Dodaj do ulubionych

Rok szkolny 2012/2013

16.08.12, 09:48
Czas zaczac nowy watek szkolny. 15 sierpnia minal, lato sie wg grekow skonczylo, przygotowujemy sie do szkoly wink
11 wrzesnia swiecenie szkol a 12 wrzesnia pierwszy strajk wink
Obserwuj wątek
    • morita11 1 wolne 16.08.12, 09:50
      12/09
      24h strajk nauczycieli
      • ana_mama_patrycji Re: 1 wolne 16.08.12, 20:37
        najlepszy komentarz to brak komentarza big_grin

A my w stresie bo debiutujemy przedszkolnie smile
      • bachula_gr 1 wolne - zaczynamy...... 26.09.12, 07:33
        No i mamy (my=nauczyciele wink pierwszy strajk w tym roku szkolnym. Polowicznie: 5-klasistka odeslana do domu juz po modlitwe a 2-klasistka pozostanie w placowce do 11.30. Yupie?

Jak tam u Was na froncie?
    • margarita6 Re: Rok szkolny 2012/2013 26.08.12, 10:32
      U nas tez w tym roku debiut trzylatka w greckim przedszkolu....narazie maly czlowieczek jest na NIE sad

• morita11 Re: Rok szkolny 2012/2013 27.08.12, 07:25
        Moj jest na tak od zeszlego roku ale go nie przyjeliuncertain
    • bachula_gr Juz za chwileczke juz za momencik? 31.08.12, 19:23
      https://thechive.files.wordpress.com/2012/08/daily-morning-awesomeness-331.jpg

Juz sie nie moge doczekac az slodkie dziewczynki znajda sie w objeciach oswiaty 8-14.00 przez 5 dni w tygodniu*.

Ps- *- tak....zdaje sobie sprawe, ze to wersja optymistyczna wink
      • margarita6 Re: Juz za chwileczke juz za momencik? 02.09.12, 11:49
        Ja tez,ja tez nie moge sie doczekac kiedy skoncza sie te wakacje!!!
        Jaki wariat wymyslil tak dlugie wakacje???
        • mamalal-ka Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 03.09.12, 17:00
          Wszystkim polskim dzieciakom owocnego roku szkolnego życzę!
          • rene1231 Re: Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 03.09.12, 18:41
            Moje dziecko to jakiś odmieniec big_grin Cieszy sie że nastał koniec wakacji,a dodam że w te sie wcale nie nudziła . Po kim ona taka jest <myśli> hm.........

POWITANIE SZKOŁY

Wakacje minęły,
            Uleciały jak chmurki na niebie.
            Dzieci plecaki wzięły
            I biegną szkoło do ciebie
            Z pytaniami:
            -Czy tęskniłaś za nami?
            -Czy brak ci było gwaru, hałasu?
            -Czy na odpoczynek miałaś dużo czasu ?
            I tak dzieci pytały,
            I tak szkole marudziły,
            Że szkoła odpowiadać nie miała już siły.
            Szkoła cichutko drzwi uchyliła ,
            I dzieci do siebie zaprosiła.
            • bachula_gr Re: Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 03.09.12, 20:13
              https://zspm.internetdsl.pl/ak/inauguracja.gif
              • kalanitka Re: Ucz się dziecię ucz bo nauka to potęgi klucz! 11.09.12, 20:23
                To jutro ten wielki dzień ? wink
                • bachula_gr dzis, dzis 11.09.12, 20:32
                  nastapil ten dzien a raczej jego namiastka bo poswiecenie dzieci i nauczycieli poszlo szybko, dostali po kilka ksiazek i liste zakupow i jutro lightowo bo do 12.25 tylko (zamiast do 14.00) gdyz albowiem tradycyjnie nie ma kompletu nauczycieli...............

Wnioslam swoj wklad w wyprawke i bohatersko zatemperowalam 20 olowkow HB i teraz mam za swoje...odciski na rekach wink a jutro pobudke o 7.00.
                  • bebiak Re: dzis, dzis 11.09.12, 23:09
                    A nasza uczennica dostanie olowki zatemperowanesmile

Bylysmy tez dzis z Mori i nasza uczennica na rozpoczeciu roku szkolnego na Mykonos: obfity w ksztaltach ale sympatyczny papas umoczyl wiazanke witkow bazylii w (chyba) wodzie swieconej a pozniej wszystkich nas, w tym mnie, poswiecilsmile Przedtem jednak obecnych zasluzonych, w tym dimarchosa, podotykal tymi witkamismile Powagi wsrod zebranych nie bylo, co mnie nawet nie zdziwilo, bom juz przyzwyczajona do takich zachowan, choc na uroczystosci takiej znalazlam sie pierwszy raz - ot takie nowe dla mnie ( i hurrra) doswiadczeniesmile
                    Posiedzialam troche w mikroskopijnej lawce szkolnej, poogladalam zbiory biblioteczne i rozeszlismy sie w pokojusmile
                    Jutro uczennica nasza idzie do szkoly na 8.20, stad Mori musi wstac o 6.30... masakra jakas! Ja moge pospac ciut dluzejsmile

Wszystkim uczennicom i uczniom w nowym roku szkolnym zyczymy obie z Mori pieknych sukcesowsmile
                    • bachula_gr Re: dzis, dzis 12.09.12, 06:59
                      bebiak napisała:
                      > Jutro uczennica nasza idzie do szkoly na 8.20, stad Mori musi wstac o 6.30... masakra jakas! Ja moge pospac ciut dluzejsmile

Lo matko, to gdzie ta szkola? W sasiednim archipelagu czy tylko na osiolku mozna sie tam dostac? wink
                      Mori, wspolczuje!
                  • kalanitka Re: dzis, dzis 12.09.12, 20:21
                    Bacha zainwestuj w taką temperówkę na baterie ułatwia życie
                    www.google.pl/search?q=temper%C3%B3wka+na+baterie&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NdJQUImZG8mztAaVyoDIBQ&ved=0CDIQsAQ&biw=1024&bih=610

wiem coś o tym bo w przedszkolu strugamy codziennie tony kredek i ołówków wink
    • koxanaki Re: Rok szkolny 2012/2013 12.09.12, 14:51
      A mi mojej Franki nie prezyjeli ani do przedzerówcza w dwóch zerówkach, ani do przedzerówcza w przedszkolu tongue_out
      Staram sie pogodzić z losem, ale na wszelki wypadek złożyłam odwołanie wink
      • morita11 Re: Rok szkolny 2012/2013 18.09.12, 10:15
        Magda u nas pronipja w domu czekaja az dojedzie nauczycielka wink

Bacha ja musze wstac z pol godzinki wczesniej niz moje dzieciaki zeby w spokoju kawe wypic a dzieciaki o 7 same wstaja wink
    • bachula_gr a strajku nie bylo.... 13.09.12, 07:15
      Przynajmniej u nas, choc na pelny gwizdek szkola nie dziala bo nie ma nauczycieli od jezykow, sztuki, informatyki.

PS- Anita, taka temperowke zafunduje chyba SOBIE bo kiedys panienki mialy ale wykonczyly szybko. Za szybko.
      Na szczescie w Serbii zrobilismy sobie zapas rysikow HB wiec przynajmniej duza ma na poczatek zaplecze dla swoich olowkow automatycznych.
    • margarita6 Trzymajcie kciuki za Alexa:) 15.10.12, 08:56
      No i poszedl Alex do przedszkola....dzis na 1,5 godziny.
      Ostatnio juz bardzo chcial isc ,wiecznie gadal o tym ale dzis wszedl tak niepewnie i od razu mnie za reke zlapal,potem poszedl zaniesc plecaczek i dalej nie wiem.....niedlugo ide po niego.
      Kurcze jaka Baba Jaga przy sniadaniu podawala,mam nadzieje,ze dzieki temu dzieci wszystko zjadajawink
      A dzis tak na szczescie chyba wdepnal w ku..e kolo szkoly Mariannywink
      • bachula_gr Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:15
        Za Alexa, jak za Alexa ale za mame Alexa trzymamy kciuki wink
        A Titus, predzej czy pozniej sobie poradzi.
        Gratulujemy nowego etapu w zyciu calej rodziny...
        • morita11 Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:31
          Noooo mamo Alexa, trzymaj sie!!! smile

A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... big_grinbig_grin
          • bachula_gr Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 09:58
            morita11 napisała:
            > A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... big_grinbig_grin

Masochistka wink

A ja mam dzis podwojna wywiadowke.
            • bebiak Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 12:59
              Czy już można paluszki rozprostować?
              Pisze się tak jakoś dziwnie, pracuje ciężko, a klienci przyglądają mi się ze zdziwieniem...
              No i co? No i co?
            • margarita6 Re: Alex! Alex! Alex! 15.10.12, 14:11
              bachula_gr napisała:

> morita11 napisała:
              > > A ja sie dzis do komitetu rodzicielskiego zapisalam.... big_grinbig_grin
              >
              > Masochistka wink

Popieram i ....wspolczujewink
    • margarita6 Re: Rok szkolny 2012/2013 15.10.12, 14:10
      Mozna Beata,mozna juz puscicsmile
      Dal rade i najwazniejsze ,ze stwierdzil,ze jutro tez pojdziesmile
      Podobno na poczatku troche poplakal,ale potem juz bylo ok i pani go pochwalila,ze fajny chlopaksmile
      Mama tez dala radesmilewszak to nie pierwsze dziecko oddaje do przedszkolawink
      • kalanitka Re: Rok szkolny 2012/2013 15.10.12, 19:27
        hahaha mamy często mają tak dziecko płacze za drzwiami a mama pod wink Rada? uciekać szybko i zająć się swoimi sprawami smile Niepokoje zaraz dzieciaki wyczuwają. Trudne lecz sprawdza się. Jak małoletnie wyczują że mama może w każdej chwili zabrać żal może być jeszcze większy.
        Powodzenia życzę wink i kciuki można jeszcze trzymać po dniach wolnych wtedy też (nie zawsze) zjawia się kryzys wink
    • bachula_gr Wolne nr 2 16.10.12, 14:37
      Jutro nauczyciele z calego nomosu J. maja sie zebrac i omowic probemy i oczekiwania na nowy rok szkolny. Kiedy? Oczywiscie do poludnia, w zwiazku z powyzszym szkoly na klodke.

Greckie cialo pedagogiczne to stado swietych krow, nie poswieci popoludnia raz na ruski rok w sprawach pracowych badz co badz.

Oczywiscie wczorajsze wywiadowki byly w godzinach zajec szkolnych- rozdwojenie jazni bo naturalnie, ze we wszytskich klasach dokladnie o tej samej porze.

Beton, beton.
      • morita11 Re: Wolne nr 2 05.11.12, 07:21
        A dzis wszedzie wolne czy tylko u nas??? Bo u nas dzis wybory maja nauczyciele...
        Oczywiscie z samego rana uncertain
        • bachula_gr nie ma szkoly bo wybory--wolne nr 3 05.11.12, 07:46
          Oczywiscie morita nie tylko u Was, to jest oficjalne ogolnogreckie wolne nr 3, absolutnie od czapy i bez zwiazku z dotychczasowymi swietami ogolnopanstwowymi i lokalnymi.

Nauczyciel swieta krowa. Szkoda slow, zwlaszcza w konteskcie tego, ze jutro i w srode moze byc strajk, wybiroczy lub calosciowy szkol.

• bachula_gr Re: nie ma szkoly bo szkolenie--wolne nr 4 22.11.12, 20:20
            W mysl hasla przewodniego szkolnictwa: tydzien bez dnia wolnego tygodniem straconym, dzis nie bylo szkoly bo....nauczyciele sie szkolili. POL dnia, z jedna przerwa na kawe (a lyzka na to: niemozliwe)
    • bachula_gr Ranking systemow edu - pierwsza dwudziestka 28.11.12, 07:41
      Pierwsza dwudziestka zawiera POLSKE ale nie GRECJE.
      Europa "zaczyna sie" od Wlk Brytanii (6/20)
      1. Finland
      2. South Korea
      3. Hong Kong
      4. Japan
      5. Singapore
      6. UK
      7. Netherlands
      8. New Zealand
      9. Switzerland
      10. Canada
      •
      11. Ireland
      12. Denmark
      13. Australia
      14. Poland
      15. Germany
      16. Belgium
      17. USA
      18. Hungary
      19. Slovakia
      20. Russia
      ..

Szcegoly ranking tutaj...
    • bachula_gr rozklad zimowy 13.12.12, 08:08
      W tym tygodniu z okazji sniegow, mrozow i innych zasp szkoly otwieraja swoje podwoje pol godziny pozniej co by wszyscy mogli sie wykaraskac z zamarznietych zakamarkow wsi i okolic.

Pozdrawiam z mroznego M.
      Na termometrze wlasnie minus 9!!!
      • izka7790 Re: rozklad zimowy 13.12.12, 11:30
        brrr... współczuję zimna.
        U nas na termometrze +16 i też marznę

A co do szkoły to moja starsza od miesiąca chodzi z "dziurawym" planem
        lekcji. Na siedem przewidzianych godzin ma góra 3, 4 poprzecinane tzw. okienkami.
        Dosłownie masakra jakaś uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka