej drogi zejdzie i osmieli sie myslec inaczej
      niz maz.
      Wlasciwie to nie wiem, po co za Polaka wychodzilam :-(
      Zaden Arab przeciez rozwodki nie wezmie...
      • viper39 Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo 08.06.04, 20:56
        Gość portalu: baba napisał(a):
        > Podobno Arabowie lubia kobitki z Europy...
        > Zgadzam sie z Toba w calej pelni.Kobieta, jako stworzenie ustepujace
        > mezczyznom pod kazdym wzgledem, nadajaca sie glownie do seksu, rodzenia dzieci
        > i zajmowania sie domem, nie powinna w ogole wychodzic na ulice, bo zaraz
        > narobi jakichs glupstw.Oczywiscie zadnych decyzji tez nie powinna
        podejmowac,bo nie ma o niczym pojecia.
        > Nie zawadzi , w trosce o zbawienie jej duszy oczywiscie, obic ja od czasu do
        > czasu, jesli z prostej i bogobojnej drogi zejdzie i osmieli sie myslec
        inaczej niz maz.
        > Wlasciwie to nie wiem, po co za Polaka wychodzilam :-(
        > Zaden Arab przeciez rozwodki nie wezmie...

babo wspanialy sarkazm, super, ale nalezalo sie tej idiotce ...
        a pozniej placze sa i artykuly w gazetach jak to maz kochany ja pobil i z domu
        wyrzucil... i dobrze takim co za arabow wychodza.. niech cierpia glupota na
        poczatku nie boli...hehehe
        • Gość: danusiuniewierzę Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.core.lanet.net.pl 08.06.04, 21:14
          "ale nalezalo sie tej idiotce ..."

bo kobiety wychowane w tej wynaturzonej już "kulturze" europejskiej nie potrafia docenić relacji miedzy kobietą a mężczyzną w kulturze orientu, magrebu - kulturze pielęgnowanej od wielu tysięcy lat.
          • Gość: melmire Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 08.06.04, 21:16
            Magreb to polnocna Afryka. A nasza kultura (jak i wszystkie inne) maja mniej wiecej taka sama ilosc lat :D
            • Gość: danusiuniewierzę Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.core.lanet.net.pl 08.06.04, 21:39
              "... w kulturze ORIENTU, magrebu."
              Magreb to również kraje arabskie.

"nasza kultura (jak i wszystkie inne) maja mniej wiecej taka sama ilosc lat :D"
              Nie bardzo, gdy na tamtych terenach kilka tyś. lat p.n.e. możemy mówić już urbanizacji, to w Europie ludzie kryli sie po pieczarach.
              • viper39 Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo 08.06.04, 21:53
                Gość portalu: danusiuniewierzę napisał(a):
                > "... w kulturze ORIENTU, magrebu."
                > Magreb to również kraje arabskie.
                >
                > "nasza kultura (jak i wszystkie inne) maja mniej wiecej taka sama ilosc
                lat :D"
                > Nie bardzo, gdy na tamtych terenach kilka tyś. lat p.n.e. możemy mówić już
                urbanizacji, to w Europie ludzie kryli sie po pieczarach.

tak sie zastanawiam jak odpowiedziec na to
                a wiec jesli ktos ma te kulture tak dlugo i po tak dlugim czasie
                bycia "kulturalnym" nadal jest smierdzacym arabem bez edukacji, bijacym oj
                przepraszam "nauczajacym" kobiete kijem oczywiscie aby wiedza szybciej
                wchodzila jak to sie "tankuje" wielblada to smiem twierdzic ze zacofanie
                tamtego regionu siega zenitu w momencie kiedy u nas w "mlodej" kulturze
                europejskiej mamy kryzys zidiocalych intelektualistow lewicujacych ktorym od
                demokracji (a wiec wolnosci slowa i dostepu do wszystkiego co wytworzyl
                czlowiek... itd) przewraca sie w glowie, a glupie idiotki tesknia za batem i
                biciem i ograniczeniami a z drugiej strony inne placza ze maz sie zle do niej
                odezwal, toz wam sie juz w glowach przewraca drogie panie....
                tym ktore tesknia za ta "stara kultura" smierdzaca wielbladem i batem proponuje
                udac sie w dalekie podroze i zostac tam na stale i zapomniec o dobroci
                demokracji (wiadomo ze w glowce tyle sie wyleglo takiej idiotce ile arabowi) bo
                to moze kosztowac wybiciem zebow przez meza, a szpitale sa dla mezczyzn i
                wielbladow a nie dla kobiet
                szczesliwych jazd na wielbladach zycze
                • Gość: danusiuniewierzę Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.core.lanet.net.pl 08.06.04, 22:17
                  Skąd zatem pojawił sie ruch feministyczny i liczne organizacje - bo przecież nie dlatego, że tak wspaniale są traktowane przez mężczyzn w kulturze zachodu.

• Gość: melmire Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 08.06.04, 22:38
                    Tak sie dziwnie sklada ze z tego co wywalczyl feminizm kobiety arabskie jakos nie korzystaja.Ah, zapomnialam, takie sa szczesliwe ze po co im to :D
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a BABO...->Arabia S-ka to kraj dla kobiet..hehehehe 09.06.04, 23:46
          viper39 napisał:

> Gość portalu: baba napisał(a):
          > > Podobno Arabowie lubia kobitki z Europy...
          > > Zgadzam sie z Toba w calej pelni.Kobieta, jako stworzenie ustepujace
          > > mezczyznom pod kazdym wzgledem, nadajaca sie glownie do seksu, rodzenia dz
          > ieci
          > > i zajmowania sie domem, nie powinna w ogole wychodzic na ulice, bo zaraz
          > > narobi jakichs glupstw.Oczywiscie zadnych decyzji tez nie powinna
          > podejmowac,bo nie ma o niczym pojecia.
          > > Nie zawadzi , w trosce o zbawienie jej duszy oczywiscie, obic ja od czasu
          > do
          > > czasu, jesli z prostej i bogobojnej drogi zejdzie i osmieli sie myslec
          > inaczej niz maz.
          > > Wlasciwie to nie wiem, po co za Polaka wychodzilam :-(
          > > Zaden Arab przeciez rozwodki nie wezmie...
          >
          >
          > babo wspanialy sarkazm, super, ale nalezalo sie tej idiotce ...
          > a pozniej placze sa i artykuly w gazetach jak to maz kochany ja pobil i z
          domu
          > wyrzucil... i dobrze takim co za arabow wychodza.. niech cierpia glupota na
          > poczatku nie boli...hehehe
          Także gratuluję trafnej, lapidarnej i celnej odpowiedzi. Sarkazm zapewne
          jest "perłą dla wieprza"....nie wiem....doczytałam tylko do 3-go posta.
      • anahella Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo 09.06.04, 00:20
        Gość portalu: baba napisał(a):

> Zaden Arab przeciez rozwodki nie wezmie...

Wezmie. Zwlaszcza jezeli masz juz syna. No bo jak urodzilas jednego, to mozesz
        narodzic kolejnych. ;)
        • Gość: baba Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.acn.waw.pl 09.06.04, 11:06

Bardzo dziekuje. Naprawde przywrocilas mi chec zycia. Mam DWOCH synow :-)
          Pozdrawiam
    • Gość: danusiuniewierzę Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.core.lanet.net.pl 08.06.04, 21:57
      Jak można nie widzieć tych pozytywnych różnic w statusie kobiet.
      Kobieta zajmująca się ogniskiem domowym, pozbawiona stresów które nękają "wyemancypowane" kobiety w kulturze europejskiej, to spełnienie którego smak może poznać tylko arabka.
      • Gość: melmire Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 08.06.04, 22:06
        Tak, oczywiscie. Zbrodnie "honorowe" tez ma wieksza szanse doswiadczyc (na wlasnej skorze) arabka :D
        Zreszta kraj krajowi nierowny - nie przeszkadzalo by mi byc kobieta na islamskich Malediwach - jest taka dysproporcja plci na korzysc kobiet ze rozwodza sie ile chca i z jakiego powodu chca. Tam to faceci maja stresy :D
        • Gość: danusiuniewierzę Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.core.lanet.net.pl 08.06.04, 22:34
          No cóż
          widzę, że do związku mężczyzna - kobieta podchodzisz merkantylnie.
          Tak rodziny się nie zbuduje.
          • Gość: melmire Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 08.06.04, 22:39
            Wole to ja sie rozwodzic niz "byc rozwodzona". Ten kto nie porzuci w warunkach arabskich, nie porzuci i w polskich. Kwestia osobnicza, nie kulturowa :)

PS moja komorka rodzinna ma sie calkiem calkiem :)
            • Gość: Rocco [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 00:21
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: melmire [...] IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 09.06.04, 00:49
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • balbinia Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo 09.06.04, 23:35

> Jak można nie widzieć tych pozytywnych różnic w statusie kobiet.
        > Kobieta zajmująca się ogniskiem domowym, pozbawiona stresów które
        nękają "wyema
        > ncypowane" kobiety w kulturze europejskiej, to spełnienie którego smak może
        poz
        > nać tylko arabka.

Kobieta w Polsce tez moze zajac sie opieka nad dziecmi, rodzina, gotowaniem.
        MOZE ale NIE musi. I na tym polega roznica. Wnioskuje, ze jestes facetem a
        watek to prowokacja.
        • Gość: danusiuniewierzę Re: balbinia. balbinia. balbinia. :-))) IP: *.core.lanet.net.pl 10.06.04, 19:45
          Ty jedna mnie rozgryzłaś. bb też coś podejrzewała.

Jestem facetem a ten wątek to oczywiście prowokacja. Przyznaję, że robiłem co mogłem, by wczuć się w obrończynię zwyczajów jakie panują w tej kulturze ale było trudno.
          Chciałem też przetestować potencjalnych adwersarzy pod kątem kontrargumentów. Jak widać nie wszyscy, starali się rzeczowo rozmawiać.

Jeżeli ktoś poczuł się moją prowokacją dotknięty, to go przepraszam.

Tym zaś którzy nie potrafią dyskutować dedykuję poniższy tekst:
          -----------
          Lepiej nie odezwać się wcale i wydać się głupim,
          niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
          MARK TWAIN
          • Gość: melmire Re: balbinia. balbinia. balbinia. :-))) IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 10.06.04, 19:50
            Myslisz ze ja sie nabralam? :)
            Lubie dyskusje dla dyskusji, trenuje tak przed weekendem przeznaczonycm na
            nocne rozmowy z kumplami.Z tym ze podczas tych weekendow to ja jestem
            ta "zla" :)
            • Gość: danusiuniewierzę Re: melmire. balbinia. balbinia. balbinia. :-))) IP: *.core.lanet.net.pl 10.06.04, 19:59
              "Lubie dyskusje dla dyskusji"

No to mamy wiele wspólnego. Ja też często prowokuję dyskusję i bronię "przegranej" sprawy.
              Niestety nie wszyscy łapią się na taką konwencję.
              pzdr.
              Ten nick to "alias". Tak naprawde używam innego.
              • Gość: melmire Re: melmire. balbinia. balbinia. balbinia. :-))) IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 10.06.04, 20:02
                Moj rekord dyskusyjnu to poparcie dla kary smierci - malo moj chlopak ze mna
                nie zerwal! Fakt ze nie wszyscy czuja bluesa- a moze po prostu powazniej niz my
                podchodza do pewnych spraw ?
                • Gość: danusiuniewierzę Re: melmire. IP: *.core.lanet.net.pl 10.06.04, 20:16
                  To na których forach się "potykasz" - musze zapamiętać Twój IP :-)))
                  • Gość: melmire Re: melmire. IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 11.06.04, 09:11
                    Ostatnio mniej sie potykam, bo jestem na praktykach i caly czas musze lupac na
                    lewo i prawo czy ktos (czyt.szef nie idzie). Mozesz zapamietac moj nick,
                    praktycznie zawsze mam ten sam :)
                    • Gość: danusiunie wierze Re: melmire. IP: *.core.lanet.net.pl 11.06.04, 22:41
                      W krainie żabich udek ? :-)
    • envi Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo 09.06.04, 00:45
      Ich stroje nie wywołuj
      > ą tak potępianego w naszej kulturze zainteresowania - przez nasze feministki
      na
      > zywane molestowaniem.
      > Jednym słowem to kraj prorodzinny.
      hmm,a ja jednak wolę czasem włożyć kusą mini i bluzkę z dekoltem po pas:)i
      czuję się świetnie:))!a tak w ogóle to skąd pewność że każda kobieta jest
      prorodzinna i marzy o rodzinie?ja nie marzę i moja prorodzinnosc jest zerowa.W
      Arabii Saudyjskiej nie miałabym wyboru,nie byłabym wolna. Tam jeszcze nie
      wpadli na to,he,że kobiety niekoniecznie lubią rodzine,dzieci i nie lubią mini:)
    • Gość: bb Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: 62.87.130.* 09.06.04, 12:32
      Tak czytam ten wątek i sama już nie wiem - Ty na poważnie czy prowokujesz
      zwyczajnie? Bo jeżeli na poważnie, to obawiam się, że zwyczajnie nie wiesz o
      czym piszezsz. Naczytałaś się Baśni z tysiąca i jednej nocy i wydaje Ci się, że
      jest to literatura fachowa opisująca w sposób wyczerpujący i obiektywny kulturę
      Islamu. A to tak nie jest, niestety. Po pierwsze: na tych terenach rzeczywiście
      istniały starożytne cywilizacje, starsze od cywilizacji europejskiej, ale nie
      miały one nic wspólnego z kulturą Islamu. U Arabów jest w tej chwili rok, o ile
      dobrze pamiętam, tysiąc czterysta któryś tam (bo tyle lat ma Islam). Ich
      religia jest zatem na etapie rozwoju odpowiadającym w Chrześcijaństwie
      średniowieczu. No i głębokie średniowiecze tam panuje...
      Czy naprawdę uważasz, że to takie miłe i romantyczne, że się żonę kupuje? I
      można kupic niejedną. Praktyka jest taka, że ci najbogatsi i, paradoksalnie, ci
      najbiedniejsi również, kupują tych żon po kilka: ci najbogatsi - bo ich stać, a
      ci najbiedniejsi - bo trzymają je w namiocikach na pustyni i właściwie niczego
      nie muszą im zapewnić. Zapewne uważasz też, że szalenie dobrze wpływa na
      rodzinę fakt, że w każdej chwili mąż może wyrzucić żonę z domu, pobić ją,
      okaleczyć, a nawet zabić i nic mu za to nie grozi. Podobne uprawnienia mają
      zresztą bracia i ojcowie - to taki miły rodzinny islamski zwyczaj...
      W tak wychwalanej przez ciebie Arabii Saudyjskiej, kobieta nie ma prawa wyjść
      sama z domu, zawsze ktoś z nią musi być, by jej pilnować. Jeśli już kobieta
      wychodzi z domu, to musi być ubrana przepisowo - w czarne (obowiązkowo) szaty z
      zasłoniętą twarzą (w tym kraju nawet oczu nie wolno im pokazywać). Fakty są
      takie, że kobiety nie mają tam żadnych praw. Ani w domu, ani poza domem. Są
      własnością - najpierw ojca, potem męża. Urocze, prawda?
      W ramach uświadomienia ci jak arabowie traktują kobiety opowiem ci jeszcze
      historię, która wydarzyła się właśnie w Arabii Saudyjskiej, w szkole dla
      dziewcząt z internatem. Otóż pewnej nocy wybuchł w tej szkole pożar. Gwałtownie
      wyrwane ze snu dziewczyny w panice zaczęły uciekać, żeby jak najszybciej
      opuścić budynek szkoły. Nie udało im się to jednak, bowiem dyrektor i
      nauczyciele (oczywiście mężczyźni) zamknęli drzwi na klucz. Nie mogli dopuścić,
      żeby dziewczęta wybiegły przed szkołę niekompletnie ubrane i siały w ten sposób
      zgorszenie. Prawie wszystkie zginęły. Nikt za to nie odpowiedział, bo przecież
      zrobili to w obronie moralności...
      Miły kraj, prawda? I jaka kultura!!
      • honeybeam to droga wolna 09.06.04, 13:29
        Skoro tak Ci odpowiada ich system norm, to znajdź sobie jakiegoś "miłego" Araba
        i najlepiej wyjedź do niego, żeby pławić się w tych "rozkoszach". Pamiętaj
        tylko, że masz bilet w jedną stronę, bo różnica między naszą kulturą, a ich
        polega m.in. na tym, że u nas masz wybór...
      • Gość: danusiuniewierze Re: bb. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.core.lanet.net.pl 09.06.04, 23:23
        Baśnie rzeczywiście działają na wyobraźnie ale nie one stanowiły podstawe mojej oceny islamu.
        Piszesz, że bulwersuje Cię fakt, iż w tamtej kulturze kobiety się kupuje. U nas za to kobiety bardzo często same się sprzedają, zawierają swego rodzaju kontrakt, pozorując uczucie bo "luby" jest dziany.
        A czy w naszej kulturze nie istnieje przemoc w rodzinie, kobiety nie są maltretowane, wyrzucane z domu, okaleczane ? Powiesz, że jest prawo, które to ściga. Ale sama Wiesz jak jest ono skuteczne. Tam kobieta drastycznie potraktowana przez męża, zwykle naruszyła od wieków kultywowane obyczaje. U nas wystarczającym powodem jest za zimna zupa !
        Tam mężczyzna ma obowiązek zapewnić swojej żonie [jego własności jak piszesz] byt. Jeżeli tego nie czyni jest karany. A u nas olbrzymie rzesze kobiet próbują dopaść mężów, którzy je zostawili, by łożyli przynajmniej na spłodzone dzieci. Jakie są tego efekty - widać.
        Gdyby prawo u nas na to pozwalało, to nie jeden mężczyzna miał by harem.I znalazły by sie kobiety, które by na to przystały.
        • Gość: melmire Re: bb. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardz IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 09.06.04, 23:30
          czy w naszej kulturze nie istnieje przemoc w rodzinie, kobiety nie są maltret
          > owane, wyrzucane z domu, okaleczane ?
          W naszym SPOLECZENSTWIE te zjawiska istnieja, niestey. Nie ma natomias
          motywacji KULTUROWYCH do nich.

Tam kobieta drastycznie potraktowana prze
          > z męża, zwykle naruszyła od wieków kultywowane obyczaje. U nas wystarczającym
          p
          > owodem jest za zimna zupa !

Wystarczy ze facet cie zgwalci a potem powie ze sama sprowokowalas - i juz od
          wiekow kultywowane zwyczaje naruszone :)

U nas wystarczającym p
          > owodem jest za zimna zupa !

Dwano u nas nie bylas, albo widzialas dziwnych ludzi.

A u nas olbrzymie rzesze kobiet próbują
          > dopaść mężów, którzy je zostawili, by łożyli przynajmniej na spłodzone dzieci

U nich dzieci zostaja przy ojcu, z tego co wiem.

PS. Jezeli mam juz sie koniecznie "sprzedac" - to wole sama wybrac kupca :)
          Fanaberia taka :)

• Gość: danusiuniewierze Re: bb. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardz IP: *.core.lanet.net.pl 09.06.04, 23:36
            "PS. Jezeli mam juz sie koniecznie "sprzedac" - to wole sama wybrac kupca :)
            > Fanaberia taka :)"

Tak tak - to już jeśli chodzi o Ciebie wiem. Starasz się mieć poczucie, że coś od Ciebie zależy. :-)))
            • Gość: melmire Re: bb. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardz IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 10.06.04, 00:06
              A ty nie? Lubisz byc bezwolna, nie miec na nic wplywu? Z jednej strony sytuacja
              komfortowa - zero odpowiedzialnosci za cokolwiek. Z drugiej- brrrrrrrr :)
            • Gość: melmire Re: bb. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardz IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 10.06.04, 00:09
              Dla uscisilenia nie "staram sie miec poczucie" tylko moja zycie i wybory
              naprawde zaleza ode mnie. Chociaz dla ciebie to moze abstrakcja :)
    • balbinia Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo 09.06.04, 23:32

> przyjazny.
      > Kraj który popiera rodzinę i ma nad nią pieczę. Kobiety nie muszą pracować
      zawo
      > dowo, nie są wystawione na pokusy tego bezecnego świata. Ich stroje nie
      wywołuj
      > ą tak potępianego w naszej kulturze zainteresowania - przez nasze feministki
      na
      > zywane molestowaniem.
      > Jednym słowem to kraj prorodzinny.

Szanuje Twoj poglad. Odsylam do Arabow. Czekaja na Ciebie, sa chetni by sie
      Toba zaopiekowac. Nie trac czasu na zycie w naszej wynaturzonej kulturze. ;)

ps. Naleze do tolerancyjnych ludzi, ale zyje w Niemczech, w duzym miescie,
      gdzie na codzien obcuje z Turkami, Arabami, Iranczykami. Bywaja uprzejmi i
      kulturalni, ale daja do zrozumienia na kazdym kroku, ze kobieta jest istota
      glupsza i mniej wartosciowa niz mezczyzna. Wpojono im to od dziecka, a to co
      gleboko zakorzenione trudno wykorzenic. Podobnie, jak przecietny Polak ma
      respekt przed jakimis relikwiami koscielnymi i np nie rzuci na ziemie krzyzem
      Jezusa, nawet jesli jest niewierzacy i niepraktykujacy. To cos, co zostaje
      gdzies tam na dnie nas. Podobnie przecietny Arab; moze sie starac ale i tak
      bedzie swiecie przekonany, ze kobieta to podrzedna istota i tak trzeba ja
      traktowac. Podziwiam Polki, ktore przyjely wyzwanie, by zyc z Arabem i trzymam
      za nie kciuki.
      • Gość: melmire Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 09.06.04, 23:34
        Na pewno nie kazdy Arab, bo niegdy nie ma tak ze kazdy KTOS to COS. Ale
        wystarczajaca ilosc zeby nie pchac sie na sile do Emiratow Arabskich :)
        • Gość: danusiuniewierze Re: melmire. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj IP: *.core.lanet.net.pl 09.06.04, 23:58
          Czym sobie zasłużyłaś, że wcześniej Wielki Kasownik wyciął Ci posta ?
          • Gość: melmire Re: melmire. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 10.06.04, 00:05
            Powiedzialam ze Rocco jest .......hum......narzedziem sluzacym do wbijania
            gwozdzi. Sama sie dziwie ze mi wycieli, tak bardzo staralam sie znalezc
            delikatny epitet :D
            • Gość: danusiuniewierzę Re: melmire. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj IP: *.core.lanet.net.pl 10.06.04, 00:20
              Szkoda, że nie wiem co on napisał, wtedy mógłbym Ci powiedzieć czy się z Tobą zgadzam.
              • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: melmire. Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj 10.06.04, 00:42

> Szkoda, że nie wiem co on napisał, wtedy mógłbym Ci powiedzieć czy się z Tobą
                z
                > gadzam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=13223723&a=13224065
                z oslej wynika, że tyle napisał. Ma tylko jeden post wyciety
                • Gość: danusiuniewierzę Re: p.a.d.a.l.c.o.w.a Arabia Saudyjska to dla IP: *.core.lanet.net.pl 10.06.04, 01:32
                  Interesuje mnie co napisał Rocco a nie melmire.
                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: p.a.d.a.l.c.o.w.a Arabia Saudyjska to dla 10.06.04, 02:11

> Interesuje mnie co napisał Rocco a nie melmire.

A to życzę powodzenia w zaspokojeniu KONKRETNEGO zainteresowania.
                    ---
                    ad.: " interesuje MNIE "
                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: p.a.d.a.l.c.o.w.a Arabia Saudyjska to dla 10.06.04, 02:20

> Interesuje mnie co napisał Rocco a nie melmire.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=13214603&a=13214603
                    dużo i mądrze pisze. Ze juz ne wspomnę, ze pisze Rocco niebanalnie, zupełnie
                    nie rozumiem, dlaczego dużo wypowiedzi twego idola jest na O.Ł.
                    • Gość: danusiuniewierzę Re: p.a.d.a.l.c.o.w.a Arabia Saudyjska to dla IP: *.core.lanet.net.pl 10.06.04, 12:33
                      "zupełnie nie rozumiem, dlaczego.... "

Tak juz teraz będziesz miała częściej - czytaj więcej albo oglądaj, to może da się ten proces spowolnić :-)))
    • bubster Re: Arabia Saudyjska to dla kobiet kraj bardzo 10.06.04, 13:17
      no to jedż tam
      nikt Cię tu zatrzymywał nie będzie...
      • Gość: danusiuniewierzę Kończę ten wątek i dziękuję. IP: *.core.lanet.net.pl 10.06.04, 19:49
        Dlaczego ?

Przeczytaj wyżej > balbinia.balbinia.balbinia
        • Gość: baba Re: Kończę ten wątek i dziękuję. IP: *.acn.waw.pl 10.06.04, 20:50

Czyzbys zmienila zdanie ?
          • Gość: danusiuniewierzę Re: baba . Kończę ten wątek i dziękuję. IP: *.core.lanet.net.pl 11.06.04, 00:50
            Nie - poprostu przeczytaj mojego posta - jest wyżej.

Re: balbinia. balbinia. balbinia :-))) - Gość:danusiuniewierzę 10.06.2004 19:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka