Dodaj do ulubionych

bolący jajnik

14.04.12, 21:40
Witam, od 3 miesięcy biorę tabl antykoncepcyjne firmy NARAYA.
Wszystko jest po nich ok, nie czułam się źle nie było jakichś bóli. Do czasu.
Tydzień temu rozpoczęłam kolejny blister, i od 3 dni odczówam ból prawego jajnika, nasila się on gdy zaczynam chodzić, bądź gdy uprawiam seks. Ciąże wykluczam gdyż seks bez prezerwatywy uprawiamy rzadko, najczęściej zaczynamy bez ale w trakcie i tak zakładamy prezerwatywę. Czy ktoś miał podobne objawy jakiejś choroby? Ból pojawiły się znienacka, nigdy wcześniej nie miałam takich objawów... Jestem lekko zestresowana, bo nie wiem co się dzieje.
Serdecznie pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • timetotime Re: bolący jajnik 14.04.12, 21:57
      Ginekolog i słownik ortograficzny. Polecam.
    • kbjsht Re: bolący jajnik 14.04.12, 21:59
      ja też biorę narayę, wcześniej brałam yaz, no i też nie ukrywam, że yaz był lepszy, aczkolwiek po naray'i nie odczuwam nic złego, może jestem trochę bardziej zmęczona, idź lepiej do lekarza. często robią się torbiele na jajnikach i wtedy trzeba je zlikwidować, no i właśnie chyba wtedy bolą jajniki, a robią się one od brania właśnie tabletek.
      • samuela_vimes Re: bolący jajnik 14.04.12, 22:48
        albo policystyczny jajnik, a może tarczyca, a może cokolwiek. Kierunek ginekolog!
      • kiszczynska Re: bolący jajnik 14.04.12, 22:49
        nigdy nie bralam talbetek antykoncepcyjnych. nie wlozylambym sobie tej wkladki mireny. W ogle wiedzac to co wiem o swoim stanie zdrowia nie mgoe sie przkeonac do tabletek. Boje sie ksutkwo uboczxnych, ktore juz teraz mam bez zandych talbetek
        Chiolera mam 29 lat:(
    • nangaparbat3 Re: bolący jajnik 14.04.12, 22:55
      A skąd wiesz, że nie wyrostek?
      Tak czy siak do gina trzeba.
    • real_mayer Re: bolący jajnik 14.04.12, 22:59
      https://www.andrzejrysuje.pl/wp-content/uploads/2012/03/mam-raka.jpg
    • agataobuch Re: bolący jajnik 15.04.12, 09:35
      nabrałam kolejnych wątpliwości, gdyż podczas oddawania moczu ból nasila się również w okolicach cewki moczowej... ogólnie boli pęcherz oraz ten jajnik. I teraz nie wiem czy ginekolog jest adekwatny do bólu pęcherza... czy najpierw iść do lekarza ogólnego.. Czy nikt nie miał takich objawów?
      • ajnina_1972 Re: bolący jajnik 15.04.12, 19:08
        do jednego i drugiego
      • timetotime Re: bolący jajnik 15.04.12, 19:11
        Zbadaj mocz, z wynikami idź do ginekologa, on też może przepisać leki na ewentualną infekcję w ukł. moczowym.
      • lena.nocna Re: bolący jajnik 15.04.12, 19:13
        Jeśli to zapalenie (i raczej nie samych dróg moczowych) to i tak po receptę będziesz musiała iść do gina.
        Ogólnie mówiąc - nie unikniesz ginekologa, warto się przebadać dla spokoju.

Mogę tylko doradzić, żebyś uważała na leki, które są przepisywane i pytała o ich działanie uboczne (działanie uboczne to też działanie leku, a nie dodatek). Nie daj sobie wmówić, że miejsca intymne trzeba niemal wyjałowić, żeby się wyleczyć. Później problemy będą wracać, będą kolejne wizyty i infekcje.

• izabellaz1 Re: bolący jajnik 15.04.12, 19:56
      Czy ten ból jest ciągły? Tzn. czy trwa przez cały dzień?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka