Dodaj do ulubionych

!!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!!

IP: *.acn.waw.pl 13.03.02, 20:03
Zdrada!!! Cios w plecy!!! Wedel okantował mnie na >>Ptasim Mleczku<<. Kupiłam
pudełko. Otwieram. I co się okazuje? Zamiast 6x3 rządków na piętrze -
plastikowa wkładka i 5x3 ptasich mleczek. (na pudełku zamiast 500g napisane
420g). W jednym pudełku 50/50 czekoladowych i waniliowych (czekoladowe pewnie
źle szły). NO I SAMO PTASIEMLECZKO - mniej ptasiego mlecza w ptasim mleczku -
ale za to grubsza warstwa czekolady. I wszystko ZA TĄ SAMĄ CENĘ. Jednym słowem,
bardzo nieładne naciąganie klienta. Wzywam do bojkotu!!! Jeśli ktoś cię
oszukuje, odwdzięcz mu się i zignoruj go!!! GRANDA!
Obserwuj wątek
    • Gość: noe Re: !!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.02, 20:10
      Ale za to bedziesz szczuplejsza. To tez trzeba docenic :))
      • Gość: krówka Re: !!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!! IP: *.acn.waw.pl 13.03.02, 20:13
        Gość portalu: noe napisał(a):

> Ale za to bedziesz szczuplejsza. To tez trzeba docenic :))

nie mogę być jeszcze szczuplejsza niż jestem, bo bym się chyba przełamała na pół
        • Gość: fanny Re: !!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!! IP: *.chello.pl 13.03.02, 20:22
          A wiesz, ze pieguskow co raz mniej w Pieguskach?
          Sa atrakcyjne cenowo czekolady, tylko jest ich tylko 80 g?
          Oni (Wedel, Danon czy niektorzy producenci czekolad) nawet robia badania, zeby
          sprawdzic czy konsumenci sie zorientuja. I wychodzi, ze wiekszosc NIE. A zysk
          maja z tego spory i utrata takich dociekliwych osob jak Ty jest wliczona w
          kalkulacje zyskow i strat tej oszukanczej praktyki.
          Przykro mi :-(
          • robeert1 Re: !!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!! 13.03.02, 20:54
            Wedla chyba kupili Amerykańce.Taki zabiegi to w ich stylu.Oni by nawet g....o
            potrafili opylić gdyby chcieli.I sprzedają! No bo jak nazwać tą ich coca
            colę ,hamburgery itd.I to w cenie wyzszej od dobrego jedzenia.Popieram
            propozycje bojkotu.Tylko czy dam radę?:)))
            • Gość: ixi Re: !!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.03.02, 23:35
              Wedla kupiło Cutbery
              • yak-ona Re: smacznego! 14.03.02, 00:30
                wedla kupil danone

a tak prawde mowic to mnie to nie interesuje jaka jest zawartosc " cukru w
                cukrze"
                w niedziele w polskim sklepiku za jedna paczke Delicji wedlowskich ( mala)
                zaplacilam 3$ i nie marudze- a radoche mialam jak maly chlopiec z resorakiem!!!

smacznego!
    • Gość: __jan Re: !!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.02, 00:34
      chcielista zachodu to mata, ilosc to jesce' nic takiego ale jakosc, dziwne ze
      tego swinstwa jeszcze tak porzadnie nie zanalizowal, a tak na boku, nie zmienil
      sie twoj wyglad, tak tylko troszke, ostatnio...???...
    • Gość: Pom Re: !!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!! IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 01:55
      I dlatego nie kupuję ptasiego mleczka u Wedla od dawna! Zażeram takie na wage i
      wszystko gra.

• tea_4_2 Bird's Milk 14.03.02, 02:13
        Nie dadza nam sie nawet Wedlem nacieszyc! To wszystko przez Cadbury! Ledwie sie
        czlowiek odzwyczail od czekoladopodobnych codow a tu juz probuja na nas
        najnowsze techniki marketingowe. Biedne Ptasie Mleczko, teraz to tylko kwestia
        czasu jak zmienia nazwe na Bird's Milk :)
      • Gość: Ania Re: !!! WEDEL OSZUKUJE NA PTASIM MLECZKU !!! IP: *.chello.pl 14.03.02, 06:18
        Najleprze ptasie mleczko jest Wedla.

Należy potępiać publicznie takie oszustwa.
        W Polsce mamy za słaby ruch konsumencki i dlatego takie działania są na
        porządku dziennym.
        • Gość: deska parę uwag technicznych IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 09:44
          Witam wszystkich!
          Myślę, że mogę dodać do dyskusji parę faktów. Jestem technologiem żywności i co
          nieco wiem o produkcji Ptasiego Mleczka.
          Primo, aby wyjaśnić wątpliwości: Cadbury jest współwłaścicielem fabryk wyrobów
          czekoladowych, a Danone wykupił linie ciastek (łącznie ze znakiem towarowym).
          Secundo, technologia produkcji Ptasiego Mleczka jest teraz bardzo
          unowocześniona, to nie jest to samo Ptasie, które kupowały nasze mamy.
          Oczywiście nie będę podawała szczegółów, ale radzę przeczytać dokładnie sam
          skład surowcowy na opakowaniu i wtedy można wyjaśnić sobie parę faktów "z życia
          Pt. Ml." na przełomie ostatnich lat.
          Tercio, jakość wyrobu jest na pewno lepsza jeśli chodzi o zanieczyszczenia
          różnego rodzaju, ale wartość sensoryczna oczywiście może być kwestionowana
          przez konsumentów, którzy np. przyzwyczaili się do poprzedniego smaku mleczka.
          Quarto, w wypadku stwierdzenia jakichkolwiek uszczerbków i niedociągnięć, można
          produkt zareklamować. Jeśli autorka postu czuje się oszukana, może złożyć do
          firmy swój protest. Chociaż myślę, że na pudełku była informacja o mniejszej
          masie netto i o mieszance waniliowo-czekoladowej..

Mimo wszystkich domniemanych oszustw, uważam, że Ptasie z Wedla jest dobre. Na
          pewno nie polecam natomiast Ptasiego sprzedawanego na ulicy czy pod stacją
          metra za pięć złotych...

pozdrowionka
          de_ska

• Gość: Ptasia Re: PRECZ Z TECHNOLOGAMI ZYWNOSCI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.02, 13:55
            Biedne te dzisiejsze dzieci . Ja sie wychowalam na tych starych skladnikach
            ptasiego mleczka, nie zatrulam sie nigdy, smakowalo jak prawdziwe "ptasie
            mleczko", po prostu rarytas. No ale widac technolodzy zywnosci postanowili ten
            luksus nam ukrocic, a przy okazji nabic kase producentom. Drodzy klienci musimy
            sie edukowac, ciagle sprawdzac zawartosc, co tam za nowe swinstwo nam nawalili,
            nie kierowac sie wylacznie renomowana nazwa. A z ta sztuczka wagowa to znany
            chwyt ponizej pasa, nie tylko Wedla, ale wszystkich firm. Aby na przyklad nie
            podnosic ceny to zmniejszaja zawartosc, albo podwyzszaja cene i zmniejszaja
            zawartosc , no i biznes sie kreci. Sukces w kasie.
          • Gość: krówka Re: parę uwag technicznych IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 17:01
            Droga desko
            1) nie interesuje mnie kto jest właścicielem Ptasiego Mleczka
            2) nowoczesność technologii ptasiego mleczka też mnie nie interesuje
            3) wcale nie uważam, że ptasie mleczko jest gorsze niż było - przecież bym go
            wtedy już dawno nie kupowała
            4) co mam reklamować? to, że się dałam nabrać? Dlaczego mam kierować swój
            protest do firmy, jeśli kierując go tutaj zyskuję znacznie większą satysfakcję?
            Tak na pudełku była informacja o tym że to mieszanka i że ma mniejszą masę (o
            15%) - ale CENA SIĘ NIE ZMIENIŁA !!!! Pozatym w sklepie nie było już ptasiego
            mleczka jednosmakowego. Co mam zrobić jak nie lubię czekoladowego? Wyrzucać pół
            pudełka za każdym razem?
            Owszem Ptasie mleczko jest dobre, ale niestety CZUJĘ SIĘ OSZUKANA i nic na to
            nie poradzę
    • maly.ksiaze Popieram krowke 14.03.02, 17:41
      Bo do czegoz to podobne, zeby ujmowac mleczka w ptasim mleczku? Dojdzie w koncu
      do tego, ze sami bedziemy musieli to ptactwo doic! A to wcale nie jest latwe!

Z drugiej strony, zwiekszona zawartosc czekolady ma dobra strone. Czekolada
      (zawartosc magnezu!) dziala kojaco na nerwy. Dzieki temu byc moze latwiej bylo
      Ci sie uspokoic po odkryciu tego niskiego oszustwa (pomyslowego chwytu
      handlowego?).

Lacze sie w bolu ze wszystkim pozeraczami Ptasiego Mleczka (tylko waniliowe,
      precz z mieszankami!)

Pozdrawiam,

mk.

PS Krowce zalaczam specjalne wspolczujace muuuu-muuuu.
      • Gość: krówka Re: Popieram krowke IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 18:50
        przecież ptasię mleczkoł kupuje się dla mlecznej-ptasiości w środku, a nie dla
        czekolady z zewnątrz. O jej, jeszcze nie sprawdziłam, czy nowe ptasie mleczko
        da się zjeść metodą "z czekoladki ogryzania i środeczka oglądania". Jeśli się
        nie da - to kolejna tradycja zaginie w mrokach dziejów. Straszne! Jaki ten
        świat bezwzględny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka