klawiatura_zablokowana 23.05.13, 16:32 Zakładać rajstopy czy nie? A jeśli zakładać, to jakie? Miałam iść na gołe nogi, ale jak widzę temperaturę za oknem, to się zastanawiam coraz intensywniej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeriomina Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 17:13 Do piptołów rajstopy nie będą dobrze wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 17:20 Jeśli to takie piptoły, to rajstopy jak najbardziej ujdą: ale jeśli takie, to nie bardzo: Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 17:24 do odkrytych palców nie powinno zakładać się rajstop Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Sukienka do kolan i piptoły 26.05.13, 16:54 Dlaczego? Sa specjalne rajstopy do "odkrytych palcow" i ladnie to wyglada. Gola stopa, nawet zadbana, w pewnych okolicznosciach wyglada nieelegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: Sukienka do kolan i piptoły 26.05.13, 17:09 bo może w tych okolicznościach powinny być jednak zakryte buty? obejrzałam te rajstopy bez palców i w bucie z odsłoniętymi palcami wygląda jakby się dziura zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 17:28 Takie jak na zdjęciu nr 1. Z zakrytą piętą. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 17:49 Nie! Nie rób tego. Rajstopy i odkryte buty (choćby pół centymetra) to jeden z bardziej obrzydliwych widoków. Mam "koleżankę" w biurze, która potrafi założyć skarpetki albo kabaretki do sandałów, jak to widzę to zbiera mi się na wymioty. W ogóle rajstopy wiosną/latem to dziwny wybór. Gołe, zadbane nogi zawsze wyglądają lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 17:57 Ludzie, wyluzujcie.:) Piptoły z małą dziurka na czubku buta to nie to samo co skarpety i sandały.:) Poza tym często rajstopy same w sobie są ozdobą, czego o skarpetach raczej nie można powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 17:59 no może gdyby te rajstopy były bezpalcowe , no może Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 18:02 Dla mnie to samo. I nigdy nie widziałam ładnych wzorzystych rajstop. Podobają mi się tylko kryjące w mocnych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 17:53 No widzisz - tobie się podobają takie, innemu siakie.:) Poza tym rajstopy w mocnym kolorze też mogą być ozdobą, tak jak np. kolorowa torebka do stonowanego stroju lub czerwone buty do małej czarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 18:00 > W ogóle rajstopy wiosną/latem to dziwny wybór. Gołe, zadbane nogi zawsze wygląd > ają lepiej. Wyglądać może wyglądają, ale jak będzie +15 stopni tak jak dzisiaj...? Może chociaż ażurowe? Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 18:10 Ażurowe mi się z zimowymi kojarzą, ale pewnie myślimy o czymś innym. Ja dziś ze względu na pogodę, po prostu wybrałam spodnie, ale buty na gołą stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 18:20 Spodnie odpadają, bo to wesele :/ No nic, ewentualnie zostaje zmiana butów... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 19:44 na piechotę na to wesele, a wesele pod chmurką? to czym się przejmować? dawaj na gołe i już. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 19:59 W sumie to mnie martwią tylko okoliczności podkościelne, kiedy trzeba czekać na gości, a potem życzenia. Małżonek świadkuje, więc przyjeżdżamy jako jedni z pierwszych, a na salę jedziemy jako jedni z ostatnich. Na sali to już luz bluz, i tak gorąco będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 20:02 no to zabierz te piptoły, a pod kościół rajstopy i inne buty. potem zrzucisz rajstopy wymienisz buty i git. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 20:03 A jakbyś sobie wzięła coś bardzo ciepłego na górę? Dół jakoś zniesiesz:) Albo możesz założyć rajstopy (ech) do innych butów, a w sali wyskoczyć z rajtek i zmienić buty. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Sukienka do kolan i piptoły 23.05.13, 20:22 No to chyba ta druga opcja, bo coś bardzo długiego to mam tylko futro z misiem do ziemi :D Nie bardzo pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Sukienka do kolan i piptoły 27.05.13, 12:42 pomidorkoktajlowy napisała: > A jakbyś sobie wzięła coś bardzo ciepłego na górę? Dół jakoś zniesiesz:) To dopiero będzie dziwacznie wygladać - w kurtce/palcie i z gołymi nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja.figowa Re: Sukienka do kolan i piptoły 27.05.13, 10:26 Gołe, zadbane nogi zawsze wyglądają lepiej. Tiaa, zwłaszcza, jak sie ma 18 lat;) Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja.jadrowa Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 11:35 > Mam "koleżankę" w biurze, która potrafi założyć skarpetki albo kabaretki do san > dałów, jak to widzę to zbiera mi się na wymioty. Naprawde tak bardzo interesuja cie nawyki sandalowe kolezanek? Dopoki nogi jej nie smierdza albo nie kluje po oczach grzybem, to mysle, ze dosc latwo powstrzymac wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 08:47 Załóż cieliste nylony bez wzmocnionych palców i pięty i będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 08:51 no proszę. Człowiek uczy się całe życie. Np co to są piptoły :D aż sobie wygooglałam :) dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 11:42 Coś podobnego, obyta furia nie wiedziała? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fuzja.jadrowa Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 11:26 Jesli dziura z przodu buta malenka - cieliste nylony bez wzmacnianych palcow. Jezeli dosc duza (np. jak na pierwszym zdjeciu w poscie sida), mozesz kupic rajstopy/ponczochy bez palcow. Tylko, ze wtedy wypadaloby dobrac ich odpowiednia grubosc i kolor, zeby to nie wygladalo dziwacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 12:18 Już któraś z dziewczyn napisała. Załóż cieniutkie, ale mocne nylonowe rajstopy bez wzmacnianego szwa na palcu. Nie będzie ich widać a będzie Ci ciepło. Przetestowałam. Tyle że takie rajstopy z reguły są dość drogie bo powinny być dobrej jakości żeby wyglądały tak jakby ich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 12:22 Uwierz mi, że jakiekolwiek by nie były to je widać. Tak samo jak wąsik u kobiet, odpryski na paznokciach, niewypielęgnowane skórki czy brwi, brak depilacji. Ogólnie wszystko co wydaje się, że "nikt nie zauważy" widać. Prosta zasada jeżeli Ty coś widzisz, to otoczenie również. Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 13:44 Naprawdę wydaje Ci się, że ludzie nie mają nic innego do roboty niż patrzenie czy ktoś ma rajstopy w lekko odrytym bucie? Albo czy komuś odprysnął milimetr lakieru na serdecznym palcu? Rozumiem pozdzierane pazury i grube beżowe rajstopy do sandałków letnich, ale to nie ten przypadek. Ma dziewczyna marznąć bo ktoś kiedyś powiedział, że rajstopy i peeptoe to połączenie niedozwolone? Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 13:51 mocno.zdziwiona napisała: > Naprawdę wydaje Ci się, że ludzie nie mają nic innego do roboty niż patrzenie c > zy ktoś ma rajstopy w lekko odrytym bucie? Albo czy komuś odprysnął milimetr la > kieru na serdecznym palcu? No właśnie jak czytam niektóre wypowiedzi na tym forum, to ze zdumieniem stwierdzam, że takich osób jest bardzo wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 14:19 mocno.zdziwiona napisała: > Naprawdę wydaje Ci się, że ludzie nie mają nic innego do roboty niż patrzenie c > zy ktoś ma rajstopy w lekko odrytym bucie? Albo czy komuś odprysnął milimetr la > kieru na serdecznym palcu Naturalnie, wystarczy kilka sekund, żeby zauważyć takie rzeczy, nie trzeba się gapić. Autorka pyta, bo chce wyglądać dobrze, a skoro chce wyglądać dobrze, to rajstopy plus odkryty but to nie jest trafny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 16:04 pomidorkoktajlowy napisała: > Naturalnie, wystarczy kilka sekund, żeby zauważyć takie rzeczy, nie trzeba się > gapić. Autorka pyta, bo chce wyglądać dobrze, a skoro chce wyglądać dobrze, to > rajstopy plus odkryty but to nie jest trafny wybór. To nie jest trafny wybór bo ktoś tak powiedział? Kto i kto dał mu prawo decydowania za wszystkich? Lepsze zapalenie płuc niż te straaaaaszne rajstopy! ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 16:18 Nie no jasne, przecież można również iść z gołym tyłkiem, albo z siatą z biedronki (no bo prezent gdzieś trzeba schować), albo połączyć brąz z czernią, ewentualnie nie robić manicure przez miesiąc, czy też związać włosy frotką. W kwestii stroju każdy decyduje samodzielnie, czasem niesłusznie (polecam np. blog faszynfromraszyn, może się tam odnajdziesz mocno.zdziwiona:)), autorka jednak prosi o radę, widać sama czuje, że coś tu nie gra. Ponadto zawsze można wybrać inne obuwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 16:43 Pewnie, że się odnajdę na faszynfromraszyn. Wolałabym tam się znaleźć niż być jedną z tych ynteligentnych, które wrzucają fotki i dodają komentarze. Jakim burakiem trzeba być żeby wypisywać te hiper chamskie teksty, których portal ffr jest pełen?! Związuję włosy frotką (a kto nie, swoją drogą?), noszę rajstopy do spódnicy jak jest zimno, zdarzało mi się łączyć brąz z czernią, noszę plastikowe buty za 600 zł i łączę je ze skórzanymi torebkami. No wiocha, dno i tandeta. Cóż zrobić, taki mój mocno zdziwiony styl. Ale używam mózgu, dobieram strój odpowiednio do temperatury i okoliczności, i nie wyglądam tak samo jak 3/4 ulicy. Moda jest tylko formą wyrażenia siebie i warto wybrać z niej coś a nie podążać za całością jak owca na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 17:21 Nie no skoro masz buty za 600zł to na pewno jesteś bardzo elegancko ubraną kobietą, a przede wszystkim z klasą! Klasa i szyk! Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 17:56 Nie pomidorze, nie chodzi o buty za 600 zł, ale o gumowe buty za 600 zł. Które w oczach panienek z faszynfromraszyn dyskwalifikują każdego... Ale co mi tam, weekend idzie to może ktoś mi fotę cyknie :p A gumka fuksjowa na blond włosach wygląda ładnie. Dobrze dobrane kolory :) Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 17:54 Akurat ten blog jest chamski i słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 24.05.13, 19:43 A znasz coś innego w tym klimacie? Osobiście nie dopatrzyłam się na tym blogu niczego chamskiego, a zdjęcia uważam za mocne, często nie wierzę w to co widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Sukienka do kolan i piptoły 26.05.13, 17:06 JAlowa dyskusja. Tysiace kat tamu ludzie zauwazyli, ze sa rozne gusta i tylko dzieciaki sie upieraja, ze ich gusta sa najlepsze. Dlatego ukuli powidzonko "O gustach sie nie dyskutuje". Madre kobiety je znaja i sie do niego stosuja. PS Strasznie denerwuja mnie mlodzi ludzie, ubrani np. wg mnie okropnie, krytykujacy styk innych, kompletnie nieswiadomi, ze i ich styl jest dla innych do wysmiania, ponizenia itd. Jak sie chce mozna sie przyczepic do wszystkiego. Ostatnio na pewnej elaganckiej imprezie zobaczylampania, ktoa olsnila mnie swoja skromna ale ohluszajaco piekna kreacja. Do tego miala jakis brylantowy, drogo wygladajacy naszyjnik. Wiek okolo 50-60 lat ale wygladala jak zadbana gwiazda Holleewood. No i nawet do niej bym sie przyczepila gdyby mi zalezalo, mimo, ze postanowilam sprawic sobie identyczne odzienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: Sukienka do kolan i piptoły 26.05.13, 21:13 Częściowo się z Tobą zgodzę, natomiast są pewne rzeczy, które nie są kwestią gustu tylko wyczucia, klasy. Podam Ci na ten przykład ombre i odrosty. W temacie ombre możemy dyskutować, czy ładne, czy brzydkie, a w przypadku odrostów większość się zgodzi, że to niechlujstwo i występować nie powinno. A co do powiedzenia "o gustach się nie dyskutuje" to uważam, że jest to jedno z głupszych powiedzeń i służy właśnie do usprawiedliwiania wpadek, typu skarpetki do sandałów. Bo jak nie dyskutować o gustach? To jest jeden z popularniejszych tematów do dyskusji, nie tylko w dziedzinie mody, ale nawet motoryzacji, dekorowania wnętrz czy potraw. Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear jasne jasne 26.05.13, 21:21 nie jestes zbyt trendy, jesli nie wiesz, ze w dziedzinie mody skarpetki do sandalow i owszem od paru lat (2010) fashion.telegraph.co.uk/article/TMG7543649/Socks-with-sandals-are-on-trend-for-springsummer-2010.html panow tez ci znalezc? Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: jasne jasne 26.05.13, 22:00 Nie, nie jestem trendy, ale ten trend znam. Polska ulica nie wygląda jak pokaz mody. I u nas kończy się to tak: Koszmar Albo tak: Koszmar 2 Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear polaczenie brazu z czernia to ZUO?! 26.05.13, 17:45 bo sie zaraz sturlam, a jem obiad, wiec byloby niewskazane ide sie zastrzelic zreszta, bo nie reguluje brwi kobito, interesujesz sie nadmiernie zyciem i WYGLADEM innych! nie masz innych zainteresowan? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais A z jakiej odległości widać te skórki 27.05.13, 16:47 na paznokciach i te nogi? Mam na myśli nogi dzień-dwa po goleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorkoktajlowy Re: A z jakiej odległości widać te skórki 28.05.13, 11:45 A wiesz, że nigdy nie mierzyłam:( Następnym razem jak ktoś mnie czymś takim obrzydzi to na pewno wyciągnę z kieszeni linijkę i zmierzę odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A z jakiej odległości widać te skórki 28.05.13, 22:38 pomidorkoktajlowy napisała: > A wiesz, że nigdy nie mierzyłam:( A tak na oko? Następnym razem jak ktoś mnie czymś takim obr > zydzi Brzydzą cię skórki na paznokciach? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: A z jakiej odległości widać te skórki 28.05.13, 12:00 >Mam na myśli nogi dzień-dwa po goleniu. wyglądają tak samo jak męska facjata dzień-dwa po goleniu i są równie rzucające się w oczy, chyba że włożysz te nogi w spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja.figowa Re: Sukienka do kolan i piptoły 27.05.13, 10:23 takie rajstopy z reguły są dość drogie Nylonki nie sa wcale drogie Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja.figowa Re: Sukienka do kolan i piptoły 27.05.13, 10:35 Szczerze mówiąc nie pojmuje mody na gołe nogi wylansowanej przez celebrytki. Zawsze mnie uczono, że na wielkie okazje ma być pończoszka, no chyba, ze upał niemiłosierny, a sukienka typowo letnia (bo w i takie widać na weselach). Trzeba mieć również na uwadze nasz klimat, tudzież fakt, że nogi nie opalone nie są zbyt ponętne, a także higienę. PS. Zalinkowane powyżej rajstopy z dziurką wyglądają dość osobliwie, żeby nie powiedzieć śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Sukienka do kolan i piptoły 28.05.13, 22:44 taaa ,dawniej opalenizna tez nie byla ponetna.. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Na czyje gołe nogi miałaś iść??? 27.05.13, 16:44 Po polsku: Z GOŁYMI NOGAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Na czyje gołe nogi miałaś iść??? 28.05.13, 12:11 to jest skrót myślowy: Miałam iść (z butami założonymi) na gołe nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Sukienka do kolan i piptoły 01.06.13, 00:00 Z uwagi na temperaturę wygrały zakryte buty i pończochy, ale dyskusja była nad wyraz pouczająca :D Odpowiedz Link Zgłoś