Dodaj do ulubionych

Pomysły na weekend

18.09.12, 20:10
Czy macie jakieś pomysły na weekend - gdzie wyjść w ciągu dnia, czy wieczorem, aby poznać nowych ludzi?
Mam dość samotnych weekendów, ślęczenia przed komputerem lub pracy z powodu zabicia czasu ... a znajomych też ostatnio jak na lekarstwo :/ Świeżości mi trzeba.
Będę wdzięczna za podpowiedzi....
Obserwuj wątek
    • mahadeva Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:14
      mamy Ci mowic, co lubisz robic? :)
      • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:28
        mahadeva napisała:

> mamy Ci mowic, co lubisz robic? :)

To co ja lubię robić, to mogę robić spokojnie sama w domu :-)
    • headvig Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:25
      bierzesz rower, kask, obcisłe kolarki i na podryw. mnie się raz udało, ale pan był bardziej zainteresowany osprzętem rowerowym niż mną - zawsze jest jakieś ryzyko :P
      • varna771 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:26
        do lasu na grzyby :)
      • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:27
        headvig napisała:

> bierzesz rower, kask, obcisłe kolarki i na podryw. mnie się raz udało, ale pan
        > był bardziej zainteresowany osprzętem rowerowym niż mną - zawsze jest jakieś ry
        > zyko :P

Nie mam roweru :-)
    • nie.strzelac.towarzysze Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:30
      > Czy macie jakieś pomysły na weekend - gdzie wyjść w ciągu dnia, czy wieczorem,
      > aby poznać nowych ludzi?

Poznawanie nowych ludzi jest zdecydowanie przereklamowane.
      • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:33
        nie.strzelac.towarzysze napisał:

> > Czy macie jakieś pomysły na weekend - gdzie wyjść w ciągu dnia, czy wiecz
        > orem,
        > > aby poznać nowych ludzi?
        >
        > Poznawanie nowych ludzi jest zdecydowanie przereklamowane.

Przereklamowane - nie przereklamowane, ja mam dość obecnego stanu rzeczy...
        >
        • nie.strzelac.towarzysze Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 21:45
          > Przereklamowane - nie przereklamowane, ja mam dość obecnego stanu rzeczy...

Aha, i zapewne sądzisz, że poznanie nowych ludzi odmieni Twoje życie, co? :)

A zastanawiałaś się kiedyś na przykład, czy jesteś typem introwertycznym, czy ekstrawertycznym? I przede wszystkim: czy zastanawiałaś się kiedykolwiek, czego byś właściwie chciała od życia? Mnie te rozpaczliwe prośby o wskazanie miejsc z nowymi ludźmi pachną szukaniem recepty na ślepo.

Usiądź spokojnie i się zastanów, gdzie chcesz dojść i jaką drogą.
          • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 21:49

> > Przereklamowane - nie przereklamowane, ja mam dość obecnego stanu rzeczy.
            > ..
            >
            > Aha, i zapewne sądzisz, że poznanie nowych ludzi odmieni Twoje życie, co? :)
            >
            > A zastanawiałaś się kiedyś na przykład, czy jesteś typem introwertycznym, czy e
            > kstrawertycznym?

Tak, wiem to ... potrzebuję ludzi, inspiracji, podobnego spojrzenia na życie obok. A że ostatnio sporo zmian w moim życiu, muszę sobie wszystko zbudować od nowa.
            I nie mam już ochoty obracać się w środowisku, w którym obracałam się dotychczas, z różnych względów przestało mi odpowiadać.

• allatatevi1 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 23:51
            I ma rację. Jeśli pozna odpowiednich dla siebie ludzi, to odmieni jej życie.
            Moje życie parę razy już się odmieniło o 180 stopnie dzięki poznaniu ludzi, którzy do dziś są przy mnie.
      • good_morning Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:39

>
        > Poznawanie nowych ludzi jest zdecydowanie przereklamowane.

amen ;)
    • uleczka_k Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:40
      Może jakiś męski sport? No, dobra może nie od razu podnoszenie ciężarów albo mordobicie, no siłownia wystarczy. Albo jakieś kluby filmowe?
      Ale Tobie chodzi o poznawanie ludzi czy mężczyzn?
      • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:45
        uleczka_k napisała:

> Może jakiś męski sport? No, dobra może nie od razu podnoszenie ciężarów albo mo
        > rdobicie, no siłownia wystarczy. Albo jakieś kluby filmowe?
        > Ale Tobie chodzi o poznawanie ludzi czy mężczyzn?

Myślałam o ściance wspinaczkowej na początek.
        W sumie chodzi mi o poznawanie ludzi obu płci. Temat nie brzmi "szukam chłopaka" :-)
        • real_mayer Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:54
          Jeśli masz dość siedzenia w domu to ścianka wspinaczkowa, aerobik, joga, basen ... takie miejsca, gdzie jest dużo ludzi. Nie od razu musisz się z każdym poznać, ale przy np. siódmym spotkaniu tej samej osoby zaczynasz się uśmiechać. I chyba o to chodzi.
          • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:55
            real_mayer napisała:

> Jeśli masz dość siedzenia w domu to ścianka wspinaczkowa, aerobik, joga, basen
            > ... takie miejsca, gdzie jest dużo ludzi. Nie od razu musisz się z każdym pozna
            > ć, ale przy np. siódmym spotkaniu tej samej osoby zaczynasz się uśmiechać. I c
            > hyba o to chodzi.

Tak ... bo ja to bym chciała chyba "już, zaraz, teraz"...
        • mumia_ramzesa Re: Pomysły na weekend 19.09.12, 17:18
          To na scianke sie chodzi zeby poznawac ludzi?
          • mag29 Re: Pomysły na weekend 19.09.12, 18:18
            mumia_ramzesa napisała:

> To na scianke sie chodzi zeby poznawac ludzi?

Chodzi się po to, żeby się powspinać a przy okazji poznać ludzi ....
    • kbjsht Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:45
      clubbingclubbingclubbing
      • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:46
        kbjsht napisała:

> clubbingclubbingclubbing

A proszę ja Cię ... :-) już wyrosłam.

• real_mayer Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:50
          Poza tym, jak można poznać kogoś gdy w uszach brzmi "umc umc umc" :)

mag29 napisała:
          A proszę ja Cię ... :-) już wyrosłam.
          • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:54
            real_mayer napisała:

> Poza tym, jak można poznać kogoś gdy w uszach brzmi "umc umc umc" :)
            >
            Kiedyś chyba jakoś się dawało o dziwo :-))) sama nie wiem jak to było możliwe ...
            • kbjsht anyway 18.09.12, 22:30
              to jedno z niewielu miejsc, gdzie normalne jest przybycie samemu a nawet mile widziane, no i towaru sporo.. :D
    • sumire Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:46
      idziesz zjeść obiad w knajpie zamiast w domu i niedyskretnie uśmiechasz się do miłego bruneta obiadującego naprzeciwko. po obiedzie idziesz zapisać się na kurs ikebany/fotografii/masażu hawajskiego, warsztaty teatralne albo jogę. z ludźmi poznanymi na kursie umawiasz się na wieczorne piwko. mniej więcej tyle trzeba :)

a trochę bardziej serio pozwolę sobie dodać, że to nie sprawa tego, gdzie wyjść, żeby poznać, bo poznać ludzi można absolutnie wszędzie.
      • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:50
        sumire napisała:

> idziesz zjeść obiad w knajpie zamiast w domu i niedyskretnie uśmiechasz się do
        > miłego bruneta obiadującego naprzeciwko. po obiedzie idziesz zapisać się na kur
        > s ikebany/fotografii/masażu hawajskiego, warsztaty teatralne albo jogę. z ludźm
        > i poznanymi na kursie umawiasz się na wieczorne piwko. mniej więcej tyle trzeba
        > :)

Warsztaty teatralne też przeglądam pod kątem soboty, już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem :-)

> a trochę bardziej serio pozwolę sobie dodać, że to nie sprawa tego, gdzie wyjść
        > , żeby poznać, bo poznać ludzi można absolutnie wszędzie.

Ja jakoś nie umiem, a nie jestem jakaś nieśmiała, ot - nie widzę sensu zagadywania do obcych na ulicy :-)) a jak mnie kiedyś zaczepił pod sklepem fajny facet, to się okazało, że na codzień mieszka za granicą :D

• light_in_august Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:55
      Zapisz się na jakies studia, kursy, zajęcia hobbystyczne itp. Tam najłatwiej zawrzeć znajomości, i to z ludźmi, z którymi mamy coś wspólnego.
      Bo nie oszukujmy się, że ludzi łatwo poznać w knajpach ;) A nawet jeśli, to raczej na jeden wieczór.
      • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 20:56
        light_in_august napisała:

> Zapisz się na jakies studia, kursy, zajęcia hobbystyczne itp. Tam najłatwiej za
        > wrzeć znajomości, i to z ludźmi, z którymi mamy coś wspólnego.
        > Bo nie oszukujmy się, że ludzi łatwo poznać w knajpach ;) A nawet jeśli, to rac
        > zej na jeden wieczór.

Trochę krucho u mnie z kasą teraz, to tak pod kątem studiów .... więc chwilowo odpada, aż sytuacja mi się unormuje.
    • wicehrabia.julian Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 21:32
      mag29 napisała:

> Świeżości mi trzeba

proponowałbym zacząć od odświeżenia umysłu i wymyślenia czegoś własnym sumptem, nikt nie chce się kolegować z osobą o kreatywności pora
      • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 21:40
        wicehrabia.julian napisał:

> mag29 napisała:
        >
        > > Świeżości mi trzeba
        >
        > proponowałbym zacząć od odświeżenia umysłu i wymyślenia czegoś własnym sumptem,
        > nikt nie chce się kolegować z osobą o kreatywności pora
        >
        Tu byś się zdziwił (o kreatywności mowa). Uwielbiam, kiedy ktoś wydaje takie sądy nie znając drugiego człowieka. Ble!
        • wicehrabia.julian Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 21:42
          mag29 napisała:

> Tu byś się zdziwił (o kreatywności mowa). Uwielbiam, kiedy ktoś wydaje takie są
          > dy nie znając drugiego człowieka. Ble!

czy osoba kreatywna zakłada na forach wątki tego typu?
          • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 21:46

> mag29 napisała:
            >
            > > Tu byś się zdziwił (o kreatywności mowa). Uwielbiam, kiedy ktoś wydaje ta
            > kie są
            > > dy nie znając drugiego człowieka. Ble!
            >
            > czy osoba kreatywna zakłada na forach wątki tego typu?

Czy takie forum zawsze musi znaczyć najbardziej opiniotwórczą instancję? Nie, nie musi i nie jest ...
            A może szukam inspiracji?

• wicehrabia.julian Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 21:53
              mag29 napisała:

> A może szukam inspiracji?

a może powinnaś wyłączyć komputer i wyjść z domu?
              • mag29 Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 21:57

> mag29 napisała:
                >
                > > A może szukam inspiracji?
                >
                > a może powinnaś wyłączyć komputer i wyjść z domu?
                >
                Dziś już za późno, od rana praca, taki czas, że muszę być świeża, wypoczęta i .... kreatywna :-)
                • minasz Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 23:28
                  jak zapozno ja własnie wróciłem z siłki hehe
    • minasz Re: Pomysły na weekend 18.09.12, 23:40
      nie wiem czy weekend jest dobry
      ja bym powiedział ze weekend moze byc najtrudniejszy bo wtedy ludzie sa bardziej zgrupowani i trzymaja sie ze soba- duzo łatwiej poznaje sie ludzi w tygodniu(tak indywidualnie)
      co do miejsc fajne sa takie gdzie ludzie sa otwarci na nowe znajomosci czyli wszelkiego typu kursy , jogi (takie ktore z załozenia tworza jakas mała społecznosc) ale tak naprawde wszystko zalezy od osoby ja dziewczyny poznaje wszedzie(kolegów przez sport czy prace:)
    • wez_sie najleprzy sposob to oczywiscie 19.09.12, 08:32
      najleprzy sposob to:
      sympatia i idaling
      oraz forum kobieta

ja z toba bym mogl sie umowic, ale pewnie bede mial kare wiec sie nie umowie.
      szkoda :/
    • mojestylio Re: Pomysły na weekend 19.09.12, 15:57
      Zapisz się na jakiś kurs np. wizażu, albo po prostu na to co cię kręci. takie kursy odbywają się głównie w weekendy. poznasz nowych ludzi, a przy okazji wzbogacisz się o wiedzę. Ja na takim kursie poznałam super fajnych ludzi
      • mojemieszkanie24 Re: Pomysły na weekend 19.09.12, 17:23
        - kursy
        - studia podyplomowe
        - rower
        - basen
        - rolki
        - spacery
        - kino
        -
        • mag29 Re: Pomysły na weekend 19.09.12, 18:19
          mojemieszkanie24 napisała:

> - kursy
          > - studia podyplomowe
          > - rower
          > - basen
          > - rolki
          > - spacery
          > - kino
          > -
          W kinie się ludzi poznaje? Jakoś chyba ciężko mi sobie to wyobrazić :-)
    • akle2 Re: Pomysły na weekend 19.09.12, 21:24
      Odrobinę zazdroszczę Ci tego beztroskiego poczucia, że nie masz co ze sobą zrobić. Dla mnie doba mogłaby mieć 72h, a i tak byłoby za mało
    • beenthere Re: Pomysły na weekend 20.09.12, 16:50
      Sprobuj couchsurfing.com. W kazdym wiekszym miescie jest jakas spolecznosc, ktora umawia sie na roznego rodzaju spotkania, sprawdz forum w grupie ze swojego miasta. To nie edarling i inne tego typu bzdury, tu ludzie rzeczywiscie spotykaja sie zeby wspolnie spedzic czas i nawiazac nowe znajomosci, przydatne jak jest sie nowym w miescie/kraju. To chyba lepsze niz zaczepianie ludzi na jodze, na rowerze czy w kinie, czy co tam jeszcze ci proponowali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka