kasi-a789 25.06.13, 16:01 korzystać z usług biur nieruchomości przy sprzedaży mieszkania? czy ktos ma doświadczenie w tym temacie? mieszkanie używane, średnio atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha033 czy się opłaca ? as usual. 25.06.13, 16:10 kasi-a789 napisała: > korzystać z usług biur nieruchomości przy sprzedaży mieszkania? czy ktos ma doś > wiadczenie w tym temacie? > mieszkanie używane, średnio atrakcyjne. jasne ze zarobisz pare, parenascie procent mniej, niz, gdybys robila to sama (biuro tez musi zarobic). jednak nie tracisz czasu i nerwow na caly ten korowod i masz wieksza szanse, ze sprzedaz. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a789 Re: czy się opłaca ? as usual. 25.06.13, 16:13 parenaście procent??? kosmos, ja czytałam że maksymalnie 3 czy 4% od wartości sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: czy się opłaca ? as usual. 25.06.13, 16:45 moze byc i parenascie... biuro zyje ze sprzedazy, wiec o pare procent opusci cene - by znalazl sie klient... Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: czy się opłaca 25.06.13, 16:24 Jako były agent nieruchomości stanowczo odpowiem- nie opłaca się. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a789 Re: czy się opłaca 25.06.13, 16:33 ok, nie opłaca się a czy faktycznie mozna sprzedać szybciej? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: czy się opłaca 25.06.13, 17:28 Na pewno się nie opłaca. Można zamówić nieduży baner i wywiesić pod oknem albo rozkleić ogłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: czy się opłaca 25.06.13, 17:59 moim zdaniem nie... przecież bedziesz musiała zapłacić za pośrednictwo lepiej działać samemu ludzie sprzedają mieszkania bez posrednictwa prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 Re: czy się opłaca 26.06.13, 11:06 Jak średnio atrakcyjne to pomoc biura może być przydatna. Ja bym pewnie próbował najpierw na własny rachunek, a dopiero gdyby nie szło to wtedy do biura. Ale to zależy czy masz czas czy zależy Ci na szybkiej transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: czy się opłaca 26.06.13, 11:21 agent nieruchomości to dla mnie fenomen niepojęty. jak można kasować kilka-kilkanaście tysięcy złotych za friko? jest to niemoralne i godne potępienia. upuszczam sobie żółci, bo tez próbujemy sprzedać mieszkanie. o ile możesz próbować sprzedać swoje samemu, o tyle znalezienie pasującego Ci mieszkania na rynku wtórnym inaczej niż przez agencję jest bardzo trudne. próbuj sama. wywieś na balkonie baner, zamieść przez portal dodamyofert.pl ogłoszenie, roześlij wici przez znajomych. na zdjęciach mieszkania, które dodasz do ogłoszenia warto umieścić znaki wodne, możesz również pod opisem dodac klauzulę, że agencjom i pośrednikom dziękujesz (i tak będą Cie nagabywac telefonicznie). Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a789 Re: czy się opłaca 26.06.13, 11:38 ogłoszenia w internecie są, ogłoszenia w wersji papierowej w sklepach, na słupach są..wici rozpuszczone a odzewu brak - nie licząc CIĄGŁYCH telefonów od pośredników. Nie brałabym nawet pod uwagi pośrednika ale zależy nam na szybkiej sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: czy się opłaca 26.06.13, 12:02 no więc i ja, w nadziei na szybszą sprzedaż, jednak spiknęłam się z pośrednikami. i nadal nic. oglądający są, ale nabywcy nie ma. spróbuj z banerem. z baneru już przyszło do mnie kilka osób, a z ogłoszenia w sieci nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-a789 Re: czy się opłaca 26.06.13, 12:05 z różnych powodów - (w zasadzie jednego) nie mogę sobie pozwolić na baner niestety Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: czy się opłaca 26.06.13, 12:24 to negocjuj prowizję. jedni biorą prawie 4% + vat, ale są i pośrednicy, którzy biorą mniej niż 2%. gdybyś była z wawy, to przynajmniej dwóch moge Ci naraić. fajnie, jeśli agentem i właściciel agencji to jedna osoba. wtedy bierze mnie, bo nie opłaca innych. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: czy się opłaca 26.06.13, 13:17 Tak myślałam. Pewnie nie chcesz się za bardzo ujawniać z chęcią sprzedaży mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś