17.04.12, 19:33
właśnie wertuję ogłoszenia o pracę i ni groma jasnego wychodzi na to ,ze dalej będę robić to co robię a chciałabym juz zmienić coś.
W dzisiejszych czasach trzeba być "cyborgiem " i wszystko potrafić no to już przegięcie Rozumiem 2 języki to podstawa choć wolałabym posługiwać się jednym perfekt ale nie o to mi chodzi otóz natknęłam się na takie ogłoszenie
"Dodatkowym atutem będzie doświadczenie z zakresu prawa pracy Finlandii i Norwegii"
no proszę ja Was ja ktoś kto całe zycie mieszka i pracuje w Polsce ma znać zakres prawa pracy w w/w krajach . fakt to tylko albo aż dodatkowy atut :))
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Praca 17.04.12, 19:44
      jakaś agencja pośrednictwa pracy? Po co bulić ludziom grubą kasę, jak można spróbować właśnie w ten sposób?
    • fuks0 Re: Praca 17.04.12, 19:47
      > "Dodatkowym atutem będzie doświadczenie z zakresu prawa pracy Finlandii i Norwe
      > gii"
      > no proszę ja Was ja ktoś kto całe zycie mieszka i pracuje w Polsce ma znać
      > zakres prawa pracy w w/w krajach . fakt to tylko albo aż dodatkowy atut :))

Być może mieszkał w Finlandii/Norwegii przez jakiś czas? Nie jest to wymóg, tylko dodatkowy atut kandydata.
    • lilyrush Re: Praca 17.04.12, 19:48
      mozna mieszkając w PL sie tym zajmować- ja mam stanowisko w HR właśnie na Europe i w tej chwili muszę sie właśnie dokształcić mocno w systemie płacowym tam bo mam taki projekt
      • bosa_stokrotka Re: Praca 17.04.12, 19:54
        lilyrush napisała:

> mozna mieszkając w PL sie tym zajmować- ja mam stanowisko w HR właśnie na Europ
        > e i w tej chwili muszę sie właśnie dokształcić mocno w systemie płacowym tam b
        > o mam taki projekt

a no widzisz chyba zapusciła korzenie w obecnej firmie i o tym całkowicie zapomniał ;/
    • j-k a fact - czyste chamstwo. 17.04.12, 19:50
      bosa_stokrotka napisała:

> "Dodatkowym atutem będzie doświadczenie z zakresu prawa pracy Finlandii i Norwe
      > gii"

bo znam tez tylko szwedzkie.
    • senseiek zajmij sie uczciwa praca.. 17.04.12, 23:52
      ..i myj kible w dyskotekach..

:))

Tej pracy nie stracisz, bo ciagle takie takie zarzygane ;)
      • kseniainc Re: zajmij sie uczciwa praca.. 17.04.12, 23:55
        nooooooooooooooooooooooooooo
      • ultimate.strike Re: zajmij sie uczciwa praca.. 18.04.12, 08:17
        Czyżbyś sugerował, że w HR nie ma uczciwej pracy? :)

Przecież oni się tak starają zarządzając tym zasobem, tak wdzięcznie wymyslają kosmiczne wymagania, czasem nawet próbuja zgłębić tajniki pracy na niektórych stanowiskach, na które rekrutują. Przeważnie bezskutecznie, ale to temat na inny wątek.
      • bosa_stokrotka Re: zajmij sie uczciwa praca.. 18.04.12, 10:06
        senseiek napisał:

> ..i myj kible w dyskotekach..
        >
        > :))
        >
        > Tej pracy nie stracisz, bo ciagle takie takie zarzygane ;)

jeśli nie potrafisz kompletnie nic sensownego napisać to nie udzielaj się w
        wypowiedziach !
        po prostu
    • grassant Re: Praca 18.04.12, 10:11
      chcesz dobrą pracę dostać, musisz umieć to, czego nie umieją inni. jaką kasę dostaniesz za robotę, którą mogą wykonywać setki, ba tysiące?
    • 83kimi Re: Praca 18.04.12, 11:44
      bosa_stokrotka napisała:

> gii"

To że Ty nie masz takiej wiedzy, nie oznacza, że nikt jej nie ma. A pracodawca ma prawo szukać pracownika, który mu najbardziej odpowiada. I jeżeli akurat na danym stanowisku potrzebna jest taka wiedza, dlaczego ma tego nie wymagać? Zresztą w tym ogłoszeniu nie jest to niezbędna wiedza.
      Może warto pomyśleć o podniesieniu swoich kwalifikacji?
      • simply_z Re: Praca 18.04.12, 11:55
        jasne ,ze ma prawo szukac,. :)
        najlepiej wyrobnika za 1700 zl na reke ze znajomoscia 6 jezykow ,w tym rzadkich ,a ze pozniej i tak nie sa weryfikowane a co tam ,wyrobnik jakby mogl. nauczylby sie nawet zonglowania pochodniami stojac na glowie.
      • bosa_stokrotka Re: Praca 18.04.12, 12:39
        ach cóz za słuszna uwaga ...
        • bosa_stokrotka Re: Praca 18.04.12, 12:40
          o kwalifikacjach rzecz jasna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka