Dodaj do ulubionych

Proszę was

17.02.12, 21:01
Mam właśnie okazję zamówić sobie dowolną książkę z empiku, polećcie mi jakąś naprawde super książkę, lubię thrillery, ale tez obyczajowe jakieś dramaty, może być dobra biografia lub podróznicza, byle nie science fiction, fantasy czy inne kucharskie, coś co się czyta jednym tchem, please.
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Proszę was 17.02.12, 21:04
      ja Ci polecę
      hurtowo

forum.gazeta.pl/forum/w,16,131122443,131122443,FK_poleca_co_zobaczyc_przeczytac_posluchac_.html
      a mówiłam, że przyszpilenie to czapka niewidka.
      • reniatoja Re: Proszę was 17.02.12, 21:22
        Nie lubię tego watku, posortowane powinno być jakoś na kategorie, a tak to trudno się dobić.
        • six_a Re: Proszę was 17.02.12, 21:33
          aaaaha, to mogę polecić Johna Le Carre, szpiegowskie raczej. sporo jest sfilmowanych, więc lepiej wybrać coś, co nie było.

pl.wikipedia.org/wiki/John_le_Carr%C3%A9
    • moonogamistka Re: Proszę was 17.02.12, 21:06
      Polecam cokolwiek Jo Nesbo, jesli lubisz kryminaly w stylu Millenium:-)
    • twoj_aniol_stroz Re: Proszę was 17.02.12, 21:13
      Chata - jeśli nie czytałaś :)
      • reniatoja Re: Proszę was 17.02.12, 21:17
        Czytałam. Mam w domu, moge komuś oddać, moze na kogoś zadziała jakoś lepiej. Przykro mi to powiedzieć, ale pod koniec juz nie mogłam. Trudno mi to wyrazić, ale było dla mnie za piękne to dzielo.
        • twoj_aniol_stroz Re: Proszę was 19.02.12, 08:54
          A ja do niego czasem wracam :) I jest tak, że wyczytuję jakąś inną mądrość za każdym razem. Niby to co tam jest napisane jest raczej oczywiste, ale jakoś jest tak, że za każdym razem jakiś inny fragment, czasem jedna wypowiedź mnie dotyka.
    • good_morning Re: Proszę was 17.02.12, 21:16
      harlana cobena albo johna nesbø
      • reniatoja Re: Proszę was 17.02.12, 21:20
        No wiem, ale Cobena to już chyba większą połowe przeczytałam, Nesbo, mówiąc szczerze, nie czytałam, ale widze po okładkach i opisach, że to podobny styl będzie. A moze coś innego, nic tylko same thrillery są w modzie ostatnio. a sobie myślę - co jeszcze warto? Air Babylon, czytał ktos, fajne, warto?
        • good_morning Re: Proszę was 17.02.12, 21:32
          polowa to zawsze tylko polowa (wieksza polowa????)
          hotel babylon czytalas?
          p.s. ja nie czytam tego, co 'w modzie' ;P
          warto filozofow starozytnych poczytac tez
          • reniatoja Re: Proszę was 17.02.12, 22:08
            Hehe, większa połowa to większa połowa, nigdy nie słyszalas, że istnieje połowa i większa połowa? ;)

Np jak masz gdzieś już blizej niz dalej, tzn, że zrobiłas juz większą połowe drogi ;)))

No chyba, ze mi podasz kilka linków do wiki, wzorów, dowodów na to, ze większa połowa nie istnieje, to Ci uwierzę :)
            • real_mayer Re: Proszę was 17.02.12, 22:51
              Większa połowa matematycznie nie istnieje, jednak w naturze jeśli podzielisz jabłko na pół, to zawsze znajdzie się "mniejsza połowa"
      • moonogamistka Re: Proszę was 17.02.12, 22:16
        O! Jo Nesbo znowu:-)
        Coben slabszy:-)
    • soulshunter Re: Proszę was 17.02.12, 21:20
      ja polecam takie pozycje: z cyklu stare ale jare
      https://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/08/22/94/2108229428
      https://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/09/21/29/2109212958
      https://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/10/38/27/2110382747
      --
      secure.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/?slideshow
      www.avaaz.org/en/save_the_internet_action_center_b/?slideshow
      www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-o-odwolanie-rzadu-donalda-tuska/639
    • fajnajozia Re: Proszę was 17.02.12, 21:35
      > Mam właśnie okazję zamówić sobie dowolną książkę z empiku, polećcie mi jakąś na
      > prawde super książkę, lubię thrillery, ale tez obyczajowe jakieś dramaty, może
      > być dobra biografia lub podróznicza, byle nie science fiction, fantasy czy inne
      > kucharskie, coś co się czyta jednym tchem, please.

Takie mega lekkie z międzywojnia:D "Prokurator Alicja Horn", "Bracia Dalcz I spółka" - z tej serii tylko Doktor Murek został sfilmowany. No i "Prokurator Alicja Horn", ale to przed wojna. Ops, jeszcze "Kariera Nikodema Dyzmy" :D
    • hotally Re: Proszę was 17.02.12, 22:13
      "Z mocy bezprawia"
      "Cmentarz w Pradze"
      :)
    • real_mayer Re: Proszę was 17.02.12, 22:18
      Biografię?
      https://ecsmedia.pl/c/ja-ozzy-autobiografia-p-iext3603697.jpg
    • maitresse.d.un.francais Re: Proszę was 17.02.12, 22:21
      Autobiografię Danuty Wałęsy.
      • real_mayer Re: Proszę was 17.02.12, 22:27
        czytałaś? Bo ciekawa jestem czy warto kupić.
        • maitresse.d.un.francais Re: Proszę was 17.02.12, 22:30
          real_mayer napisała:

> czytałaś? Bo ciekawa jestem czy warto kupić.

Czytałam, polecam. Niezwykła osobowość!
          • real_mayer Re: Proszę was 17.02.12, 22:38
            kurcze, nie kuś. Aż mi głupio, że jeszcze tego nie mam i nie przeczytałam.
          • hotally Re: Proszę was 17.02.12, 22:45
            A co w niej takiego niezwykłego? Że nie odeszła jak ją Bolek zdradzał? :)
            • maitresse.d.un.francais Re: Proszę was 17.02.12, 22:51
              hotally napisała:

> A co w niej takiego niezwykłego? Że nie odeszła jak ją Bolek zdradzał? :)

Czytałaś? To przeczytaj.

Przeczytałaś i nadal nie wiesz? To może czytaj harlequiny.
              >
      • reniatoja Re: Proszę was 17.02.12, 22:29
        O właśnie to!!! Nie pomyślałam, a przecież to chcę! Dzięki za przypomnienie, ale wszelkie inne propozycje też warte są uwagi, książki love. Teraz na pewno ta Wałęsowa już bedzie, ale wystarczy parę postów i już wiem, że przy najbliższych okazjach pójdzie ten Nesbo, sensacja z miedzywojnia, bo też ciekawe to będzie, i Ozzy. Za Łysiaka dziekuję, ale nie.
        • reniatoja Re: Proszę was 17.02.12, 22:33
          I jeszcze www.empik.com/podroze-male-i-duze-czyli-jak-zostalismy-swiatowcami-mann-wojciech-materna-krzysztof,p1045365095,ksiazka-p moze to se wezme przy okazji, chyba, ze ktoś czytał i nie warto? :)
    • lidka449 Re: Proszę was 17.02.12, 22:36

reniatoja napisała:

> Mam właśnie okazję zamówić sobie dowolną książkę z empiku, polećcie mi jakąś na
      > prawde super książkę, lubię thrillery, ale tez obyczajowe jakieś dramaty, może
      > być dobra biografia lub podróznicza, byle nie science fiction, fantasy czy inne
      > kucharskie, coś co się czyta jednym tchem, please.

Jesli lubisz podrózniczei i interesuje Cie swiat podany w prosty ,niewydumany sposób
      to polecam Jarosława Kreta :"Moje Indie", "Mój Egipt" :)

• real_mayer Re: Proszę was 17.02.12, 22:37
      A jeszcze książka która znajduje się na moim top 5 do kupienia:
      https://ecsmedia.pl/c/zuk-w-pudelku-oraz-99-innych-eksperymentow-myslowych-p-iext4621889.jpg
      Można sobie przeczytać fragmenty w internecie, co jeszcze bardziej mnie zachęca.
    • ladyla Re: Proszę was 17.02.12, 22:38
      Katotata i Monidło Halszki Opfer - czyta się jednym tchem
    • easyblue Re: Proszę was 18.02.12, 21:43
      No to odradzę Empik, bo ostatnim razem zachowali się jakby na rynek weszli dzień wcześniej. Żenujące podejście do klienta.
    • triss_merigold6 Re: Proszę was 18.02.12, 21:52
      "Służące" dobrze się czyta
      "Fasolowa wojna" Nicholsa jest prześmieszna
      Cała seria "Wilt" Toma Sharpe'a jest genialna i zabawna
      Z dramatów obyczajowych na faktach "Moja siostra, moja miłość" Oates, wbija w ziemię
    • protozoan no to ja pojadę... 18.02.12, 22:01
      ... z innej bajki. Dwie książki autorstwa Lwa-Starowicza. Pierwsza: "O kobietach", druga dla odmiany: "O mężczyznach". Nie są to arcydzieła, i poradniki też nie. Ale fajnie się to czyta, i przyznam momentami dają do myślenia...
    • sid.sid Re: Proszę was 19.02.12, 18:19
      Właśnie przeczytałam "Dom Kalifa. Rok w Casablance". Lekka, ciepła książka, czyta się jednym tchem. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka