15.05.12, 08:35
doradzcie mi prosze gdzie kupic stanik?
potrzbuje czarny gładki typu bardotka, ale dobrej jakości i taki gdzie nie zapłace tylko za metkę.
przerabiałam i trimphy i h&m'y i drogie i tanie i tak naprawde zaden nie spełnil oczekiwań.
Obserwuj wątek
    • mariuszg2 Re: stanik 15.05.12, 08:37
      w biedronce widzialem....fajne tylko ze wszystkie blekitne....nie wiem czy Ci to pasi ja sobie kupilem....
      • male_pytanie Re: stanik 15.05.12, 08:41
        ale w biedronce nie przymierze ;)
        • mariuszg2 Re: stanik 15.05.12, 08:46
          wpadnij do mnie :) mam kilka przymierzalni w domu i duuuży wybór staniczków :))))
          • georgia241 Re: stanik 21.05.12, 13:11
            :D
    • ina_nova Re: stanik 15.05.12, 08:42
      Polecam zerknięcie na forum lobby biuściastych tudzież małobiuściastych. Osobiście polecam marki takie jak Freya, Panache, Effuniak, Onlyher, te dwie ostatnie to polskie firmy, możesz kupić przez internet. Jeśli mieszkasz w dużym mieście, powinny znaleźć się w nim sklepy z asortymentem wyżej wymienionych firm (prócz Onlycher, oni działają we Wrocławiu i Zabrzu), ale i tak sam zakup polecam zrobić przez net, może wyjść taniej. No i pamietaj o dobrym rozmiarze, a nie jakichś durnych 80C, na żywo jeszcze kobiety z takim dziwnym rozmiarem nie widziałam.
      • ina_nova Re: stanik 15.05.12, 08:43
        dżizas, prócz Onlyher rzecz jasna ;)
      • male_pytanie Re: stanik 15.05.12, 08:53
        dzieki popatrze zaraz.
        no wlasnie z tymi rozmiarami jest roznie.
        zawsze od kiedy sie sie "ustabilizowałam" to myslalam ze mam rozmiar 75 B, potem sie okazało przy kupnie z brafitterka okazalo sie ze jest zupełnie inaczej :)

te ktore kupowałam sama, mimo ze przy kupnie wydawały sie ok, pozniej nie spełniały oczekiwan
        • ina_nova Re: stanik 15.05.12, 09:04
          Zmierz się dokładnie pod biustem, ściśnij się wręcz tym centymetrem :) np wyjdzie Ci 72cm Twój obwód to prawdopodobnie 70, wyjdzie 69, próboj rozmiaru z obwodem 65. Z miskami jest róznie, trzeba próbować, są modele małomiskowe, standardowe, dużomiskowe, z pewnością pomogą kalkulatory dostępne często na stronach internetowych dobrych marek, a nie jakieś tam h&m czy triumphy :) Ale ślepo w nie nie wierz.
          75B też na oczy nie widziałam, sądzę wręcz, ze kobiety z takim rozmiarem to legendy tylko :)
          • kitek_maly Re: stanik 15.05.12, 10:01
            > 75B też na oczy nie widziałam, sądzę wręcz, ze kobiety z takim rozmiarem to leg
            > endy tylko :)

Przedstawiciele sekty zawsze czujni. :)
          • sumire Re: stanik 15.05.12, 10:03
            pozdrawiam - legenda :)
            • ina_nova Re: stanik 15.05.12, 10:10
              Pozdrawiam, sekciara :)
        • six_a Re: stanik 15.05.12, 09:14
          >pozniej nie spełniały oczekiwan

nie śpiewały?
          :)
    • wez_sie pokasz cycgi 15.05.12, 09:06
      najsampierw pokasz cycgi, bo nie tak to nie umie doradzic
    • kora3 Jeśli nie spieszy ci się gwałtownie 15.05.12, 09:49
      To radziłąbym poszukać gorseciarki, czy jak tam sie pani szyjąca staniki na miare nazywa. Ja trafiłam do jednej przez kolezankę mającą b. duzy biust, która nie mogła sobie stanika dobrać i byłam b. zadowolona. Minusem jest czas, trzeba na stanik poczekac, choć jesli masz standardowy biust niewykluczone, ze dobierze ci coś z tego, co ma już u siebie.
    • pamplemousserose Re: stanik 15.05.12, 09:51
      Wonderbra ma całkiem niezłe:)
    • skrytapiromanka Re: stanik 16.05.12, 16:20
      nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie w Factory jest świetny sklep bieliźniany z pełną rozmiarówką. już za 150 zł można kupić naprawdę porządny stanik Freya, Panache. za 100 zł Smanta - też mam i polecam, dobrze uszyte, nie rozciągają się. świetne są też staniki Passionata, ale to już trochę większe ceny (nie wiem, gdzie można je kupić w Warszawie, ale warto poszukać, bo często mają promocje na wybrane modele).
    • male_pytanie Re: stanik 17.05.12, 14:15
      dzieki za rady.
      ogladałam i freya i inne które polecalyscie.
      Kupiłam dwa.
      co najlepsze :D okazalo sie ze nie mam 75B tylko 65F :D
      to nawet zabawne :)
      • ina_nova Re: stanik 17.05.12, 14:20
        No i super :) Ja też swego czasu byłam konkretnie rozbawiona, kiedy z 70C wskoczyłam w 65FF ;)
    • bianka_marta Re: stanik 21.05.12, 12:02
      polecam taki: www.krisline.com/product,products,2.html :) lubie ta firmę i mam z niej kilka staników ktore dobrze leza
    • anaisanais96 Re: stanik 21.05.12, 12:44
      Ja pierniczę może po prostu pójdź do sklepu z bielizną. Przecież takie są na każdej ulicy.
      • ina_nova Re: stanik 21.05.12, 12:50
        Już, już, spokojnie, wszystko będzie dobrze <głaszcze>, dziewczyna już kupiła co trzeba.
    • georgia241 Re: stanik 21.05.12, 13:10
      Na straganie w dzień targowy. Chyba nawet mieli 65 D. Beżowe!
    • swiatkatarzyny Re: stanik 21.05.12, 17:36
      ...a moze cos takiego? www.bieliznaonline.com.pl/bardotki/323-naomi-biustonosz-bardotka-gorsenia.html
      albo inny czarny www.bieliznaonline.com.pl/bardotki/321-ellice-biustonosz-bardotka-czarny-sawren.html
      Trochę tam tego jest - poprzeglądaj.
    • varna771 Re: stanik 21.05.12, 17:45
      ja ostatnio kupuję tylko w "intimissimi" i jestem bardzo zadowolona :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka