Gość: adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 07:47 Czy osoba niepelnosprawnaruchowo ma szanse na milosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanchet Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 08:39 jak każdy ma szanse na miłość, jak też(również jak kazdy)ma ograniczenia- w przypadku niepelnosprawnych -powodem może być ich izolowanie się od otoczenia, podejrzliwość wobec przyjaznych zachowań innych osób (że niby z litości). Może to banalne-ale dla sensownych ludzi-liczy się najbardziej osobowość, psyche a nie fizis- i tak naprawdę nie jest to prosta sprawa- bo dużo nie potrzeba wysiłku aby być fizycznie atrakcyjnym- co innego błyskotliwość umysłu, Twoje pasje,Twoja wiedza, Twoje miejsce w świecie,Twoje "bycie kimś"- jest tym co nas w ludziach pociąga, jest powodem że o nich myślimy, chcemy z nimi przebywać i rozmawiać-i trudno to osiągnąć-a nie jest tu potrzebna sprawność fizyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asza Re: Nipelnosprawny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 12:49 No pewnie że tak!! Mam niepełnosprawną przyjaciółkę i prowadzi w miarę normalne życie towarzyskie; dwie inne moje znajome miewały regularne romanse (teraz nie mam z Nimi kontaktu) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 14:10 Badzo ale to bardzo(moze za bardzo)chcialbym spotkac na swojej drodze kobiete ktora(w pelni sprawna)by mnie pokochala takim jakim jestem Odpowiedz Link Zgłoś
betty Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 14:13 Jestes niepelnosprawny, tak? A dlaczego zalezy Ci na kobiecie "w pelni sprawnej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:24 betty napisała: > Jestes niepelnosprawny, tak? A dlaczego zalezy Ci na kobiecie "w pelni > sprawnej"? Dobijasz gościa moim zdaniem.Z twojego tekstu wychodzi że nie stać go na zdrową osobę i niech se szuka wśród ułomnych lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Nipelnosprawny 10.06.04, 00:11 Gość portalu: adam napisał(a): > Badzo ale to bardzo(moze za bardzo)chcialbym spotkac na swojej drodze kobiete > ktora(w pelni sprawna)by mnie pokochala takim jakim jestem Coz za egoizm. Sam bedac niepelnosprawny, wykluczacz poznanie osoby niepelnosprawnej a tworzysz podzialy i odrzucasz osoby sprawne inaczej. Twoja postawa nie jest godna pochwaly i wybacz, ale powiem ci prosto: jesli nie spotkales milosci swego zycia, sam jestes za to odpowiedzialny. Nie za to na ile sprawne masz cialo, ale za ulomny sposob myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Nipelnosprawny 10.06.04, 01:00 balbinia napisała: > Coz za egoizm. A ja mysle ze nie o egoizm chodzi, tylko o zwykle zycie. Zamykanie sie w towarzystwie niepelnosprawnych nie jest dobre. Dla ich zdrowia, przede wszystkim psychicznego, wazna jest integracja z pelnosprawnymi. I tym, ktorzy chodza o wlasnych nogach, dobrze widza, slysza, mowia itp. nie wolno oceniac ludzi na wozkach czy z innym uszczerbkiem na zdrowiu. Ja niepelnosprwnych nie rozumiem. Nigdy nie bylam w takiej sytuacji. Ale sadze,ze latwiej sie zyje niepelnosprawnemu ze zdrowa partnerka. Ona moze dac mu nie tylko pomoc ale i sile w rehabilitacji lub chociazby w zatrzymaniu skutkow choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Nipelnosprawny 10.06.04, 01:16 anahella napisała: > balbinia napisała: > > > Coz za egoizm. > > A ja mysle ze nie o egoizm chodzi, tylko o zwykle zycie. Zamykanie sie w > towarzystwie niepelnosprawnych nie jest dobre. Dla ich zdrowia, przede > wszystkim psychicznego, wazna jest integracja z pelnosprawnymi. I tym, ktorzy > chodza o wlasnych nogach, dobrze widza, slysza, mowia itp. nie wolno oceniac > ludzi na wozkach czy z innym uszczerbkiem na zdrowiu. Ja niepelnosprwnych nie > rozumiem. Nigdy nie bylam w takiej sytuacji. Ale sadze,ze latwiej sie zyje > niepelnosprawnemu ze zdrowa partnerka. Ona moze dac mu nie tylko pomoc ale i > sile w rehabilitacji lub chociazby w zatrzymaniu skutkow choroby. > Rozumiem co masz na mysli i przyznaje Ci racje. Piszac "egoizm" mam na mysli pewien rozdzwiek: ktos pisze o prawdziwej milosci i ze jej bardzo pragnie, jednoczesnie zaznaczajac, ze partnerka ma byc zdrowa. Gdyby napisal, ze szuka przyjaciolki, partnerki, ok, zrozumialabym. Ale skoro chodzi o prawdziwa milosc, razi mnie to bablanie a jednoczesnie stawianie jakichs warunkow. Kojarzy mi sie to z "szukam meza, musi byc bogatym brunetem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:25 balbinia napisała: > Coz za egoizm. Sam bedac niepelnosprawny, wykluczacz poznanie osoby > niepelnosprawnej a tworzysz podzialy i odrzucasz osoby sprawne inaczej. Twoja > postawa nie jest godna pochwaly i wybacz, ale powiem ci prosto: jesli nie > spotkales milosci swego zycia, sam jestes za to odpowiedzialny. Nie za to na > ile sprawne masz cialo, ale za ulomny sposob myslenia. Następna sprawna inaczej(umysłowo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johan Bengtson Re: Nipelnosprawny IP: 195.245.217.* 09.06.04, 15:09 > No pewnie że tak!! Mam niepełnosprawną przyjaciółkę i prowadzi w miarę > normalne życie towarzyskie; dwie inne moje znajome miewały regularne romanse Nie dziwi mnie to; znam mężczyzn, których wręcz pociąga niepełnosprawność ruchowa. Można przypuszczać, że istnieją także kobiety o podobnych preferencjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik_a Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 21:19 Johan, a gdzie są tacy mężczyźni...hymm:)? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 08:15 tak?a gdzizie sa takie kobety.?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johan Bengtson Re: Nipelnosprawny IP: *.chello.pl 10.06.04, 21:18 anik, adam: wiem, że istnieją, i co - palcem mam wskazać? Jak? I po co? Pamiętajcie, że osoba niepełnosprawna ruchowo może podobać się nie tylko z racji swojej niepełnosprawności, ale z powodzeniem pomimo niej. I ta druga opcja chyba jest przyjemniejsza dla bezpośrednio zainteresowanych. Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
betty Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 14:08 Z penoscia mniejsza niz "zdrowi" ludzie, dopoki jest traktowana jak przymierajaca roslinka, ktora trzeba sie na okraglo tylko opiekowac i utrzymywac przy zyciu. Niestety ludzie (czasem niewiadomie) tenduja do takiego postrzegania niepelnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Nipelnosprawny 10.06.04, 00:20 betty napisała: > Z penoscia mniejsza niz "zdrowi" ludzie, dopoki jest traktowana jak > przymierajaca roslinka, ktora trzeba sie na okraglo tylko opiekowac i > utrzymywac przy zyciu. Niestety ludzie (czasem niewiadomie) tenduja do takiego > postrzegania niepelnosprawnych. Czesto sami niepelnosprawni traktuja sie jak ofiary losu i oczekuja, aby swiat sie nad nimi uzalal. Na szczescie nie wszyscy. Studiuje z ludzmi glucho- niemymi, niepelnosprawnymi. Sa cudowni. Swoja postawa zyciowa, sposobem myslenia, sila i odwaga. Traktuje ich na rowni, bo nie sa w niczym gorsi od nas, "zdrowych" ludzi, a wrecz czasem bywaja lepsi. Natomiast nie zamierzam uzalac sie nad czlowiekiem prostym i glupim, tylko dlatego, ze ma mniej sprawne cialo. Moze i mnie kiedys dopadnie jakies kalectwo, a starosc na pewno, i nie widze powodu abym miala oczekiwac od swiata, by przychylil mi nieba i uzalal sie nade mna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:27 balbinia napisała: > Czesto sami niepelnosprawni traktuja sie jak ofiary losu i oczekuja, aby swiat > sie nad nimi uzalal. Na szczescie nie wszyscy. Studiuje z ludzmi glucho- > niemymi, niepelnosprawnymi. Sa cudowni. Swoja postawa zyciowa, sposobem > myslenia, sila i odwaga. Traktuje ich na rowni, bo nie sa w niczym gorsi od > nas, "zdrowych" ludzi, a wrecz czasem bywaja lepsi. Natomiast nie zamierzam > uzalac sie nad czlowiekiem prostym i glupim, tylko dlatego, ze ma mniej sprawne > > cialo. Moze i mnie kiedys dopadnie jakies kalectwo, a starosc na pewno, i nie > widze powodu abym miala oczekiwac od swiata, by przychylil mi nieba i uzalal > sie nade mna. Ależ ty jesteś beznadziejna,prostacka z czarno-białym widzeniem.Pewnie gówno do tej pory przeżyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
fitit Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 14:10 Jeśli nie jest to upośledzenie umysłowe to oczywiście - TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 14:33 No niewidomo doMam usz8dz jakiego typu to zaiczyc, moja niepelnosprawnosc wynikla,miala miejssce podcczas wyaku motocyklem 16lat temuu Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 14:36 i co teraz "robisz"? czym się zajmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 14:51 czym sie zajmuje...hm nicym absobujacym,lazenieem po Świeciu,komputerem,zakupami,sprzataniu itp.itd.etc. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviaa Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 14:17 każdy ma szanse na miłość tylko trzeba umieć tą szanse wykorzystać;-) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:29 oliviaa napisała: > każdy ma szanse na miłość tylko trzeba umieć tą szanse wykorzystać;-) > pozdrowienia ale żenujący tekścik,głupawy komunalik,czasami lepiej już nic nie napisać niż takie mundrości ludowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 20:06 mam uszkodzony blednk wygla jakbym pil,a do tego mam klopoty z mowa Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 22:25 W moim bloku byl sasiad, ktory po wypadku mial ten sam problem, co Ty. Mial zone i dwie corki w moim wieku (znalam go juz jako czlowieka po czterdziestce, caly czas zreszta tam mieszka). Dziwily mu sie tylko dzieci. Bardzo mily czlowiek, nie mial problemow natury towarzyskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviaa Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 23:57 Ja mam siostrę niepełnosprawną, też jeździ na wóżku bo ma błędnik uszkodzony. Wierz mi że jest szansa...Znam wiele par w których jeden z partnerow jest w pełni zdrowy a drugi nie.To są szczęśliwe małżeństwa.Pozatym jest wiele par w których obie osoby są niepełnosprawne i mają szczęśliwe rodziny:)Głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 08:45 Ale ja poruszam sie o wlasnych silah nie na woku.niekiedy moje poruszanie pzypomina taniec brek-dancekiedy indiej znowu hod pijanego lub oba razem.Jezeli ktos mnie niezna moze mnie uwazac jestem pijany lub ze cos "bralem"" Odpowiedz Link Zgłoś
chooligan Re: Nipelnosprawny 11.06.04, 09:41 Gość portalu: adam napisał(a): > Ale ja poruszam sie o wlasnych silah nie na woku.niekiedy moje poruszanie > pzypomina taniec brek-dancekiedy indiej znowu hod pijanego lub oba Rozwijaj osobowość bo że pijany albo tancerz to wielu babkom nie przeszkadza. Tylko jak chcesz poderwać laskę na dłużej nie mając pracy? Nie chce cie martwić ale twoje szanse będą rosły dopiero z wiekiem, kiedy tylko renta jest afrodyzjakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 11:57 rente juz otrymuje w wuysokosci zadawalajacej Odpowiedz Link Zgłoś
chooligan Re: Nipelnosprawny 11.06.04, 14:51 nie o to chodzi, jak nie pracujesz to znaczy że nie jesteś pełnosprawny w 100%, rente masz bo musisz mieć ale każda babka chce mieć męża co chodzi do pracy, no jak by jeszcze ta renta była równolegle to jesteś superfarciaz, tylko na gestykulacją popracuj, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 16:30 o co ci chodzi mam kasy tyle,ze dla mnie starczy,a gestykulacja hmmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:03 renta=staly , stabilny(narazie) dochod Odpowiedz Link Zgłoś
anulex Re: Nipelnosprawny 09.06.04, 21:29 Moja kolezanka ma sasiada, ktory jezdzi na wozku. Chlopak ma kochajaca dziewczyne i dziecko. Jest szansa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:30 Gość portalu: adam napisał(a): > Czy osoba niepelnosprawnaruchowo ma szanse na milosc. Ma ale zdecydowanie mniejszą niż zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kristoff DO blancheta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 15:35 Ogólnie się z Tobą zgadzam poza tym że napisałeś że dużo nie trzeba aby być atrakcyjnym. To bzdura! Jak by potrzeba było niewiele, to wszystkie kobiety byłyby zgrabne (nie mówię tu o buzi, bo wiadomo, że to sprawa daru od Boga), a wszyscy faceci szczupli i muskularni. Przejdź się po plaży i okaże się że w 95 proc tak nie jest! Dlaczego? Dlatego że to wymaga trochę wysiłku! Co do niepełnosprawnych... Mam kumpla który jest mistrzem Polski w jednej dyscyplinie, a niedawno nie mógł nawet chodzić... Więcej wiary i nie przejmować się pierdołami.. a na miłość- jasne że masz szanse, trzeba tylko znaleźć odpowiednią osobę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 17:12 Powiem wam jedno ,ze wszystkie porady że duza doza optymizmu że niemyslenie o plci przxeciwnej bo kiedys sotkam te wymazona moznna o kant...rozbic.Ja praagne milosc teraz ,a nie na 20min. przed smierciaa.A tak poza tym nikt nie zna dnia ani godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johan Bengtson Re: Nipelnosprawny IP: 195.245.217.* 11.06.04, 17:25 Istnieje takie powiedzenie... niespełniona miłość często pozostaje gwiazdą przewodnią życia mężczyzny ...i jest w nim od cholery prawdy. Nie osiągnąłbym nic w życiu, gdyby nie nastawienie typu "masz mnie gdzieś? to ja ci jeszcze pokażę, ile mogę". Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Nipelnosprawny 11.06.04, 20:14 Gość portalu: Johan Bengtson napisał(a): > Istnieje takie powiedzenie... > niespełniona miłość często pozostaje gwiazdą przewodnią życia mężczyzny > ...i jest w nim od cholery prawdy. Nie osiągnąłbym nic w życiu, gdyby nie > nastawienie typu "masz mnie gdzieś? to ja ci jeszcze pokażę, ile mogę". > Powodzenia. <<<Zgadzam sie z toba,tak o wszystko trzeba zabiegac,a nie czekac biernie ,co <los nam zesle ,bo wielkie "G" zesle,ratuj sie sam jak mozesz i umiesz,kropka, <pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nipelnosprawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:16 nieprzejmowac sie drugimi tylko przec naprzod.a co zobic jesli ci drudzy odd ktorych oczekujesz wsparcia rzucaja ci klody pod nogu.Nie mowie o wwszystkich lecz o wieksdzosci Odpowiedz Link Zgłoś