Dodaj do ulubionych

czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety

IP: *.fwfin.fwc.com 22.06.04, 11:41
Przymierzam sie wlasnie do kupna autka. Jakie autko sprawdzi sie dla
poczatkujaego kierowcy-kobiety?? Zastanawiam sie miedzy Nissnaem Micra a VW
Lupo.
...A moze cos calkiem innego. Musi byc zwrotny i niezawodny(w miare).
Czym wy jezdzicie??
Poradzcie cos prosze.
Buziaczki
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 11:48
      Gdyby mnie było stać, to kupiłabym sobie toyotę yaris, albo jak będzie już w
      produkcji - to fiata trepiuno.
      Póki co mamy Punto, ale dla kobiet to nie jest fajny samochód. Ja go nie lubię.
      Maluch to był fajny. Wszędzie się zmieścił, i te wibracje, podrywy,
      ciasnota, :).

Póki co zadowoliłabym się tez Pandą, albo Mazdą 121 (ale tą 11-
      letnią "mydelniczką"). Nie jestem za wybredna
      • Gość: Lena Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: 80.48.96.* 22.06.04, 11:51
        Dlaczego Punto nie jest fajny dla kobiet ?
        • pierozek_monika Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 11:57
          może źle się wyraziłam - dla mnie nie jest fajny. Bo mam problemy z
          parkowaniem, przodu za bardzo całego nie widzę i nie uiem oszacować, czy się
          jeszcze zmieszczę , czy już nie przy parkowaniu. Seicento czy cinquecento jest
          prościej dla mnie :)
          No i podobno mój ma wspomaganie kierownicy, ale to chyba nieprawda, bo mi się
          ciężko kręci kółkiem.
          • uasiczka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 23.06.04, 13:36
            w yarisie nie zobaczysz przody tym bardziej - jest bardzo ścięty i nawet jak
            podnoszę tłek nad siedzieniem żeby wyjrzeć ile jeszcze miejsca to nic nie daje.
            a poza tym to super autko i polecam każdemu.
        • Gość: Nelka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.pl / 193.24.200.* 22.06.04, 12:00
          Punciakiem jeździ mi się bardzo dobrze, ale gdybym miała teraz kupować, to albo
          micra, albo polówka czwórka.
      • nat.ka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 13:17
        maluch, niestety, to nie jest auto :)
        najlepsza zdobycz polskiej motoryzacji okazała się być najgorszym samochodem
        świata:)
      • vaporetto Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 11.07.04, 21:30
        Odradzam czekanie na Fiata Trepiuno, bo Fiat kilka tygodni temu ogłosił ,że
        model nigdy nie wejdzie do produkcji :-)
    • chooligan Ford KA - z pieskiem 22.06.04, 11:53
      • lena_zienkiewicz Re:a mnie się marzy auto terenowe 22.06.04, 11:54

• indiaaa Re:a mnie się marzy auto terenowe 22.06.04, 11:58
          a ja bym nie pogardziła czarnym golfem IV
      • byhanya SAAB cabriolet 22.06.04, 11:59
        nic innego!
        • tralalumpek Re: SAAB cabriolet 22.06.04, 12:02
          byhanya napisała:

> nic innego!

bardzo ladne auto!
          jedno z tych , ktore i mnie sie podoba
          • pierozek_monika Re: SAAB cabriolet 22.06.04, 12:04
            a czy mieści się on w sferze możliwości finansowych? Jeśli tak, to
            zazdroszczę ;)
            • tralalumpek Re: SAAB cabriolet 22.06.04, 12:06
              pierozek_monika napisała:

> a czy mieści się on w sferze możliwości finansowych? Jeśli tak, to
              > zazdroszczę ;)

moich tak, ale jakos jeszcze nie jestem w 100 % do cabrio przekonana, nie lubie
              dentystow...)))
              • byhanya Re: SAAB cabriolet 22.06.04, 12:21
                dentystow?
                co ma saab cabroilet do dentystow?
                buda do kabrioletow jest fantastycznie zrobiona i siedzac wewnatrz nawet sie
                nie czuje ze to tylko material nad glowa!
                • tralalumpek Re: SAAB cabriolet 22.06.04, 12:25
                  byhanya napisała:

> dentystow?
                  > co ma saab cabroilet do dentystow?
                  > buda do kabrioletow jest fantastycznie zrobiona i siedzac wewnatrz nawet sie
                  > nie czuje ze to tylko material nad glowa!

znam to auto
                  a dlaczego dentystow, bo cabrio ma to do siebie ze jezdi sie zazwyczaj bez
                  dachu a poniewaz austria ani polsa ani szwecja nie sa krajami o duzej ilosci
                  dni bardzo cieplych dentysci zarabiaja na leczeniu tych wszastkich pozostalosci
                  po jezdzie w takich a nie innych warunkach pogodowych
                  • byhanya Re: SAAB cabriolet 22.06.04, 12:30
                    hmmm problemy z zebami z powodu zimna - a po co w takich samochodach jest
                    klimatyzacja

zartuje! jeszcze nie mialam problemow z zebami jezdzac otwartymi samochodanim -
                    o rany ale czy do tego moze dojsc? moze problemy z uszami to i z zebami..
                    eeeeeeeeee tak zle chyba nie jest???
    • sipilitka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:05
      witam
      ja jeżdże cora B bo mnie nie stać na lupo chociaż bardzo mi sie podoba ale
      chyba kupiłabym nowa corse.Ople to dobre auta w moim przypadku sprawdzają sie
      super mam juz drugi a mój tato jeżdzi już trzecią vektra
      pozdrawiam
    • oka5 Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:12
      A dlaczego utarło się, że kobieta powinna mieć mały samochód? Ja nie lubię
      jeździć małymi samochodami. Mamy na stanie jeden średni (z tych trochę
      większych) i jeden duży terenowy. Coraz chętniej jeżdżę tym terenowym. Tylko co
      będzie, jak zamarzy mi się autobus? ;-)
      • pierozek_monika Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:16
        nie utarło się, tylko to jest faktem, że przeważnie kobiety wybierają małe, o
        opływowych kształtach (najlepiej zamknięte w jednej bryle o kształcie jajka)
        autka. Wiesz: instynkt macierzyński - płodność - jajko - mały okragławy
        samochodzik ;)
        • esitkowska Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 18:31
          Niee, dlaczego male i oplywowe. W pracy jezdze terenowym, w domu citroenem
          saxo. stawiam na terenowy. czyz nie pasujemy do terenowego tak samo jak
          mezczyzni???
      • Gość: A. Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 13:51
        Zgadzam się !! Kto powiedział ze Kobiety mają jeździć małymi samochodami.
        Jakbym była w stanie finansowo sprostać to kupiłabym sobie coś w wersji kombi!!
        • Gość: szpileczka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 13:13
          jeżdze Volvo V70, a wstecz:
          audi 100
          volvo 940
          suzuki vitara
          Renault Clio (oba wcielenia)

I vitara była najmniejsza - reszta to kolosy około 5 metrów długiści -
          wszystkie manewrowały lepiej niż małe autka, bo mają dużo mniejszy promień
          skrętu. Cliówka zawracała na trzy razy na waskiej drodze, a Volvo 940 na raz...

• Gość: olina TOYOTA YARIS I JUŻ IP: *.toyota.waw.pl 22.06.04, 12:15
      TOYOTKA JEST SUPER
      1-ma 3 lata gwarancji mechanicznej,3 lata na lakier oraz 12 na perforację nadwozia
      2-według obiektywnych niemieckich raportów TUV i ADAC (bezawaryjności i
      bezusterkowości) jest najmniej psującym się samochodem w Europie
      3-mało pali
      • tralalumpek Re: TOYOTA YARIS I JUŻ 22.06.04, 12:19
        juz kiedys pisalam na forum o tym ale jeszcze raz ....
        gdybym kiedys siedziala w takiej tojotce jaris to tego wypadku ktory mialam (w
        miescie na swiatalch) z pewnoscia bym nie przezyla
        a zatem dziekuje za male samochodziki!
        • charlie_x Re: TOYOTA YARIS I JUŻ 22.06.04, 12:33
          tralalumpek napisała:

