katasza Re: Kobiecie więcej wybaczam 13.07.04, 11:00 Po przeczytaniu tego artykułu miesza się we mnie radość, wzruszenie i smutek. Radość, że ktoś o tym pisze ze wzruszeniem, że są ludzie, których dusi hipokryzja i społeczny lęk wyrażający się w nietolerancjia mimo to strają się zyć normalnie, i ze smutkiem na reakcje na forum i podane przykłady w artukule chamskiej - często - nietolerancji. Jestem "hetero" chociaz nigdy mi nie przyszło do głowy ani siebie ani nikogo określać przez jego seksulane wybory. Wśród moich przyjaciół, najblizszym był gej, najpierw oboje o tym nie wiedzieliśmy potem dopiero, kiedy mi to wyznał a co [przyjęłam z ulgą po porastu. Bo to właśnie sprawiło, że tak świetnie się razem czuliśmy bez tej przyciężkawej otoczki zachowań jaką często charakteryzują się związki damsko - męskie. Bez podrywania i stwierdzeń "nie ma przyjazni między kobietą a mężczyzną". Tyle nas łaczyło, choć oboje często byliśmy zakochani na zabój (ach, czasy liceum! ;-)). Wiadomo było też, że mój brat przyrodni od wielu lat mieszkającey w Niemczech jest gejem, między innymi dlatego z Polski wyjechał (ta informacja na pewno ucieszy niektórych komentatorów tego artykułu) i nigdy jego i mój tato tego nie potępiał, nie krytykował. W moim domu był szacunek dla człowieka. I jego postępowanie i decyzje mogły tylko za nim świadczyć nie nalepki przyczepiane typu gej, lesba itp. Bardzo bym chciała, bardzo żeby Ci którzy czują się zastraszani, gorsi, "zahukani", którzy spotyjkają się z nietolerancją i agresją walczyli o swoje prawa. O prawa człowieka. Bardzo bym chciała, żyć w kraju tolerancyjnym i mądrym. To, że nie jestem lesbijką to przypadek. I to nie ważne. Hej. Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka Brawo, Kaska! Tak trzymac. IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.07.04, 11:23 Jestesmy w mniejszosci, ale poczekaj - nadejdzie taki dzien, ze publiczne okazywanie koltunstwa i ciasnoty umyslowej bedzie uwazane za haniebne i wykluczalo z towarzystwa ludzi dobrze wychowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
katasza Re: Brawo, Kaska! Tak trzymac. 13.07.04, 12:00 Też mam nadzieję, ze tak będzie. To ty się trzymaj :-) i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cis niezawodna Felka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 14:36 brawo Felka, jestes niezawodna. Jak ju? sie odezwiesz w obronie tolerancji, to zawsze ze zrozumieniem i miłościa do bliźnich. Ale tylko do tych, którzy mają poglądy takie jak Twoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka (niezawodna) Re: niezawodna Felka do cisa IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.07.04, 18:51 I tu mnie przylapales! Faktycznie nie jestem w stanie zdobyc sie na zrozumienie, a zwlaszczca milosc do koltunow, ludzi ziejacych nienawiscia do blizniego, wypowiadajacych sie na temat, o ktorym nie maja zielonego, zamiast argumentow uzywajacych pomowien, dajacych publiczny wyraz uprzedzeniom i fobiom. Nie moge sie zdobyc, choc wiem, ze sa to ludzie z gruntu nieszczesliwi, smutni,zagubieni w swiecie, choc usiluja wmowic w siebie, ze to swiat stanal na glowie, a oni sa normalni. Oni tak naprawde zazdroszcza gejom i lesbijkom, bo podejrzewaja (slusznie na ogol) ze zycie tamtych jest ciekawsze, ich seks jest lepszy i bardziej wyzwolony, i ze generalnie sa oni lepszymi ludzmi od zakompleksionych nienawistnikow. I choc to wswzystko wiem, dalej nie moge sie zdobyc na zrozumienie i milosc do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straight & proud cos mi tu nie pasuje-2 mln ciot w 38 mln kraju? IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.07.04, 13:02 38 minus dzieci, starcy, ludzie toz to bujda na resorach. GW kupuje homo-klientow takimi artykulami, bo niby taka tolerancyjna. A ilu tych homo jest po prostu zyciowymi kalekami, ktore nie potrafia znalezc partnera po wlasciwej stronie? I wmawiaja, ze tak jest normalnie i nowoczesnie. Czy jest tolerancyjna lesbijka, nie tolerujaca meskich skarpetek w kacie? Skarbie, posprzataj, nastepnie porozmawiaj ze swoim lubym zeby kladl rzeczy na miejscu, albo zaakceptuj jego wady. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: cos mi tu nie pasuje-2 mln ciot w 38 mln kraj 13.07.04, 13:06 no tak oszukują cię, ale ty się nie dasz. niemożliwe, żeby w polsce, takim porządnym i katolickim kraju żyło 2 mln pedałów i lesb, przecież z miejsca sami by się wytrzebili ze wstydu że istnieją. ale za to np. w holandii to pewnie jest ich z 50% wg. ciebie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straight & proud mysle, ze manipuluja statystykami IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.07.04, 13:21 nie staraj sie byc sarkastyczny, bo to zupelnie nie wychodzi. Do tego tez trzeba miec talent. Polska jest katolicka z pozoru, i zupelnie nieporzadna. Najwiekszym problemem homo-ludzi jest niepohamowana chec udowodnienia, ze sa tacy jak my. W ten sposob z gory stawiaja sie na straconej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona dlaczego IP: 5.5R4D* / 62.134.32.* 13.07.04, 13:31 A dlaczego nie mają być tacy jak my? Dawniej (i do dzisiaj przecież) uważano, że osoby o czarnej skórze są mniej wartościowe. No i nie sądzę, że gejem albo lesbijką zostaje się na złość innym. Wolę porządnego geja niż zboczonego biskupa albo księdza. Tych uważam za ludzi mniej wartościowych, szczególnie kiedy zaprzeczają swoim czynom. I nie chcę żeby grzebali w niczyim sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: mysle, ze manipuluja statystykami IP: 195.20.110.* 13.07.04, 13:55 "Najwiekszym problemem homo-ludzi jest niepohamowana chec udowodnienia, ze sa tacy jak my" - a nie są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s&p Re: mysle, ze manipuluja statystykami IP: *.nsw.bigpond.net.au 13.07.04, 15:39 skoro sie staraja, to pewnie nie sa tego pewni. mnie to nie rusza. to jest homo-ludzi problem, nie moj. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: mysle, ze manipuluja statystykami 13.07.04, 14:28 no wiesz, oprócz tego że czują pociąg i kochają tą samą płeć są tacy sami. tak samo jak murzyni czy azjaci - oprócz koloru skóry są tacy sami jak my. tak samo jak np. żydzi - oprócz pochodzenia są tacy sami jak my. chodzi o to, by takie różnice nie robiły ci znaczenia - bo to są osobiste sprawy, które w życiu społecznym nie powinny grać roli. do tego, że polska jest katolicka z pozoru nie mam wątpliwości. a skąd pewność że statystyki są zaniżone? np. jeśli chodzi o liczbę katolików w polsce, to jej nieprawdziwość i zawyżenie można łatwo wytłumaczyć - po prostu do statystyk wchodzą wszyscy mający chrzest katolicki - a przecież ludzie mają swój własny rozum i katolicyzm, który został im wciśnięty bez ich zdania często jest odrzucany. a w przypadku gejów? znasz jakieś badania na ten temat? co do sarkazmu i innych podobnych spraw - jeśli się z kimś nie zgadzasz, jesteś utwardzony w swoich poglądach niczym beton to nie oczekuję innej reakcji. sarkazm i ironia implikujące głąbowatość takiego odbiorcy, nie mogą być odbierane obiektywnie, więc twoja ocena mało dla mne znaczy;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA A ja tam lubię lesbijki IP: 10.202.9.* 13.07.04, 15:09 A gejów nie lubię, bo mi się paskudnie kojarzy ten ich sex. Ogólnie jestem tolerancyjny, żadna fryzura, ubiór, ani dziwna kultura mnie nie rusza, nawet cieszę się że świat jest rożnorodny. Mimo to, nie chcę patrzeć jak dwóch facetów mizdrzy się do siebie publicznie, bo czuję (nie myślę, tylko czuję), że to jest obrzydliwe. Taki się już urodziłem i proszę to zaakceptować. Kobiety mnie podniecają, geje mnie brzydzą. Na koniec zła wiadomość dla gejów - tak ja ja reaguje bardzo wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: A ja tam lubię lesbijki 13.07.04, 15:15 wiesz mi np. na myśl o seksie dwóch kolesi też robi się niedobrze, ale nie przeszkadza mi to we wspieraniu ich w walce o swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA Re: A ja tam lubię lesbijki IP: 10.202.9.* 14.07.04, 09:12 Jasne, niech mają te same prawa. W autobusach jest zakaz wnoszenia rzeczy budzacych odrazę, na plażę nie wolno wchodzić osobom z rażącymi chorobami skóry, cenzuruje się filmy ze względu na odrażające treści. Z dokładnie tego samego powodu nie chcę, aby homoseksualizm był publiczny. Homoseksualiści tak, ale ich zachowania seksualne nie. Z tym niech się schowają do swoich klubów i mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: A ja tam lubię lesbijki 14.07.04, 11:29 jeśli tak, ro równouprawnienie - jak zakaz, to i dla hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pravda I po co to wszystko? IP: *.130.2.113.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.07.04, 17:32 Nigdy nie udalo mi sie w pelni zrozumiec dlaczego ludzie maja tendencje do wnikania w czyjes zycie - analizowania czynnikow i podczynikow, wyglaszania opini, gardzenia innym czlowiekiem. Bo przeciez ja tez moglabym zaczac pisac o tym ze, np statystyki mowia o tym jak to 95% malzenstw przynajmniej raz przeszlo przez zdrade z jednej lub drugiej strony, lub jak 25% zdradza sie notorycznie. Moglabym pisac o tym jak wielu mezczyzn po wyjsciu z kosciola bije swoja zone i dzieci. Zapewne wspomnialabym problem alkocholizmu ktory w Polsce jest juz codziennoscia - lub tez wskazalabym na pekajace w szwach sierocince. Powodem dla ktorego w zyciu codziennym nie wyglaszam takich opini jest to ze, jestem szczesliwa - kocham swoja kobiete, szanuje ja i jestem w porzadku z sama soba. A homofobia hmmm - mysle ze, jest metoda "oczyszczenia" samego siebie dla ludzi ktorzy maja sobie sami bardzo wiele do zarzucenia. Wiec bracia i siostry - "najpierw belka z wlasnego oka - pozniej drzazga z cudzego" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonzok Amen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 19:52 OBYCZAJE I NIEOBYCZAJE Lesbijki na wysokich obcasach Środek wakacji, wielu czytelników już na urlopie, czas, by gazety porzuciły trudne tematy i dostarczyły rozrywki. Szczególnie magazyny dla kobiet. Tymczasem dodatek "GW", "Wysokie Obcasy" od kilku tygodni toczy wojnę z polską homofobią. Kobiecie więcej wybaczam - mówi do czytelników spoglądająca z okładki ostatniego numeru Suzi. Gra w lesbijskiej drużynie piłki nożnej Chrząszczyki i jak przystało na lesbijkę w stereotypowym wydaniu, nosi krótkie włosy. W bieżącym wydaniu oprócz reportażu o sytuacji polskich gejów i lesbijek, znane postacie manifestują swoją akceptację dla inności, także seksualnej. Fotoreportaż koronuje wizerunek Weroniki Kostyrko (na zdj.), naczelnej magazynu w koszulce z napisem "Jestem lesbijką" i nawołującej: - Homofobia to głupota. Odbierzmy władzę głupcom. W poprzednim numerze też nie zapomniano o mniejszościach. Choć jeszcze na okładce czytaliśmy, że pseudonim młodej japońskiej pisarki bardziej pasowałby do brazylijskiego transwestyty, to w środku wszystko jest po staremu. List tygodnia nagrodzony wodą toaletową zaczyna się od słów: "Od najmłodszych lat fascynowały mnie dziewczyny". Dwie strony dalej Dorota Masłowska dzieli się z czytelnikami zachwytem, jaki wzbudziła w niej lektura książki pt. "Mój świat jest kobietą. Dziennik lesbijki". Choć jak zaznacza, mówienie o lekturze tylko w kategoriach podtytułu byłoby krzywdzącym uproszczeniem. Numer z 19 czerwca. - Muzułmanka, lesbijka, feministka - na pierwszej stronie przedstawiona zostaje bohaterka wydania, Irshad Mansji. Zapewne z racji tej wybuchowej mieszanki autor tekstu przyznaje, że "Irshad jest idealnym tematem". Trzeba mieć nadzieję, że na tym się nie skończy. Aż strach pomyśleć, co by było, gdyby autorki oraz autorzy "Wysokich Obcasów" zrezygnowali z walki z polską kołtunerią. I.R. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Amen 13.07.04, 19:58 sarkazm wyrafinowany;) ale nie zważając na to, że nie było to pisane w zbyt poważnym tonie, to i tak z konkluzją się zgadzam (całkiem poważnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Kiedy sodomicci dostana swoje prawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:24 brzeg.own.pl/grozapieklaTJ.htm Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Kiedy sodomicci dostana swoje prawa? 13.07.04, 21:52 'Jeśli nie będziesz pokutował i nie nawrócisz się do Pana Jezusa Chrystusa, Który jest jedyną twoją Nadzieją, będziesz przez wieki przeklinał Boga, i będziesz na wieki torturowany przez Niego w Jego obecności przy straszliwej pełni Jego doskonałego gniewu, i nigdy nie stracisz świadomości. Wieczność jest na zawsze!' w mordę, cieszę się że polacy na ogół nie traktują takich fantycznych wynurzeń serio (mało który miał nawet biblię w ręku), bo inaczej mielibyśmy do czynienia z nie jednym polsko-katolickim bin ladenem.. Odpowiedz Link Zgłoś
apetyt_na_zycie Re: Kiedy sodomicci dostana swoje prawa? 14.07.04, 08:01 Bardzo jednostronne potraktowanie przesłania Biblii... Gdzieś się zgubiło Boże miłosierdzie... Poza tym "nawrócenia przez strach" są zazwyczaj krótkotrwałe... Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Zakaz pedałowania 14.07.04, 09:56 """Dlaczego pary osób tej samej płci miałyby osiągać pełnię szczęścia tylko w formach współżycia wypracowanych przez pary ludzi płci odmiennej? Dlaczego nie miałyby wypracować własnych form, specyficznych dla ich odrębności, co zresztą wiele państw im proponuje? Jedni lubią słodycze, inni wolą bigos - i bardzo dobrze. Niech każdy pozostanie przy swoich gustach i nie stara się mieszać ciastek z bigosem, bo może mu się przytrafić niestrawność.""""" www.wprost.pl/ar/?O=61968 Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 11:36 wszystko bardzo mądrze, tylko ani jednego argumentu za tym, by ślubów homoseksualistom nie udzielać. argumenty o pedofilach i zoofilach zostawiam bez komentarza, po raz kolejny te same bezmyślne argumenty konserwatystów. Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 11:48 blinski napisał: > wszystko bardzo mądrze, tylko ani jednego argumentu za tym, by ślubów > homoseksualistom nie udzielać. argumenty o pedofilach i zoofilach zostawiam bez > > komentarza, po raz kolejny te same bezmyślne argumenty konserwatystów. To niejest bezmyślny argument to naturalny etap rewolucji "postępowej" na zachodzie juz mimo słusznej nagonki na pedofi próbują sie oni organiować i dązyc do zalegalizowania tych praktyk np. poprzez dazenie do ograniczenia wieku osób z którymi można bezkarnie współżyć. I dlaczego z uporem maniaka próbujecie nazwać relacje istniejącą miedzy osobami tej samej płci małżeństwem i zrównać ją prawami z małżenstwem heteroseksualnym. Bóg i tak was kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 12:06 po pierwsze, to że pedofile nieśmiało się starają (jak to już gdzieś napisał wcześniej) o swoje 'prawa', to nie znaczy że ktoś miałby ich poważnie traktować - z ich strony to jest po prostu bezczelność. po raz 100 - między homo występuje młość - taka sama jak wśród hetero, z ofiarnością, zazdrośćią, oddaniem. między pedofilem a dzieckiem które wykorzystuje nie - dziecko jest stroną krzywdzoną! tak trudno zobaczyć różnicę? prawdziwa miłość to dla ciebie żaden argument? po drugie - dlatego nazwać to małżeństwem, by homo mieli takie same prawa podatkowe i socjalne jak hetero, poza tym nawet właśnie dla samego jedynie faktu - 'nie muszę się czuć jak ktoś gorszy'. dlaczego homo mają sobie wymyślać własne zwyczaje, ceremoniały itp. i mają się tym samym sami metkować jako 'inni'? chodzi właśnie o to, by nie UDAWAĆ że są tacy sami, ale by to UZNAĆ. to, że ślub był przeznaczony i wymyślony dla hetero? no i co z tego? to było kiedyś, kiedy o homoseksualiźmie się nie mówiło, bo można było iść na szafot. wielka krzywda ci się stanie jak geje wezmą ślub cywilny? (bo kościelny to inna sprawa, niech o to się martwią hierarchowie danych wyznań) Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 12:23 blinski napisał: > po pierwsze, to że pedofile nieśmiało się starają (jak to już gdzieś napisał > wcześniej) o swoje 'prawa', to nie znaczy że ktoś miałby ich poważnie > traktować - z ich strony to jest po prostu bezczelność. po raz 100 - między > homo występuje młość - taka sama jak wśród hetero, z ofiarnością, zazdrośćią, > oddaniem. między pedofilem a dzieckiem które wykorzystuje nie - dziecko jest > stroną krzywdzoną! tak trudno zobaczyć różnicę? prawdziwa miłość to dla ciebie > żaden argument? > po drugie - dlatego nazwać to małżeństwem, by homo mieli takie same prawa > podatkowe i socjalne jak hetero, poza tym nawet właśnie dla samego jedynie > faktu - 'nie muszę się czuć jak ktoś gorszy'. dlaczego homo mają sobie wymyślać > > własne zwyczaje, ceremoniały itp. i mają się tym samym sami metkować > jako 'inni'? chodzi właśnie o to, by nie UDAWAĆ że są tacy sami, ale by to > UZNAĆ. > to, że ślub był przeznaczony i wymyślony dla hetero? no i co z tego? to było > kiedyś, kiedy o homoseksualiźmie się nie mówiło, bo można było iść na szafot. > wielka krzywda ci się stanie jak geje wezmą ślub cywilny? (bo kościelny to inna > > sprawa, niech o to się martwią hierarchowie danych wyznań) Po pierwsze Historia lubi sie powtarzać. Po drugie Dalego że słowo to ma już swoją jasną definicje to że owy model malucha nazwiemy Mercdes wcale go tym nie uczyni. A maluch to też samochód a właściwie jego imitacja. Tak jak układ między osobami tej samej płci jest imitacją małżeństwa. Co do ślubu cywilnego to niesie on pewne konsekwencje prawne wspierające małżeństwa które wnoszą wkład w rozwój społeczny. Stanie sie moim podatkom a na uregulowanie kwesti pranych związanych z dziedziczeniem, mieszkaniami itp itd istnieją przepisy prawne, które to zabezpieczają. I jeszcze jedno zdanie apropo demokracji według słownika PWN demokracja to "forma ustroju państwa, w którym uznaje się wolę większości obywateli jako źródło władzy i przyznaje się wszystkim obywatelom swobody i prawa polityczne zapewniające im udział w sprawowaniu władzy" Jak narazie większość nieżyczy sobie nadania homoseksualistom prawa do zawierania ślubów cywilnych i niech tak zostanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 12:49 >Po pierwsze Historia lubi sie powtarzać. lubi, i bardzo dobrze, ale nikt nie jest takim debilem żeby nie wiedzieć na czym polega pedofilia, i na szczęście prawodawstwo w cywilizowanych krajach nie jest na tyle głupie, by nie widziało różnicy między homo a pedofilami. > Po drugie Dalego że słowo to ma już swoją jasną definicje to że owy model > malucha nazwiemy Mercdes wcale go tym nie uczyni. A maluch to też samochód a > właściwie jego imitacja. Tak jak układ między osobami tej samej płci jest > imitacją małżeństwa. definicje się zmieniają - jak widzisz w wielu krajach europejskich pod definicję małżeństwa podchodzą też związki między homoseksualistami, i jak widać nie są traktowane jak imitacja. i nie widzę powodu, by traktować model polski jako lepszy czy mądrzejszy - w sumie tak naprawdę nic się nie zmienia, a homoseksualistom żyje się lepiej i godniej. > Co do ślubu cywilnego to niesie on pewne konsekwencje prawne wspierające > małżeństwa które wnoszą wkład w rozwój społeczny. Stanie sie moim podatkom a na > > uregulowanie kwesti pranych związanych z dziedziczeniem, mieszkaniami itp itd > istnieją przepisy prawne, które to zabezpieczają. nie jestem pewien, o co dokładnie ci tu chodziło, chyba zjadłeś parę słów.. w każdym razie małżeństwo homoseksualne wnosi olbrzymi wkład w rozwój społeczny - tolerancję. im szybciej ludzie się do tego przyzwyczajają i oswajają, tym prędzej przestają mieć wąty. I jeszcze jedno zdanie apropo demokracji według słownika PWN demokracja > to "forma ustroju państwa, w którym uznaje się wolę większości obywateli jako > źródło władzy i przyznaje się wszystkim obywatelom swobody i prawa polityczne > zapewniające im udział w sprawowaniu władzy" > Jak narazie większość nieżyczy sobie nadania homoseksualistom prawa do > zawierania ślubów cywilnych i niech tak zostanie ;) definicja demokracji, którą podałeś, odnosi się do ustroju bezpośredniego, którego w dzisiejszym świecie nie uświadczysz - co najwyżej w starożytnej grecji. podam ci definicję demokracji, jaka obowiązuje dzisiaj, czyli pośredniej (wg. kopalińskiego): 'forma rządów, w której władzę najwyższą, nadaną ogółowi obywateli, sprawują oni przez swoich przedstawicieli (deputowanych, posłów, senatorów) powoływanych w drodze wolnych wyborów'. oczywiście do demokracji bezpośredniej można się zbliżać bardziej lub mniej - zbliżaniem się takim jest organizowanie referendów czy plebiscytów (np. w szwajcarii, najbliższej modelowi bezpośredniemu, referenda są organizowane bardzo często i dotyczą spraw zarówno lokalnych jak i ogólnokrajowych). w polsce model bardzo zbliżony do bezpośredniego nie ma sensu, bo ludzi nie obchodzą nawet najważniejsze sprawy, i frekwencja byłaby na ogół zapewne mniejsza niż 10%, a więc na pewno nie realizowałaby woli większośći. na razie jedyne co mogą zrobić ludzie tak jak ty sprzeciwiający się takim związkom to zagłosować na pis lub lpr, i liczyć że zrealizują swój program. Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 13:07 Nie będzie to super błyskotliwe i mądre co powiem ale jak u sąsiada na środku podwórka jest nasrane i wszyscy udają że białe jest czarne, to nieznczy że i umnie ma tak być. A tych co to wytykają ten stan rzeczy nazywa się nietolerancjnymi. Po drugie czemu te 2 miliony homo nie chodzą na wybory i niewywalczą w ich mniemaniu naleznych im praw. Ja ze swojej strony podjmę rękawice i zrobię wszystko by w demokratyczny sposób nie dopuścić do poszerzenia praw par homoseksualnych w swerze życia publicznego prawnego i społecznego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 13:11 ok, nie ma sensu dyskutować:) jeśli czyimś argumentem jest 'nie bo nie', to do widzenia i pozdrawiam:). Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 13:20 Argumentów jest wiele ale pracuje i musze zarobić na utrzymanie swojej Hereroseksualnej rodziny, podstawowej komórki społecznej. A jak sie w polsce niepodoba to są dwa wyjścia albo zapraszam do urn wyborczych albo jest wiele pięknych krajów w których możecie sie cieszyć "pełnią praw". Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 13:27 jestem hetro, to po pierwsze;) argumenty są, ale strasznie wątłe, operające się głównie na strachu i przepowiedniach, jak to będzie strasznie po zrównaniu praw. a wszystkim homo życzyłbym woli zostania w kraju i walki o swoje prawa:) po to by następne pokolenie, w tym i twoje dziecko w przyszłości śmiało się z twoich skostniałych poglądów jako mentalnego reliktu przeszłości;) Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 13:37 blinski napisał: > jestem hetro, to po pierwsze;) > argumenty są, ale strasznie wątłe, operające się głównie na strachu i > przepowiedniach, jak to będzie strasznie po zrównaniu praw. a wszystkim homo > życzyłbym woli zostania w kraju i walki o swoje prawa:) > po to by następne pokolenie, w tym i twoje dziecko w przyszłości śmiało się z > twoich skostniałych poglądów jako mentalnego reliktu przeszłości;) > Po pierwsze nic mnie nie obchodzi czy jesteś homo czy hetero. Więc niewiem po co ta deklaracja na poczatek wzmacnia to siłe twoich argumentów??;) Po drugie strach nigdy niebył motorem moiego działania choć powiadają że tylko głupcy sie nieboją. Ja natomiast przyswoiłem sobie tą maksyme która mówi że bochater umiera tylko raz a tchórz 1000 razy. A co do pogladów mojego dziecka, mam nadzieje ze niejedynego to pozwolisz że przyszłość pokaże jakie będą. I jakoś nieobawiam sie, że będą takie jak myślisz, z dobrego drzew zbieramy dobre owoce, ze złego złe i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 13:44 deklaracja dlatego, że w poprzednim poście napisałeś coś m/w: 'WY staracie się o własne prawa', więc od razu kogoś, komu przeszkadza nietolerancja dla homo zakwalifikowałeś jako homo (co rozumiem, bo rzadko kiedy hetero faceta obchodzą cokolwiek geje), więc chciałem zdementować;) Po drugie > strach nigdy niebył motorem moiego działania choć powiadają że tylko głupcy sie > > nieboją. Ja natomiast przyswoiłem sobie tą maksyme która mówi że bochater > umiera tylko raz a tchórz 1000 razy. do ortografii sie nie czepiam, za niski cos:), ale nie rozumiem intencji zamieszczenia tego, mimo że się starłem:) Po drugie > strach nigdy niebył motorem moiego działania choć powiadają że tylko głupcy sie > > nieboją. Ja natomiast przyswoiłem sobie tą maksyme która mówi że bochater > umiera tylko raz a tchórz 1000 razy. tu nie chodzi nawet o to, na kogo wyrośnie twoje dziecko. chodziło mi o zmianę czasów i panujących powszechnie poglądów - wyrażałem nadzieję, że czasy zmienią się tak że nawet dziecko kogoś o tak wstecznych poglądach będzie się od nich odcinać mimo starań rodzica. :) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 13:47 sory, w ostaniej częsci postu miał być ten cytat: >A co do pogladów mojego dziecka, mam >nadzieje ze niejedynego to pozwolisz że przyszłość pokaże jakie będą. I jakoś >nieobawiam sie, że będą takie jak myślisz, z dobrego drzew zbieramy dobre >owoce, ze złego złe i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 14:10 blinski napisał: > deklaracja dlatego, że w poprzednim poście napisałeś coś m/w: 'WY staracie się > o własne prawa', więc od razu kogoś, komu przeszkadza nietolerancja dla homo > zakwalifikowałeś jako homo (co rozumiem, bo rzadko kiedy hetero faceta obchodzą > > cokolwiek geje), więc chciałem zdementować;) > > > Po drugie > > strach nigdy niebył motorem moiego działania choć powiadają że tylko głup > cy > sie > > > > nieboją. Ja natomiast przyswoiłem sobie tą maksyme która mówi że bochater > > > umiera tylko raz a tchórz 1000 razy. > > do ortografii sie nie czepiam, za niski cos:), ale nie rozumiem intencji > zamieszczenia tego, mimo że się starłem:) > > Po drugie > > strach nigdy niebył motorem moiego działania choć powiadają że tylko głup > cy > sie > > > > nieboją. Ja natomiast przyswoiłem sobie tą maksyme która mówi że bochater > > > umiera tylko raz a tchórz 1000 razy. > > tu nie chodzi nawet o to, na kogo wyrośnie twoje dziecko. chodziło mi o zmianę > czasów i panujących powszechnie poglądów - wyrażałem nadzieję, że czasy zmienią > > się tak że nawet dziecko kogoś o tak wstecznych poglądach będzie się od nich > odcinać mimo starań rodzica. > :) Moze sie zabardzo rozpisalem. Sa wartosci ktore nie ulegaja zmianom. Strach nigdz nie bzl motorem mojego dzialania. I jak mowilem pozyjemy zobaczmy. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 14:31 no nie, strachu raczej ci nie wieszczę poczuć, co najwyżej jakbyś swoje poglądy postanowił wprowadzać w życie, np. rzucając w gejów kamieniami:) co do tych niezmiennych wartości - mam nadzieję że twoje wartości, czyli nietolerancja i brak empatii nie przeniesie się jednak na następne pokolenie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqwert Re: Zakaz pedałowania IP: *.uhc.lublin.pl 14.07.04, 14:58 Tolerancja jak wsyzstko ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Zakaz pedałowania 14.07.04, 15:07 no pewnie. jak dla mnie powinna ona przebiegać tam, gdzie tolerowane zjawisko zaczyna robić wyraźną i bezsprzeczną szkodę innym. homoseksualizm jest przed tą granicą, pedofilia np. - za. i to myślę jest ideał, do którego teraz się dąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otymista Re: Zakaz pedałowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 21:42 Tolerancja to choroba zaraźliwa i tylko siłą uleczalna. W końcu nie tak dawno kobiety uzyskały prawa wyborcze, Murzyni z południa Stanów wolność itd. Apartheid w RPA upadł prawie "wczoraj". Jeszcze dziś dla wielu młżeństwo "biało- czarne" to profanacja instytucji małżeństwa. Tolerancja jest groźna i dlatego Hitler próbował ją leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka Do aqwerta IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.07.04, 11:41 W jaki sposob doszedles do tak genialnych wnioskow? Albo ktos ci pomagal, albo sam dokonales tego tytanicznego wysilku umyslowego, po ktorym musi cie bardzo bolec glowa.... "Nie mieszac ciastek z bigosem"! A najwazniejsze to o tym, ze heteroseksualisci wymysllili seks, a homoseksualisci go podstepnie ukradli zamiast wymyslec wlasny bigos.A wszystko poparte rolegla wiedza o swiecie (wiele panstw proponuje homoseksualistom aby wymyslili wlasne formy wspolzycia plciowego) Aqwercie dalej mysl, mysl i koniecznie dziel sie z nami wsyzstkimi ciastkami swych poszukiwan intelektualnych. Mniam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
aqwert Re: Do aqwerta 14.07.04, 11:52 Gość portalu: Felka napisał(a): > W jaki sposob doszedles do tak genialnych wnioskow? Albo ktos ci pomagal, albo > sam dokonales tego tytanicznego wysilku umyslowego, po ktorym musi cie bardzo > bolec glowa.... "Nie mieszac ciastek z bigosem"! A najwazniejsze to o tym, ze > heteroseksualisci wymysllili seks, a homoseksualisci go podstepnie ukradli > zamiast wymyslec wlasny bigos.A wszystko poparte rolegla wiedza o swiecie > (wiele panstw proponuje homoseksualistom aby wymyslili wlasne formy wspolzycia > plciowego) Aqwercie dalej mysl, mysl i koniecznie dziel sie z nami wsyzstkimi > ciastkami swych poszukiwan intelektualnych. Mniam, mniam. Dziękuje że ciastko ci smakowało a to nie moja myśl tylko cytat sam mam troche ostrzejsze zdanie na ten temat ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felka Jesscze ostrzejsze? IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.07.04, 12:25 Uwazaj na siebie Aqwert - to grozi przegrzaniem mozgu. Nie warto az tak sie poswiecac dla ludzkosci. Bigos moze sie przypalic i nie bedzie zdolny do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:50 HOMOSEKSUALISTOM GRATULUJEMY HETEROSEKSUALNYCH RODZICÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 23:35 czytajac, nie moglam uwierzyc w trafnosc artykulu!gratuluje i dziekue!boje sie tylko, ze czytelnik mimo wszytko czyta i nie rozumie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Samsoon Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:25 Sparafrazuję nieco "Carrie" Stephena Kinga: Bratki są niebieskie, fiołki są fioletowe, a wszystkie lesby mają nasrane w głowie... I tak mają za dużo praw w Naszym kraju Jeśli to jest nowa Europa, to ja się wypisuje i wysiadam... I tak zazdroszczę troch ę starszym ludziom - oni być może nie dożyją tego wstydu, gdy w Polsce zalegalizują małżeństwa i adopcje dla pedałów i lesbijek... Ja, niestety, prawdopodobnie...tak:( Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Kobiecie więcej wybaczam 16.07.04, 19:04 najwyżej się wyprowadzisz. albo zabijesz. a najprawdopodobniej się z tym pogodzisz i sam nie zauważysz kiedy;) Odpowiedz Link Zgłoś
nika69 dokładnie tak! 16.07.04, 15:36 nie wiedzieć czemu faceci nie znoszą gejów ale dwie laski to całkiem co innego... a co to kurna za róznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandora_ Re: dokładnie tak! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.07.04, 17:19 dokładnie :P CO facetowi w tym przeszkadza jak se pomyśli o dwóch gejach, przecież sęk w tym że przecież mu nikt od tylca niczego nie wpakuje. LUdzie ludzie, patzcie na swoje problemy, swoje życie.. jesteśmy wszyscy tak nieidealni.. najprościej komuś wytknąć?.. zmieniajmy świat od siebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawuha opinia lesbijki IP: *.icpnet.pl 19.07.04, 00:31 chodzi mi przede wszystkim o to, by móc normalnie żyć. by nie być wytykaną palcami, tylko dlatego, że życie dzielę z kobietą, a nie mężczyzną. denerwuje mnie całe zamieszanie, wydumanie w sprawie homoseksualistów - czy my jesteśmy jakimiś marionetkami, tandetami z najniższych półek sklepowych? MY TEŻ JESTEŚMY LUDŹMI, TAKIMI SAMYMI JAK INNI!!! chciałabym, by niektórzy to zauważyli. mam już dość nagłej ignorancji, braku szacunku, olania, tylko dlatego, że na jaw wychodzi ten jeden szczegół mojego życia - kocham inaczej. artykuł mi się podoba - dobrze napisany. co do opinii w nim zawartych - dużo by sie nad nimi rozwodzić... no, ale to może później pozdrawiam wszystkich czytelników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pravda Podstawa akceptacji IP: *.142.0.22.Dial1.Chicago1.Level3.net 21.07.04, 18:48 Drogi homofobie... Jestem w zwiazku z kobieta - mieszkam w stanach Zjednoczonych Ameryki Polnocnej. W walce z rownouprawnieniem nie chodzi mi o twoja akceptacje, nie probuje nic tutaj udawadniac, do nikogo sie porownywac bo to nie o to chodzi. Pytasz wiec po co to wszystko... A ja mowie Ci ze, chcialabym np. wspolnie rozliczac sie z podatkow z kobieta z ktora jestem od dwoch lat ze, chcialabym dzielic z nia wszystko co posiadam - ze, przede wszystkim chce zeby nadano mi prawo decydowania o swojej seksualnosci i nie ograniczano przy tym moich podstawowych praw. List ten, drogi homofobie koncze goracymi pozdrowniami dla podtrzymania dyplomatycznych stosunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Podstawa akceptacji IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 15.10.04, 21:29 I tego Wam (i nam wszystkim) życzę. Krzywdy nikomu nie robicie. Jeśli chodzi o miłość - jestem na TAK. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla22 jestem bi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 12:48 Jestem bi. I obrze mi z tym. I strasznie mi żal tych wszystkich biednych, malutkich, wystrasznych ludzików, którzy ze strachu potęiają, szkalują i krzyczą jacy to oni są dobrzy, a inni źli. To w Polsce popularny sposób podniesienia we własnym mniemianiu swojego statusu: oni sa gorsi, czyli ja jestem lepszy. Ale tak naprawdę powiedzcie mi potępiacze- czy wy się nie boicie, że gdzieś tam w was istnieją pragnienia- niekoniecznie hompseksualne- których nigdy nie będziecie mieli odwagi zrealizować- i dlatego wygodniej wam potępiać wszystkich, ktorzy mówią o tym, jacy są? Odpowiedz Link Zgłoś
lokman Bo lesbijki, jak slyszałem, nie gwałcą brutalnie, 25.07.04, 14:39 rzadko bawią się w pedofilię, i, z kobiecym pragmatyzmem, nie pchają się przed kamery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kota Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 11:15 dziękuję,kobiecie na prawdę można wiecej wybaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiam Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.241.115.137.adsl.inetia.pl 01.08.04, 03:49 Uważam, że masz rację a poza tym każdy ma prawo być sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Max Re:Lesbijki IP: *.man.poznan.pl 04.08.04, 09:25 Wszystkie lesbijki i wszystkich gejów należy UTOPIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrowka Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.ipt.aol.com 22.08.04, 13:00 NIe jestem lesbijka,mieszkam w Santa Fe,wiekszosc moich znajomych to geje i lesbijki,moze dlatego ze wiekszosc ludzi tutaj stanowia homoseksualisci.Oni juz nie musza toczyc wojny,wygrali wszystko co mieli do wygrania,a teraz przeginaja pale-mam znajoma pare lesbijek,ktora adoptowala trojke dzieci z Afryki,niestety ich zwiazek nie przetrwal-sa w separacji,dzieci cierpia,sa rozrywane pomiedzy nimi.Ktos moglby powiedzic ze przeciez heteroseksualne rodziny tez sie rozpadaja-ale tu chodzi o to ze tutaj procedura adopcyjna jest bardzo uproszczona-one byly ze soba niecale cztery lata,a ktos pozwolil na adopcje trojki dzieci,moim zdaniem troche za wczesnie.oczywiscie geje tutaj uwazaja sie za lepszych od hetero-to sa strasznie dumni ludzie,dla nich jak jestes hetero- nie mozesz byc prawdziwym artysta,bo nie masz odpowiedniej wrazliwosci.Faceci geje faktycznie mysla o seksie bez przerwy,jeden z nich probowal poderwac mojego chlopaka,bo oni podobnie jak faceci o lesbijkach,twierdza ze facet ktory nie zaznal porzadnego rzniecia w dupe,nie wie co to prawdziwy seks.I jeszcze jedno-czesto nie uzywaja prezerwatyw,strach przed Aids jakby troche minal,niedawno zmarl moj kolega chory na Aids,zadko uzywal prezerwatyw wiedzac o Aids-bo nie lubil.Mrowka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaxs Re: Kobiecie więcej wybaczam 10.09.04, 13:24 Popieram te argumenty, chociaż nie jestem les. Myślę , że rozumiem po tym artykule więcej, a przecież nie byłam przeciwna związkom les. Tak wiele niezrozumienia, zwyrodnienia, agresji, poniżeń i niesmaku jest w tzw "normalnych związkach". Nie zmienia to mojej orientacji seksualnej, ale tej bliskości i zrozumienia można pozazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 06:18 Po przeczytaniu znacznej większości komentarzy (wszystkich nie zdołałam ze względu na porę) najbardziej razi mnie jedna sprawa - nie publiczne homofobiczne ataki słowne, latające płyty chodnikowe czy inne równie niedopuszczalne fakty, których istnienie niestety trzeba przyjąć do wiadomości, ale sposób prowadzenia ogólnej dyskusji. Spora część komentarzy wydaje mi się być podszyta złośliwością w czystej postaci skierowaną nawet nie przeciwko jakiejkolwiek grupie społecznej, ale przeciwko jednostkom i to nie w celu przekonania kogokolwiek do swego zdania, czy choć wyrażenia owegoż, ale z chęci (za przeproszeniem) "dosrania" komuś, co jawi mi się, coraz częściej niestety, jako ogólnonarodowa cecha (co jest, zdaję sobie z tego sprawę, znacznym uśrednieniem, do którego może zbyt ochoczo roszczę sobie prawo, zważywszy na mój niezaawansowany wiek, ale co z każdym dniem irytuje mnie coraz bardziej i coraz bardziej przeszkadza). Do tego wszystkiego należy dodać niesamowite wręcz zacietrzewienie w swych opiniach i niechęć rozważenia argumentów drugiej strony. Nie chcę zostać źle zrozumiana: nie bronię tu żadnej strony dyskusji (znam kilku homofobów zatwardziale głoszących swoje poglądy, jak też kilka lesbijek, w których ustach słowo "heteryk" brzmi jak soczysta obelga; jedno i drugie mierzi jednakowo), chcę tylko zwrócić uwagę na to, że niektórzy z uczestników takich dyskusji chyba nie czują się jeszcze do nich gotowi. Zaznaczam przy tym, że z ich zdaniem nie mam zamiaru liczyć się, o ile nie przedstawią mi logicznych i racjonalnych argumentów na poparcie swego stanowiska (jakiekolwiek by ono nie było). Aha, zapomniałabym: spotykam się z kobietą. Fakt ten jest nieistotny dla treści mojego posta, bo niby czemu miałby być? Poczułam się jednak w pewnym obowiązku zaznaczyć to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.chello.pl 02.10.04, 23:38 kobietom jest może łatwiej się ukrywać, ale to przecież nie rozwiązuje problemu, który stwarzają posłowie LPR i im podobni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 04.10.04, 16:53 Bardzo ciepły i mądrze napisany tekst.O homofobii w Polsce powinno sie pisać wiecej;walczyć z tym.Ja popieram tą walkę w pelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 20:20 KOCHAM KOBIETY I BARDZO DZIEKUJE ZA TEN ARTYKUL.BARDZO DUZO MI DAL LECZ NADAL SZUKAM MILOSCI I TEJ JEDYNEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wru Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 16:07 moje misie:):) alicceq jeje siwetny artykuł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia wales Re: Kobiecie więcej wybaczam IP: *.surfport24.v21.co.uk 20.12.04, 01:48 wedlug mnie nie tylko niedomyte lyzeczki, ale caly shit about mezczyzna czy chlopak to chlopak, nie musi myslec , bo jest plci meskiej.i w ten sposob wyproduklowalismy spoleczenstwo mlodych czy starych mezczyzn , ktorzy nie czuja odpowiedzialnosci,za codzienne rzeczy jak zakupy ,gotowanie,opieka nad dziecmi i cala rodzina. To zawsze kobieta ,ktora ` powinna sie zajac sprawami` a facet sie wylacza(bo mial ciezki dzien w pracy)?hello? czy ktokolwiek moze byc szczesliwy w takim zwiazku?!! Odpowiedz Link Zgłoś