paco_lopez 21.06.13, 10:17 miedzy niemcami i rusinami ukształtowali się polacy. kim jesteście ?westami, ostami, nordami, czy soutami. ja jestem west warszawski, a wy ? jakiej jesteście rasy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: kim jesteście ? 21.06.13, 10:31 trafisz do piekła za to niechlujstwo językowe. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kim jesteście ? 21.06.13, 10:35 został mi ten konflikt wielkich liter na forze. entschuldigen Sie Odpowiedz Link Zgłoś
female.pl Re: kim jesteście ? 21.06.13, 10:45 Ty zadajesz dzisiaj wyjatkowo skomplikowane pytania. Procentualnie to nawet nie wiem jak by to u mnie wygladalo: Niemka, Polka, Slazaczka? Bardzo ciekawie zareagowal moj syn, urodzony w Niemczech ale jako dziecko dwujezyczne, zaznajomione dosc intensywnie z kultura polska. Po przyjezdzie do Niemiec z roczenego pobytu w USA, stwierdzil, ze jest Polakiem. Dlaczego? Bo High School bardzo cool bylo miec europejskie korzenie- wiec on stwierdzil, ze ma podwojne. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kim jesteście ? 21.06.13, 10:57 wszystko mi wchodzi w kostkę rubika. raz ułozyłem ją w milisekunde. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:11 Urodzilam sie z podwojnymi, zachodnio-wschodnimi korzeniami i wychowalam sie na kulturowej trojpolowce pomorsko-wolynsko-francuskiej. Pozniej wyjechalam ale nie sadze zebym sfrancuziala do szpiku kosci. A potem ruszylismy w swiat. Rok dwa tu, rok dwa tam, w koncu Czechy i nieplanowany powrot do Francji do ktorej dministracyjnie przynaleze wiec tu mieszkam. Przez prawie 30 lat od mego wyjazdu Polska zmienila sie do tego stopnia, ze trudno mi sie odnalezc. Szczegolnie ludzie. Kim jestem? Soba. Skad jestem? Teraz to juz chyba znikad. Moge mieszkac wszedzie ( poza Azja Poludniowa). Byle nikt nie napierniczal basami, nie wydzieral sie i nie trzaskal drzwiami. Dalam sobie poltora roku do namyslu czy zostaje we Francji czy wracam do Polski, Czech, a najlepiej do Urugwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:33 Od teraz. Do konca przyszlego roku. Problem w tym, ze za dwa miesiace zmieniam mieszkanie na o wiele fajniejsze i podejrzewam, ze jak posadze tylek to trudno bedzie mi sie ruszyc. No i jest jeszcze pies. Po Europie moge go ciagac ze soba. No i od wczoraj wiem, ze moja ulubiona szwagierka zachorowala na jeszcze blizej nieokreslona chorobe w rodzaju Alzheimera. Myslelismy, ze te male zapomnienia, to skutek lekarstw ktore bierze po amputacji piersi. Niestety, nie. No i szkoda byloby mi ja zostawic sama (maz pracuje wiec cale dnie jest .sama, bo dzieci juz duze). Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: kim jesteście ? 21.06.13, 12:23 psa możesz wziąć ze sobą zawsze ,problem w tym,że Ameryka jest tak daleko..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:34 nowa rasa - polak internationwide. to rasa globalna. dobra rasa. grzecznie czeka na odlot. nie tłoczy się do wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
female.pl Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:51 jaka tam nowa rasa? Po 3 rozbiorze Polski wszyscy moga sie pochwalic, ze przynajmniej 3 pokolenia byly Rosjanami albo Niemcami lub i tu najlepiej jeszcze wypadaja Austro-Wegry. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kim jesteście ? 21.06.13, 12:16 ale samolotów nie mieli między monachium i warszau. to nowa kultura. moja jedna rura z kremem sięga wiednia. to nie chodzi o chwalenie. zaraz wyjdzie na to, że piastowie , to nie nasi dziadkowie. oni wygaśli przecież tak dawno. teraz znowu dochodzi do głosu symbolika germańska na ziemiach odzyskanych czyli zasiedlonych przez niedobitki i przesiedleńców. to mój eksperyment. dziękuje za wzięcie udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
female.pl Re: kim jesteście ? 21.06.13, 12:31 historii sie nie dziekuje. Historie jedynie mozna zmienic- co zreszta nagminnie sie czyni. A co do Mieszka I , to istnieje hipoteza, ze Wikingiem byl i tak jak Rurykowice nasi Piastowie od zeglarza pochodza. Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: kim jesteście ? 21.06.13, 13:30 Zieliński lansuje ostro tezę o Piastach-Nordykach. Akurat ostatnio czytałam i jest dość przekonujący. Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear Re: kim jesteście ? 21.06.13, 14:39 o? to musze sie podlaczyc, bo ja sie czuje wikingiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: kim jesteście ? 21.06.13, 12:41 paco_lopez napisał: > to mój eksperyment. Na czym on polega? Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:22 rasą jest to co się wymiesza w tyglu i dobrze utłucze. są cztery rasy polaka . której jesteś rasy. nie pyta rudolf hess przecież. zwykłe pytanie. po co instrukcja ? Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:26 To zdecydowanie sout i to od trzech pokoleń, z lekką domieszką kresową w jednej czwartej. Odpowiedz Link Zgłoś
female.pl Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:34 wg. instrukcji: 3/4 sout, 1/4 west z czego 1/8 north. Oczywiscie jesli rodzinne drzewa genealogiczne nie klamia. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:36 BTW jak by to Rudolf Hoess pytał, to by było ostatnie pytanie chyba :P Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka34 Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:11 jakiej jesteście rasy ? rasy to może być pies a my "rasowe" dziewczyny jesteśmy i z Pomorza :D Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:30 Z nacji zdiagnozowanych - Ukrainką, Francuzką, Węgierką, Polką :) Dalej, niż czwarte pokolenie wstecz się nie dokopałam, tak że wszystko jest możliwe :D Mój chłop (czysty Kujawiak) nazywa mnie Latynos Północy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:37 u mnie na rogu lody sprzedaje sout ost cygańsko zydowski. chodzę tam i dla lodów też. lody przepyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:40 Jeśli moja rodzina jest z Galicji, a pradziadek to nawet był Ormianin, to ja jestem kto wedle tej klasyfikacji lopezowej? Odpowiedz Link Zgłoś
female.pl Re: kim jesteście ? 21.06.13, 11:44 rekreativa napisała: > Jeśli moja rodzina jest z Galicji, a pradziadek to nawet był Ormianin, to ja je > stem kto wedle tej klasyfikacji lopezowej? south-east? Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: kim jesteście ? 21.06.13, 12:29 jesteś sout ostem. niesiesz dalej pierwiastek z kraju franciszka josefa. tam była ładna pogoda latem, dużo kwiatów w ogrodach, ładne miasta, całe masy żydów. jak daliście rade uniknąć auschwitz - to by pewnie chciał wiedzieć duch rudolfa hessa . nadal pewnie wszyscy lubimy gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Jesteśmy Eat, 21.06.13, 11:58 z rasy Eatów, sobie przynależni, nie żadnemu stadu, ni nawet stadłu. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Jesteśmy Eat, 21.06.13, 12:08 która rura była skąd ? to jest moje pytanie. niektórzy nie chcą opowiedzieć. dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Jesteśmy Eat, 21.06.13, 12:20 Mój rozmiar buta to na ogół 44. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: kim jesteście ? 21.06.13, 12:01 ja jestem z rasy nadludzi :) jeszcze nie x-men, ale już nie zwykły człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: kim jesteście ? 21.06.13, 12:31 Rasy są niepotrzebnym wymysłem podrasowanych zwierząt. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: kim jesteście ? 21.06.13, 13:29 Jestem miksem, produktem polski wielonarodowej i wielowyznaniowej, efektem porywów namiętności i rozlicznych mezaliansów popełnianych notorycznie i z uporem przez kolejne pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: kim jesteście ? 21.06.13, 14:06 czyli należysz do społeczeństwa postmodernistycznego :P Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: kim jesteście ? 21.06.13, 14:42 piataziuta napisała: > czyli należysz do społeczeństwa postmodernistycznego :P Ten postmodernizm datuje się wstecz do XVIII wieku i nawet dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: kim jesteście ? 21.06.13, 14:49 To muszisz byc piekna:)) Takie miesznki maja bardzo regularne rysyy twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aroden spojrz na mape i wszystko jasne. 21.06.13, 14:14 paco_lopez napisał: > miedzy niemcami i rusinami ukształtowali się polacy. kim jesteście ?westami, os > tami, nordami, czy soutami. ja jestem west warszawski, a wy ? jakiej jesteście rasy ? spojrz na te mape i wszystko jasne: - Zachod kraju + miasto Warszawa - to poddani kanclerin Merkel i jej generalnego gubernatora Tuska - Wschod kraju - to poddani papieza Franciszka. jeszcze jakies pytania ? pl.wikinews.org/wiki/Plik:Wybory2007wgPowiatow_Barry_Kent.png Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: kim jesteście ? 21.06.13, 14:27 Ja jestem z urodzenia warszawianka (z dziada pradziada), natomiast mieszkam w Niemczech, z porywu serca :-) A ponoc moi pra-pra-pra-pra-pra...praprzodkowie pochodza spod Sztutgartu, z rodu Wurstow :D Odpowiedz Link Zgłoś
henrykvlll Re: kim jesteście ? 21.06.13, 14:47 jasne a mój rod wywodzi się od Aleksandra Wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
female.pl Re: kim jesteście ? 21.06.13, 15:05 henrykvlll napisał: > jasne a mój rod wywodzi się od Aleksandra Wielkiego czyli Jugoslowianie;) Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: kim jesteście ? 21.06.13, 15:05 Ale nie rozumiem, skomentowales, jakbym napisala, ze jestem wnuczka krolowej Elzbiety? To raczej mial byc zart, tym bardziej, ze "Wurst" to po niemiecku kielbasa a moje nazwisko w polskim brzmieniu nijak sie z kielbasa nie kojarzy. Jednak ono wlasnie a takze inne podobne maja swoj poczatek wlasnie tam... kazde nazwisko ma jakies "korzenie"... Odpowiedz Link Zgłoś
tfu.tfu Re: kim jesteście ? 21.06.13, 16:40 od XIII wieku na 100% pszenno-mazowiecka (z minimalnym dodatkiem złotej ordy). i nie mogę sobie znaleźć miejsca, takiego do stałego zasiedzenia, gdzieś mnie ciągle nosi... Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: kim jesteście ? 21.06.13, 17:12 Czarnkowianka, Północna Wielkopolska moja rodzina to pyry poznańskie i przybysze z Kobrynia,Odessy i Wałbrzycha Odpowiedz Link Zgłoś