> juz kiedys pisalam na forum o tym ale jeszcze raz ....
          > gdybym kiedys siedziala w takiej tojotce jaris to tego wypadku ktory mialam
          (w
          > miescie na swiatalch) z pewnoscia bym nie przezyla
          > a zatem dziekuje za male samochodziki!
          >
          >
          > ...i tak i nie.W dziewięćdziesięciu procentach wypadkach duże auto
          pozwala przeżyć pasażerom.Jest jeszcze te kilka procent takich zdarzeń gdzie i
          bmw / o ile pamiętam takim chyba podróżujesz/ nie daje całkowitej
          ochrony.Choćby casus Lady D. w mercedesie S500.pozdr.
          >
          • tralalumpek Re: TOYOTA YARIS I JUŻ 22.06.04, 12:39
            charlie_x napisał:

> tralalumpek napisała:
            >
            > > juz kiedys pisalam na forum o tym ale jeszcze raz ....
            > > gdybym kiedys siedziala w takiej tojotce jaris to tego wypadku ktory miala
            > m
            > (w
            > > miescie na swiatalch) z pewnoscia bym nie przezyla
            > > a zatem dziekuje za male samochodziki!
            > >
            > >
            > > ...i tak i nie.W dziewięćdziesięciu procentach wypadkach duże auto
            > pozwala przeżyć pasażerom.Jest jeszcze te kilka procent takich zdarzeń gdzie
            i
            >
            > bmw / o ile pamiętam takim chyba podróżujesz/ nie daje całkowitej
            > ochrony.Choćby casus Lady D. w mercedesie S500.pozdr.
            > >

ja wtedy jechalam passatem kombi i zostala z niego harmonijka a mnie sie nie
            stalo NIC!, jak myslisz co zostalo by ze mnie w toyocie yaris?
    • nat.ka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:26
      hulajnoga :)

ale tak na serio, na Twoim miejscu wybrałabym VW, są mniej awaryjne i
      wytrzymałe. Ja wolę wieksze auta, ale z tych małych to oczywiście Corsa, albo
      Clio, chociaż to już dla bardziej wymagających.
      • lubstej Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:31
        a mnie sie marzy pt cruiser...

chrysler2.republika.pl/ptc.html
        • nat.ka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:33
          o proszę, też kiedyś miałam na niego fazę, ale teraz mi się marzy tylko i
          wyłącznie Chrysler 300M albo 300C :)))
        • byhanya Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:34
          pt cruiser bylby dobry , jaklby mial wielkosc naszej starej warszawy i silnik -
          w miare mocny. tak pozatym z daleka wyglada OK. mini cooper jest duuuuuzo
          lepszy
          • nat.ka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:36
            no no, coopery mają bardzo mocne silniki, a właśnie wadą PT Cruisera jest dość
            mała moc, jak na takiego byka, to bardzo źle. ale prezentuje się ładnie:)
            • byhanya dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 12:38

• tralalumpek Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 12:41
                volvo odpada, koszmar do jazdy promnien skratu ma jak woz drabiniasty
                jaguar ok ale nie kazdy model
                aston- tu jakos nie mam asocjacji ale tez ok w zasadzie, bez wiekszych emocji
                • byhanya Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 12:42
                  w volvo promien skretu jest mniejszy niz 14,5 m u jaguarow. mielismy i jednego
                  i drugiego. uczykam sie jazdy na volvo - pestka!
                  • tralalumpek Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 12:44
                    byhanya napisała:

> w volvo promien skretu jest mniejszy niz 14,5 m u jaguarow. mielismy i
                    jednego
                    > i drugiego. uczykam sie jazdy na volvo - pestka!

kazdemu wedlug jego upodoban!
                  • nat.ka Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 12:46
                    też kiedyś jechałam volvo, wbrew pozorom nie jest tak źle, tylko trzeba
                    naprawdę go wyczuć.
                    juz nie będę nawet wspominała o Lexusach, każdy model jest świetny, a już
                    zwłaszcza ten sportowy.
                    może przejdziemy do Maybachów?:))))
                    • byhanya Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 12:48
                      nie maja miejsca na palce u nog na tylnych siedzeniach
                      • nat.ka Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 13:15
                        fakt, ale to przez 2 komputery z tyłu, telewizor, parasolkę i lodówkę no i
                        szafkę na kieliszki do szampana:)
                        • byhanya Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 13:50
                          natka przepraszam ze pytam ale czy Ty nie jestes a wroclawia?
                          • nat.ka Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 13:52
                            nie, jestem z warszawy, ale we wrocławiu urodzona :)
                            • byhanya Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 13:52
                              hmmm chodzilas do 63?
                              • nat.ka Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 13:55
                                hmmm chyba raczej nie, a czemu pytasz?:)
                                • byhanya Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 14:00
                                  mialam kolezanke w klasie nazywalismy ja nat-ka.
                                  • nat.ka Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 14:04
                                    ahm, to chyba nie ja :) ja byłam natalia albo nat. :)
                                    • byhanya Re: dodam VOLVO S80 Aston martin DB9 i jaguary 22.06.04, 14:04
                                      kolezanka natasza
    • zuza123 VW Lupo 22.06.04, 12:28
      Lupo było moim pierwszym samochodem i jeździłam nim blisko 2 lata (sprzedałam
      jakiś miesziąc temu). Jeździło mi się super, gdyby nie to, że miał "humory".
      Nie wiem, czy to wina egzemplarza, czy pech. Zdarzało się raz na jakiś czas
      (oczywiście wtedy, kiedy nie trzeba), że gasł i nie chciał odpalić przez kilka
      tygodni. A mechanicy się głowili, o co chodzi. Naprawdę :) W końcu odpalał ni z
      tego ni z owego, ale doszło do tego, że nie byłam pewna kiedy zgaśnie :(
      Przydarzyło mi się to ikiedyś w korku i wtedy zadecydowałam o sprzedaży.
      Oddałam bez nadziei do naprawy i gość znalazł jakies popsute czujniki za 500
      zł!, wymienił i było ok. Pewnie to był jego problem, ale mówi się trudno. Teraz
      przymierzam się do jakiejś małej Hondy lub Peugeota 206. Ale najpierw kredyt
      mieszkaniwoy :(
      A Lupo było śliczne, jaskrawozielone, parametry takie sobie, ale wspominać będę
      z rozrzewnieniem
    • lukrecja8 Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:30
      jezu, dlaczego samochód dla kobiety to musi być mały samochód???
      dla mnie im większy tym lepszy, czuję się bezpieczniej, wygodniej, jeżdżę
      szybciej i pewniej.
    • klara-klara Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:37
      A ja bym chciała Citroena C3.
      • lena_zienkiewicz Re: Bogie, żadna z was nie chce bmw? ;-) 22.06.04, 12:38
        • byhanya Re: Bogie, żadna z was nie chce bmw? ;-) 22.06.04, 12:39
          w danii utarlo sie ze w bmw jezdza turcy
          • tralalumpek Re: Bogie, żadna z was nie chce bmw? ;-) 22.06.04, 12:42
            byhanya napisała:

> w danii utarlo sie ze w bmw jezdza turcy

zalezy jakim, starymi beemkami tak ale w nowych ich nie uswiadczysz
            • byhanya Re: Bogie, żadna z was nie chce bmw? ;-) 22.06.04, 12:46
              w nowych czesto (ale oczywiscie nie zawsze) jezdza nowobogaccy "bYznesmani"
              • tralalumpek Re: Bogie, żadna z was nie chce bmw? ;-) 22.06.04, 12:47
                byhanya napisała:

> w nowych czesto (ale oczywiscie nie zawsze) jezdza nowobogaccy "bYznesmani"

sorry, pieprzysz w tej chwili
                • byhanya Re: Bogie, żadna z was nie chce bmw? ;-) 22.06.04, 12:49
                  moze ale co kraj to obyczaj....
    • zwierzoczlowiekoupior Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 12:38
      Małe czy duże - w zależności od potrzeb, upodobań i możliwości. Ale Toyota. Z
      różnych szacunków najmniej awaryjna. Na końcu fiaty i renault - tylko dla
      amatorów grzebania się we wnętrznościach, lub czekania na pomoc drogową.
      Szczególnie renault wrrrrr...
      Pozdrawiam,
      Zwierzak
      • byhanya jak toyota to tez LEXUS 22.06.04, 12:41

• Gość: olina Re: jak toyota to tez LEXUS IP: *.toyota.waw.pl 22.06.04, 13:36
          Jeżeli stać cię na większy niż Yaris,to bardzo dobrze.
          Yaris jest wśród aut miejskich najbezpieczniejszym autem w Europie.
          A tak poza tym to często jeżdżę Lexusem RX 300 -to auto typu SUV-terenowo
          rekreacyjne
          Jest pod każdym względem perfekcyjne-japończycy zadbali o totalnie wszystko-9
          poduszek w tym na kolana kierowcy,kamery z tyłu,by lepiej zaparkować,sprzęt
          audio marki MARC LEVINSON i 11 głośników no i najważniejsze jest z Japonii
          • Gość: milka LEXUS RX300 IP: *.novartis.com 23.06.04, 11:39
            Najlepsze auto dla kobiety :)
      • Gość: Kochanie, Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 19:30
        co ty !!! Miałam Clio, 0 awarii, super wnętrze, wszystko pod ręką, 2 lusterka
        do poprawiania makijażu, wspaniale przyśpieszało !!!Żal mo go :(((
    • charlie_x ..może chcecie panie wiedzieć w jakim samochodzie 22.06.04, 12:43
      ..kobieta świetnie wygląda?Otóż jednym z takich jest lancia ypsilon mała,
      zwrotna, świetnie wykończona i niestety jaka ładna taka i droga.Ponad 50
      tys.pln.
    • lubstej Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 13:09
      a co powiecie o signum - duzy ale smukly, bezpieczny, niezle wyposazony...
      • byhanya Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 13:12
        podobno ma doskonale fotele.
      • tralalumpek Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 13:15
        lubstej napisała:

> a co powiecie o signum - duzy ale smukly, bezpieczny, niezle wyposazony...

w niemczech i austrii o fatalnych kierowcach, zawalidrogach mowie sie :
        opelfahrer
        • lubstej Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 13:23
          ale w polsce opel ma raczej niezla opinie- stereotyp niemieckiej jakosci?
          • ola_er Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 13:41
            Ja bym kupiła sobie albo Toyotę Yaris albo Corollę. Ewentualnie Honda. Małym
            samochodem lepiej się poruszać w mieście i łatwiej zaparkować.
    • Gość: Andzia Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.lot.pl 22.06.04, 13:39
      Od miesiąca mam Toyotę Corollę - zwrotna, nieduża, oszczędna (diesel) i na
      czele w rankingach bezusterkowości.
    • Gość: witaminka1 Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.pekao-fs.com.pl 22.06.04, 13:54
      Ford Mondeo bezpieczny i niezawodny, dzięki niemu polubiłam prowadzenie auta
    • Gość: ab12 BMW 320 E-30- n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 14:00
      • byhanya Re: BMW 320 E-30- n/t 22.06.04, 14:04
        wallah -nic dodac nic ujac
      • tralalumpek Re: BMW 320 E-30- n/t 22.06.04, 23:14
        a ja BMW 320 E-46
        • Gość: ab12 Re: BMW 320 E-30- n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:05
          oj,tralalumpek- tez mam ten model e-46(już ten poliftingu świateł), zgadzam sie
          z Tobą.piękne klobiece autko,alr wersja m3-mjodzio:)
          • tralalumpek Re: BMW 320 E-30- n/t 23.06.04, 16:21
            Gość portalu: ab12 napisał(a):

> oj,tralalumpek- tez mam ten model e-46(już ten poliftingu świateł), zgadzam
            sie
            >
            > z Tobą.piękne klobiece autko,alr wersja m3-mjodzio:)

no to tutaj sie nie zgadzam, m3 technicznie super ale "liniowo" wolalabym 645
    • capa_negra Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 14:14
      C5 2.2HDi
    • Gość: kawaler BMW serii 5 w kolorze srebnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 14:22
      polecam
    • Gość: nebbia Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: 217.96.7.* 22.06.04, 17:16
      polo ;) i polecam ;)
    • Gość: Anka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.04, 17:48
      oj baby..odebrałam prawko niecałe 3 tyg. temu i bardzo dobrze mi sie jeździ
      leganzą....
    • Gość: Ida Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 22.06.04, 21:30
      Jeżdżę Fordem Focusem,ale go nie polecam,bo wydaje mi się,że jeżdżę czołgiem.I
      wogóle nie lubię tego samochodu...Gdybym mogła to zamieniłabym go na Opla
      Astrę.Jedynym plusem Forda jest niezawodność.Mój jest niezawodny od 4 lat,czyli
      od daty zakupu.
      • Gość: katinka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 22.06.04, 21:51
        ja tez jezdze fordem focusem, na dodatek kombi, ale jest tak wyposazony i ma
        taka moc, ze nie jezdze czolgiem, tylko strzala ;) moje autko ma roczek :)
    • undyna Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 22.06.04, 21:52
      opel astra jest super autkiem:)))
      • Gość: Anka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.06.04, 21:55
        hmm.. to może faktycznie rozejrzeć się za astrą, zamiast ibizy..?
    • Gość: Asiunia Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.04, 11:05
      zdecydowanie polecam micrę-sama jeżdżę i jest to samochód idealny. Przede
      wszystkim jest świetna widoczność, a to jest bardzo ważne dla nas, kobiet:)
      Niezawodny naprawdę-przejechałam nim już 95 tysięcy i jedyna rzecz do wymiany
      do tej pory to był łącznik stabilizatora (tu ukłon w stronę naszych świetnych
      dróg). VW nie polecam nikomu - mój znajomy jeździ polo i ma 120 tys. i musiał
      już wymieniać silnik:))
      • tralalumpek Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 23.06.04, 11:07
        Gość portalu: Asiunia napisał(a):

> zdecydowanie polecam micrę-sama jeżdżę i jest to samochód idealny. Przede
        > wszystkim jest świetna widoczność, a to jest bardzo ważne dla nas, kobiet:)
        > Niezawodny naprawdę-przejechałam nim już 95 tysięcy i jedyna rzecz do wymiany
        > do tej pory to był łącznik stabilizatora (tu ukłon w stronę naszych świetnych
        > dróg). VW nie polecam nikomu - mój znajomy jeździ polo i ma 120 tys. i musiał
        > już wymieniać silnik:))

slodki wpis!
        caly taki rozowy i piorkami, i taki blond.....
      • Gość: tseye Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.csk.pl 23.06.04, 13:25
        kurde dziewczyny, co wy tak z ta widocznoscia? Nie robcie z siebie slodkich idiotek co to do zeby zaparkowac (i odparkowac tez ;-) samochod musza widziec jego poczatek i koniec... wystarczy sobie zakodowac wymiary samochodu w glowie i jezdzic i parkowac bez zadnych problemow...

Kobieta duuuuuzo fajniej wyglada w duzym samochodzie
        • Gość: tseye Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.csk.pl 23.06.04, 13:32
          aha, i jeszcze cos... jesli juz maly to jakis normalnie wygladajacy- corsa, agila, punto, clio, p206

i z dala od mikry i KA... Ohyda!
          • miawalles Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety 23.06.04, 15:13
          • Gość: Anka Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 17:08
            podpisuje sie pod tym wszystkim! precz z micrami.. jak to wyglada..?!
    • Gość: marta uparta Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: 217.153.168.* 23.06.04, 16:53
      Ford Fiesta. Na Mikrę dużo osób narzeka.
      • serta :) 23.06.04, 21:06
        A nie lepiej kupic motocykl i pokazac facetom jaka z nas babka z jajami ?!?
        • tralalumpek Re: :) 23.06.04, 21:25
          serta napisała:

> A nie lepiej kupic motocykl i pokazac facetom jaka z nas babka z jajami ?!?

jezdzilam tak miedzy 15 a 19 rokiem zycia, potem mi przeszlo a teraz za bardzo
          mi sa cenne moje kosci....a na "dawcow arganow" patrze z przymrozonym okiem
          • Gość: serta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 21:42
            ech... rownie dobrze mozna sie zabic przy sniadaniu we wlasnej kuchni ;)
            Ale za to jakie to cudne zjawisko kobieta na motocyklu! Choc fakt,babka w
            samochodzie,ale taka,ktora potrafi nie lada wyczyny wyprawiac za kierownica,to
            tez rzadkosc :)))
            • tralalumpek Re: :) 23.06.04, 21:45
              Gość portalu: serta napisał(a):

> ech... rownie dobrze mozna sie zabic przy sniadaniu we wlasnej kuchni ;)
              .....

z pewnoscia ale prawdopodobienstwo jest mniejsze
              • serta :) 23.06.04, 23:15
                Czy ja wiem ... owszem,byc moze to wlasnie mnie kiedys trzepnie jakis
                rozpedzony samochod,ale 'kaleka' ze mnie w kuchni tez okropna,wiec nie wiem czy
                nozem bym sobie przez przypadek czegos predzej nie uciela ;)))
                dobrej nocy wszystkim !
      • Gość: Nessa Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.net.bialystok.pl / 81.15.255.* 24.06.04, 15:19
        A ja jeżdzę Fordem Taunusem rocznik 1981 z dłuuuugą maską:)
        Jest duży i dość często cos w nim nawala , ale i tak go kocham :)))
        Pozdrawiam
        • Gość: rene Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: 212.160.172.* 24.06.04, 17:21
          Gość portalu: Nessa napisał(a):

> A ja jeżdzę Fordem Taunusem rocznik 1981 z dłuuuugą maską:)
          > Jest duży i dość często cos w nim nawala , ale i tak go kocham :)))

wcale się nie dziwię :-)
          a co myślisz o Citroenie XM z długaśnym przodem i pneumatycznym zawieszeniem?
        • Gość: marianna Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 17:55
          a ja mam hondę coupee CRX zabytkową prawie i też ją kocham
        • Gość: Kombi Re: czym jezdzicie-czyli jakie autko dla kobiety IP: *.retsat1.com.pl 24.07.04, 06:53
          Gość portalu: Nessa napisał(a):

> A ja jeżdzę Fordem Taunusem rocznik 1981 z dłuuuugą maską:)
          > Jest duży i dość często cos w nim nawala , ale i tak go kocham :)))
          > Pozdrawiam

My też je kochamy.
    • Gość: rene duże i wygodne - auto / nie autko IP: 212.160.172.* 24.06.04, 17:18
      lubię większe auta, z mocnym silnikiem.
      Czuję się w nich bezpiecznie. Lepiej trzymają się drogi.

Citroen Xantia i C5 albo stary XM, Peugeot 605, VW Passat, Ford Mondeo i wiele
      innych :-)
      • liloom Re: duży i wygodny 29.06.04, 14:46
        Tez uwazam ze samochod powienien byc duzy. Podobnie jak Tralalumpek przekonalam
        sie o tym po wypadku, gdy skasowalam swojego zwinnego Nissana. Generalnie
        japonczyki sa milymi autkami, ale takie "plastikowe" i przez to malo bezpieczne
        chyba.
        Wsrod moich znajomych sporo ludzi jezdzi vanami (bo sporo ma gromadki dzieci),
        ale to oprocz wygody chyba troche moda. Duzo jest tez mini-vanow np. Megane,
        ktorym jezdze. Francuzy podobno latwo sie psuja, ale mam juz kolejnego i nie
        mialam problemow (odpukac!). Jak juz kiedys pisalam lubie ogromne amerykanskie
        samochody z lat 50-60, ale sa strasznie niepraktyczne, wiec chociaz Volvo,
        ktore jest swietne w dlugie podroze. Ono po prostu plynie;) Wiadomo, ze nie
        jest to auto do jazdy po miescie i wpychania sie w kazda dziure. Na to sa dobre
        male mile japonczyki i francuziki, chyba nie macie watpliwosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka